|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat]
4.11.2014 20:27:46   
daca77
Svaka cast, vrsnjakinjo user posted image
Od embriotransfera pa sve do testa, a narocito 2 dana pre nego sto je trebalo raditi betu, stomak je ubijao...nakon pozitivne bete, kao rukom odneseno...sve bi bilo super da me ne zezaju ovi trombociti, ali valjda nesto morauser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 301
4.11.2014 20:29:36   
daca77
A nema nam Ane13...sta li uradi sa mojim docom?!user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 302
4.11.2014 20:42:07   
bubulence
zene mislite li da se poradjate!??? sve dodjem u nadi da imam sta da vidim a vi odmarate...
bila sam kod dr za mladez, dobila sam uput za sutra za dermatologa...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 303
4.11.2014 20:46:17   
choopa choops
Wivern, nema veze nek te drmaju hormoni, samo nas sledeći put upozori koja je pjesma user posted image

IZVORNA PORUKA: daca77

Sreca te nisam biolog, te su izostali ti bolovi user posted image

Slažem se user posted image

Ivanka, ja ih nisam imala, ali znam mnoge koje jesu.

Edit: Mada ja ni ove kontrakcije ne osjećam kao bol, da mi se ne stvrdne sstomak, i da mi ih nije dr pokazala na UZV ja ne bih ni znala da ih imam user posted image Tako da nisam mjerodavna što se tiče tih bolova...

< Poruku je uredio choopa choops -- 4.11.2014 20:49:12 >

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 304
4.11.2014 20:47:01   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: bubulence

bila sam kod dr za mladez, dobila sam uput za sutra za dermatologa...

user posted image user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 305
4.11.2014 23:18:10   
Njica
Ni ja nisam merodavna za bol, ali imam kontrakcije od samog pocetka, prvi put mi ih je pokazala doktorka na UZ u petoj nedelji, a sad kad mi se otvrdne stomak malo mi se zamanta i u glavi, stegne me pa prodje.
A briseve sam radila dva puta i verovano cu sutra u Dnevnoj bolnici, ja mislila Wiv ce biti tamo da navijam iz blizauser posted image
Mislim, sa sprata dole!

< Poruku je uredio Njica -- 4.11.2014 23:27:13 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 306
4.11.2014 23:42:01   
srculence25

IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980

Srculence ako nisi nasla uloske kupicu ti ja u nekoj apoteci pa ti poslati brzom postom. Javi ako ti treba pomoc.
Mozda ti je besika popustila. Ja stalno piskam user posted image

Hvala ti draga Sanjalice u svakom slucaju user posted image nasla sam ovde kod nas a prosle nedelje sam narucila pa cekala da stigne.
Nosila sam ga danas i definitivno mi je oslabila besika ali bas da piskam u krevet i da neosetim strasnooo user posted image
Jos cu morati ispod posteljine da stvaljam najlon user posted image

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 307
4.11.2014 23:45:37   
Sanjalica1980
Znala sam da si piskila user posted image
Ja nosim ulozak stalno jer bi inace morala po 10 gaca na dan da menjam user posted image

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 308
4.11.2014 23:48:30   
Ana13
Skitala sam,pa izvestaj kasni user posted image
Ovako: Pucala mi glava od petka,pritisak mi sve vreme bio od 136/86 do 143/96. Veceras mi dr izmerio 140/95 i prepisao mi metildopu,jednu tabletu veceras,jednu sutra ujutru. Otvorena sam jedan prst,ali grlic je cvrst i nije zreo. Sutra da se javim u gak,dace mi indukciju,ali postoji mogucnost da se zavrsi carskim.To je dr pomenuo cisto da znam. Pritisak je visok,cini mi se da sam sad za vikend dosta otekla,ali bitno je da nemam proteine u urinu. Uglavnom,sutra me poradjaju,a kako,to cemo sutra videti. Nije mi frka od cr,ali me nervira to sto ne znam kad cu da vidim bebu,koliko ce biti sa mnom,da li ce je hraniti na flasicu ... Nisam nikad razmatrala cr i nemam pojma o tome. I to me sad nervira user posted image
Daco,ti ces izgleda zavrsiti prirodno,a ja na cr.Sve naopako user posted image
Eto,sutra se javljam kod dra u 14h.A posle pregleda je poceo stomak jace da me boli,mozda i prodjem prirodno user posted image

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 309
4.11.2014 23:50:42   
bubulence
ana a zbog cega cr? zbog pritiska?

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 310
4.11.2014 23:52:42   
Njica
Anci nasa, bice sve dobro, pratice kako ide i uciniti najbolje i za tebe i bebu, navijam za vas da prodje sto bezbolnije!user posted image user posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 311
5.11.2014 0:01:06   
Ana13
Hvala,Njico user posted image
Bubulence,dace mi indukciju,ali dr ne moze da garantuje da ce to brzo da ide,jer mi grlic nije zreo i cvrst je.Ne moze da me pusti u nedogled da se mucim sa indukcijom.Samo je rekao da znam da ako on proceni da indukcija ne radi svoj posao dovoljno dobro,zavrsice me cr. Videcu sutra kad me opet pregleda. Sad cu celu noc da citam o cr,jer o tome stvarno nemam blage veze. Nesto se mnogo brinem za bebu,volela bih da je sve vreme sa mnom. Danas su joj tonovi bili veci od 160,a inace su oko 130-140

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 312
5.11.2014 0:03:34   
Sanjalica1980
U Betaniji isto salju na carski ako je pritisak visok.

Anci ja verujem da ce to kod tebe ici prirodno. Pomoci ce ti Metildop. Videces jos sta ce ti reci u porodilistu.

Mislicu na tebe user posted image

Za tonove se ne brini. Veovatno je bebica bila aktivnija. Ja sam sada u bolnici imala gomilu cimerki i sve su one imale tonove malo 130 pa za koji sat 160 i tako stalno. Ctg su im radili 4 puta na dan pa se bas vidi razlika tako da je to ok.

< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 5.11.2014 0:06:26 >

(odgovor članu Njica)
Direktna veza do poruke: 313
5.11.2014 0:06:14   
srculence25

IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980

Znala sam da si piskila user posted image
Ja nosim ulozak stalno jer bi inace morala po 10 gaca na dan da menjam user posted image

I ja sam pocela od danas jer mi se desava da sve cesce trcim do wc i nestignem user posted image

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 314
5.11.2014 2:57:54   
vonavoj
Ana,ne brini za dojenje..samnom su se porodile njih 4 na cr,i dve su cak pre mene dobile mleko ..

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 315
5.11.2014 6:27:51   
serpica
Dobro jutro drugarice user posted image
Anci ne brini nista,ako zavrsis na CR bebu ces videti odmah sutradan opodne kad te spuste sa intezivne na odelenje,ali nece da bude pored tebe dok primas infuziju.tj.prva tri dana ( dan kad se porodis racunaju nultim taj ne racunas ) u medjuvremenu ce ti krenuti mleko a kad ti donesu bebu ona ce sve da odradi.
I ne brini sto nece da bude pored tebe od prvog trenutka jer zbog tih prvih bolova nakon CR neces ni biti u stanju da se odmah brines o njoj,taman prodju 2,3 dana ti se oporavis i eto bebe pored tebe user posted image . Ajde ne brini tu sve ce biti ok..stize nam devojcica user posted image user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 316
5.11.2014 7:57:43   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Ana13

Hvala,Njico user posted image
Bubulence,dace mi indukciju,ali dr ne moze da garantuje da ce to brzo da ide,jer mi grlic nije zreo i cvrst je.Ne moze da me pusti u nedogled da se mucim sa indukcijom.Samo je rekao da znam da ako on proceni da indukcija ne radi svoj posao dovoljno dobro,zavrsice me cr. Videcu sutra kad me opet pregleda. Sad cu celu noc da citam o cr,jer o tome stvarno nemam blage veze. Nesto se mnogo brinem za bebu,volela bih da je sve vreme sa mnom. Danas su joj tonovi bili veci od 160,a inace su oko 130-140

Wau, sad ću da dobijem pohvalu da nisam sam crnjak i da ne mračim.
Elem, Anči i dalje postoji šansa i nada da sve prođe prirodno. Ne znam da li još uvek postoji moja porođajna priča, ali slično sam prošla. Nikako se nisam otvaraal. Prvo su mi dali neke vaginalete za mekšanje grlića (posle mi ovde kažu to je indukcija, ja sam kapirala da indukcija ide u venu) oko 12, a oko 2 su mi već krenule prve kontrakcije i do 6 su bile konstante. Prebacili me na ctg, vodenjak pukne i prebace me u box. To je bilo u pola 7. Oko 8 čini mi se da su mi dali epidural. Oko pola 9 su krenuli da me vode na carski (potpisala papire, krenuli da guraju krevet već iz boxa), doktorka kaže daj da pogledam koliko je otvorena (jer se do tad nisam nešt otvarala) i kaže 7 ili 8 - vraćaj je. I tako me porodiše prirodno. Inače, carski su krenuli jer je Ani opadala srčana radnja kad ja imam kontrakcije, srećom prođoh i bez carskog, a Anči je bila ok. Tako da... pročitaj i o carskom, ali imaj i nade da ipak može sve prirodno.

Srećno danas! user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 317
5.11.2014 8:09:52   
wivern
Anci nije ni cr strasna stvar, nemoj se nervirati oko toga. Bitno je da bebac izadje pa sad kako bilo. Evo ti primer i Serpi, zena ti sve lepo objasnila.
Ja se nadam da ces proci onako kako si ti zamislila.
Meni od sinoc izlazi onaj cep, a jutros su valjda poispadali poslednji komadi, to se ja tesim jer su bili braon i gusti.
Danas na pregled pa cu i ja videti sta i kako dalje.
Pozdravljam vas devojcice uzivajte, danasnji dan ce biti prelep...i divan raj za viruse user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 318
5.11.2014 8:22:49   
Anoniman
Jaojjjj Wiwwwww zajedno cemo da slavimo rodjendaneuser posted image user posted image

(odgovor članu wivern)
  Direktna veza do poruke: 319
5.11.2014 8:24:06   
pipi_coco
Ana i Wiv sretno i da sve prodje brzo i bezbolno user posted image user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 320
5.11.2014 8:30:26   
QueenJ
Hajde, žene, porađajte se! user posted image Danima vas pratim i sve čekam... Srećno!

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 321
5.11.2014 8:38:08   
bubulence
Ana bice sve suoer. po meni, bolje i cr nego da e mucis na indukciji ako ne ide...
Wiv, odlicno, bar je sluzni ispao... zajedno cete ti i ancica...
ja odoh da se spremam pa kod dr, mrzim sto moram i Emu da vodim sa sobom... otkud znam kakvi ljudi dolaze tamo

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 322
5.11.2014 8:40:58   
daca77
Dobro jutro!!!!
Ooo...bice ovde lepih vesti...
Ana13, nema zamene...ti ces prirodno, a ja idem na CR, jer kad nisam bebu napravila prirodno, vec uz pomoc nauke, hocu tako da se i porodim-ne bih da okusim te prirodne cari.
Navijam jako za tebe i Wiv da sve to brzo prodje.
Ja za sat vremena odoh na hematologiju, naravno...user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 323
5.11.2014 9:24:28   
vonavoj

IZVORNA PORUKA: serpica

Anci ne brini nista,ako zavrsis na CR bebu ces videti odmah sutradan opodne kad te spuste sa intezivne na odelenje,ali nece da bude pored tebe dok primas infuziju.tj.prva tri dana ( dan kad se porodis racunaju nultim taj ne racunas ) u medjuvremenu ce ti krenuti mleko a kad ti donesu bebu ona ce sve da odradi.
I ne brini sto nece da bude pored tebe od prvog trenutka jer zbog tih prvih bolova nakon CR neces ni biti u stanju da se odmah brines o njoj,taman prodju 2,3 dana ti se oporavis i eto bebe pored tebe user posted image . Ajde ne brini tu sve ce biti ok..stize nam devojcica user posted image user posted image

KOd nas daju bebu iako primas infuziju,odmah sutradanuser posted image ..donese da sisa,pa je vracaju u box! Kako je svuda razlicito!
Inace,jutro! Ne bas dobro,ne znam odakle da krenem sa poslom,ko je jos izmislio ves,rucak,ZENU!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 324
5.11.2014 9:27:53   
anita

Ana, Wiv mislim na vas i saljem vam user posted image user posted image . Bice sve ok.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here