mila83
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Dunja, ja ne bih nista posebno do ponedeljka, ispiranje nosa, podignuto uzglavlje, caj od belog sleza, ako ces inhaliranje nece da skodi samo fizioloski, 2.5 ml recimo (moze i vise), ali berodual NE, to nemoj na svoju ruku, narocito ne prvi put, drugo, kasalj koji opisujes nije za berodual, to mu je od slivanja, berodual su kapi za inhalaciju i koriste se kod bronhiolitisa, bronhitisa, kad se spusti sekret nanize, dede skripi, melje, prede kad dise i mnogo kaslje... vremenom se stekne iskustvo kad se daje berodual (ne zelim da ga steknes:), ali prvi put ne bez lekara. PS pre par strana je opis pravljenja prirodnog sirupa od lovora, mila je stavila, mozda na prethodnoj strani, slab mi net... ili ukucaj google, tipa sest listova lovora, 2.5 dl vode kuva se 6, 7 min, doda se secer ? ne znam koliko bese, pa limun i kao sirup se daje.... dobar je! Ali ne preteruj, ako se odlucis kod mene i d razredjuje stolicu. Slazem se sa Rositom u potpunosti,pogotovo za inhaliranje i Berodual.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|