Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 10:16:21
|
|
|
|
jess021
|
Ja ujutro najpre popijem casu vode, pa kafu i tek nakon nekih sat vremena sam bas bas gladna. Nikad nisam mogla jesti cim ustanem, pa ni sad u trudnoci. Mi cemo otici da oberemo jos ribizle i da danas zavrsimo sa njima, cele nedelje se samo bavimo ribizlama.
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 11:11:08
|
|
|
|
sonyasha
|
Lisa, ako ti je za utehu ja sam idalje na teškom probiranju! Voće može osim citrusa, može zdenka, jogurt, hleb. Kuvancije ništa ne mogu, imam i mučninu i gorušicu! Ribu ne mogu ni da vidim na slici, suhomesnato, paradajz jedva ali zato sve gluposti mogu, čips, smoki, mek naravno, sve to probam da izbegnem, ali nekada posustanem bitno da sladoled mogu na kilo Stvarno je to prokletstvo, limunada mi presedne a koka kola prija nikad bolje - nijeeeee fer!!!
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 11:16:43
|
|
|
|
jabudic
|
Samo da vam se javnem, vikendom ne radim, pa me mrzi da uključujem komp, a sa telefona me mrzi da kuckam. Tako, zaključak je da me sve mrzi Ado, srećan rodjendan! Ostale trudnice, koliko vidim sve ste OK. Što se mučnine tiče ja sam do 12-13.nedelje jela bukvalno suvog hleba, ništa drugo nisam mogla. ALi se posle sve nadoknadi
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 11:41:33
|
|
|
|
superm
|
Ado, srećan ti rođendan!!!
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 11:55:12
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Sony baš se tako i ja osećam. Konačno da vidim da ima još neko da nisam samo ja
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 12:25:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Mene j isto tako mucilo do 15 nedelje, a za hranu bas biram, jedem zdenku, slaninu onu tanku zlatiborac neki suvi vrat, pizze, palacinke, tikvice, krastavac, puno raznog voca, mleko plazma, bas biram, kuvano sam pojela pre 2 nedelje, i to jedva , pilecu corbicu, pasulj , grasaka mi smeta imam grceve odmah... kukuruz secerac moze obarim ga i jedem, i U i ja ga obozavamo.... Evo sada sam pojela sendvic sa zdenkom i slaninom, pa cu da ispecem palacinke koje su ostale od sinoc, sinoc su bile sa kremom, sada cu sa marmeladom, to mi se jede Kasnije kacim slicicu mog sa punih 20 nedelja
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 15:35:15
|
|
|
|
suzi kju
|
UM daj da te vidimoooo... Mm ustao pa išli do pijace pa klopali pa sad odmaramo.
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 15:39:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Suzi cekam da ispohujem tikvice, da se usmrdim na njih, pa da se istusiram i presvucem i slikam se Jaoj nesto je poceo stomak da me bolucka sada cu da uzmem preventivno jedfan utro. Inace kupljena haljinica za U, sva sreca pa ce ih neko naslediti, ima ih gomilu, a ja sta vidim na fb to narucujem za Noru luda mama
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 17:12:49
|
|
|
|
Tanjica81
|
Drage samo da vam mahnem... Ado srećan rođendan UM haljina je divna...bravo za polovinu. Drago mi je da ste dobro.. Ala proletese vase trudnoće...Mada, evo i moja,32.pocela...uskoro ću krenuti već sa Ctg. Ja sve jedem...prvih 12.nedelja sam imala mučnine pa sam više pazila. Sad ne-pošto imam kiselinu stalno tj.i kad jedem i kad ne jedem tako da uživam dok jedem...pa posle kukam. Jel i vi imate bubašvabe po kući? Izluđuju me!! Sve vas
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:10:29
|
|
|
|
buba.marica
|
Ćao devojke ... imam jako čudnu situaciju ... i zbog toga pišem vama koje ste vec trudne kako bi mi dale savet ako je neka imala nesto slicno ... Prokrvarila juče popodne, imam sasvim normalnu mentsruaciju. Zvala urgentni kažu da je verovatno biohemijska i da beta hcg pada i da ce to lepo da ode samo ... Ok posle dva dana krvarenja tj. danas uradim test u trenutku kadami se ucinilo da je stalo i dve crte kao vrata i dalje tu jos jace nego pre . Ne znam sta da mislim jer betu vadim tek ujutru i popodne sutra idem kod svoje lekarke. Pri tom nemam nikakve bolove ama bas nikakve ... I potpuno sam odlepila ! Predpostavljam da ako beta pada da bi crta bila neuporedivo svetlija od prethodnih ili bilo sta slicno ... Clear blue je pokazio 1-2 nedelje, sada pokazuje 3-4 tako da beta svakako raste ...
< Poruku je uredio buba.marica -- 21.6.2015 18:13:12 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:12:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Marice bolje idi kod lekara ne vadi betu, da si mogla trebala si i danas da to uradis! Drzim fige da sve bude ok!
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:13:05
|
|
|
|
suzi kju
|
Ponovi betu svakako još jednom i javi se svojoj doktorki. Jesi ti beše vadila betu pa je bila niska ili sam te pomešala?
< Poruku je uredio suzi kju -- 21.6.2015 18:14:21 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:14:43
|
|
|
|
buba.marica
|
najgore od svega sto su me vratili danas ! Kao trudnoca je mala i nemoze se videti nista, bolove nemam dakle do ponedlejka mogu da cekam ... navodno! Betu mi nisu rekli ni da vadim vec da dodjem kod svoje dr sutra popodne, na svoju ruku idem ujutru da je vadim sto pre ! Rekli su da moze da bude i trudnoca preko koje imam normalan ciklus i da to plodu ne steti ... a meni dodje da prespavam ovaj dan koliko drhtim od straha sta sve moze da bude ! Jeste suzi meni je beta bila 11,49 tri dana pre kasnjenja M, imala sam jako bledu crtu na testu , posle dva dana je crta bila tamnija i danas je čini mi se najtamnija moguća do sada ... uzivo mnogo tamnija nego na slici ...
< Poruku je uredio buba.marica -- 21.6.2015 18:15:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:17:14
|
|
|
|
suzi kju
|
Nemoj da brineš, uradi sutra betu svakako, negde privatno, ne moze to niko da ti zabrani. Ja sam prokrvarila tako bila u devetoj nedelji, i tad pretpostavljaju da je jedan embrion otišao. Lezi odmaraj, ne mora da znači da je išla loše. Jake su crtice baš. Ako imaš gde mozeš i danas da uradiš betu ako ne onda sutra, i ne opterećuj se samo, šta bude biće.
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:19:42
|
|
|
|
buba.marica
|
hvala suzi :-* ja sam prokrvarila u devetoj nedelji u prvoj trudnoci i to obilno dali mi utrogestan i krvarenje je stalo posle dva tri sata, isto tako je bilo u trecem mesecu i u petom i sve je bilo ok ... ali ovo traje vec jedan i po dan ... krvarim kao da imam redovan ciklus. Blag pritisak u krstima, inace me ciklusi bole ovaj ne boli ni malo ... sutra svakako radim betu i molim Boga da idioti znaju sta rade jer nemaju ni jednu jedinu laboratoriju osim u klinickom odakle su me vratili ... jedna jedina laboratorija u celom gradu im radi betu !!! jedna!
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:27:47
|
|
|
|
suzi kju
|
A gde ziviš ako nije tajna? Nemaš ni jednu privatnu laboratoriju?
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:37:22
|
|
|
|
jess021
|
Buba marice, tesko da ti neko moze dati savet o cemu se radi dok te ne pogleda neko strucan. Saljem ti zagrljaj i nadam se da ce sve biti u redu. Joj sad sam se samoj sebi smejala. Krenula da zamesim neke rolnice i treba mi otopljeni puter, iseckam ga, stavim u solju i u mikrotalasnu. Ukljucim je, dok sam ja pripremala ostalo samo je nesto puklo. Imala sam sta i da vidim, nisam smanjila temp i puter eksplodirao u mikrotalasnoj. Sva sreca nisam se iznervirala, ali sam je ribala pola sata. gde ste mi?
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 18:48:24
|
|
|
|
buba.marica
|
Nije tajna Suzi vec sam pisala zato nisam ponovila. U Ljubljani zivim, imaju laboratorije koje radi milion biohemijskih analiza ali ne i betu. Imaju dve laboratorije koje rade betu ali cekas rezultat do sutrada jer salju krv u tu jednu jedinu laboratoriju koja im kasnije salje rezultate . Jedina je ta synlab laboratorija gde odes kao covek kao kod nas das krv i za dva sata saznas rezultat najnormalnije. naravno u drzavnim ustanovama imaju laboratorije i kad te tvoj lekar uputi nemas problem. Ali mene moj lekar ne upucuje. Zakazla mi je prvi pregled 16.7 i evo upravo sam zavrsila razgovor sa doktorkom dezurnom u KC koja mi je rekla da slobodno ako nemam bolove sacekam sutra i odem kod svoje lekarke , to moze da bude SAMO odlazak jednog embriona dok je drugi lepo zakacen ili SAMO biohemijska trudnoca, a vanmatericnu koje se bojim u ovom slucaju i ne spominje ... i tako ja cekam i placem i drhtim i tako ....
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 19:16:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Bubamarice ja ti od srca zelim da sve bude ok, bitno je da vanmatericnu i ne spominju! Drzi se, i obavezno se javni sutra! Trebala si u sredu da ponovis betu, tacno bi znala stanje!
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 19:33:08
|
|
|
|
Maraj
|
Pih marice...stvarno su neverovatni tu u Ljubljani.... nemoj brinuti ; kod vanmatericne bas bas boli stomak... sutra obavezno ponovi betu a mi do tad navijamo jao drage moje jako sam srecna! Neplanirano kupila sam prvi bodic za bekana sad dodjoh iz Delta city-ja. U H&M je snizenje i ja kupim dva bodica za 300 dinara. Kako da ih ne kupim. Em su prelepi em su oba za 300 dinara!!!
< Poruku je uredio Maraj -- 21.6.2015 19:34:02 >
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 20:03:16
|
|
|
|
buba.marica
|
samo da nije VM trudnoca toga se najvise plasim, ali kapiram da do sada vec ne bih mogla da stojim na nogama od bolova ili slicno ... Izvinite sto sam unela nemir, ako jesam. Morala sam to da podelim sa nekim a moji su previse prestravljeni svi da bi razmisljali racionalno ... hvala Maraj
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 20:23:21
|
|
|
|
Anoniman
|
Maraj jesi li razgledala stvari za sve polove, d ate pitam jesi li videla nesto na fb, da znam da li da im se nadam :) Daj slicice bodica Ja svake jeseni odem u Bg i operemim U u zari i h&m, a na prolece joj baka donese tako da smo bas mirni, ove godine preskacem, jesen, ali jedva cekam sledecu Bubamarice nisi unela nemir tu smo jedni za druge javljaj se obavezno!
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 21:04:25
|
|
|
|
jess021
|
Joj, kupujete stvarcice za bebe, divno Posto mm dobija platu 15. u mesecu, rekla sam da cemo nakon sledece otici u H&M da kupimo neke bodice. Joj sto sam se najela, pravila sam neke svedske rolnice sa cimetom i ribizlama.
< Poruku je uredio jess021 -- 21.6.2015 21:05:04 >
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 21:07:14
|
|
|
|
suzi kju
|
Mi zdravlje od Boga, kad uđem u sedmi počinjemo sa kupovinom. Dosta smo stvari, onih krupnijih, krevetice, kolica, dušeke pa i dosta sitnica nasli gde ćemo kupiti. Uglavnom je to Aksa, a garderobica i ostalo to ćemo već negde drugde po nešto.
|
|
|
|
RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat) 21.6.2015 21:15:01
|
|
|
|
sonyasha
|
BubaMarice, ja ti od srca držim fige da je sve dobro i da je to samo meca preko regularne trudnoće, što se dešava! Ako će da te uteši, ja kada sam imala biohemijsku na dan kada sam prokrvarila beta mi je bila 5,tako da ne bi bilo šanse da se vidi druga crtica! I meni su odmah kada je počelo krvarenje uradili uz u bolnici i poslali me da uradim betu! Zato bih ja da sam na tvom mestu ujutru kod privatnika na uz i vadila betu! Maraj, divno za prve krpice!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?