|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/15 [chat]
12.12.2015 23:08:31   
marinchica
Drage, jel ok da kad ustanem ujutro mi obe ruke ponekad, a nekad samo jedna budu utrnule. Samo u trudnoci sam to primetila. Nasla sam neke stare nalaze gde mi je konstatovan nekakav sistolni um nad celim prekordijumom...znam za taj sum jos od puberteta, uglavnom kao..ma ok si, to svi imaju. kad sam bila u visegradskoj zadnji put, doca mi je trazio nalaze i kao OBAVEZNO da se javim kardiologu, da donesem nalaze da bi mi dao uput...Jel mu to dodje opasno za mene, bebu? Malo me naplasio. Sad kontam da mi ne trnu ruke od toga....

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 651
12.12.2015 23:51:29   
MAMAMAJ
Ime moje, ja sam ti se s tim mučila negde do 8meseca, probudim se noću, a ruke kao da nema, pa je drugom rukom tražim po krevetu i premestim gde hoću, užas.
Moja dr mi reče da beba pritiska neki nerv i proći će kad se porodim, međutim, prošlo je i pre, verovatno je beba negde mrdnula.
Popkice, sve te ja razumem, i nemoj se ovde ustručavati da kažeš svoje strahove ili ljutnje ili šta već, kaži samo.
Svaka od nas nosi neki teret na leđima, nekoj je lakše da ga ovde malo zbaci, a nekoj nije. Zato smo tu.
Mnoooogo sam srećna zbog Dijane, nadam se da ću i ja biti školski primer trećerotke, kao ona. user posted image
Laku noć, drage moje. Kuckamo se ujutru...

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 652
12.12.2015 23:56:11   
alex88
Bices nego sta!Ja tek sad videla za Di,virkam sa telefona I nisam videla!bila je ekspresna user posted image
Laku noc user posted image ,sutra zatisje I u ponedeljak stizu 3 bebe

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 653
13.12.2015 0:47:42   
Bibilib
Bebac nam stigao i nadamo se da su nasa draga Dijana i bebac dobro,to su jako lepe veste....
A mi trudnice,trudovacemo josssuser posted image user posted image user posted image

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 654
13.12.2015 7:10:44   
sonyasha
Drage moje trudničice dobro jutro!
Kod nas poslednje pripreme u toku, sve je spakovano, tuširanje i pokret! Idemo Buda i ja u bolnicu da se sutra konačno sretnemo uživo user posted image Ićićemo pešaka, prate me obojica muških i ne smem da kenjkavim zbog Vojićenceta, a jedva čekam da sve prođe!
Držite nam fige i ostajte mi dobre!user posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 655
13.12.2015 7:35:00   
serpica

IZVORNA PORUKA: MAMAMAJ

Ime moje, ja sam ti se s tim mučila negde do 8meseca, probudim se noću, a ruke kao da nema, pa je drugom rukom tražim po krevetu i premestim gde hoću, užas.
Moja dr mi reče da beba pritiska neki nerv i proći će kad se porodim, međutim, prošlo je i pre, verovatno je beba negde mrdnula.
Popkice, sve te ja razumem, i nemoj se ovde ustručavati da kažeš svoje strahove ili ljutnje ili šta već, kaži samo.
Svaka od nas nosi neki teret na leđima, nekoj je lakše da ga ovde malo zbaci, a nekoj nije. Zato smo tu.
Mnoooogo sam srećna zbog Dijane, nadam se da ću i ja biti školski primer trećerotke, kao ona. user posted image
Laku noć, drage moje. Kuckamo se ujutru...

Moram da te razocaram,proslo je vise od 6m kako sam se porodila a ruka me i dalje boli i trni,bol prelazi na desnu nogu i levu ruku. Dok sam lezala na patologiji postio me je neurolog kaze da to sto boli ruka nema veze sa tim da je beba pritisla nerv,jer svi nervi za ruku nalaze se u vratno delu kicme,da te boli noga onda je ok da beba pritisce nerv,jer su nervi za nogu smestni u karlicnom delu kicme.
Znaci nije od trudnoce 100%. Mene ceka magnet na leto,a u toku trudnoce,znaju zene ovde bilo je strasno koliko me je bolela ruka,nista mi nije pomoglo..
Nadam se da ce tebi proci da je samo trenutno.user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 656
13.12.2015 8:35:40   
Anck Su Nmaun
Dobro jutro cureeee
Ja se vec raspadam od lezanja ...treci dan. Danas bih izasla da se istrcim user posted image

Sony mislimo na tebe sutra!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 657
13.12.2015 8:36:56   
borica
Dobro jutrouser posted image - lepoticeuser posted image . Mnogo mi je drago zbog Di, sto je sve bilo exspresno. Neka i nama ostalim trudnicicama bude tako. Sony, drzim fige, samo hrabro, osmeh na lice, da bi i njima bilo lakse. Mi smo zene lavice. Sutra nam stize Budauser posted image . Gde ste ostale?
Mi danas idemo na slavu, L i ja naravno.

Majčino srce je duboka provalija na čijem dnu ćeš uvijek naći oprostaj.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 658
13.12.2015 8:45:27   
Mala Elena
Bas je bilo expresno user posted image
Valjda ce i nama. Sony, drzimo fige...

(odgovor članu borica)
Direktna veza do poruke: 659
13.12.2015 8:50:52   
Anck Su Nmaun
Ja se sve tesim posto je trece da ce ici brzinski , bar kao i drugi put user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 660
13.12.2015 9:06:28   
vocicana
Sony srecno dusoooo!!! Javljaj nam se kada stignes, jao bas lepo!
Marinchice, evo ovako, to je moj fah!
Sum iznad prekordijuma obicno oznacava fizioloske sumove, koji se jasno cuju dok srce kuca, I zvuci kao kssssssss, ukoliko do sada pre trudnoce nisi imala ekstremne tegobe, a msm da nisi, da ti usta modre, da se zamaras, da ne mozes dva stepenika da prekoracis, da spavas na visokom( a tebi zbog astme verovatno tako vise prija), onda nemas apsolutno ni jedan razlog da se nerviras I razmislljas. Meni su obe ruke utrnute, I pre I sada da bi uzela sataru da ih odsecem u toku noci.
Ginekolozi naravno, samo da bi sebe zastitili, moraju da imaju pokrice interniste kardiologa, razumes, a trazice I blagoslov pneumoftiziologa zbog tvog porodjaja. Sumovi mogu da ukazuju na razlicite probleme, ali kod tebe to nije slucaj, bar ja ne verujem.

< Poruku je uredio vocicana -- 13.12.2015 9:07:48 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 661
13.12.2015 9:08:37   
mega
Trecorotke,da vas cujem,kako napredujete u trudnoci?koliko ste se ugojile?ja sam evo u 32.nedelji,i osecam se super,osim sto me malo kosti bole na butinama.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 662
13.12.2015 9:14:33   
Anck Su Nmaun
Jooj ja se jos merila nisam user posted image ali mislim da nisam vise od 3-4 kg ja to onako odokativno user posted image

(odgovor članu mega)
Direktna veza do poruke: 663
13.12.2015 9:21:35   
vocicana
Ne merim se, hocu da uzivam, ne preterujem ni u cemu, a ne zelim stvarno da mi trudnoca postane paraboicno stanje zbog dodatih kg. Uzivajte. U stvari, vI iskusne mamike, najbolje znate kako se to tesko ili lako vrati na svoje, nemam nameru da se cimam oko toga. user posted image

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 664
13.12.2015 9:22:38   
vocicana
Mega a ti nemas tickeruser posted image , namesti ga....

(odgovor članu mega)
Direktna veza do poruke: 665
13.12.2015 9:37:15   
BubaBubica
Dobro jutro i od mene. Ja i starija bubica smo već neko vreme budne, a mlađa bubi i mm spavaju. Juče smo kitili jelku.
Ja sam i dalje bez većih simptoma, samo grudi i pospanost na maksimumu. Pošto nemam mogućnosti da odradim betu, sve je to ovde komplikovano, zakazuje se u laboratoriji vađenje krvi, ja mislim da to samo kod nas ima. Uradila sam test, poslednji u ovoj trudnoći jer je test crta tamnija od kontrolne tako da sam se smirila. A i čitam na netu, veličina meška odgovara starosti trudnoće od 5 nedelja tako da ne znam ko je ovde lud.

Dijana čestitam, neka vam je živ i zdrav!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 666
13.12.2015 9:58:13   
Bibilib
Jutrooo zene i od mene...ja legla u 4h a ustala u 9h...
Sony bicemo sutra uz rebe samo opusteno i nadam se da ce svakoj od nas ovaj treci porodjaj proci brzo i lako kao Dijani a za sad se nisam ugojila puno 1-2kg ali se stomacic primetiuser posted image

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 667
13.12.2015 10:12:15   
emicaa
Gdje ste,i mi smo juče kitili jelkicu,T je oduševljena.Meni je cijeli dan bilo loše,moram sutra nazvati dr da vidim šta da radim sa ovim pritiskom,kad padne nikako da ga podignem.
Kad se T po podne naspava bježimo u šetnju,valjda će mi godit.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 668
13.12.2015 10:29:20   
popkica bebic
Jutro i od nas!
Kako ste? Sony, srecno! Znam da ti nije lako, strahovi su prisutni, ali uskoro cete svi biti skupa!
Ja danas necu kuvati, imam za naredna dva,tri dana, jos kad bi me pustili da spavam....ih!

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu marinchica)
Direktna veza do poruke: 669
13.12.2015 11:30:02   
alex88
Dobro jutro user posted image ,izvolite na user posted image

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 670
13.12.2015 11:39:44   
dijana1*
Drage moje samo da vas pozdravim i da pozelim srecu nasoj Sonya. Draga da sutra sve prodje u najboljem redu i da se sto pre oporavis.
A trudnicama koje planiraju prirodni porodjaj zelim im da prodju kao ja. Ovako bi mogla 10-toro da rodim. Posle cu napisati kako sam proslauser posted image
Ljubim vas sve i te male mrvice u tibiuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 671
13.12.2015 11:50:13   
alex88
Di user posted image user posted image za lepotancica i tebe

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 672
13.12.2015 12:46:47   
isidora88
Di bas mi je drago da si super prosla, ja se nadam da crmo i mi ostale biti te sreceuser posted image
Ja bas imam panican strah od porodjajauser posted image , strah me je epiziotomije i bolova posle...
Te grceve imam i ja, imala sam i u prosloj trudnoci, kad redovno pijem magnezijum mnogo je bolje.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 673
13.12.2015 14:51:15   
MAMAMAJ
Serpice, hvala Bogu, mene je to popustilo, više nemam taj problem, mada to može da bude kod mene i od kreveta, taman negde kako smo se preselili u kuću i kupili krevet, i to je nestalo, ne znam, znam samo da ga više nema i nadam se da će tako i ostati.
Dijo naša, hrabra ženo, svaka čast, primer si nam i uzor svima. user posted image
Mega, ja sam se ugojila nekih 13-15kg, ne znam baš tačno koliko sam imala, a do termina imam 22 dana. Međutim, sve se to fino rasporedilo, ništa mi ne smeta, super sam što se toga tiče.
Sony, draga, srećno i da sve prođe u najboljem redu, budi hrabra, proleteće vreme, brzo ćeš kući. user posted image
Voći, je li stigao tm? Uživate li?
Mm i danas slobodan, evo deca odmaraju, pa i mi, danas ružno vreme... Videćemo da i mi okitimo našu jelkicu. user posted image
Zagrljaj svima user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 674
13.12.2015 15:02:21   
Bibilib

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Drage moje samo da vas pozdravim i da pozelim srecu nasoj Sonya. Draga da sutra sve prodje u najboljem redu i da se sto pre oporavis.
A trudnicama koje planiraju prirodni porodjaj zelim im da prodju kao ja. Ovako bi mogla 10-toro da rodim. Posle cu napisati kako sam proslauser posted image
Ljubim vas sve i te male mrvice u tibiuser posted image

Jao kad cujem ovo i meni dodje da rodim 10-torouser posted image user posted image user posted image
Bravo Dijo i svaka sact....user posted image user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Moreeeee:)))
sandrina

Drage moje,koje vas je mesto odusevilo u Grckoj i zanimaju me vasi utisci ako je koja bila u Sartiju ili Neos Marmarisu kako je i koje plaze se ne trebaju propustiti?

Kasandra (20%)

Sitonija (17%)

Tasos (29%)

Lefkada (9%)

ili nesto drugo? (25%)

Ukupan broj glasova: 100

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here