Valerie
|
moja starija je bas postala ljubomorna na malu, odnosno na paznju koju joj posvecujemo. do skoro nije bila takva, ili bar to nije pokazivala. ali, od kada se beba krece, puzi, ustaje, igra, pusta glasove, jede, postala je ozbiljna konkurencija... uzasno me nervira sto 100 puta dnevno govorim - ne diraj bebu, pomeri se od nje, nemoj da je guras/ da joj otimas/nek vidi/ne zna, mala je etcccc. kao papagaj sam, ali dzabe, gurne je, ustine, ogrebe, a najgore mi je sto se beba ni ne buni, ona ima tako visok prag bola, da tek kad vidim ogrebotinu, znam o cemu se radi. beba je obozava... kazne i pretnje nisu dovoljno delotvorne, ocigledno, kao da je jace od nje. niti mogu stalno da ih gledam, niti da su sasvim razdvojene... ona sa 4 godine vrlo dobro sve zna, ali je prosto beba nervira, iako znam da je voli. nadam se da cu uspeti da je obuzdam inace cu se stvarno osecati lose zbog svega toga... a ne da starijoj nista ne fali, ni paznje, ni poklona, nego svega ima previse... njene aktivnosti su u centru zbivanja cele porodice, a time sto je zaista pametna i zanimljiva, paznju svakako ima, i kod kuce i bilo gde napolju... predlog/sugestija?...
|