|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XIV
30.10.2014 17:08:28   
Benibenesi
IZVORNA PORUKA: ivanicasale

Beni za tebe treba plavi uput dva uputa pisu.Jedan plavi treba da pise za Gak Nis, Komisija za vantelesnu oplodnju,a plavi isto glasi za Gak Nis, vaginalni uz. Mislim da je tako meni pisalo,bilo je pre god dana.A za supruga plavi uput isto Gak Nis,spermogram.
Kako je moguce da je ona lekar i da nezna sta treba da pise na uput?Kakve mi lekare imamo u zdravstvu.Da li imas lekara u Rfzo koji ti potpisuje pre odlaska u Nis na komisiju?Sta je tebi pisalo na uput?

Ona je meni napisala raznorazne bespotrebne gluposti.Tipa da imam Pcos i da su mi odranjena oba jajovoda.Levi ,,tad itad,, desni ,,tad i tad,, I kao pregled Uz.
Onda mi je ova na komisiji rekla da se vratim kod dr i da mi napise jedan za pregled drugi za Uz.Bez dijagnoza,jer ce se to dokazati mojim otpusnim listama i analizama..A gore Gak Kc Nis Komisiji za vto,na oba.

(odgovor članu ivanicasale)
Direktna veza do poruke: 976
30.10.2014 18:16:23   
ivanicasale
Treba ti i dijagnoza ali N97 samo to.To je dijagnoza steriliteta.

Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji
I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47
II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06
III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014
beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41...
IV pokusaj-FET Leskovac 5.02

(odgovor članu Benibenesi)
Direktna veza do poruke: 977
30.10.2014 18:17:32   
ivanicasale

IZVORNA PORUKA: zece

a ivanjice jesi li ti pila aspirin

Zece nisam pila Aspirin primam Fraxiparin i pijem Dexsazon

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 978
30.10.2014 19:37:26   
Maraj
Drage imam jedno pitanje
Danas mi je 5.dan kako sam na menopuru. Bila sam danas na uz dr kaze da je sve ok. Medjutim mene veceras zaboli glava. Ja izmerim temperu ona 37,1 koliko je to strasno???
Molim za odgovor

Direktna veza do poruke: 979
30.10.2014 22:02:38   
ivanicasale
Maraj neznam sta da ti kazem jer ja nisam merila tempnisam imala toplomer kod sebe tako da nisam upoznata sa temperaturom ali javice se neka koja je upoznata sa tim.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 980
31.10.2014 10:10:50   
Benibenesi
Ivana,kad ponavljas betu,sta su ti dr rekli?

Direktna veza do poruke: 981
31.10.2014 10:23:03   
Zuzita
Cao devojke, sapatnice mojeuser posted image
Sad sam se uclanila, nadam se da me primateuser posted image
Elem, dok lezeci cekam da mi se Utrogestan "primi" da podelim pricu sa vama.
Dakle 2gi dan ciklusa sam pocela da se spricam uvece sa Puregonom i da uzimam klomifen 2x1 prvih 5 dana. Onda sam pocela Estrofem vaginalno da stavljam jer mi je endometrijum bio 5mm, koji je prilikom transfera bio 13mm pa mi je doktor rekao da prekinem. Deveti dan stimulacije mi je uveden Bravelle (nesto kao Menopur) ujutru da se spricam i jos plus inekcija da spreci prevremenu ovulacijuuser posted image . 14 dan uvece sam sebi dala Pregnyl od 10.000iu u butinu ( uh odvratnog li iskustva-dosta me je peklo).
Punkcija mi je odradjena 20.10 u totalnoj-15min, a transfer 23.10. Vracena su mi dva 10-celijska embriona. Test treba da odradim 8.11...a ne mogu docekati!!cak sam htela danas da ga odradim, al se plasim da je suvise rano.
Isto vece posle punkcije sam pocela vaginalno da uzimam Utrogestan 3x2 i da pijem Duphaston 2x1.
E sad iako pokusavam da se previse ne obazirem i da sto manje mislim na to-ne ide. Stalno osluskujem, opipavam, prepipavamuser posted image
Inace mi je prva IVF tj ICSI sa assisted hatching-om.
Od simptoma sledece: povremeni bol i zatezanje u donjem stomaku, naduvenost donjeg stomaka, temperatura oko 37,1-37,2 al to ne bazalna nego negde oko 11h pa do 18-19h posle spadne na 36,8 kolka mi je i ujutru, bol u nogama povremeno, bubuljice, zatvor, grudi tvrde al ne bolne puno (mada ja nikad nisam imala bolne grudi, ni pred mecu). Uglavnom sve kao da cu da dobijem al ne bas isto.
Pre neki dan me zaboleo stomak onako bas jako al to samo par sek pa prestalo. Pomazite zene kako se vi osecateee???

Direktna veza do poruke: 982
31.10.2014 10:28:57   
jess021
Zuzita dobrodosla i sto pre se odselila u trudnicke teme. Sto se tice simptoma, nezgodno je sto su slicni simptomi i za ciklus i za trudnocu, nadam se da su tebi ovi drugi u pitanju.
Ako sam dobro shvatila tebi je transfer radjen 23.10., sto tek 08.11. da radis test?! To je vec 16-ti dan posle et, mislim da mozes i ranije. Ja sam betu radila 12. dana nakon et.
Navijam za veliku betuuser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Zuzita)
Direktna veza do poruke: 983
31.10.2014 10:29:35   
anita
Zuzita dobro nam dosla.
Sto se tice simptoma nakon transfera ja sam imala slicne. Stomak me boleo kao pred ciklus, grudi otecene i bolne. Par dana pre bete sam imala i malo temperaturu.
Moj ti je savet da se opustis i da sto manje mislis na betu i simptome. Znam da je tesko ali bar pokusaj.
Bice sve to ok. Navijam da beta 8. bude sto veca user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Zuzita)
Direktna veza do poruke: 984
31.10.2014 10:32:04   
anita
Ivanice jel bese danas ponovo radis betu?

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 985
31.10.2014 10:43:56   
Zuzita
Jess i Anita, hvala na dobrodoslici i na lepim zeljama user posted image
Jess-dali su mi u klinici test za kucnu upotrebu tj urinski test. Mozda zato se duze ceka....niko mi nije rekao da odradim betu mada cu ja sama otici u laboratoriju.
A da btw. ICSI sam uradila u jednoj privatnoj klinici u Becu. Ocigledno da oni imaju drugaciji pristup nego nasi...user posted image , al cu ja na svoju ruku sledece nedelje u lab.
Nego se brinem za taj endometrijum, prvo je bio 5mm pa 8mm pa 11mm i onda je narastao na preko 13mm, a citala sam na netu da nije dobro ni ako je previse debeouser posted image
Najbolje bi bilo da prestanem da citam, znam...user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 986
31.10.2014 10:55:48   
Maraj
Zuzita navijam za pozitivnu betuuser posted image

(odgovor članu Zuzita)
Direktna veza do poruke: 987
31.10.2014 11:02:23   
Zuzita
Hvala Maraj i ja tebi i svima koji pokusavate zelim user posted image
Sto se tice tvog pitanja za Menopur ja nisam imala temp. Doduse nisam ni merila pa tako da ne znam. Al ako ti doktorka kaze da je ok, onda joj trebas verovati. Samo bez stresa i da docekamo male slatkeuser posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 988
31.10.2014 11:50:41   
jess021
Zuzita, ja mislim da je tvoj endometrijum odlican. Ako mozes da se opustis, bar malo s necim da skrenes misli. Mislim da oko 4-5 novembra mozes uraditi betu.

(odgovor članu Zuzita)
Direktna veza do poruke: 989
31.10.2014 12:21:49   
Zuzita
Da, od ponedeljka cu u kancelariju. Jedino tako cu skrenuti misli sauser posted image
Poljubac za tebe i sve trudiliceuser posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 990
31.10.2014 13:10:19   
micaubica83
Drage moje,vratila sam se sa suprugom iz Nisa posto tamo leci sterilitet.Spermogram je pre 20 dana bio ocajan Oligoteratozoospermia III grupa i 99,9 % morfoloski neispravnih spermatozoida a sada se poboljsao skoro moze za prirodnu trudnocu.Doktori u Nisu su me odusevili koliko su ljubazni kao i biolog za VTO koji je fenomenalan covek.Puno su nam pomogli.Sve vas pozdravljam user posted image

(odgovor članu Zuzita)
Direktna veza do poruke: 991
31.10.2014 13:18:42   
jess021
Mico bravo za muza i spermogramuser posted image user posted image

(odgovor članu micaubica83)
Direktna veza do poruke: 992
31.10.2014 13:39:13   
micaubica83
Hvala Jess user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 993
31.10.2014 13:39:46   
anita
Mico user posted image user posted image za spermogram.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 994
31.10.2014 13:42:11   
micaubica83
Jako sam zahvalna dr u Nisu stvarno su fenomenalni i cure koje idu tamo na komisiju ne treba da se boje jer su maksimalno korektni

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 995
31.10.2014 14:06:14   
ivanicasale
Da Anita danas sam ponovo dala krv.
Mico bravo za spermogram user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sad na posao ko zna mozda se zakaci pre vto.

Direktna veza do poruke: 996
31.10.2014 14:19:33   
micaubica83
ivanice ne verujem bas da mogu prirodno da ostanem trudna jer mi je AMH 0,62 ali u svakom slucaju je bolje da suprugu bude bolji spermogram.A sta se desava sa tobom? Izvini nisam ispratila sve stranice,nisam imala vremena,mozda si pisala na prethodnim stranicama...pozdrav user posted image

Direktna veza do poruke: 997
31.10.2014 15:10:04   
mala_74
Sa niskim amh može da se ostane prirodno trudan... Nizak amh nije totalna prepreka za trudnoću...jeste teze ali nije nemoguce

Direktna veza do poruke: 998
31.10.2014 15:35:17   
Maraj
Ivanicasale ima li sta od rezultata?

(odgovor članu mala_74)
Direktna veza do poruke: 999
31.10.2014 17:58:20   
pozitivna
na zapadu pogotovu u Francuskoj AMH nikog ne zanima

(odgovor članu mala_74)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here