Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 17:57:04
|
|
|
|
emicaa
|
Anck ma ne mogu ni ja daleko,jedva kilometar da napravimo i jedva se dovučem do kuće ali bar malo da izadjemo negdje.Danas smo otišle do prodavnice,srećom pa nismo pokisle.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 19:50:30
|
|
|
|
pngpme
|
Milena, zašto ideš kod endokrinologa? Jesu li ti ok hormoni? Ja imam hašimoto, ali sam jednom u trudnoći vadila hormone i bili su ok, više nisam ni razmišljala o štitnoj... Do nekog 5.mjeseca sam znala i 10km u danu da pređem. Prije 10 dana sam jedno 4 prešla u cugu i baš mi je bilo loše. Jednostavno zaboravljam da nije isto kao prije trudnoće izgleda, a onda se sve pitam šta je to sa mnom pa nigdje ne mogu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 20:03:34
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jao ti si dobra.. ja da uspem sad da predjem 1 km ja bih bila srecna a da nekazem koliko bi mi trebalo. Prosle nedelje sam posle nekih km i po ostala tu gde sam a mm dosao kolima po mene
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 20:27:55
|
|
|
|
Bibilib
|
E pa drage moje napokon stigoh da vam javim... Porodila sam se danas i dobila jos jednog sina 3610 kg. 49dugacak i ostalo je sve kako treba....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 21:03:09
|
|
|
|
BubaBubica
|
Bibilib pa čestitam ženo! Bravoo neka vam je živ i zdrav!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 21:11:47
|
|
|
|
Nimfa
|
Cestitam Bibilib
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 21:17:49
|
|
|
|
Milena18
|
Bibilib, čestitam Uživaj sa mališom! Pngpme, ja sam dugo imala hipertireozu, pre godinu i po dana sam popila radioaktivni jod, pa mi je stanje prešlo u hipotireozu, što je i bio cilj. Hormoni su mi sada ok, ali sam ih od početka trudnoće kontrolisala na svakih mesec dana i lekar mi je postepeno povećavao dozu eutiroksa. Bio mi je jedno vreme blago povišen TSH, a FT3 i FT4 su bili dobri, sada su sva tri u redu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 21:31:57
|
|
|
|
pngpme
|
Čestitam na bebici!!! Neka je živ i zdrav! Anck, ti si pred porođajem, mene će tad vjerovatno ispod pazuha da prenose ko bude mogao da me podigne. Milena, nadam se da će biti to sve u redu, štitna je mala tempirana bomba, u mojoj porodici svi sa njom imaju problema (po ženskoj liniji), tako da razumijem sva stanja. Ranije mi je jedan hormon bio niži i imala sam čvoriće, ali nisam dobila nikakvu terapiju, od tada izbjegavam mislim na štitnu i nadam se da će sve biti u redu. Na početku trudnoće je bilo.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 22:55:04
|
|
|
|
Milena18
|
I ja sam od mame nasledila problematičnu štitnu žlezdu. Reče mi endokrinolog da kod nekih žena u trudnoći hormoni sami dođu na normalu, verovatno je to i kod tebe slučaj, čim kažeš da su ti bez terapije hormoni u redu, što je baš super. Kod mene nije moglo tako jer ja praktično više ni nemam žlezdu, ali već sam se navikla na stalne kontrole, biće ih manje posle porođaja. Anck, nije ni kilometar i po za bacanje s obzirom na to koliko si se približila terminu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 14.5.2016 23:41:41
|
|
|
|
pngpme
|
Meni je isto rečeno prije par godina-u trudnoći pojačane kontrole, a ja se samo pravim luda. Nadam se da je sve u redu, toliko sam se isekirala u trudnoći oko svake sitnice da sam štitnu stavila u zadnji plan. Mrda li, ne mrda, je li dobro, napreduje li, jesu li kontrakcije ili samo bolovi... Odlično je štitna! Nadam se da će tebi da se stabilizuje posle porođaja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 0:07:22
|
|
|
|
marijana22
|
Čestitam Bibilib
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 0:39:34
|
|
|
|
Bibilib
|
Hvala puno drage moje....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 7:16:42
|
|
|
|
vocicana
|
dRRugarice, cestitam!!!! Neka ti je ziv i zdrav sin!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 7:20:14
|
|
|
|
Sandricak
|
Jutro od mene... sad citah sta ste pisale dok se kafa kuva, ajte na jednu solju Juce nas zaova iznenadila, samo dosla nismo ni znali da ce doce da Marku cestita rodjendan i danas putuje nazad za Minhen Bas nas obradovala. Mene vec dva dana pece kad mokrim, uzela sam prolom vodu i brusnicu za caj, stalno mi se piski a imam leukocita u urinu 13, a do 5 je granica. U ponedeljak cu na komisiju pa kod gonekologa da mi da nesto.. bas je neprijatno Jel se javila Ivana?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 8:42:52
|
|
|
|
nikiteki
|
Cestitam Bibilib neka je ziv i zdrav sve najlepše.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 9:12:25
|
|
|
|
Visnjabg
|
Bibilib neka je sa srecom, da je zdrav i srecan i Vi sa njim. Dobro jutro mame! Mene lumbalni deo mnooogooo boli, ne znam da li da panicim :) Usla sam u osmi mesec racunam da je to normalno :\
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 9:24:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Cao devojke Ja i dalje s kamenim stomakom jedva se krecem, a htela sam da idemo do sajma, neznam koliko mi je pametno ici, hocu li moci da setam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 9:31:28
|
|
|
|
emicaa
|
Jutro,odspavala sam do 9.Sad opet mogu funkcionisati. Bibi čestitam ti,uživajte. Jel se čuo iko još sa Ivanom,kako su?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 20:39:02
|
|
|
|
Milena18
|
Juhuuu, trudnice, gde ste? Ja ceo dan šetala i sređivala dvorište, baš sam se umorila. Emice, konačno i ti da se naspavaš... I ja se baš pitam kad će se Ivana nekome javiti, nestrpljiva sam, mada verujem da je ona u popriličnom haosu sada, ipak se sve odigralo mnogo brže nego što je očekivala. Nadam se da su dobro.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 15.5.2016 22:23:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Al je puuusta tema..... Ipak sam danas otisla na sajam , kao hajde da vodimo decu al mi je doslo glave. Na polovini mi se bebac tako divno namestio da mi je ustinuo neki zivac ili sta vec prepona me rasturala, noga mi se oduzimala da smo morali nazad. Na kraju deca nisu videla zivotinje (zbog cega sam najvise i htela da idem ) popizzzzzz....sam skroz. I kao slag na tortu kad je mm otisao po auto nadje auto sa izbusenom gumom...i nas i auto pored... neverujem kakvih ljudi ima....uzasssss!!! Odoh u krevet sad za danas mi je svega dosta!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 16.5.2016 8:00:58
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutro,ako nastavim ovako posle poroda će mi trebati novi kuk,ovaj sve više boli od spavanja na njemu.Stvarno jedva čekam jul da se riješim stomaka i da mi se kičma bar malo vrati u normalu. Anck pa strašno,ali divljaka na sve strane ima.Jesi li još 2u1
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 16.5.2016 9:00:35
|
|
|
|
pngpme
|
Dobro jutro! Ja svakog jutra čekam da se bab pomjeri da vidim da je nisam ,,ugušila'' u toku noći. Ja se toliko prevrćem, okrećem, gicam tako da se plašim da negdje u toku noći ne nagnječim stomak. Ništa mi ne nedostaje kao spavanje na stomaku...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 16.5.2016 9:41:37
|
|
|
|
emicaa
|
Png ma ne brini ništa mu neće biti i meni mnogo fali spavanje na stomaku ali još samo malo Mene beban od jutros toliko šuta,čini mi se najviše do sad,ne znam kako da se namjestim da se malo smiri
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 05/16 [chat] 16.5.2016 10:09:23
|
|
|
|
Visnjabg
|
Dobro jutro mamice! Emice mene kad beba mnogo gura i sutka ja prosetam,jedino to je smiri. Vidim da kazes da cekas jul, ja cekam 13.7. a ti? Ima li jos neka mama da ceka jul?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.