|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice(1-42)nedelja 06/2015 (chat)
10.6.2015 9:16:14   
jekiki
Iskreno od onog fronta mi je muka.
Zakazali mi kontolu za 09.07. ali ne znam kod koga jer je dr Djekic na odmoru tada, a posle mogu ako hocu opet kod njega. Kod kog dr si ti Adulence, posto ne znam da li da ostajem pri djekcu ili da se preorjentisem na nekog drugog dr

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 926
10.6.2015 9:31:14   
Frcokla
Dobro jutro drage trudnice. Kako ste mi danas?
Mi se pakujemo, i pripremamo za more. Idemo samo 4-5 dana ali bolje ista nego nista.
Nego, u 32 nedelji je stvarno izazov srediti "medjunozje " user posted image

Malo magije. I malo vise strpljenja.

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 927
10.6.2015 9:33:50   
jabudic
Jutro i od nas!
Ja pijem 3 u 1 , turska mi opet ne prija, kao ni sve što pojedem, a da je veće od dva zalogaja.
Izvolite user posted image
Ove završne i početne muke se baš liče user posted image Onaj Heferol sam juče užasno loše podnijela, čitav dan mi je bilo muka, mislila sam da ću povratiti, tek me je oko 16h popustilo, a popila posle doručka.
Kod nas se sinoć ispadala kiša tako blesavo, pucalo je na sve strane. A evo jutros ogrmno sunce, kao da sam tu kišu sanjala.
Ja uzela malo da radnem, juče mi je bila direktorka na kafi, kaže kupićemo ti svu opremu za bebu pa dolazi u kancelariju, svi ćemo je paziti user posted image

Jeki, odmaraj, biće sve OK.

user posted image grliša za sve!
Ja ne mogu da vjerujem da mi je doktorka rekla primiri još dvije nedelje ( zar je stvarno došlo do toga da za dvije nedelje ulazim u 9.) user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 928
10.6.2015 9:35:50   
Frcokla
I još da vas nešto pitam, malo iskusnije drage user posted image
Juče mi je moja dr merila karlicu.
Mere su 24, 20, 30
Eksterna 17
Napisala mi je preporuku već sad za CR.
Da li se neko više razume u to merenje i da li je dovoljno dobro za indikaciju koju silno tražim..? Thanks...

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 929
10.6.2015 9:38:46   
mlada_mama
jabudic, meni dr rekla na pregledu prije 9 dana, izdrzi samo do 14og juna a onda moze sta god ahahahhah eto isto kao tebi... ja se nadam da cu i duze, cekam pocetak jula da dignem od mm platu pa onda moze kako oce :D

Postoji ljubav na prvi pogled...ali u radjaoni...

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 930
10.6.2015 9:44:42   
Maraj
Jekkiki dobro je znaci sada. Cuvaj se sada. Mozda si se preforsirala oko sredjivanja stana. Pa jesu ti dugo trajale te kontrakcije? Jesu te bolele?

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 931
10.6.2015 9:44:52   
jabudic
Frcokla, meni su to mjerili na provm porodjaju, ali kad sam već došla da se poradjam.
Tako da ne znam ni kakve su bile.
Ali ako su mjere male to jeste indikacija za CR, jer ima žena koje imaju usku karlicu i pored sve dobre volje beba ne može tuda da prodje.

Mlada mama, ja se samo bojim da ne probijem termin, ne bi mi bio prvi put. A ako krene renije, još bolje!
Mi smo spremni, samo krevetac da montiramo i da kupim još pelene za porodilište, i spakujem torbu. Ostalo je spremno. user posted image

(odgovor članu mlada_mama)
Direktna veza do poruke: 932
10.6.2015 9:58:58   
adulence
Prvu trudnocu sam vodila kod dr.Pepica ali to jw nas kucni prijatelj,medjutim on je u decembru otisao u penziju....a sada mi kontrolu zakazu svaki put kod drugog dr...

IZVORNA PORUKA: jekiki

Iskreno od onog fronta mi je muka.
Zakazali mi kontolu za 09.07. ali ne znam kod koga jer je dr Djekic na odmoru tada, a posle mogu ako hocu opet kod njega. Kod kog dr si ti Adulence, posto ne znam da li da ostajem pri djekcu ili da se preorjentisem na nekog drugog dr

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 933
10.6.2015 10:11:51   
jess021
I kod nas nocas neki pljusak, spaval sam na rate.
Pijem kafu, pa cu na feniranje. Danas cemo dovesti od mm brata cerkicu da bude kod nas dva dana, ima 2.5 godine, bice zurkaaaa.user posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 934
10.6.2015 10:14:53   
Maraj
Ih jess pa super. Bice vam bas veselo. user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 935
10.6.2015 10:16:48   
Anoniman
Jess bice vam veselo, i ona tako mala hoce kod vas na 2 dana?
Moja U moze samo sa sveki da ode negde na neki dan, kod mojih je pokusavala, a li u toku noci me trazi, i uglavnom oko 3 bude vracena, sta cemo kada odem u porodiliste ne znamuser posted image

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 936
10.6.2015 10:19:29   
jess021
Ma da, ona je super. mene zove nina ( strina), vec je ona spavala kod nas i kad je bila mladja.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 937
10.6.2015 10:21:41   
Maraj
Joj um to sam cula od drugih roditelja.... ma deca oset_e kad treba da dodje novi clan, i oni se promene.... neki oslabe i sa hranom dok im se mama ne vrati.... moci ce tm da je dovodi kod tebe bar da te vidi, al dobro rano ti je da razmisljas sada o tome. Sve se pregrmi

< Poruku je uredio Maraj -- 10.6.2015 10:23:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 938
10.6.2015 10:30:50   
Anoniman
Maraj meni je sreca pa je moja jako vezana za babu, znaci njoj ne trebaju ni mama , ni tata , samo neka je baba tu, tako da me to vadi...A obecala sam joj i ogroman poklon da ce joj beba doneti iz porodilista tako da se nadam da ce lako prebroditi te dane, verujem da ce meni biti teze...

Ja sam imala 4 godine kada je moja mama rodila moju sestru, i secam se da sam sa strinom peglala pelene za bebu, i malo izgorim prst, i tada se nije ulazimo u porodilista vec se samo sa prozora vidjala porodilja, i ta scena mi je uvek u ocima, ja placem ispod prozoora da mi mama poljubi prst da prodje, a ona place na prozoru, evo i sada mi suze idu, spucali me hormoniuser posted image

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 939
10.6.2015 10:35:56   
Maraj
Joj um user posted image znam sve i ja imam mladjeg brata.
ma sva starija deca se promene oni imaju neko šesto čulo koje im proradi kad treba beba da dodje... al dobro, velika je tebi Una sada razumece. Jos mozes lepo da je ukljucis da ti pomaze oko bebe. I ona ce se osecati odgovornom

< Poruku je uredio Maraj -- 10.6.2015 10:36:48 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 940
10.6.2015 10:52:49   
Frcokla
Hvala Jabudic. Znam da se to meri pred porođaj. Ali ja sam tražila neku preporuku, mišljenje moje dr da ne bih ovde sutra imala problema jer želim na CR. I pošto sam već vidno uska i mršava, eto moglo bi na taj način... Pa su me izmerile.

Da li neko jos ima slična iskustva , značio bi mi svaki odgovor?!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 941
10.6.2015 10:58:56   
Anoniman
frcokla meni su to merili na sredini trudnoce, bas sam sada gledala fasciklu ne pisu mere, ili ja ne mogu da nadjemuser posted image

(odgovor članu Frcokla)
  Direktna veza do poruke: 942
10.6.2015 11:02:43   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: jekiki

E da zaboravila sam da kazem da mi je dr rekao da ni slucajno ne mazim stomak, nita da dajem bilo kome da ga mazi i to hoce da izaziva kontrakcije, znaci to je zabranjeno user posted image user posted image

Dok sam lezala u bolnici sestre su stalno opominjale, nikako maziti stomak.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 943
10.6.2015 11:05:28   
Anoniman
frcokla evo ti je tema baci pogled http://www.ringeraja.rs/forum/m_76262/mpage_2/key_/tm.htm

(odgovor članu jekiki)
  Direktna veza do poruke: 944
10.6.2015 11:05:50   
dijana1*
Frcokla pogledaj Sirina kukova i porodjaj

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 945
10.6.2015 11:10:56   
jekiki

IZVORNA PORUKA: Maraj

Jekkiki dobro je znaci sada. Cuvaj se sada. Mozda si se preforsirala oko sredjivanja stana. Pa jesu ti dugo trajale te kontrakcije? Jesu te bolele?

Trajale su celo popodne u naletima, oko pupka i u donjem delu stomaka, nisu toliko bolne , vise neprijatan osecaj kad se to zgrci pa bude tvrdo ko kamen, bljak

Adulence znaci opusteno da idem na preglede i kontrole kod kaga me stave i zakazu, super , hvala za info user posted image

Jabudic ma mora da bude ok, bar se nadam od sveg srca user posted image

Dijana bas tako ali ja to nisam znala, nikada mi to nijedan dr za ovih par mesci nije rekao, aja sam to mahinalno radila povremrno i mm takodje,sad znam pa ruke k sebi user posted image

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 946
10.6.2015 11:23:28   
suzi kju
Prvi put čujem da ne valja maziti stomak. Doduše ja to nisam radila ranije ali sada kad osetim da mrdaju i gurkaju se osetim potrebu da ih pomazim, čak sam čitala da još kasnije, 7-8 mesec, prija i blaga masaza stomaka.

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 947
10.6.2015 11:23:35   
jabudic
Meni su stalno ruke na stomaku, nekako to dodje samo po sebi.
Ne vidim da mi je to napravilo neke probleme.

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 948
10.6.2015 11:27:29   
Frcokla
Ok. Hvala UM, Dijana... user posted image
Dijana, nisam jos na listi 3/3 A s mob ne mogu nikom od admin poruku da pošaljem...

I ja sam čula to za maženje. Ali redovno ga
mazim iskreno. Nešto ne verujem u to. Pa svaka je trudnica mazila svoju bebicu, koliko ih ja poznajem.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 949
10.6.2015 11:58:37   
adulence
Da jekiki i hos bolje da ih izmenjas jer su oni svi jako strucni,a i da kad odes da se poradjas sve ih znas...etooo...ja cekam deku da mi dodje malo da se vidimo,pa posle na kosmaj,jedva cekam....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu Frcokla)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here