|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:37:22   
Lu
Pa sad kad razmislim, ima smisla taj ganaš, drugi put ću i ja probati s njimuser posted image
Buba Miro jedva čekam da vidim vaše pop keksiće, kad će biti gotovi?user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:41:12   
Buba Mira
Hvala, Lelo, Lu i ostali, sve sam pripremila, još je ostalo da se iseče ogromna tabla stiropora na manje delove, za postolje user posted image
To će muž. Valjda se snađe.
A ja oko ovih cake popsa dramim ko da pravim pekinGšku patku user posted image , ali šta ću kad sam picajzla user posted image

Lu, pravim u nedelju ili ponedeljak, videću, a u utorak je rođus pa ću sve da vam reportiram user posted image

< Poruku je uredio Buba Mira -- 26.11.2014 11:42:12 >

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:44:11   
lelaigor
Odlično ti je to za posipanje, gde si to našla?
Ja ove godine ne pravim cake popse, ne mogu još i njih. Pravim samo tortu na sprat, cupcakese i keksiće za poklončiće. Prošle godine sam pravila dve manje torte, cupcakese,, cake popse i keksiće za poklončiće. SAd ovako trudna u devetom mesecu, moram makar malo da smanjim...al' sam smanjila user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:47:22   
Buba Mira
Ovaj posip mi je drugarica donela iz Austrije, pa sad ti vidi koliko sam ja ljudi smorila zbog jednog rođendana, još ste vi i dobro prošle user posted image


(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:53:20   
lelaigor
Pa, ja sam na granici da pređem granice Srbije u pripremi rođusa. user posted image Doduše ja sam zbog posla poručila brdo stvari iz Nemačke, pa ako mi nešto ustreba za rođus iskoristim. Ali, mislim da bi me mm ubio kad bih još i te džidžabidže poručivala iz inostranstva. Srećom, pa to sve mogu da napravim... Al' zato rođendan krećem da spremam u septembru. user posted image a ona je rođena 6.decembra. Sl.godine ćemo da im slavimo zajedno rođendane, planiram već temu, kostime i sl...user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:54:48   
Peace*
Nemam mikrotalasnu (riknula).

Kako topim čokoladu (Menaž), napominjem: ništa mlečno ne dolazi u obzir. (molim postupak za debile user posted image )

Šta bih mogla staviti za oči i usta (mi ne možemo MM bombone)? Sinoć sam razmišljala da one mrvice razvrstam po boji, pa od toga da pravim oči, usta... user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:56:07   
Peace*
U šta to zabodete da stoji? U stiropor?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Cake Pops
26.11.2014 11:57:02   
Peace*
Inače, čula sam da u Maxi-ju ima i mini Oreo.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:00:38   
Buba Mira
Tašo, na prethodnoj strani je Lela opisala meni kako se topi šta, i u kojoj razmeri, nije teško. Ja to nabadam u stiropor koji prethodno planiram da obložim nekim krep papirom i drugim andracima, videću šta se najbolje pokaže.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:01:13   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: Peace*

Nemam mikrotalasnu (riknula).

Kako topim čokoladu (Menaž), napominjem: ništa mlečno ne dolazi u obzir. (molim postupak za debile user posted image )

Šta bih mogla staviti za oči i usta (mi ne možemo MM bombone)? Sinoć sam razmišljala da one mrvice razvrstam po boji, pa od toga da pravim oči, usta... user posted image


Istopi na pari, ili u najlonskoj kesici. Na pari, znaš proces. Najlonska kesica: izlomiš čokoladu u kesu, zatvoriš/zavežeš, staviš u posudu, preliješ sa prokuvanom vodom, sačekaš da se otopi, odsečeš vrh kesice i istreseš u posudu gde ćeš umakati. Ovaj način ti je dobar i kad hoćeš da crtaš sa čokoladom, odsečeš tini mini vrh na kesi.
Možeš mrvicama, perlicama u boji i sl. Kod nas ima toga u većim radnjama.


IZVORNA PORUKA: Peace*

U šta to zabodete da stoji? U stiropor?


Ja neke popse okrenem naopačke da budu u paprinim korpicama, neke zabodem u dekorisan stiropor ili u teglu.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:06:44   
Peace*
Na pari, znaš proces.


user posted image user posted image user posted image

Ne znam, ali ako piše na prethodnim stranama, naći ću.
U životu nikada nisam toplia čokoladu.
A trebaće mi i u ovu svrhu:


IZVORNA PORUKA: Peace*



user posted image


Ali bih rado upakovala u nešto.

Jel imaju negde da se kupe ukrasne folije?


Takođe, ako neko zna odgovor na pitanje u citiranoj poruci, bila bih zahvalna.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:09:43   
Peace*
Takođe, Lelo, kako praviš masu za crtanje na Gingerbread?
Našla sam oprečne savete, i ustvari, izbezumljuje me momenat "MALO user posted image soka od limuna i šećera KOLIKO U SOK TREBA", mislim, meni je to kao da si napisao "&%$#&()=/&/$$ - podjednako sam razumela. Ako možeš u gr da mi napišeš, i u ml, bila bih ti zahvalna. Dodavala bih i jestive boje.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:26:06   
lelaigor
Uzmeš dve šerpe, jednu za nijansu manju od druge, da može da stane u nju, ali da se ne dodiruju dna. U veću sipaš vode jedan prst visine, u drugu izlomiš čokoladu. Staviš manju u veću i sve zajedno na ringlu. Dok voda u donjoj vri, ti u gornjoj mešaš čokoladu da se istopi. Isto tako i dogrevaš (tj. topiš) ako se zgusne u toku rada.
Ne znam za ukrasnu foliju user posted image
Ja za keksiće koristim rojal masu. Išla sam na kurs i više nikad nisam koristila nijednu drugu glazuru. A radim po sledećem receptu: 450g šećera, 1 belance, 1/2 kašičice limunovog soka ili sirćeta. Belance umutim tek da zapeni, najbolje viljuškom ili mikserom na najmanjoj brzini. Dodam sirće ili limunov sok, promešam. Onda dodajem šećer, krenem prvo sa manje, 250-300g, pa ako mi se ne sviđa konzistencija dodam još, ali nikad više od 450g, i to ti sve zavisi od veličine jajeta i količine belčnceta. Za prekrivanje keksića mi treba ređe za crtanje gušće. Jestivim bojama bojim kad se šećer rastopi skroz. Ako mi je previše gusto kasnije, dodam pola do jedne cele kašičice vode i razmutim. Brzo se steže.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:32:16   
Peace*
Možda glupo pitanje, ali...

U tom slučaju je belance potpuno sveže. Ja Marku nisam davala sveže jaje još uvek.

Čitala sam negde da se meša voda i šećer (prokuva se), i onda doda razmućeno belance (prethodno skineš šerpu sa ringle).

Jel znaš nešto o tome? Kontam, onda belance ipak ne bi bilo skroz presno. Ono što me muči je, dal bi se belance kad se sipa u tako vrelu vodu prosto skuvalo u komadiće (mislim, komadiće belanceta, kao bareno jaje? (blam, kako lupetam, ali zaista ne znam)

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:49:39   
lelaigor
Nije glupo pitanje, ali tako je. Tako se pravi rojal. Tu ti je šećer kako bih rekla konzervans. DA ti radi mikrotalasna, rekla bih ti da probaš ovako: KLIK. Ja se toga inače ne bojim, tako radim i za prodaju i za nas. Veća je muka u presnom žumancetu. To sa kuvanjem nisam čula niti probala, može biti da bi ti se izdvojilo belance, ali probaj jednom pre nego što ti zaista bude trebalo pa ćeš videti. Ili probaj ovako: KLIK Ovde imaš o tome: KLIK

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:50:53   
lelaigor
IZVORNA PORUKA: lelaigor

Nije glupo pitanje, ali tako je. Tako se pravi rojal. Tu ti je šećer (velika količina ) kako bih rekla konzervans. Da ti radi mikrotalasna, rekla bih ti da probaš ovako: KLIK. Ja se toga inače ne bojim, tako radim i za prodaju i za nas. Veća je muka u presnom žumancetu. To sa kuvanjem nisam čula niti probala, može biti da bi ti se izdvojilo belance, ali probaj jednom pre nego što ti zaista bude trebalo pa ćeš videti. Ili probaj ovako: KLIK Ovde imaš o tome: KLIK


Htedoh da uredim ja citirala. user posted image

< Poruku je uredio lelaigor -- 26.11.2014 12:52:19 >


_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:54:43   
vikiveki
Lelaigoruser posted image

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Cake Pops
26.11.2014 12:56:43   
lelaigor

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Lelaigoruser posted image

user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Cake Pops
26.11.2014 13:08:07   
Peace*
A radim po sledećem receptu: 450g šećera, 1 belance, 1/2 kašičice limunovog soka ili sirćeta.


Dakle misliš da bih mogla belance i šećer sjediniti kuvajući na pari (kao u videu), a da limunov sok dodam kad se ohladi?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Cake Pops
26.11.2014 14:13:43   
lelaigor
Mislim da bi mogla. Ali za svaki slučaj imaj i gustin u rezervi u slučaju da ne bude htelo lepo da se zgusne...ne znam kako će se ponašati belanca posle kuvanja na pari.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Cake Pops
26.11.2014 14:16:14   
Peace*
user posted image user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Cake Pops
26.11.2014 14:30:44   
lelaigor
Šta god treba pitaj user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Cake Pops
30.11.2014 23:12:45   
Buba Mira
Žene, jeste spremne za preki sud mojim popsićima? user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Cake Pops
30.11.2014 23:16:20   
Buba Mira
user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Cake Pops
30.11.2014 23:18:02   
Anoniman
Buba Miro prelepi suuser posted image user posted image user posted image Koji si recept koristila?

(odgovor članu Buba Mira)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here