Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 13:14:42
|
|
|
|
vonavoj
|
Mika,a da mu ponudis zalogaje hleba sa pavlakom? Mladi sir?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 13:45:16
|
|
|
|
vonavoj
|
Sad sam skuvala proso sa povrcem,prvi put i nesto mi gorak ukus .... Da li da joj dam da ruca? Bem mu misa,em vrelo .em kuvala,jos da bacim!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 13:49:11
|
|
|
|
mika79
|
Von dajem mu komadiće hleba i on voli hleb da jede ali zna dugo da drži u ustima hleba da ga ne sažvaće. Dala si mi super ideju sa mladim sirom njega baš voli pa ću mu kombinovati sa nekom žitaricom, važno mi je da unosi što više mlečnog.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 13:51:05
|
|
|
|
vonavoj
|
Sad sam skuvala proso sa povrcem,prvi put i nesto mi gorak ukus .... Da li da joj dam da ruca? Bem mu misa,em vrelo .em kuvala,jos da bacim!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 13:58:50
|
|
|
|
mika79
|
Von ja sam kuvala posebno proso posebno povrće i nije bio gorak, da dodaš nešto mlečno pa da popravi malo ukus.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 14:10:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Ukus je ok dok ne progutam .haha!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 14:23:11
|
|
|
|
vonavoj
|
Ona je pojela sve,nije se bunila..valjda joj nece biti nista
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 14:36:10
|
|
|
|
mila83
|
Nasmeja me Von
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 14:48:17
|
|
|
|
daca77
|
Moja je danas pojela celu porciju kasice sa pilecom dzigericom...nisam znala da ce joj se to dopasti, jer sam mislila da bebe ne vole dzigericu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 20.7.2015 14:58:47
|
|
|
|
mila83
|
i moja T je danas imala pilecu dzigericu sa povrcem,pojela je celu teglicu,malo na guranje,valjda zbog vrucine..ma malo vece guranje ,inace je jela bez problema.A ja ne mogu ni da probam kasicu.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 10:03:55
|
|
|
|
daca77
|
Mame, trazih ovde, ali nista ne nadjoh...sa koliko meseci moze seme koprive da se ubaci u kasice?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 12:05:27
|
|
|
|
wivern
|
Kako se malisa juce odvalio od gibanice i jogurta . Nece covek kasice pa to ti je.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 12:45:21
|
|
|
|
mika79
|
Wiv i mi smo takvi, neće da jede ništa kašasto već samo komadiće. Lepo mi jede povrće komadiće i meso. Blender sam odložila.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 12:51:12
|
|
|
|
daca77
|
Blago vama...mi moramo toliko kasasto i sitno, da to nije normalno...juce sam prstima izdvojila sve zilice sa teletine i izmiksala sa povrcem u najfiniju kasu i opet se ozbiljno udavi...kako ne ume da zvace, nije mi jasno...i dalje odbija svo povrce i meso...
< Poruku je uredio daca77 -- 23.7.2015 12:53:41 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 13:01:35
|
|
|
|
mika79
|
Daco i mi smo u tom uzrastu sve blendali do iznemoglosti čak i palentu, od kako ima zubiće počeo je lepo da grize i mulja po ustima, ja sam mu davala koricu hleba dok mi jedemo da se on zanima i malo po malo naučio da grize.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 13:20:16
|
|
|
|
Trcosava
|
Sad sam i zvanično ovde Nisam našla avokado za treći dan. Tako da je avkoado testiran 2 dana. Otkida se od jela. Juče jedna breskva, pola avokada i jedna banana. Pre toga jedna jabuka, malo šargarepice i pola avokada. Danas breskva, 3 šljive i pola banane. Zavisno od voća je gramaža. Danas je to bilo 170gr, juče oko 200. Jeo bi još, ali mu ne dajem jer posle bljuca. Juče se tačno prejeo. Od ponedeljka meso. Pa da izbacim i ručak. Nego dala bi mu samo šljivu, ali ne znam koliko šljiva mu dovoljno. Mislim da oseti ukus. Danas ovo je preovladavao ukus breskve. A malo mi da mu dam 3 šljive za užinu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 13:58:37
|
|
|
|
vonavoj
|
Trco,ja u sve dodam palentu,kad mislim da je malo Tj,pretezno mi je voce plus palenta,proso ..znaci zitarice+voce..samo moram da uvedem jos neke zitarice,i opet ne znam koje..ali neke koje se brzo spremaju,sad moze i gluten!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 23.7.2015 14:02:07
|
|
|
|
vonavoj
|
Moja ne ume da zvace,pljuje,mada nema nijedan zub..davala sam joj palentu i mladi sir,ali nisam blendala..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 1:06:36
|
|
|
|
jeca87
|
Von, možeš ovas, raž,ječam, spletu. Ja kupujem kaše, kuvam 1-2 min,ali potapam preko noći. I blendiram, jer ima po neko celo zrno, pa mu se gadi.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 8:22:34
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Trco,ja u sve dodam palentu,kad mislim da je malo Tj,pretezno mi je voce plus palenta,proso ..znaci zitarice+voce..samo moram da uvedem jos neke zitarice,i opet ne znam koje..ali neke koje se brzo spremaju,sad moze i gluten! Verovala ili ne još nisam dala palentu!!! Najgora sam. Evo, još dva dana šljiva, pa krećem od ponedeljka sa mesom. Onda ću olako da dodajem u voće palentu i ostale žitarice. Samo da nađem neke ok Dobih onomad od nestlea. Jel moraju one sa mlekom ili mogu sa sokom/kompotom recimo? Pa da skuvam jabuku, izmiksam nju i šljive i dodam te žitarice? Još nešto, tamo ima 8 žitarica, da li pre nego što mu dam to moram svaku ponaosob da probavam po 3 dana
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 8:28:25
|
|
|
|
daca77
|
Mame, budi te srecne sto su vam bebe takve...ja non stop kuvam i miksam neke kasice i moja N nije zadovoljna. Jela bi samo voce i to ne sve, bananu i krusku, a ubaci se i po koja kajsija i jabuka, a od povrca nista...juce sam joj prvi put dala cveklu i odusevila se, ali nisam smela puno...videcemo danas... A koji mladi sir dajete?
< Poruku je uredio daca77 -- 24.7.2015 8:29:30 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 12:41:53
|
|
|
|
mika79
|
Trćo ja sam svaku žitaricu posebno uvodila po 3 dana, to mi je bilo sigurnije ako odreaguje na neku žitaricu znam na koju je odreagovao, mada verovatno možeš odmah kombinaciju. Daco poznate su mi tvoje muke.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 14:12:06
|
|
|
|
branki*
|
Daco,ja sam bozi davala abc sir ili president. Juce sam uvela boki meso,pilece belo.pojela je.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 16:21:18
|
|
|
|
daca77
|
Bravo za Boku Mi to ne konzumiramo za sada...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 24.7.2015 16:27:21
|
|
|
|
vonavoj
|
Trco,i ja sam dobila te zitarice,khm..ali sa sljivom..i prave se sa mlekom..ali ja ih stavim sa vocem i vodom..moje su od 8.mesec.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?