|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 03/15 [chat]
11.3.2015 6:01:51   
dijana1*
Slazem se sa ME. Kosti uvek prija svez vazduh i mnogo bolje spava. Brzo ce prolece i lepo vreme pa ces moci i vise biti napolju.
Kod mene noc radna vec od 22 h. Vuk i Kosta na smenu.
Prvo Kostu mucio stomak pa ga nosaj. Taman se smirio oko 12 h ustaje Vuk i boli ga uvo. E onda se Kostaprobudio i ima temp. Dok sam njemu dala cepic, ocistila nos, kapi u oci posto ima konjuktivitis i nekako zaspala eto ide Vuk i ponpvo ga boli uvo. user posted image
Dusa mi spava a treba se ceo dan boriti sa njima.
Idem da odspavam bar malo ako mi dozvvole.
ljubim vas sve i Ljiso drzi nam temu aktivnomuser posted image

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 451
11.3.2015 6:49:13   
daca77
Jutro!!!
Dijana, nisi jedina koja je imala ludu noc...mene moje dete unisti...sinoc i kad je mm dosao, nastavila je sa plakanjem i tako sve do 1h jutros...malo je spavala i u 4h je krenula. Evo sada joj se spava, ali i dalje jeca...
Mislim da su u pitanju zubi, ali nisam sigurna...user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 452
11.3.2015 7:04:02   
Misha i Ljisha
daco rano je to meni za zube ali moguce je. Ja znam jednu bebaću koja se rodila cak sa dva zubićauser posted image .

Kupi neko mazalo za zube ehehe pa probaj mada svi ti gingi bla za desni su mojoj bili bukvalno samo trenutno olaksanje vec nakon pet min je kod nas sve bilo po starom. Obrati paznju da li ima gasove, jel naduvan stomacic? Radite vezbice, idite u setnju sad mozete i ujutru ovako rano u setnju, nije hladno, upakujes bebu i krenes. Ili kad zaspi lezi ti pored mozda ce tako duze spavati, mozda ima tu i premora nije njoj da hoce da place toliko znasuser posted image i ona bi spavala.

Mame Evo mi ustali kao vampiri ko i uvek, opet ne znam sta cu za dorucak i tako

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 453
11.3.2015 7:12:32   
daca77
MLj i moja sestra me ubedjuje da zubi nisu sigurno...a sinoc mi zaova kaze da je njenom sinu sa nepuna 3 meseca izasao zub. A gasove ima vec 15-ak dana, ali stomak i nije nesto naduven, mekan je...danas je i 3.dan kako nije kakila...user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 454
11.3.2015 7:18:26   
branki*
evo i mene..i ja sam katastrofa totalna,raspad sistema..
daco,eco,ja ne znam sta je sa ovim nasim bebabama,ali sa mojom je slicno.kad je uhvati to dranje,haos,ne pomaze nista,juce je bas imala pewriode.i kad jadna uspem da je umirim,udrema se na rukama malo i onda opet jovo nanonovo.ako je spustim dole da spava,odmah se vrti i place.imam utisak da nikad nije u onom dubokom snu,non stop je u REM fazi..i kad bi utonula u san,napne se ili prdne ili nesto i onda krece plitko dremanje..cele noci je bila ista takv,skrenula sam .
nemam savet,sem da probas da joj pustis fen,aspirator,kod moje to nekad pali.ili da je cvrsto uvijes u cebe i vices glasno shshsshs,cak mozes i neki ritam da uhvatis.kad nista ne pomaze,a ti vec budes na ivici zivaca,ja je ostavim u krevetac i izadjem iz sobe.majke mi,dodje mi da poludim..pa,vristi kad je nosim,vristi kad je ne nosim.nakon 5-10 min kad se malo priberem,dodjem pa je opet uzmem...user posted image user posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 455
11.3.2015 7:20:55   
Sanjica26 RR
Dobro jutro mame! Daco cim mi se mama probudi pogledacu koje kapi da uzmes za oslobadjanje gasova. Te kapi su za bebe.
Mislim ovako da se njoj spava, a ne zna da zaspi. Ukljuci fen. Mozda je to uspava. Ako vec neces da je izvodis napolje onda je obuci dobro i na terasu, u kolica. Neke bebe ne znaju da se uspavaju. Ona se umori i onda jos vise place jer ne zna da se uspava.
Mi smo se probudili. Sofija i dalje kaslje. Mm ce da je vodi privatno kod dr. Bicu ceo dan na poslu. Ta sreda me umara.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 11.3.2015 7:27:05 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 456
11.3.2015 7:24:19   
daca77
Branki, ne mogu da verujem da su nam bebe identicne...user posted image
Ovo je vise stvarno postalo nepodnosljivo...zove me sestra da odem malo do nje-25km je udaljena...rekoh joj da nismo za bilo kakve setnje, jer ona vrisati non-stop...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 457
11.3.2015 7:25:53   
mali_mis
jutro mame user posted image
ma nije rano za zube od 3 meseca. A. su taman bili grcevi prosli, i kontam "e super sad cemo malo da se odmorimo", kad vraga, poceli zubi da ga gnjave. Kad sam pitala mamu "a kad cu ja da se odmorim", rekla mi je "nikad, stalno ces da brines oko necega" user posted image Prziveh to prvo ludilo oko zuba, kad eto njega oko 6 meseca poceo vec da se opire oko pelena, a onda dalje sve po redu. Sad me nekad dovede do ludila, zazmurim na minut, disem duboko, mantram u sebi "budi jaka, izdrzi", i prodje me.

Opet smo se vijali za spavanje.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 458
11.3.2015 7:27:08   
vonavoj
Jutro! Ne stizem da pisem! Danas idem na posao,zavrsni racun..grrrrr.. Mm uzeo slobodan dan,pa cu mu malko mleka ostaviti i doci da je nadojim!
Daco,moja prva cerka je takva bila,sad je najbolja! Dr mi je rekla,takva je,beba sa karakterom! Mislila sam da cu da odlepim!! Stavljaj je u njihalicu,ispred tva..pustaj muziku,to je mene spasavalo!

Direktna veza do poruke: 459
11.3.2015 7:27:32   
eca89
Dobro jutro mamike, mi smo imali super noc,budila se na 4h tj.2 puta da sisa, ona je meni super nocu, ali je zato po danu haos, nece da spava, malo ako preklopi, to je sve, samo kenjka, hvala vam svima, valjda ce proci.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 460
11.3.2015 7:32:16   
wivern
Žene evo i ja da se prijavim za dranje user posted image juče je toliko bio nervozan popodne pa do spavanja da je to strašno. I evo od jutros se opet napinje da prducka. Kod nas sigurno nisu zubi, u mojoj familiji prvi zub izadje najranije sa godinu dana user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 461
11.3.2015 7:34:36   
branki*
pa,ono,mora da prodje,ali dok traje,cini ti se nikad kraja...
ima istine i ovo sto sanjica kaze,one ne umeju same da se uspavaju i kad im se spava,postanu razdrazljive i nervozne i deru se,a ne znaju da se uspavaju...
ja sam mojoj davala probiotik prolife i kuvala vodu sa kimom kad ono nije kakila 2 dana.sad kako redovno,ali isto joj je ponasanje i kad kaki i kad ne kaki,nisam uocila tu neku vezu.jos nece da mi bude u krilu ,a da ja sedim,nego moram iskljucivo da se setam,tabani me uvece bole kao maraton da sam isla.i to mora nosanje u uspravnom polozaju,a ne u onom polozenom za hranjenje,tako nece da se nosi.

branki

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 462
11.3.2015 7:36:18   
daca77
Sanjice, obavezno mi javi koje su to kapi...
Eco, sve ti zavidim na spavanju...
Von, ovo je karakter ipo...uhuhuser posted image
A sto se tice uspavljivanja, non stop mi na youtube zvrnda fen i tako se uspava, ali juce nista nije palilo...jednostavno nece. Jeste da se njoj spava, zeva i kuka...sada se uspavkala iako je vreme za hranjenje, ali definitivno je stigao umor.

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 463
11.3.2015 7:45:46   
Sanjica26 RR
Daco zovu se gas pharmalife.
Stavljaj te ih u njihalice. Pustaj te im baby tv.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 464
11.3.2015 7:52:26   
mali_mis
baby tv nocu ima tako finu umirujucu muziku uz nezne mede, i tako te bebece slike, prosto te omami i uspava. To jedino upali kad A. usred noci drekne i nece dalje da spava, trk u dnevnu, pustaj baby tv, posle pola sata, spava kao guzica.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 465
11.3.2015 7:52:38   
Mala Elena

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Mislim ovako da se njoj spava, a ne zna da zaspi. Ukljuci fen. Mozda je to uspava. Ako vec neces da je izvodis napolje onda je obuci dobro i na terasu, u kolica. Neke bebe ne znaju da se uspavaju. Ona se umori i onda jos vise place jer ne zna da se uspava.

Jutro! Sinoc sam prala kosu i ukljucila fen na najjace, igrale se...ona samnom u kolicima ispred kupatila...Kad sam je uvela u sobu odmah je trazila da je uspavam. Tako da ima nesto u tome. user posted image
Ja provalila da kako sam sinoc legla tako se jutros probudila. Isti polozaj a E se nije bbudila user posted image zapisacu datum user posted image

Direktna veza do poruke: 466
11.3.2015 7:54:59   
daca77
Sanjice user posted image
Ja nemam baby tv...gledamo neke delove na youtube.

Direktna veza do poruke: 467
11.3.2015 7:57:33   
Sanjica26 RR
MAli misu takve faze je imala Teodora. Sto ti kazes trk u dnevnu sobu. Umiri se i zaspi. Sad sa ovom druga pesma.
Odoh da joj spremam dorucak, pa na posao. Nek je mami Bog u pomoci sa njima trima.user posted image
Daco onda imas onaj duck tv tako nesto. To je slicno kao babe tv.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 11.3.2015 8:05:41 >

Direktna veza do poruke: 468
11.3.2015 8:04:06   
emicaa
dobro jutro,kod nas je noćas bilo ok ali me sinoć pred spavanje toliko bila naljutila pušilo mi se iz ušiju,pobjegla sam od nje na balkon da se ohladim da mi posle nebi bilo žao.
Daco jesi li je vodila dr.ako misliš da je nešto muči neka je pregleda,jaT vodim za svaku sitnicu briga me.
Mnogo mi je žao što se mučite i ti i Branki,ja ovu svoju bar nisam morala nosati i nisuje mučili grčevi,mi smo imale probleme noću.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 469
11.3.2015 8:15:19   
Trcosava
Jutro! Ovo moje dete se komiralo sinoć!
Bila sam juče kod pedikira, pa u šetnji bili i u 7 čovek sisao (ok visio je jedno 45 min na sisi) pa zaspao negde oko 8-9 ili malko kasnije. Dignem ga u 23 u nadi da ću da mu uvalim sisu u snu - ma kakvi!! Štipkaj, golicaj, mrdaj, otvarj usta, guraj sisu - NIŠTA! I na kraju ga strpam u krevet misleći,probudiće se oko 2.

U 5 SE PROBUDIO!!! Komiran totalno!!!

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 470
11.3.2015 8:18:57   
daca77
Emice, nisam je vodila dr, jer mislim da nema potrebe...moze samo da nahvata neki virus.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 471
11.3.2015 8:38:24   
branki*
trco,luka ti je divan,ljubim gauser posted image
boka se probudila ,pa me gleda,pa se smeje,pa guce..skroz drugo dete,a kako odmice dan i dolazi vece krece ludilo...sad je kao sisala,uspavala sam je i spustila.prostrla ves na brzinu i zbrckala cufte za nas,za bozu ima supa i makarone cu mu.skuvah sad kafu da je popijem natenane i da zvrjim malo ovde dok se gospodjica ne uzmuva.

branki

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 472
11.3.2015 8:40:14   
Modessty
Žene negde smo pisale o ad mleku za prevremeno rođene bebe. Ne mogu da nađem gde. Seća li se neko? pliz help

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 473
11.3.2015 8:45:00   
branki*

IZVORNA PORUKA: goda

Bila sam na institutu,i mogu da kažem da je to bas lepo pomoći malim bebama. Inače,bebe koje su na institutu bez majki jedu DONORSKO MLEKO koliko ima ia ostali jedu Impamil milpre za nedonosčad do 3 kg tjelesne težine,a majke koje su u bolnici uz svoje mališane hrane svoje bebe a višak mleka ostavljaju u banku. Neke majke koje su u mogućnosti(žive u BG)svaki dan donose mleko u posebnim torbicama koje dobiju na institutu.
Jako sam zadovoljna tretmanom moje bebe i institutom uopšte,a posebno mi je drago sto se prvenstveno podstiče dojenje i upotreba majčinog mleka u ishrani mališana.

mod,ja nasla ovo.

branki

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 474
11.3.2015 8:51:52   
majared
Pala sam na nos juce. Dosla sa posla, spremila pilece batake za danas pa veceru, skupila ves, oprala kosu. Legla u pola devet da uspavam dete i ukomirala se do jutros. A sto je najgore danas sve jovo nanovo, kuvacu kupus za sutra i naravno vecera se nece spremiti sama. Ubi me ova hrono ishrana. Od kako sam pocela da radim svekrva je kuvala preko nedelje i mogu vam reci da mi je to bila ogromna pomoc. Aaaaaaaaauser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here