Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Buba Mira Hvala ti puno, puno! Bože, nisam znala da je takav. A taj Stojić, isto radi u Betaniji? Eh, zamalo se nisam potukla sa njim. Prva trudnoca, prvi EUZ. Mm mi svedok, maltene se onesvestio tamo...to je bilo krajem 2007. god. U ordinaciji u Kosovskoj, po preporuci prof. Sljapica kod koga sam krenula sa puno entuzijazma. Elem... Jos pritom znajuci da sam koleginica. Pokazuje mi srce bebe i kaze - vidite ovo, to je izgleda kalcifikacija unutar srcanog misica. Najverovatnije se radi o tumoru srca, miksom! Sreca pa sam ladovina i ne primam se inace, pa cak ni trudna... Miksom, kazem, kakav miksom, pa to je raritet... Koliko dugo radite kao ginekolog? Kaze on, nepunih 20 godina... I rekoh, koliko ste miksoma videli za to vreme? Kaze on, dva!!! Ja pocinjem da se smejem... A on govori kako sam neozbiljna, kako to treba ispitati i da se kontrolisem na dve nedelje i da me salje da me pogleda dr Novakov. Pritom, da napomenem, odvratno je grub... Kad sam pitala za pol, kaze, beba spava, i krece sa onom sondom koja je u vagini bukvalno da udara levo desno poprilicno grubo....ej...mislim, nikad ni pre ni posle, nista slicno. Mm bled kao krpa, ja ustajem sa stola, oblacim se i zahvaljujem na njegovoj strucnosti i odlazim ljuta a sestrica trci za mnom i pokusava da ispegla situaciju, sa opet, Vi ste neozbiljni, nemojte tako, dr smatra da treba ispitatai. Rekoh, niti sam klinka, niti sam neozbiljna, trudnocu sam planirala i vrlo sam odgovorna sa svojih 30 god a njemu svaka cas_t. Videti me u zivotu vise nece.. Horor. Tesim mm i ubedjujem ga kako je sve ok, sto se do kraja i pokazalo... Sram ga bilo. Stojic. Mogu da uslikam izvestaj na kom stoji izdaleka opisama kalcifikacija, od koje je hteo da napravi najnormalniju trudnocu komplikovanom.... Da dodam da je bila 16-a nedelja, nakon tripla, malo kasno za 1 EUZ, ali smo se nesto ganjali i nismo mogli uskladiti termine. Hocu da kazem, sve se lepo vidi vec tad..
< Poruku je uredio Torbica -- 19.12.2014 22:26:31 >