|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada i kako privikavati na nošu?
5.3.2015 11:32:21   
veselicaa
Sanjice jos bolje,i moja S.je pocela sa adapterom i koristila ga bas dugo pa se odjednom predomislila i vratila na nosu.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 776
5.3.2015 13:04:32   
emicaa
Veselice ne znam da li je problem što ga je kasno počela odvikavati od pelena,kad je imao možda dvije godine par puta ga stavljala pa po nekoliko dana ne stavlja i onda odustala i oko tri godine kad je imao onda je počela ponovo ali nikako nije uspio kakit bez pelene.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 777
5.3.2015 13:29:52   
doktorkakristal
MOD izgleda da nam ne gine cekanje leta user posted image ,mada znam da ce ici tesko,unapred se spremam sa zivcima

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 778
5.3.2015 13:42:19   
soni
ja sam pocela lunu da stavljam popodne kada dodje iz vtica, neka je ulovmo neka ne... uglavnm kad zavrsi u pelenu kaze da se piskila ili ukakila :/.... stavljacu je ovako pa na leto skidamo...imace raspust u vrticu i bice samnom 3 nedelje valjda cemo uspeti

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 779
5.3.2015 20:51:46   
veselicaa
Soni uspecete sigurno,bice lepse vreme a i ona je sad bas u tom dobu da ce lako da nauci.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 780
5.3.2015 20:54:52   
Ivanka 75
IZVORNA PORUKA: soni

ja sam pocela lunu da stavljam popodne kada dodje iz vtica, neka je ulovmo neka ne... uglavnm kad zavrsi u pelenu kaze da se piskila ili ukakila :/.... stavljacu je ovako pa na leto skidamo...imace raspust u vrticu i bice samnom 3 nedelje valjda cemo uspeti

Soni, nemoj da čekaš leto ako vidiš da je spremna. Ja sam Ivi skinula 10 februara, nije bilo problema sto je zima, imala je 2god i 4 meseca. Kroz dve nedelje sam joj skinula i noćnu pelenu bez problema.

Kad ste kod kuće stavljaj je na svakih 15ak min, iskoristi vikend za to, biće lakše pa posle samo kažeš vaspitačicama da je i one (ako hoće)malo češće stavljaju na nošu.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 5.3.2015 20:57:00 >

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 781
5.3.2015 21:09:34   
cockic
za odvikavanje od pelena nije bitno godisnje doba,ja sam sa sinom cekala prolece jer mi rekose u vrticu da nije bio spreman.a taman je njemu rodjendan u apriilu pa smo od druge poceli sa odvikavanjem.
a cera se odvikla u novembru sa 21 mesec.
mada sa nocnom se borimo i dalje,omane po koji put.a nocnu sam joj skinula sa 2g i 2 meseca i nisam joj vracala,ali kao sto rekoh i dalje omane nocu.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 782
6.3.2015 23:45:42   
mila83

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Soni, nemoj da čekaš leto ako vidiš da je spremna. Ja sam Ivi skinula 10 februara, nije bilo problema sto je zima, imala je 2god i 4 meseca. Kroz dve nedelje sam joj skinula i noćnu pelenu bez problema.

Kad ste kod kuće stavljaj je na svakih 15ak min, iskoristi vikend za to, biće lakše pa posle samo kažeš vaspitačicama da je i one (ako hoće)malo češće stavljaju na nošu.

Tacno tako.nema veze koje je godisnje doba,mozda jeste malo lakse leti...Deverov mali je bacio pelene pocetkom januara odmah i dnevnu i nocnu,bio kod drugara,video kako on to radi i kliknulo mu user posted image a u martu je punio dve godine.Naravno,stavljali su ga oni na nosu i ranije,ali nije bio bas svestan.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 783
11.3.2015 11:31:18   
Bibilib
Mi smo se vec privikli tako da smo trnutno na nosi....user posted image

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 784
11.3.2015 11:46:16   
emicaa
Teodora od prošlog utorka kaki na nošu,od tad nije nikako u pelenu user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 785
11.3.2015 11:49:19   
Modessty
ja uopšte ne teram Nikolu na nošu. Kad vidim da mu se kaki pitam ga da li hoće na nošu. Ako hoće stavim ga ako ne ništa. Mada me uglavnom pređe pa se prvo iskaki pa onda prijavi da mu se kaki i da treba da se skine user posted image
čekam proleće. Biće mi lakše

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 786
11.3.2015 11:53:47   
emicaa
Ne tjeramni ja T,ona dodje kaže fuj i ja je stavim pa ako kaki dobro je,nekad je više puta stavljam dok ne kaki.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 787
11.3.2015 12:02:41   
Modessty
Nikola hoće da ustaje i da malo probrčka po noši user posted image Zato ga i ne nudim stalno. Ima vremena.
Danilo je imao dve godine i par meseci i skinuli smo pampers za nepunih mesec dana. Tako da se ne sekiram i ne žurim previše. Mada mi je dosta više kupovanja pelena!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 788
23.3.2015 15:05:06   
mlada_mama
Napokon da se javim u ovu temu, 4 dan bez pelena user posted image lokvice su svuda po kuci, u gradu je svaka kafana nasa zbog wc-a, nudim je stalno i super je za sad, malo trpi kad treba da kaki ali skontace vec, noc nam je suva, a po danu se ganjamo, ugl izgleda da cu odmoriti od pelena bar 3mj user posted image

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 789
12.5.2015 23:49:10   
Jole84
Mila nekih mesec dana kaki na noši svakog dana. Uglavnom nakon ručka. Mislim, ne odvikavam je ja od pelena, znam da je rano za to, ali čim je vidim da pravi facu "kaki mi se" razgrnem pelenu i stavim je na nošu. Em kaki mnogo više nego u peleni, nije tako čvrsto, em se ne umaže u predelu user posted image . Mama zadovoljna user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 790
13.5.2015 7:36:24   
mali_mis
Nismo jos poceli, ali cemo probati cim krenu one sparine od vremena.
A. prijavi "kaki" i kad piski i kad kaki u pelenu. A nosa, jao kuku, meni treba cucavac user posted image Kad skine sebi pelenu, on cucne pored nose, i obavi sta ima da obavi, nekad i stoji, ali nikako "u" nego pored. I obavezno stavi nosu koja je prazna na glavu, ili zabije nogu u nju.
Tek juce je kao uzeo da sedne na nju, al naopacke. Bolje bilo kako nego nikako.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 791
25.5.2015 7:51:46   
mali_mis
Primeceno kod A.
Izgleda da i on izbegava bilo kakav kontakt sa nosom samo zato sto svira (sad vec zavija), dok recimo, odvuce me za nogavicu u wc, i onda digne dasku i stavlja svoj adapter, i tera prvo mene da sednem, pa me onda povuce da ustanem, pa bi on da sedne. Kad mu se piski duze vreme kaze "kaki", dok kad mu se kaki kaze "kaki i ispusta zvuk kao kad se napinje". Jos nismo poceli sa nosom.
Dok mu je tata bio tu, A. je bio bez pelene, koju je sam skinuo, i igrao se, i poceo da kaki, i tata je povisio ton na njega, i on se uplasio i poceo da place. Sad svaki put ako pocne da kaki a da nema pelenu na sebi, on pocinje da place. Kilnucu mmuser posted image Kad recimo kaki u peleni onda trazi da mu pokazemo kaku, da on vidi, i da se kaka baci u wc solju, obavezno joj se kaze "pa-pa" i pusti se voda.
Sacekacu jos malo, makar da u stanu bude toplije, pa cemo da probamo.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 792
25.5.2015 8:37:42   
tatjan@
Mi smo skinuli pelenu bez problema pre dve nedelje, prvih nedelju dana mu se desilo da se upiski, sad vise ne, sam ode u wc, stavi adapter, piski i pusti vodu. Cak znamo da piskimo i stojecki pored solje, naucili smo od brata.user posted image
Ali zato jos uvek ima problem da kaki, nece da kaki u solju, pa nece.. Zadrzava po tri dana stolicu, pa tek kad stvarno mora, onda obavi, ali negira do kraja da je uopste kakio. A inace je pre kakio dvaput dnevno i uvek se sakrivao iza kauceva.. valjda ce ga uskoro proci, bas mi ga je zao user posted image

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 793
25.5.2015 12:43:50   
tekilica
Samo da je nosa uvek na oku. Prvih nekoliko dana sam je podsecala na svaka dva sata, sada vec sama sve. Nocu sam je isto budila oko 23h, e onda se neki put probudi prva, pa trazi, mada uglavnom sastavi celu noc. Najvaznije je da se ne vracate peleni onda kada krenete sa privikavanjem na nosu.
Tatjana, mi smo to ovako: KAD KAKI U WC, ONDA MI MASEMO, DA ISPRATIMO GOSPODINA KAKOSLAVA. Eto, tako, njoj je to bilo zanimljivo, stalno je trazila da mu masemo :)

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 794
15.6.2015 13:50:42   
World
E ovako je to kod nas: A. ima 2,5 godine i nece da sjedi na tuti ni na adapteru. prije nekih godinu-godinu i po je i ponekad htjela da sjedne, ali sada nema teorije. To se desilo jednom kad se pokakila i cula kako je udarilo govance, skocila je kao oparena i od tada nema teorije da se priblizi. Probali smo sve sto sam cula, odveli je da sama odabere koju ce, medjutim nije zainteresovana. Pokusavali smo da sjedi i cita, gleda crtani, stavljali igracke.. Pricamo sa njom vidis kako ovaj i onaj, odvela sam je sa mnom u wc i objasnjavala kako sve ide, pitam je znas li, kaze znam.. hoces li tutu - necu.. cak sam joj obecala i stikle, obozava ih, ali dzaba.. ona je sasvim svjesna i razumna, stekla sam utisak da se kao boji da sjedi na tuti.. pokusali smo u nekoliko navrata da skinemo pelenu i piski se u gace, ukaki se, mi sve fino opet objasnjavali i dzaba.. probali sa nekim fensi gacama i sorcevima, opet nista.. i kaze sama kad se ukaki da je izaslo govno i ako nije jos zavrsila kaze nemoj me jos presvlaciti nisam zavrsila i sve tako..
aleksa ima 10,5 mjeseci i njega sam pocela stavljati prije oko mjesec i po mozda i to samo zato sto ima jako tvrdu stolicu i kad vidim da se napreze stavim ga na tutu i tako on sjedi dok ne odradi posao... mislim da se od tada ukakio 2-3 puta u pelene, inace uhvatimo da ga stavimo da kaki.. ne mislim da on to jos razumije, ali jednostavno mu je tako lakse jer sa pelenom se bas muci..
i ona to sve vidi kako on sjedi i opet dzaba...
i juce je npr. sama skinula pelenu sebi i tako hodala gola i onda pocela da kaki nasred dnevne sobeuser posted image
ni za zivu glavu nije htjela na tutu ni solju niti u kadu niti bilo gdje, samo je prekinula da kaki.. nije cak htjela ni pelenu da nastavi nego se tako nekad kasnije opet ukakila.. i ne znam sta da radim sa njom sada, da li da sacekam jos da sama trazi tutu ili da nekako opet pokusavam? ne znam zasto se tako boji, ma nece da pridje da sjedne uopste.. nemam vise ideja, sve sto sam ikad procitala sam isprobala.. ima li neko jos kakav pametan savjet?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu tekilica)
Direktna veza do poruke: 795
16.6.2015 0:08:44   
Azra_
World, probaj prvo da se ne nerviraš. Znam da nije moguće, ali probaj. Ja bih na tvom mesto izabrala opciju da je neko vreme ne diram, ne spominjem nošu, uredno stavljam pelenu... Niti pričam, niti obraćam pažnju. Vidi, oni skontajnu mob.telefon za dva dana, a ne da im pola godine pričamo kako je normalno kakati na noši i wc šolji. Dakle, sve znaju, razumeju, pitanje je nekog njihovog doživljaja. E sad, to baš da skida pelenu, a neće na nošu, jeste problem, dvorište bi bilo idealno. Ja sam prvi put probala sa 1,5 god, nije uspelo, popustila sam i odustala, sledeći put posle drugog rođendana, ali sam se zainatila i nije bilo teško. proceni, ako vidiš da dete ima neki strah, nemoj da insistiraš, ako je samo stvar nekog izmotavanja(mislim, poznaješ da provališ to kod svog deteta), onda iskuliraj neko vreme, prikupi snagu i sve ponovo.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 796
16.6.2015 7:26:20   
mali_mis
Sto mi je poznato to bezanje od nose i adaptera. Boze sacuvaj da A. sedne na nosu, a kamoli na adapter. Mi smo probali cak i sa casom, da piski u nju, ali ne svidja mu se ta ideja, on se skloni i nastavi na tepih. Vec nedelju dana preko dana je u gacicama, toplo je za pelenu, ojede se od vrucine, i sad zapisava i zakakava gace. Ali ima pomaka, prvih nekoliko dana mu uopste nije smetalo sto je mokar ili ukakan, ali vec sad mu itekako smeta, cim piski odma se zali i trazi da mu skinemo gace, ali zato kad kaki onda zavuce prst iza pa brcka prstima user posted image Kad idemo negde onda mu navucem one pelena-gace. Bitno mu je da se "gake" oblace kao mama.
Ah da, nosa inace sluzi da se primakne negde i da se stane na nju nesto da se dohvati, a adapter za igranje namestanja na wc solji, drugu primenu jos nemaju, ali ima jos do kraja leta user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 797
16.6.2015 7:44:34   
doktorkakristal
WORLD pusti je neko vreme,sto vise forsiras vise odbijaju,vrati joj pelenu i neka je pa onda opet kroz neko vreme pokusaj,ja ovo ne pricam iz licnog iskustva ni moja D jos nece na nosu,ali prijateljicina cera je taj uzrast i isto ponasanje ima

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 798
16.6.2015 8:52:35   
mlada_mama
World, bas ti je zeznuto, pogotovo jer imas dvoje,
ne znam ni sama sta bi radila da sam na tvom mjestu, ali sto kazu zenice, mozda da joj sakrijes tutu i adapter na neko vrijeme, pa mozda skonta da ih nema, da ne spominjes i da ne skidas pelene.
Meni sa S nije bio problem, ali jesam skinula ujutro pelenu, sakrila ih i rizikovala oce li prihvatiti tutu ili adapt. nije htjela sama da je trazi, cak je govorila i da nece, ali sam je ja vodila, i eto, pelenu nisam vratila, tako da sam imala srece. Nadam se da ces do kraja ljeta uspjeti

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 799
16.6.2015 14:56:10   
World
hvala zene.. evo danas smo bez pelene, malo piski u tutu malo po kuci.. podmitila sam je cokoladom da sjedne, samo da je nagovorim da malo sjedi da vidi da nije bauk.. znam da je to pogresno skroz, ali nista drugo nije uspjelo.. dala sam joj par kockica crne cokolade sa 85% kakaoa, ako je za utjehu.. user posted image pokusacemo da izdrzimo ovako bez pelene pa vidjecemo dokle cemo stici..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here