Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:27:52
|
|
|
|
cockic
|
moje iskustvo je isto ok obe trudnoce sa ovom dr,a monogo je povoljniji uz barem tada bio 4000din isto 3d-4d.ma poenta je u dr.ja sam bila u ana life samo na onom besplatnom uz u 10 nedelji kod neke dr.vise tamo nisam isla.u dz sam isla samo zbog doznaka.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 21:49:16
|
|
|
|
jabudic
|
Zene, ima li neko od vas iskustva sa zadrzavanjem vode u organizmu? Ja sam imala u obje trudnoce ali u zadnjim mjesecima, a danas sam toliko natecena da je bas vidno. Sva sam kao balon. Neki caj ili nesto?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:00:27
|
|
|
|
bubulence
|
prvo izbaci so... a i slatko zadrzava vodu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:04:23
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Serpice ja sam radila u 13+4 dr mi je rekla da moze valjda do 13+6 max jer se onda vratni nabor ne vidi. Sve stizes
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:07:30
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Draga Jabudi ja sam zavrsila u bolnici zbog toga. Kao sto Bubi kaze samo izbacis so i problem resen. To znaci nema ni salama,sira,namaza,pastete itd. Bukvalno sve neslano. Ja sam na toj ishrani do kraja trudnoce. Sada sam super. Nema otecenosti i pritisak je ok.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:09:01
|
|
|
|
soni
|
samo da vam pozelim lepo vece...ja u jurnjavi teskoj
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:09:25
|
|
|
|
serpica
|
Ok,ali kako onda rade tripl test posle 14 nedelje,ako se tad ne vidi nuhalni nabor? Jel tada mere nesto drugo ili kako? Pitam,ako me ipak posalje na trip pa da znam..
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:14:04
|
|
|
|
jabudic
|
Ali zene, mi inace jedemo skoro neslano.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:23:43
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Serpi, double mora da se radi do 13+6 i on je najmerodavniji test. Posle toga se radi triple ali tek od 16-20 ned i njegova pouzdanost pada na 65%. U principu ako je prvi dobar triple se skoro i ne radi. Ja sam radila u 20 ned samo euz i fetalnu ehokardiografiju. U principu ja nisam radila nijedan test jer nisu pouzdani kod blizanaca. Bilo mi je samo bitno da se euz u 13+4 uradi kako treba a posle njega nisam isla da vadim krv. Koja ces ti tacno biti nedelja kada budes isla?
< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 5.12.2014 22:24:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:27:08
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Ali zene, mi inace jedemo skoro neslano. A kakav ti je pritisak? Jesi radila urin uskoro? Najbolje bi bilo skroz neslano,bljutavo. Bez gr soli.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 22:50:43
|
|
|
|
jabudic
|
Pritisak normalan, malko nizi. Urin i kks radim sledece nedelje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 5.12.2014 23:37:57
|
|
|
|
jovicaa
|
mislim da virak izmedju ostalog pored toga sto je dobar za ucvrscivanje ploda i td, pomaze i kod izbacivanja vode iz organizma. izguglaj. virak/vrkuta u pitanju je caj, ja sam ga pila sa maksimom u trudnoci, i sad ga pijem. nisam u prvom trimestru, ali od 13. nedelje svaki dan po solju. a kazu da je dobro i u pocetku da se pije.
< Poruku je uredio jovicaa -- 5.12.2014 23:38:53 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 6:44:56
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Zene, ima li neko od vas iskustva sa zadrzavanjem vode u organizmu? Ja sam imala u obje trudnoce ali u zadnjim mjesecima, a danas sam toliko natecena da je bas vidno. Sva sam kao balon. Neki caj ili nesto? Prati malo stanje. Ako se otečenost nastavlja, konsultuj se sa dr. Do tad možeš da probaš prirodne diuretike koji naravno ne štete plodu (npr jabuka, mislim da i celer možeš - napravi sebi užinu izrendaj svežu jabuku i pola celera, pa to pojedi) Dešavalo se i meni da se probudim sva otečena, da ne mogu prstenje sa ruke da skine, pa posle u toku dana ili uveče splasne. Ja često i od vrućine oteknem (ne misim na leto, već ako je toplo unutra). Jutro od mene. Loše sam spavala opet. Tačno mi sve na nervnoj bazi. Oko 5 sam se probudila i ne mogu da zaspin nazad. Sad natetane kaficu, pa posle put zlaove.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 7:43:26
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro,, Trco,gde su nam drugarice?
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 7:48:37
|
|
|
|
bubulence
|
juuuhuuu! evo i mene da popijem kafu sa vama, danas nemam u planu nista da radim osim da spremam rucak... inace sve uradim ujutro dok E ne ustane... mm me je opet napao jutros kada je dosao sa posla i rekla sam mu da vise nema keksanja dok se ne porodim... nisam vise za taj sport
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 7:53:42
|
|
|
|
daca77
|
Dobro jutro!!!! Spavate li vi, trudnice? Ja sam se bas lepo naspavala i ostaje mi jos 24h strpljenja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 7:55:52
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Dobro jutro!!!! Spavate li vi, trudnice? Ja sam se bas lepo naspavala i ostaje mi jos 24h strpljenja Daacooo , kako se priblizilo. mi smo nestrpljive zbog vas a mogu da zamislim kako je tebi... jesi spremna?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 7:57:23
|
|
|
|
serpica
|
Bubi moj i ne pita godinu dana za to Daco jos malooo nego ko ce da nam javi lepe vesti a?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 7:58:10
|
|
|
|
Trcosava
|
Evo polako se skuplja društvance. Elem, Plačljiva vas sve pozdravlja. U utorak će da je smeste u bolnicu, Cr se očekuje ili u petak ili za vikend. Javljam vam detalje kad dobijem info
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 8:02:17
|
|
|
|
daca77
|
Uh...sto me nervira ovo-taman otkucam poruku i ono me izloguje Ovde se zahuktava... Bubi, ja spremna jos pre nedelju dana, nego me nisu hteli Serpi, javicu vam ja, ali bice to sa zakasnjenjem... Ne znam ni koliko ce trajati priprema...rekao mi je da ga cekam u 8.00h.
< Poruku je uredio daca77 -- 6.12.2014 8:03:21 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 8:02:20
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: serpica Bubi moj i ne pita godinu dana za to ni moj ne pita, samo krene u napad.. ko zna cega se nagledao u nocnoj smeni / ali bez zezanja, vise mi uopste ne odgovara taj sport, sva sam kao penzionerka...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 8:05:31
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: daca77 . Bubi, ja spremna jos pre nedelju dana, nego me nisu hteli Serpi, javicu vam ja, ali bice to sa zakasnjenjem... Ne znam ni koliko ce trajati priprema...rekao mi je da ga cekam u 8.00h. neka, bolje je bebi u stomaku... a secam se kada si javila da si trudna, tada sam samo virila iz prikrajka, jos nisam bila trudnica i evo, doslo vreme da se druzis sa bebom...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 8:06:38
|
|
|
|
serpica
|
Bubi ja se ne bavim tim sportom od dana kad ostanem trudna pa do posle porodjaja,nemam neki problem ali jednostavno ne mogu i on to zna,nadoknadimo to cim skinem konce otrprilke Daco a da ne cekamo mi tebe za vesti? Ako tm javi na fb mozemo li da prenesemo info odmah? Da ne cekamo dva dana
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 8:10:20
|
|
|
|
Trcosava
|
Ih bre, pa ja sam uvek za sex kakvi ste penzosi
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 6.12.2014 8:13:15
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Ih bre, pa ja sam uvek za sex kakvi ste penzosi Trco od mene mm bezi kad nisam trudna da znas! Ovo mu dodje ko godisnji odmor,a obzirom na situaciju nece mi prici ko zna kad
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?