|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo
24.6.2015 9:23:55   
yyyyy
Ja ne dajem još ceo žumanac i meso u istom danu,ali bude npr. meso za ručak,a za doručak ili večeru palčinka,proja,mafin sa žumancem,pa koliko pojede.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 976
24.6.2015 12:29:25   
World
Moji jedu zumance i meso skoro svaki dan.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 977
24.6.2015 12:48:52   
QueenJ
Kod mene je kako-kad. Nisam previše opterećena dokle god lepo napreduje i ima dobru ks. Danas će npr. dobiti samo kuvano žumance sa povrćem i palentom, za ručak. Doručkovala je žitarice sa jogurtom i jabukom. Za večeru ćemo videti...

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 978
24.6.2015 19:18:21   
ishler
Dobar dan,ja imam par pitanja zaboravils sam neke stvari.Kada ste poceli mleko u hrani da dajete mi samo sisamo,jedemo mlecne proizvode.Od kada idu grasak,svinjetina,riba,pasulj.?user posted image

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 979
24.6.2015 19:52:10   
mila83
Ishler,ima raznih tablica dohrane,ja sam sa prvo dvoje tako nameravam i sa T,vodila se ovako:
Grasak,pasulj,boranija,riba sa punih 10 meseci pa na dalje, a svinjetina posle rodjendana..

I bebe nisu imale problema sa probavom niti alergijama...
Taman sad polako da pocnes sa tim user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 980
24.6.2015 19:59:18   
QueenJ
Ishler, što se mleka u pripremi hrane tiče, ja sam prvo koristila svoje, koje sam imala zaleđeno. Pa kada smo potrošili zaihe, pokušala sam da koristim veštačko, ali je odbijala hranu. Tako da smo mi oko 7. meseca čini mi se, a možda i ranije počeli da koristimo 2/3 domaće kravlje za pripremu hrane. Sad trenutno nemam ni domaće, dajem kravicu, i to više ni ne razblažujem. Koristimo i ostale mlečne proizvode i još sisa. OOd naamirnica za koje pitaš, ja sam uvela sve, osim svinjetine. Ne preporučuje se pre 1. rođendana. Ja neću ni žuriti. Toliki izbor mesa ima. Ni ja je lično ne volim.
Nadam se da sam pomogla. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 981
24.6.2015 20:02:33   
mila83
Da,zaboravila sam za mleko,koristila samo moje do 10.meseca,onda ad, a kravlje posle 1.rodjendana....

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 982
24.6.2015 20:36:13   
ishler
Hvala vamuser posted image ,ja sam uvela boraniju.Probacu ovih dana malo mleka u hrani.Kako se brzo sve zaboravuser posted image

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 983
24.6.2015 23:06:01   
QueenJ
Javi kako ste prošli.
Inače, ja sam danas planirala da joj dam samo žumance, pa kada sam pripremala ručak, setim se da sam joj uvela belance, tako da sam celo kuvano jaje pomešala sa povrćem i palentom. Fino je jela. A posle je popila pola šolje jogurta. Sama. user posted image Vrlo malo je prosula.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 984
24.6.2015 23:21:37   
yyyyy
Bravo za bebu koja pije sama!!!!
Mi ovih dana tek naučismo kako se pije iz čaše,do sad je grizao,zevao na nju ili gurao jezik unutra,a o nekom samostalnom pijenju za sad samo mogu da sanjam.
Ishler,slažem se sa Milom,mleko ne bih davala pre prvog rođandana,ako koristite mlečne proizvode,možda zaista nema potrebe za mlekom.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 985
25.6.2015 0:17:15   
QueenJ
Hvala! user posted image
A ovde se radi o dodavanju mleka prilikom spremanja hrane, npr: pire krompir, popara... Ja povremeno dajem i ml. plazmu i čokolino.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 986
25.6.2015 0:24:45   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: mila83

Da,zaboravila sam za mleko,koristila samo moje do 10.meseca,onda ad, a kravlje posle 1.rodjendana....

A gde inače sve koristite mleko za pripremu?

Ja sam koristila samo kod Nestle žitarica, koje povremeno dam uveče, i tu sam stavljala Bebelac.
Da li sada mogu kravlje da stavljam recimo u te Nestle žitarice?

I koje mleko koristite za pripremu hrane?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 987
25.6.2015 0:33:34   
QueenJ
Ja sam već napisala, kada sam potrošila svoje zalihe, probala sam veštačka mleka, odbijala je hranu. Onda sam spremala sa 2/3 domaćim, a sad smo uglavnom na kravici, i to više ni ne razblažujem. Kada imam domaće, naravno, ono ima prednost.
A dodajem u pire, poparu, palačinke, projaru, sa žitaricama, sa plazmom, čokolinom, sa pahuljicama... Trenutno čega mogu da se setim.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 988
25.6.2015 10:38:35   
jeca87
Ja kravlje mleko koristim od 9 meseci i to u pripremi hrane,tj kuvam na mleku poparu i sutlijaš. Po nekoj tabeli koju ja pratim, ne daje se pre godinu dana da pije, ali može da se kuva na mleku od 8.meseca.
Ja koristim bello imlekovo.

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 989
25.6.2015 10:41:07   
jeca87
Instant pahuljice pravim sa ad mlekom ili jogurtom. Dojim ga, ali nikada nije bilo dovoljno da odvojim ili zamrznem za žitarice.

(odgovor članu jeca87)
Direktna veza do poruke: 990
25.6.2015 10:44:58   
jeca87
Zanima me kada odvajate žumance( sveže) za palačinke ili projice, kako ne ostane i malo belanceta? Ja mu još nisam to pravila, jer se plašim te male količine belanceta koju ne mogu ili ne znam da odvojim. Kako da budem sigurna da sam 100% odvojila belance?

(odgovor članu jeca87)
Direktna veza do poruke: 991
25.6.2015 11:16:53   
yyyyy
Jeco,odvojiš žumanac ,staviš ga u šaku i propereš pod blagim mlazom vode,da ne pukne.Tako ja radim.

(odgovor članu jeca87)
Direktna veza do poruke: 992
25.6.2015 12:34:44   
jeca87
Hvala puuunoooo.

(odgovor članu yyyyy)
Direktna veza do poruke: 993
29.6.2015 22:08:48   
Mariya
Evo i nas u ovoj temi, porasle smo!!!
Jao, čitam kako vi pravite bebcima proju i palačinke...Moja nema šanse da pojede tako nešto, ili bilo šta sa komadićimauser posted image Ako je kašica gušća, ona se davi, a ne daj Bože da naiđe na komadić-onda više neće ni da jedeuser posted image Ali nadam se da će početi kad bude veća, i Lu mi je baš dugo jela samo blendano.
Mame, kada kuvate proso, jel, ono treba skroz da se raskuva ili se kuva da ostanu cela zrna?

(odgovor članu jeca87)
Direktna veza do poruke: 994
29.6.2015 22:12:46   
World
ja sam tako sa anom pogrijesila pa sve zivo blendala, a ona se davila kontstantno.. bas je dugo trebalo da predje na neblendano.. ali zato je aleksa skoro od pocetka jeo gnjeceno, sjeckano, ma ni ne svidja mu se kad je blendano, mozda sam mu malo na pocetku kao blendala.. i odavno on vec pojede komadice pite sa jogurtom, a sa anom je to bilo nezamislivo dok nije bila skoro duplo starija.. dala sam mu od pocetka da sam uzima hranu i jede, kuvano povrce npr. pa prilicno je naucio lijepo..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 995
29.6.2015 22:22:15   
mila83
Moji su negde sa 10 meseci poceli polako komadice,valjda ce tako i T sada.Pocela sam sada sa gnjecenim,hoce ponesto,samo je nezgodno malo jer joj idu zubi,pa se i ovako natezemo sa jelom.Sve zavisi i od toga,kad prodju muke sa zubicima.
Sto se tice prosa,meni vise bude raskuvano kada za nju pravim,za svaki slucaj.Evo jutros bas,avokado,banana i proso,divna kombinacija. a rucak zumance,blitva,luk,krompir,mrkvica,prodinstano na malo masl.ulja i vode. na kraju dodala palente da zgusne. Vecera Nestle 8 corn.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 996
29.6.2015 22:23:39   
jeca87
Neće ni Kosta komadiće. Zato i hoću da mu pravim te zezancije da može da drži u ruci. Za sada se samo igra, a kada mu ja držim, gricka i to samo keksić.
Proso, zrno treba da pukne. Ne znam kako da ti objasnim. Da, raskuva se.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 997
30.6.2015 22:33:47   
Mariya
Hvala na odgovoru mame. Mila, ti meni daješ super ideje za voćne kombinacijeuser posted image
danas smo jeli
D kruška i kajsija sa 8 corn-om
R junetina sa brokolijem, karfiolom, šargarepom i malo luka
V Humana pahuljice sa keksom.
Zaboravila sam danas da nastavim, juče sam joj počela uvoditi svež beli luk. Pa ćemo boraniju, pa kad budu dinja i lubenica i onda čekamo 10 meseci i domaći paradajz.

(odgovor članu jeca87)
Direktna veza do poruke: 998
1.7.2015 10:30:53   
mila83
Dorucak juce jabuka,kruska,breskva sa malo nestle 8corn, a danas avokado,breskva,kajsija
rucak juce piletina,sargarepa,krompir,cvekla,luk...danas junetina sa blitvom,krompirom,tikvica,luk,masl.ulje..vecera pahuljice jos uvek...

Marya,ja mislila da beli luk ide od 12+...kazu da je jaci alergen...

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 999
1.7.2015 19:37:57   
Mariya
I ja sam negde videla da je jak alergen, a negde da se može uvesti od punih 7 meseci. Onda sam pogledala kako sam sa Lu ( njoj sam uvela kuvani sa 7,5 a presni sa 9 meseci) pa sam Heleni dala sa punih 8m kuvani beli luk. Pošto nije bilo reakcije, a sad kako je prehlađena gledam da joj dajem sve što mogu da je sveže, pa se set_ih da pokušam sa svežim belim lukom, kažu da je on sjajan prirodni antibiotik. U svakom slučaju, prošlo je bez reakcije.I nije se bunila, klopala je kašice. Mada, nije se luk ni oset_io.
U međuvremenu se set_ih i celera, to joj nisam još uvela. Dajte ideje,ženeuser posted image
Mila, super ti je i ideja za dinstanje, ja H ili kuvam posebno, ili pristavim supicu za nas, stavim meso, povrće, pa kad se sve skuva, odvojim deo za nju i izblendam, a onda supu začinim, ukuvam testeninu i to je za nas.

< Poruku je uredio Mariya -- 1.7.2015 19:43:43 >

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here