Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 7.12.2015 22:56:58
|
|
|
|
zece
|
Da doktore tako cu i uraditi cekat cu da prl biti u redu i uradit cu mr hipofizi ali pre moram da uradim vidno pole i da ispitam mthfr a1298c jer nije ispitan vec samo mthfrc677t i sam heterozigot i pila sam do skoro aspirin 100ali je doslo do hiperkoagubilnost krvi i namalili su mi aspirin na 3puta nedeljno povecali su mi dozu eutiroxom na 50mg svaki dan i aspirin 100 svaki dan i doslo je do hiperkoagubilnosti pojavili su mi se modrici na ruku e sad moje pitanje je dali je uistini aspirin vinovan zato ili terapija sto se prima za vreme na ivf ja sam ivf radila pre 1 god
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 9.12.2015 21:25:05
|
|
|
|
mari31
|
Postovani, interesuje me da li su ovo uredni nalazi za stitnu zlezdu ukoiko pokusavam da ostanem u drugom stanju: TSH 1.17 (0.4-4) T4 115 (58-161) T3 1.7 (1.3-2.6) Unapred hvala, Marija
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 11.12.2015 17:32:19
|
|
|
|
Figaro88
|
Dr mi je dala uput da proverim hormone stitne zlezde,a ja sam zaboravila da je pitam da li presolol moze da utice na rezultate?I ako moze kako da ga pijem vece pre davanja krvi i to jutro?
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 14.12.2015 12:55:00
|
|
|
|
lilly86
|
Postovani, pre 12 dana sam operisala stitnu zlezdu, tacnije, odstranjena mi je leva strana zbog cvorica i pijem vec 10 dana Tivoral od 50, a za 10 dana treba da smanjim na 25. Pocelo je srce da mi lupa, puls dodje do 100. Da li to znaci da treba da smanjim vec sad na 25 ili mogu da popijem propranolol? Da li je normalno to kako se osecam?
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 14.12.2015 12:59:39
|
|
|
|
lilly86
|
Samo da dodam jos jedno pitanje... Posto mi lupa srce i tek 10 dana pijem Tivoral, ima li svrhe raditi analizu hormona, s obzirom da je operacija bila pre 12 dana? Unapred hvala na odgovoru.
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 15.12.2015 15:46:33
|
|
|
|
Dragić
|
Poštovani, nakon mrtvorođene bebe u 35. nedjelji trudnoće u oktobru, radila sam MTHR i PAI prije 10 dana i nalaz je sljedeći: Metilentetrahidrofolat reduktaza (MTHFR; C677T) Detektovana Heterozigotna mutacija Plazminogen Aktivator Inhibitor-1 (PAI-1) 4G/4G genotip (Homozigot) Kakvu terapiju trebam uzimati prije sljedeće trudnoće i u trudnoći?
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 15.12.2015 16:11:36
|
|
|
|
Dragić
|
I još da dodam na prethodno pitanje, koliko je ova situacija ozbiljna i da li ima nekih olakšavajućih okolnosti?
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 22.12.2015 22:24:47
|
|
|
|
kokolom
|
Da li mozete da mi prokomentarisete rezultate ogtt. Problem su policisticni jajnici Test je radjen sa 75g glukoze pre opterecenja glukoza 5,7 mmol/L; insulin 15,1 uIU/mL nakon 60 min glukoza 7,4 mmol/L; insulin 114 uIU/mL nakon 120 min glukoza 6,8 mmol/L; insulin 79,7 uIU/mL nakon 180 min glukoza 4,5 mmol/L; insulin 21,2 uIU/mL Referentne vrednosti za glukozu 3,9 - 5,8; insulin <29,1 Insulinska rezistencija-HOMA 3,8. ref. vrednost <2,7
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 24.12.2015 8:29:03
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: daca77 Moje pitanje je sledece: Da li je moj problem u nadleznosti endokrinologa? Naime, tokom trudnoce sam bila na Euthyroxu zbog Hasimoto sindroma. Nakon porodjaja sam nastavila sa lekom u znatno manjoj dozi, ali zbog problema sa ciklusom(krvarenje na svakih 10-ak dana), obratila sam se ginekologu koji je na UZ video cak 6 cisti na janicima i rekao da se obratim endokrinologu za resenje problema. Npominjem da su mi rezultati stitne uredni. Verujem da su rezultati hormona štitaste žlezde uredni, ali bih volela da ih vidim. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine Postovana dr, trazili -ste mi rezultate stitne zlezde i oni su sledeci: T3 1,41 (0,80-2,0), T4 10,3 (5,1-14,1), TSH 2,1 (0,27-4,20), anti TPO 560 (<34). Znaci, ostaje pitanje-da li je ovo u nadleznosti endokrinologa i sta preduzeti?
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:51:22 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 24.12.2015 9:00:42
|
|
|
|
Dragić
|
Pozdrav, željela bih znati kada ova pitanja idu doktorima da znam kad mogu očekivati odgovor. Hvala.
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 24.12.2015 19:50:37
|
|
|
|
Goca31
|
POstovana dr , interesuje me Vase misljenje o sledecemi rezultatima i sta je potrebno raditi dalje povodom njih ? Inace u pitanju je muskarac i njegovi rezultati su sledeci : TSH 0.006 (0.4-4) FT4 42.6 ( 10.3-24.4) AntiTpoAt 580 ( 0-35)
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 26.12.2015 14:20:04
|
|
|
|
Dunavska
|
IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: Dunavska Postovana doktorice, Da li kod nas postoji test za utvrdjivanje da li je autoimuna bolest Th1 ili Th2 tipa? Citala sam clanke o tome da cak hashimoto moze biti razlicitog tipa i da razni cajevi ili hrana mogu poboljsati ili pogorsati bolest. Ja imam eutiroidni hashimoto tireoditis i nemam nikakve reakcije na hranu, niti simptome bolesti, pa me zanima vase misljenje o tome, jer se bojim da mogu pogorsati svoje stanje ako unosim pogresne namirnice! Takodje, interesuje me da li Femibion 1, koji sadrzi jod, moze biti stetan za osobu koja ima hashimoto? Hvala! Kod nas možete da uradite imunofenotip limfocita krvi, ali se ova analiza NE PREPORUČUJE za postavljanje dg Hashimoto tireoiditisa. Vi treba da imate redovne obroke i raznovrsnu ishranu, bogatu povrćem, morskom ribom i integralnim žitaricama. Osobe koje imaju hashimoto tireoiditis, ne treba da unose preveliku količinu joda (a to znači ne više od 150ug/dan). Ako je u preparatu koji ste naveli manja količina joda, možete ga slobodno uzimati. Za Vas je vrlo važno, da na 6 meseci kontrolišete hormone. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine Ja vec imam dijagnozu Hashimoto tireoditisa zbog povisenog titra ATPO. Hranim se zdravo, ali se brinem da mi na pr. zeleni caj ili ehinacea mogu izazvati imunolosku reakciju. Zanima me gde moze da se uradi imunofenotip limfocita u krvi, da li se to nalazi u nekoj grupi analiza (trazila sam u cenovnicima nekih laboratorija i nisam nasla)? Meni su svi rezultati u subpopulaciji limfocita uredni, osim Aktivni HLA-DR-Poz T-Limfociti = 11, referentne vrednosti 1-8 %.
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:51:34 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 27.12.2015 0:11:44
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Dragić Pozdrav, željela bih znati kada ova pitanja idu doktorima da znam kad mogu očekivati odgovor. Hvala. Dragić, danas su poslata pitanja, očekujemo uskoro odgovore, sve najbolje!
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 2.1.2016 18:05:32
|
|
|
|
zece
|
Postovan doktore sto znaci to uterus u avfl sa blaga miomatozna struktura tako pise na moja otpusna lista od laparoihisteroskopija i nista nije uradzeno zato
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:27:23
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: zece Da doktore tako cu i uraditi cekat cu da prl biti u redu i uradit cu mr hipofizi ali pre moram da uradim vidno pole i da ispitam mthfr a1298c jer nije ispitan vec samo mthfrc677t i sam heterozigot i pila sam do skoro aspirin 100ali je doslo do hiperkoagubilnost krvi i namalili su mi aspirin na 3puta nedeljno povecali su mi dozu eutiroxom na 50mg svaki dan i aspirin 100 svaki dan i doslo je do hiperkoagubilnosti pojavili su mi se modrici na ruku e sad moje pitanje je dali je uistini aspirin vinovan zato ili terapija sto se prima za vreme na ivf ja sam ivf radila pre 1 god Modrice koje su se pojavile su posledica primene aspirina, a ne hiperkoagulabilnosti krvi. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:51:42 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:28:03
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: mari31 Postovani, interesuje me da li su ovo uredni nalazi za stitnu zlezdu ukoiko pokusavam da ostanem u drugom stanju: TSH 1.17 (0.4-4) T4 115 (58-161) T3 1.7 (1.3-2.6) Unapred hvala, Marija Uredni rezultati hormona. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:51:50 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:28:43
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: lilly86 Postovani, pre 12 dana sam operisala stitnu zlezdu, tacnije, odstranjena mi je leva strana zbog cvorica i pijem vec 10 dana Tivoral od 50, a za 10 dana treba da smanjim na 25. Pocelo je srce da mi lupa, puls dodje do 100. Da li to znaci da treba da smanjim vec sad na 25 ili mogu da popijem propranolol? Da li je normalno to kako se osecam? Samo da dodam jos jedno pitanje... Posto mi lupa srce i tek 10 dana pijem Tivoral, ima li svrhe raditi analizu hormona, s obzirom da je operacija bila pre 12 dana? Unapred hvala na odgovoru. Malo mi je nejasno, zašto ste prvo pili 50ug leka i potom smanjujete dozu? Kada se uvodi lek Tyvoral u terapiju prvo se nekoliko dana pije manja doza, pa zatim povećava. Moguće je da imate lupanje srca baš zbog te veće doze. Najranija kontrola hormona može da se uradi nakon 4 nedelje od početka primene leka. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:51:57 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:34:29
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Dragić Poštovani, nakon mrtvorođene bebe u 35. nedjelji trudnoće u oktobru, radila sam MTHR i PAI prije 10 dana i nalaz je sljedeći: Metilentetrahidrofolat reduktaza (MTHFR; C677T) Detektovana Heterozigotna mutacija Plazminogen Aktivator Inhibitor-1 (PAI-1) 4G/4G genotip (Homozigot) Kakvu terapiju trebam uzimati prije sljedeće trudnoće i u trudnoći? Ne mogu da Vam potvrdim da su ovakvi rezultati razlog Vašeg gubitka trudnoće. Izuzetno je važan nalaz patohistološkog pregleda posteljice i obdukcije bebe, kao i dodatni nalazi urođenih i stečenih trombofilija. Nije dovoljno samo ovo što ste uradili. Takođe, potrebno je da uradite i OGTT sa 75g glukoze i merenjem glikemija i insulinemija u 0.60. i 120.min testa, kao i nivo homocisteina u krvi. Teka nakon pregleda svih rezultata, treba doneti odluku o potrebnoj terapiji u narednoj trudnoći. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:52:06 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:35:16
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: kokolom Da li mozete da mi prokomentariset_e rezultate ogtt. Problem su policisticni jajnici Test je radjen sa 75g glukoze pre opterecenja glukoza 5,7 mmol/L; insulin 15,1 uIU/mL nakon 60 min glukoza 7,4 mmol/L; insulin 114 uIU/mL nakon 120 min glukoza 6,8 mmol/L; insulin 79,7 uIU/mL nakon 180 min glukoza 4,5 mmol/L; insulin 21,2 uIU/mL Referentne vrednosti za glukozu 3,9 - 5,8; insulin <29,1 Insulinska rezistencija-HOMA 3,8. ref. vrednost <2,7 Vi imate insulinsku rezistenciju i neophodni su fizička aktivnost, dijeta i lek u dogovoru sa nadležnim doktorom. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.3.2017 18:52:15 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:36:16
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: daca77 IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: daca77 Moje pitanje je sledece: Da li je moj problem u nadleznosti endokrinologa? Naime, tokom trudnoce sam bila na Euthyroxu zbog Hasimoto sindroma. Nakon porodjaja sam nastavila sa lekom u znatno manjoj dozi, ali zbog problema sa ciklusom(krvarenje na svakih 10-ak dana), obratila sam se ginekologu koji je na UZ video cak 6 cisti na janicima i rekao da se obratim endokrinologu za resenje problema. Npominjem da su mi rezultati stitne uredni. Verujem da su rezultati hormona štitaste žlezde uredni, ali bih volela da ih vidim. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine iz specijalističke ordinacije Thyreo Medicus Postovana dr, trazili -ste mi rezultate stitne zlezde i oni su sledeci: T3 1,41 (0,80-2,0), T4 10,3 (5,1-14,1), TSH 2,1 (0,27-4,20), anti TPO 560 (<34). Znaci, ostaje pitanje-da li je ovo u nadleznosti endokrinologa i sta preduzeti? Uredni rezultati hormona. Vaše ciste na jajnicima, nisu posledica neregulisane hipoitreoze. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 11:42:07 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:37:39
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Goca31 POstovana dr , interesuje me Vase misljenje o sledecemi rezultatima i sta je potrebno raditi dalje povodom njih ? Inace u pitanju je muskarac i njegovi rezultati su sledeci : TSH 0.006 (0.4-4) FT4 42.6 ( 10.3-24.4) AntiTpoAt 580 ( 0-35) U pitanju je autoimuna hipertireoza, neophodna je terapija što pre. Obavezno dopuniti analize i rezultatom TrAb. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 11:42:16 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 13:38:12
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Dunavska IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: Dunavska Postovana doktorice, Da li kod nas postoji test za utvrdjivanje da li je autoimuna bolest Th1 ili Th2 tipa? Citala sam clanke o tome da cak hashimoto moze biti razlicitog tipa i da razni cajevi ili hrana mogu poboljsati ili pogorsati bolest. Ja imam eutiroidni hashimoto tireoditis i nemam nikakve reakcije na hranu, niti simptome bolesti, pa me zanima vase misljenje o tome, jer se bojim da mogu pogorsati svoje stanje ako unosim pogresne namirnice! Takodje, interesuje me da li Femibion 1, koji sadrzi jod, moze biti stetan za osobu koja ima hashimoto? Hvala! Kod nas možete da uradite imunofenotip limfocita krvi, ali se ova analiza NE PREPORUČUJE za postavljanje dg Hashimoto tireoiditisa. Vi treba da imate redovne obroke i raznovrsnu ishranu, bogatu povrćem, morskom ribom i integralnim žitaricama. Osobe koje imaju hashimoto tireoiditis, ne treba da unose preveliku količinu joda (a to znači ne više od 150ug/dan). Ako je u preparatu koji ste naveli manja količina joda, možete ga slobodno uzimati. Za Vas je vrlo važno, da na 6 meseci kontrolišete hormone. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine iz specijalističke ordinacije Thyreo Medicus Ja vec imam dijagnozu Hashimoto tireoditisa zbog povisenog titra ATPO. Hranim se zdravo, ali se brinem da mi na pr. zeleni caj ili ehinacea mogu izazvati imunolosku reakciju. Zanima me gde moze da se uradi imunofenotip limfocita u krvi, da li se to nalazi u nekoj grupi analiza (trazila sam u cenovnicima nekih laboratorija i nisam nasla)? Meni su svi rezultati u subpopulaciji limfocita uredni, osim Aktivni HLA-DR-Poz T-Limfociti = 11, referentne vrednosti 1-8 %. Stvarno nema potrebe da radite više ništa od analiza, sem kontrole hormona na 6 meseci. Ehinaceu izbegavajte, a zeleni čaj možete uzeti povremeno 2dl/dan. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 11:42:25 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 4.1.2016 22:12:31
|
|
|
|
zece
|
Tako pise na izvestaj od transfuziolog hiperkagubilnost krvi a sta je kako e to stvarno neznam modrici su se povukle sada kada su mi namalili dozu aspirina od svaki dan na preku dan uzimanje aspirin i redovno uzimanje vit c od 1000 mg
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 5.1.2016 11:26:39
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Dr mi je dala uput da proverim hormone stitne zlezde,a ja sam zaboravila da je pitam da li presolol moze da utice na rezultate?I ako moze kako da ga pijem vece pre davanja krvi i to jutro? Samo tog jutra kontrole, prvo date krv pa onda popijete lek. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 11:42:35 >
|
|
|
|
RE: Pitajte endokrinologa na Ringeraji! 5.1.2016 11:27:05
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: zece Postovan doktore sto znaci to uterus u avfl sa blaga miomatozna struktura tako pise na moja otpusna lista od laparoihisteroskopija i nista nije uradzeno zato Ovaj nalaz treba da rastumačite zajedno sa svojim ginekologom. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
< Poruku je uredio marketing RR -- 9.3.2017 11:42:47 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Za pušačebožanaKoliko dnevno popušite cigara?od 5 do 10 (
50%)
od 10 do 20 (
30%)
od 20 do 30 (
9%)
od 30 do 40 (
5%)
više od 40 (
6%)
Ukupan broj glasova: 129Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!