mali_mis
|
Ja se vec nekih 7 godina patim sa dosadnim svrabom, peckanjem, perutanjem na obrazima oko nosa, po obrvama i izmedju njih. Kod mene su okidaci, stres sa kojim sam naucila da zivim, maksimalno se trudim da se ne stresiram, ali to je u danasnje vreme, prosto nemoguce, ljuta hrana, kad pojedem makar kriskicu kulena, odmah izbija crvenilo oko nosa, koje pecka, svrbi, i stvara se onaj perutavi sloj. Ljuto sam izbacila iz ishrane, a toliko volim tu hranu , u pms takodje pocne, al to pripisujem stresu. Primetila sam kad je leto, i przi sunce, nemam nikakvih problema sa kozom lica. Ono sto ima efekta je aktivni kiseonik, koji spricnem kad mi se bas upali, da smanji peckanje, i posle toga mazem sa Eucerin Atopicontrol, ali u poslednje vreme nema dejstvo, kao u pocetku kad sam pocela da ga primenjujem, verovatno mi se koze zasitila, sta li je. Kod dermatologa nisam isla, imam strah od njih jos iz detinjstva (nije za ovu temu). Pitanje za dr.: Da li bi cortinat krem pomogao mom licu? I ako moze savet, kakav puder za lice da stavim kad se sminkam, jer meni zbog tog crvenila i svraba ni jedan puder ne odgovara, jer mi koza bukvalno podivlja, ili da se jednostavno pomirim sa tim, da mi je i puder za lice neprijatelj.
|