|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat)
22.6.2015 18:45:53   
jess021
Sme Povidon jod na opekotinu.
Slazem se UM sto se tice Utrogestana.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1976
22.6.2015 19:16:30   
Maraj
Ja rekla maricu za utrogestan zbog njene prethodne trudnoce. Cini mi se da je ona pisala da je i u prvoj trudnoci krvarila i da je od samog starta koristila utrogestan pa da joj je tako stalo krvarenje....

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1977
22.6.2015 20:15:00   
Anoniman
Maraj to stoji. Ali ona njoj danas nije videla mesak. Sami tanak endometrijum. Da joj je videla mesak pa da uzmet na svoju ruku.

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 1978
22.6.2015 20:19:15   
Valerie

IZVORNA PORUKA: adulence

suzi aksa je stvarno super ali ne bih se slozila da je bas super za stvari,zeke,bodici itd pa ne moze se reci da su jeftiniji ali cak i da jesu nikada mi se nesto nije dopadao njihov pamuk,probala sam vise puta,meni su stvarno od povoljnijih h&m pa cak i c&a mnooooooogo bolji sto se tice materijala,a kod h&m mi je strava fora sto oni cesto imaju kupis dve a treci artikal ti je za dinar...a od da kazes skupljih mi je carter's i osh kosh su zakon!!!
buba marice onda se nadamo da u sredu bude lepog dupliranja....

potpisujem sve za garderobicu, nista iz akse nismo uzimali. carters sjajan i h+m, zatim c+a.

presela mi aksa, svratili nedavno u onu ogrooomnu u krnjaci i ne radi im klima, ili je nemaju, pa katastrofa, ne mogu da vam opisem koja vrucina i zapara. a nije bilo 35stepeni napolju, zamisli da treba da biras celu opremu 2 sata. mi na srecu dosli po jednu igracku, zgrabili i pobegli. sedela sam na stepenicama dok je mm placao, ma horor, svasta sam htela da im kazem, ali kako je tek tim prodavacicama po ceo dan user posted image
inace, aksa je nepouzdana i za varijantu da izaberes, pa spakujes pa te kao tamo ceka dok se ne porodis. poznanica sve izabrala i kad joj je trebalo, oni sve bili rasprakovali i prodali. i kolica koja smo mi kupili u aksi su imale napomenu na kutiji - rezervisano za peru perica user posted image

buba marice, kad svi nesto savetuju... ja bih zajedno sa sledecom betom uradila i progesteron. ako ti je dobar, nema mnogo smisla ni da dobijas neke dodatne doze.
ja sam proslu trudnocu prerano otisla na prvi uz i to je prakticno bio jedini razlog sto sam celu trudnocu dobijala utrogestan... ovaj put sam na svoju ruku uradila progesteron uz drugu betu, vrednosti bile odlicne. to sam rekla svojoj dr na kontroli i saglasile smo se da necemo utrogestan... razumem ja misljenje ostalih nasih dragih user posted image , ali mislim da ima i drugih razloga da trudnoca ne ide po planu, da nije progesteron jedini koji moze da pokvari stvar. a lako se proveri ima li ga dovoljno. ne znam zasto to rutinski ne gledaju, lakse valjda dati lek... znam da nije stetan visak, ali pitanje je da li je potreban. meni je bio stetan u toj meri sto mi je verovatno on betonirao grlic, ali nije svakome tako.
zelim ti da sto mirnija docekas da cujes srculence user posted image

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 1979
22.6.2015 20:19:58   
suzi kju
Mozda je još rano, mozda je loš ultrazvuk.
Ja bi svakako uzela utrogestan i progesteron, neće joj skoditi ni ako je trudna ni ako ne daj Boze nije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1980
22.6.2015 20:20:19   
jess021
To je tako nezgodna situacija, citam postove i ovde i na crticama i ne znam sta da kazem.
Daleko od toga da joj ne zelim sve najbolje i da joj trudnoca prodje u najboljem redu, ali ne volim te komentare kakav je to dr, ma nemaju oni pojma, uradi ti ovako ili onako...nijedan dr ne voli male trudnoce jer tu nista nije izvesno.
Ako se dobro secam mislim da je rekla da tacno zna kad je imala odnos u kome se desila trudnoca, tako da prica o kasnoj ovulaciji ne pije vodu...
Verovatno se nekome nece dopasti sto ovako pisem, ali ja sam uglavnom direktna i kazem ono sto mislim i to ocekujem i od drugih prema meni.
A sto se tice Utrogestana, slazem se sa Valerie, mislim da sam to vec pisala. Danas ga daju svakoj trudnici, bez provere Progesterona, trebalo-ne trebalo. Imam utisak da neko uzima dobar procenat od prodaje istog.
Suzi, progesteron je lek i naravno da ne treba da se uzima na svoju ruku, a i nije tacno da ne moze da skodi.

< Poruku je uredio jess021 -- 22.6.2015 20:23:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1981
22.6.2015 20:23:29   
suzi kju
Ja šta god sam gledala u ostalim radnjama, bukvalno ista roba a razlika u ceni ogromna.
Ja ne planiram da odem pa da naručim za mesec dana, nego tipa poručim, pa kad stigne odem da preuzmem a samim tim i pogledam kad uzmem.
Garderobicu neću tamo verovatno, mozda sitnice neke koje mi sr svide, a te krupnije stvari ću kod njih.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1982
22.6.2015 20:25:29   
Anoniman
Jess sve se slazem sa tobom, i ja zelim Marici sve najbolje, zajedno smo bile u crticama, bas sam se obradovala kada sam videla njene crtice, i zelim joj od srca da za 2-3 nedelje cuje srculence. Ali isto tako mislim da je danas trebao bar mesak da se vidi....

(odgovor članu jess021)
  Direktna veza do poruke: 1983
22.6.2015 20:54:05   
Maraj
Pa marica je valjda juce ili danas trebalo da dobije tj da krene da joj kasni.... mislim da je svakako rano da se vidi mesak na dan kasnjenja iki ja gresim.... ne znam svakako navijam vidim da joj beta raste.... joj muke su to.... cekajuci crtice....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1984
22.6.2015 20:55:32   
Anoniman
Maraj ona vec u 5 nedelji, po tikeru, ne znam, meni se mesak video sa 5+1user posted image posle 3 dana kasnjenja,

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 1985
22.6.2015 20:57:44   
Maraj
Aha e pa onda ja gresim sorry .... mislila sam da se mesak kasnije vidi ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1986
22.6.2015 20:58:05   
suzi kju
Ne mozemo znati mi nista, biće to Bozja volja.
Mozda se usadilo negde sa strane, mozda je loš uz aparat, mozda, sve je mozda...
Kad ide ona ponovo kod lekara iliti kad vadi betu?
Tad ćemo znati šta sr dešava.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1987
22.6.2015 20:59:55   
Maraj
U 8.nedelji joj cini mi se dr rekla da dodje

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 1988
22.6.2015 21:02:10   
Sandra_n
Ja sam takodje protiv lekova i koliko vidim tu u Srbiji svaka od vas nesto uzima,ne znam da li je to stvarno neophodno ili debelo zaradjuju od tih lekova i slazem se sa jess da nije tacno da ne skode,svaki lek je stetan.Ja ne pamtim kada su mi ovde u Americi prepisali neki lek a tek u trudnoci izbegavaju bilo sta cak i sprej za grlo.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1989
22.6.2015 21:02:46   
Anoniman
u sredu ponavlja betu, i ja se nadam da ce sve to biti ok!

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 1990
22.6.2015 21:05:23   
Anoniman
ja sam bas pre neki dan pricala o utrgestanu sa jednim dr., kazu da on ima vrlo mali procenat hormona u sebi, i ne moze da skodi, on sluzi samo kao cuvar materice, pitanje je koliko progesterona ima u njemuuser posted image
a za lekove u trudnoci i ja sam protiv njih...

< Poruku je uredio Unina mama -- 22.6.2015 21:06:01 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1991
22.6.2015 21:08:21   
Lisa Simpson
Ja nisam ukapirala koliko sam pročitala dr je rekla da NE VIDI PLOD. Svakako se ne vidi u tom periodu a nisam sigurna, da li je videla mešak jer to NIJE ISTO. Ja ću biti iskrena da sam posle 3 izgubljene ovaj put sama uzela utrogestan na sopstveni rizik mada mi ga je svakako i dr odmah sutradan uključila, ali ne mogu to nikome da preporučim jer nisam lekar, ne mogu da preuzmem rizik za drgoga. Mada iskreno ne mislim da bi potencijalni rizik po nju bio tako veliki, veći od potencijalne koristi pogotovo ako je endometrijum tanak.

< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 22.6.2015 21:10:33 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1992
22.6.2015 21:09:43   
jess021
Um, ako je tako kao sto lekar kaze, onda je veca verovatnoca da ima placebo efekat, nego terapijski.
No, da se ne pravim vise pametnauser posted image
Treba da se kupam, a tako me mrziii, a i gladna sam...a kad sam gladna nisam sva svoja, bas kao sa reklameuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1993
22.6.2015 21:11:59   
Anoniman
Lisa pa mesak je potreban da bi se video ploduser posted image iz njega se razvija.
I ja sam u ovoj user posted image uzela utrogestan na svoju ruku 5.3 na dan kada sam trebala da dobijem i kada sam ugledala svoje crtice, posle 4 dana otisla kod dr viseo se mesak sa 5+1. Sa 5+2 prokrvarila ali mesak je bio tu, i to se dupliroa pravilno i pored krvarenja...

Aahahhaha Jess nisi bas svojuser posted image
odoh i ja do radnje da kupim seven days kroasane, i skuvam nesqvik!

< Poruku je uredio Unina mama -- 22.6.2015 21:13:18 >

(odgovor članu Lisa Simpson)
  Direktna veza do poruke: 1994
22.6.2015 21:16:31   
Lisa Simpson
user posted image user posted image user posted image ha ha ha, ako buba marica pročita sve ovo biće jojuser posted image iskustva su razna i zato su i mišljenja razna, to važi ne samo za trudnice nego i za lekare. Ni oni se svi ne slažu, pa kako bi mi.user posted image

UM htela sam da kažem da nisam razumela da li nije videla ni mešak, ili nije videla plod, a mešak jeste. Plod se formira u mešku. Meni su mešak videli na 4+5 u ovoj trudnoći, plod se u tom periodu još nije video. Mada mi je beta bila veća, ali u jednoj prethodnoj se video i na betu 61 iako sam ja bila siiiiiigurna da se neće videti nič.

< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 22.6.2015 21:23:02 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1995
22.6.2015 21:16:36   
jess021
Joj Um, taman sam rekla da necu vise pametovati, ali me vuces za jezikuser posted image
Nemoj jesti te kroasane please, prepuni su aditiva. Drugarica mi radi na ispitivanju namirnica kao tehnolog i bas nam je o njima pricala da su grozni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1996
22.6.2015 21:26:52   
LIDIJA STEVAN
Zene..pritisak opet skocio na 130/90 puls 96..opet cu popiti metyldopu u 23 h.nadam se da ce me stabilizovati a sutra cu za dalje da se dogovorim sa dr da li trebam uopste da legnem u bolnicu na ispitivanje jer mi je na prvu popijenu tabletu organizam odreagovao..videcemo sta ce sutra biti kod nje..ona radi popodne..

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1997
22.6.2015 21:31:41   
Anoniman
Jess kasnouser posted image dok sam stgla iz radnje pojela sam jedanuser posted image necu vise...

(odgovor članu LIDIJA STEVAN)
  Direktna veza do poruke: 1998
22.6.2015 21:32:22   
Maraj
Lidija hoce ti dr sutra vetovati na rec da ti je pritisak visok ako ga ti sad spustis sa tim lekom.....

(odgovor članu LIDIJA STEVAN)
Direktna veza do poruke: 1999
22.6.2015 21:33:40   
Maraj
Jao ja bas volim te kroasane sa cokoladom! Jos kad odemo u Grcku to nam je obavezan rucni prtljag za plazu user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here