Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 20.10.2014 14:27:26
|
|
|
|
dunja RR
|
Izvolite, postavljajte pitanja, naša draga dr. Mirjana čeka vas :)
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.10.2014 11:36:47
|
|
|
|
Cakana84
|
Ja cu da postavim pitanje umesto jedne mame: Da li Cortinat krema sme da se kombinuje sa drugim kremama i koliko vremena treba da prođe između dva mazanja?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 21.10.2014 19:07:59
|
|
|
|
Mala Elena
|
Da li je Cortinat krema laganije teksture (kao melem ) ili je gusce kremasta i ostaje sloj na kozi ? Pitam to zato sto ova koju imam je bele boje i pod mlazom vode se ne skida, samo ako se istrlja pa me to malo smanji muke kod pranja sudova...
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 22.10.2014 12:55:26
|
|
|
|
branki*
|
ja se zahvaljujem dr na odgovorima,hvala jos jednom. mala elena,javice se i dr,ali da,laganije je teksture i brzo ga upija koza,nije mastan i gust.
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 22.10.2014 13:22:15
|
|
|
|
Pcelica Lila
|
Da li Cortinat može da se dobije uz lekarski recept?
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 22.10.2014 15:49:23
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Cakana84 RR Ja cu da postavim pitanje umesto jedne mame: Da li Cortinat krema sme da se kombinuje sa drugim kremama i koliko vremena treba da prođe između dva mazanja? Cortinat krema je prirodna I ne sadrži kortikosteroide . Preporucuje se upotreba Cortinat krema : -samostalno kod pojave simptoma:crvenilo,svrab,ispucalost I suvoća kože -nakon terapije kortikosteroidnim kremama radi sprečavanja ponovne pojave simptoma. Dužina upotrebe krema sa kortikosteroidima je ograničena I ne bi smela biti duža od 5 dana ,zbog neželjenih dejstava:izbeljivanje kože,atrofija kože,pojava sistemskih neželjenih efekata. Zbog toga se u nastavku terapije preporucuje upotreba CORTINAT krema koji ne sadrži kortikosteroide I može se upotrebljavati u dužem vremenskom periodu ,za decu od 0 meseci I odrasle osobe. Pozdrav, Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 22.10.2014 15:50:21
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Mala Elena Da li je Cortinat krema laganije teksture (kao melem ) ili je gusce kremasta i ostaje sloj na kozi ? Pitam to zato sto ova koju imam je bele boje i pod mlazom vode se ne skida, samo ako se istrlja pa me to malo smanji muke kod pranja sudova... Cortinat krema zahvaljući svojoj originalnoj –složenoj formulaciji je lako razmaziva i vrlo brzo je koža upije. Cortinat krema zahvaljući aktivnim supstancama iz standardizovanih ekstrakata Bacope I Glicherize otklanja crvenilo,svrab ispucale I nadražene kože.Takodje, zahvaljući aktivnim supstancama (gama oryzanol,omega 3 I 6, vitamin E)iz hladno cedjenog ullja pirinčanih mekinja ,alantoinu,standardizovanim ekstraktom Onoprodium Acanthium , Cortinat krem hidrira kožu regeneriše I štiti hidrolipidni sloj kože I tako vraća koži vlažnost I elastičnost. Pozdrav, Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 22.10.2014 15:51:52
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: Pcelica Lila Da li Cortinat može da se dobije uz lekarski recept? Cortinat krema je prirodnog sastava ,I ne sadrži kortikosteroide. Cortinat krema može se upotrebljavati u dužem vremenskom periodu ,za decu od 0 meseci I za odrasle osobe. Cortinat krema može se kupiti bez lekarskog recepta u Apoteci,za razliku od kortikosteroidnih kremova koji se upotrebljavaju samo po preporuci lekara I uz lekarski recept zbog ograničenog trajanja upotrebe(ne duže od 5 dana) I moguće pojave neželjenih dejstava. Pozdrav, Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 22.10.2014 16:20:03
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala doktorka
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 16:31:07
|
|
|
|
Cakana84
|
Drage moje, postaivte pitanje doktorki i iskoristite priliku da dobijete stručan odgovor. A uskoro proglašenje dobitnika za prethodni period.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 16:36:40
|
|
|
|
Cakana84
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR 5 najaktivnijih korisnika koji u ovoj temi sa nama razmene savete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog meseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo delotvorno rešava sve promene na koži kako kod dece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, Cortinat krem osvaja korisniki koji je prvi dao komentar. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika. Idemo redom: 1. Mala Elena 2. Peace* 3. vonavoj 4. Modessty RR 5. milicicak Čestitam dobitnicima!!! Molim vas da mi pošaljete podarke na pp.
< Poruku je uredio lesica RR -- 1.12.2014 21:54:13 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 16:42:24
|
|
|
|
Cakana84
|
Drage moje, krenuo je II krug takmičenja. Srećno Ekcem je najčešće oboljenje kože. Svake godine je sve veći broj obolelih kod nas i u svetu. Taj porast je posledica sve većeg zagadjenja sredine i prisustva mnogih alergena u vazduhu i hrani, svakodnevne izloženosti hemijskim supstancama (sapuni, detrdženti, kozmetički preparati...) Takođe poznati okidači su stres i pad imuniteta. Prisutni genetski–nasledni faktori povećavaju mogućnost pojave ekcema i ozbiljnost simptoma. Ekcem–dermatitis je hronično oboljenje kože koje se odlikuje stalnim zapaljenjem sa karakterističnim simptomima : crvenilo, jak svrab, perutanje, ispucalost i suvoća kože. Ekcem–dermatitis pogađa dečiju populaciju (atopijski dermatitis) tako i odrasle (kontaktni, seborejični dermatitis) Najčešće se leči uz pomoć kortikosteroida, međutim postoji i prirodno rešenje. Pomoć iz prirode CORTINAT krem 75ml(bez kortikosteroida) Kompanija Pharmalife research, Italija, u saradnji sa INSTITUTOM EMPOLI, je proizvela prirodnu kremu bez kortikosteroida - Cortinat krem - brzo i efikasno otklanja simptome EKCEMA –Atopijskog dermatitisa kao što su crvenilo,svrab i suvoću kod ispucale i nadražene kože a ujedno neguje i štiti kožu od ponovne pojave simptoma. Za decu od rođenja ( 0 meseci ) i za odraslih. Pročitajte više Efikasnost CORTINAT krema se zasniva na udruženom delovanju aktivnih principa iz 6 biljnih ekstrakata i ulja.: Liquorice (Glycyrhiza glabra ), Bacopa Monnieri, Oryza sativa bran oil, Onopordum acanthium, Bisabolol, Alantoin Pod sponzorstvom kompanije Lifemedic, distributera Pharmalife proizvoda, otvaramo temu gde ćemo razgovarati o ekcemu-dermatititsu, davati savete i odgovarati na vaša pitanja (na pitanja odgovara dr Mirjana Mišić). Pitanja treba da budu isključivo vezana za ekcem/dermatitis i upotrebu CortinaT krema. 5 najaktivnijih korisnika koji u ovoj temi sa nama razmene savete i pitanja vezana za ekcem/dermatitis, će svakog meseca biti nagrađena sa po jednim CortinaT kremom koji vrlo delotvorno rešava sve promene na koži kako kod dece tako i kod odraslih. Dakle učešće u temi donosi poklon u vidu CortinaT krema. U slučaju izjednačene aktivnosti na temi, Cortinat krem osvaja korisnik koji je prvi dao komentar. Dobitnici se ne mogu ponavljati tokom trajanja konkursa. Poklone šalje sponzor o svom trošku, na adresu dobitnika.
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.12.2014 22:05:54 >
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 17:10:43
|
|
|
|
veselicaa
|
Imam ja pitanje za doktorku nadam se da moze jer pise da mogu i pitanja u vezi upotrebe Cortinat krema. Moja cerkica ima 5 godina i ima dosta veliku reakciju na ujede insekata.Obicno se na mesto ujeda posle jednog dana pojavi veliki crveni krug koji je veoma topao i kako ona kaze veoma bolan.To se obicno povuce tek posle 4,5 dana ali mu boja prelazi od crvene do plave(neznam da li se to mozda ona cese kada ja ne vidim ili sam od sebe poplavi).U mestu gde zivim i nema puno dermatologa ali kada sam je vodila rekli su mi samo da joj stavljam hladne obloge i d nije nista strasno.Cerkica je inace veoma svetle koze,svetlih ociju(plavih)i plave kose.Takodje nam se u toku zime ponekad na licu javi neko crvenilo ali nismo dosad imali velikih problema jer brzo prodje.Da li bi nama Cortinat krema bila od pomoci?Hvala unapred na odgovoru.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 17:33:01
|
|
|
|
isidora88
|
Imam atopijski demratitis od prve godine zivota, sada imam 26 god., ekcemi izlaze periodicno, nekad prodje i godinu dana da nemam problema, a sada mi vise nista ne pomaze, koza na dlanovima mi je istanjena od upotrebe kortikosteroida (sinoderm, elokom), vec mesecima imam ekceme po dlanovima koji uzasno svrbe, ne pomaze mi vise nista. Primetila sam da mi se stanje pogorsa ako pojedem kikiriki, kad ljustim i seckam povrce (krompir, sargarepa,luk,paradajz, krastavac...), letos sam se bila cela osula po dlanovima i sa spoljasne i unutrasnje strane dlanova posle par sati od jedenja jagoda, grozno je izgledalo, nije svrbelo, ali su mi ruke bile krvavo crvene sa tackicama. Sta mi savetujete dalje? Da li bi mi pomogla Cortinat krema?
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 17:46:05
|
|
|
|
milicicak
|
Hvala RR i sponzoru na divnoj nagradi
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 3.11.2014 18:07:13
|
|
|
|
Mala Elena
|
Nadam se da ce pomoci , hvala puno! Trenutno mazem pantenol ali samo trenutno smiri.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 4.11.2014 12:53:07
|
|
|
|
Cakana84
|
Pitanja su prosleđena doktorki, očekujte odgovore uskoro. I naravno nastavite da pitate sve što vas zanima, a tiče se upotrebe Cortinat kreme.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 4.11.2014 13:46:52
|
|
|
|
vonavoj
|
Ijaoj sto sam srecna sto sam osvojila!! Da probam da resim problem na Tikinim rucicama!! Hvala jos jednom! Cakana,podatke imas
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.11.2014 14:44:41
|
|
|
|
Peace*
|
Hvala za nagradu!
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.11.2014 15:57:04
|
|
|
|
Cakana84
|
Imam sve, šaljem podatke sponzoru.
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 5.11.2014 16:21:29
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja imam jedno pitanje tj. problem pa mi treba savet. Kod starije ćerke pre dve nedelje pojavilo se crvenilo oko nokta na velikom prstu na nozi.Kad sam je vodila kod dr. ona mi je rekla da je to od neudobne obuće,ali situacija se nije promenila ni posle kupovine druge obuće čak šta više počelo je i da se gnoji.da li ja to mogu mazati CortinaT kremom? Ne znam šta bi to moglo biti pošto je dr rekla da to nije urastao nokat,kako sam ja na početku mislila.dakle mene zanima da li se CortinaT krema može upotrebljavati i kod ovakvih promena na prstima?
< Poruku je uredio vikiveki -- 5.11.2014 16:23:02 >
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 7.11.2014 15:32:57
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: veselica Imam ja pitanje za doktorku nadam se da moze jer pise da mogu i pitanja u vezi upotrebe Cortinat krema. Moja cerkica ima 5 godina i ima dosta veliku reakciju na ujede insekata.Obicno se na mesto ujeda posle jednog dana pojavi veliki crveni krug koji je veoma topao i kako ona kaze veoma bolan.To se obicno povuce tek posle 4,5 dana ali mu boja prelazi od crvene do plave(neznam da li se to mozda ona cese kada ja ne vidim ili sam od sebe poplavi).U mestu gde zivim i nema puno dermatologa ali kada sam je vodila rekli su mi samo da joj stavljam hladne obloge i d nije nista strasno.Cerkica je inace veoma svetle koze,svetlih ociju(plavih)i plave kose.Takodje nam se u toku zime ponekad na licu javi neko crvenilo ali nismo dosad imali velikih problema jer brzo prodje.Da li bi nama Cortinat krema bila od pomoci?Hvala unapred na odgovoru. CORTINAT krema se preporučuje za primenu nakon uboda insekata jer ublažava crvenilo i posebno svrab kože. Slobodno možete primenuit na dete bez obzira na lokaciju ujeda ( krema se može primeniti na lice, telo kao I na pregibe). Crvenilo koje spominjete da se javlja na licu u zimskim mesecima takodje može biti tretirano CORTINAT kremom jer ga redukuje, može se aplicirati na lice I nije lek. Pozdrav, Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 7.11.2014 15:33:52
|
|
|
|
Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 Imam atopijski demratitis od prve godine zivota, sada imam 26 god., ekcemi izlaze periodicno, nekad prodje i godinu dana da nemam problema, a sada mi vise nista ne pomaze, koza na dlanovima mi je istanjena od upotrebe kortikosteroida (sinoderm, elokom), vec mesecima imam ekceme po dlanovima koji uzasno svrbe, ne pomaze mi vise nista. Primetila sam da mi se stanje pogorsa ako pojedem kikiriki, kad ljustim i seckam povrce (krompir, sargarepa,luk,paradajz, krastavac...), letos sam se bila cela osula po dlanovima i sa spoljasne i unutrasnje strane dlanova posle par sati od jedenja jagoda, grozno je izgledalo, nije svrbelo, ali su mi ruke bile krvavo crvene sa tackicama. Sta mi savetujete dalje? Da li bi mi pomogla Cortinat krema? Navodite da Vam je dijagnostikovan atopijski dermatitis I predložena terapija lekovima. Takodje navodite da se alergija razvija I posle uzimanja određene vrste hrane. U oba slučaja možete koristiti CORTINAT kremu za ublažavanje simptoma. Važno je napomenuti da ukoliko je slika ozbiljnija , verovatno postoji potreba za primenom leka per os ili topikalno, a isključivo po savetu Vašeg lekara. CORTINAT krema se koristi I u kombinaciji sa lekovima a sa ciljem bržeg ublažavanja simptoma I produžavanja mirne faze bolesti. Naprimer , ako se lek nanosi na kožu 1 x dnevno , I to najčešće uveče pred spavanje, CORTINAT krema se slobodno može koristiti više puta u toku dana. Želim da Vam napomenem I da se COTINAT krema može koristiti I duže u kontinuitetu a po potrebi pacijenta. Bilo bi dobro za Vas da uradite detaljne alergološke analize I da formirate režim ishrane I života koji maksimalno smanjuje mogućnost izlaganja alergenima. Pozdrav, Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 7.11.2014 15:39:01
|
|
|
|
vikiveki
|
Da li možete odgovoriti i na moje pitanje ili bar dati neki savet?
|
|
RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojit... 7.11.2014 17:50:43
|
|
|
|
isidora88
|
hvala vam na odgovoru , odlicno da moze da se koristi na duze, kod demratologa nikako da mi zakazu , pokusacu da je ubedim da mi da da radim alergo testove, da resim problem vec jednom jer je ovo svakodnevno mucenje.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.