|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Napredovanje vase bebe po mesecima II deo
30.9.2014 14:27:07   
Mala Elena
Rosita, znam to, ali evo sada sam u nedoumici posto gledam ove ostale mere...mada vecina beba je na AD mleku .Otkud znam vise...user posted image
I jedva cekam sutra popodne da vidim koliko je dodala.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 601
30.9.2014 14:34:54   
mali_mis
ME devojcice su sitnije od decaka. 6kg za bebu od 5 meseci je super. Do godinu dana bi po nekom pravilu trebala da utrostruci tezinu od rodjenja.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 602
1.10.2014 16:24:42   
Mala Elena
Evo da napisem .Za 22 dana od prethodne kontrole dodala samo 200g a porasla 1.5 cm. user posted image
Moram joj uvesti jos mleka, sa zitaricom cu kombinovati.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 603
1.10.2014 16:27:19   
serpica
Sta ti reko dr? Jel prati grafikon rasta? Nije ispod tezine za svoj uzrast? Posle 6m oni slabije dodaju,ne brini.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 604
1.10.2014 16:27:55   
mati
ME postavi ticker. Ja bi rekla da ona sasvim normalno dodaje za svoj uzrast. A dr sta kaze?

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

Direktna veza do poruke: 605
1.10.2014 16:32:34   
Mala Elena
Pa kaze da bi trebala po 20 g da dodaje dnevno a ona je po 10. user posted image place mi se.
Nista , idem da se sredim pa se cujemo posle.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 606
1.10.2014 16:38:30   
mati
ME mislim da brines bez razloga.user posted image Meni je dr uvek gledala dodavanje na mesecnom nivou nikad na dnevnom. I bitno je da dodaje.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

Direktna veza do poruke: 607
1.10.2014 17:32:26   
Mala Elena
Plasim se Mati, prvo sa li imam dovoljno mleka , drugo i kad mi bude dojka tvrda ona je ne isisa ...to me brine. Ja ne dajem ad na flasicu pa da znam koliko ml je popila .
Rekla je da ima salce centimetar oko struka ali dok je lezala na ledjima udubio joj se stomak.
Ona je pre dva dana napunila 6, mislim da bi trebala bolje da napreduje. Ne znam, nisam pametna. Rekla je da je nukam na 2 sata da jede, sta god , samo da jede.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 608
1.10.2014 17:47:15   
Olga75
a dr ti je rekla da je neuhranjena ? da treba sa pola godine da dobije mesecno 600 g ?
moja zver nikad nije dodala ( ni kad je bila mala mesec - dva - tri ) vise od 400 grama mesecno
eno je zdrava - prava
a iskljucivo je dojena sest mesec
mislim da brines bzvz

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 609
1.10.2014 17:59:51   
Mala Elena
E ovako Olga. Prosli put je gledala tablicu, za tri nedelje je napredovala 350 g , bilo joj je isto malo ali nas je hrabrila da je daleko od neuhranjenog deteta. Na oko joj lepo izgleda, po tabeli je tacno u proseku sa drugim devojcicama ali evo sada je za tri nedelje dobila jos manje. Zato je rekla da je forsiram pa za 10-15 dana opet na merenje...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 610
1.10.2014 18:03:04   
New Mom
Meni klinci po uvodjenju cvrste hrane dobijali po 200g max. mesecno. Mislim da se sekiras bez razloga. Svako dete ima period stagniranja, pogotovo od 6.meseca kad postanu mnogo aktivniji.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 611
1.10.2014 18:04:06   
mati
ME da bi bila mirna potrazi drugo misljenje. A najbolje bi bilo privatno da proveris.
Ali ja mislim da zaista nema potrebe za brigom... Al ja nisam dr.user posted image
NM ista situacija i kod nas... A sve sami debeljani.user posted image Mislim moji i tvoji na rodjenjuuser posted image

< Poruku je uredio mati -- 1.10.2014 18:05:22 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

Direktna veza do poruke: 612
1.10.2014 18:14:40   
emicaa
ME pokušaj se ispumpavati pa joj davati na flašicu,tako ćeš bar znati koliko pije pa ako vidiš da imaš malo mlijeka dohranjuj je.Odrast će ona i sa ad mlijekom.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 613
1.10.2014 18:15:01   
Mala Elena
Hvala vam na podrsci, ja bih bila najsrecnija na svetu da bude sve ok. user posted image Evo sada sam joj nizmiksala pirinac i dodah ad mleko, pa cu joj ponuditi.
E da, zaboravih da kaze, ja znam da je voce samo uzina a zar se od povrca ne moze dobiti na teziniuser posted image Posto me pedijatar pitao koliko jede, ja rekoh 4-6 supenih kasika, ali ona kaze da bi u ovom uzrastu trebala celu teglicu recimo one kupovne 125g. Meni ona pojede najvise trecinu.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 614
1.10.2014 18:18:41   
emicaa
Koliko često sisa,možda joj je prečesto pa jede tako malo kašice.Vidi u temi ishrana bebe od tri do 6 mjeseci kako je kod ostalih.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 615
1.10.2014 20:58:49   
Misha i Ljisha
ME mislim da nemas razloga za brigu, moja D je sa 4 meseca imala 6,5 kg a sa 7 je imala 7,4kg znaci kila za tri meseca. I mogu reci da je duuuuugoooo ostala na 7 i nesto, tek negde oko 10tog meseca je pocela ponovo da "nabacuje" valjda kako je bolje stomak poceo da vari i da iskoriscava hranu. Utrostrucila je taman tezinu sa godinu dana a udvostrucila je sa tri meseca. Nakon treceg meseca je jako malo dodavala. Kazem za mesec i po samo 150 grama pa sam sa 4 i po pocela sa cvrstom hranom jer je odbijala AD (povracala je tacno AD kolko popije nakon sikanja AD tolko ga povrati). Evo je bucka moja kaze dr da je savrsena i atletski gradjena, sva je cvrsta.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 616
1.10.2014 21:47:29   
doktorkakristal
i ja mislim da je sve ok,u tom uzrastu vecina dece manje dobija na tezini,ako je vesela i lepo spava nema brige,to nutkanje na dva sata mi se ne svidja ,treba da ima ustaljen ritam kad i sta jede,sad rece da ima 6 meseci,znaci uvedi u odredjeno vreme dorucak ,pa onda i rucak sa povrcem i mesom ,mlecne proizvode,da ne pisem ovde pisacu ti u temi o ishrani

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 617
1.10.2014 21:56:55   
Mala Elena
Ljiso , ovo me je ohrabrilo! user posted image meni je bitno da ne bude problema u njenom razvoju. ..mozda ne napreduje koliko bi trebalo jer malo spava ..nece krompir, slabo pirinac, ad mleko je gadi ...a iskreno danas sam se uplasila , na rukama je teza, mislim daje takav osecaj , kao da ima 7kg. Navescu posle kako je od starta napredovala...
Emice , mislim da nije to u pitanju.
Doco , idem u temu da vidim.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 618
1.10.2014 23:14:59   
dijana1*
ME ako je beba vesela, lepo spava, igra se, mislim da nema potrebe da brines. Pa i sama vidis da neka beba u tom uzrastu ima 10 kg a neka 6 kg. Nisu sve bebe iste. Napisala si da je porasla 1,5 cm. Otisla je u duzinu. Oko 7-8 meseca ce sporije da raste ali ce dobiti na tezini. Pogotovo sada kada se dojenje smanjuje i uvodi cvrsta hrana. Pisala sam da mi se mleko smanjilo od 6-tog meseca a i on je poceo da brljavi. Pa sam se izmlazala da vidim koliko ustvari ima mleka a ono jedva 20-30 ml. Sa 7 ipo meseci sam mu uvela AD plus cvrsti obroci i sada mi izgleda kao mali bucko. Meni je jedino prihvatio Nan. Kazu da je to mleko najslicnije majcinom. Uvedi joj rucak. Mi smo u tom periodu imali rucak a ujutru smo isprobavali nove namirnice.

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 619
1.10.2014 23:21:53   
mati
ME koliko ona tacno ima, ne znam u koju temu o ishrani da ti pisem. Mita ne da nije hteo krompir i pirinac, vec nista slano. Dete mi ziveli na babani, jabukama i keksu... Kiselo mleko je jedino slano sto je prihvatio.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 620
1.10.2014 23:33:41   
dijana1*
ME postavi ticker to ti je 2 min. U prvom postu teme ti je sve objasnjeno. A predji u ishranu od 6-9 meseci.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 621
2.10.2014 0:11:45   
Mala Elena
Hvala Dijana , Mati user posted image Mozda je resila da ide u duzinu. user posted image a mama se nervira.
Jedva cekam sledecu kontrolu, ko na iglama.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 622
2.10.2014 0:37:14   
Maslacak15
Mala elena od povrca ne moze da dobija nista na tezini. To mozes da zaboravis. Narocito sto je to sigurno bareno povrce, znaci kalorijska vrednost mu je vrlo mala. Ali ja ne mislim da je uobicajeno da bebe od 6 meseci tek tako jedu 125 gr teglice. Moji sasvim sigurno nisu to radili. Ili pojacaj zitarice i skrob ili probaj neke malo jace stvari. Moji su obozavali kao bebe miksovanu bananu i avokado. Samo stavis u blender i dodas malo vode, bude kao shejk. Avokado je mastan i izuzetno zdrav jer je bogat nezasicenim masnim kiselinama. To je naravno samo jedan tip.
Moja kuma je imala slican problem, ona je uvela popodne jednu flasicu adaptiranog mleka oko 5 og meseca, jel mala nije imala ni 6 kg. Znaci imala je tipa 5-6 ili vise podoja dnevno i tu ekstra flasicu koju je pocela da joj nudi samo jednom dnevno. Tacno toliko da bi bolje napunila grudi za vecernji podoj. I to je pomoglo maloj da dobije na kilazi u kratkom roku, Adaptirano mleko je vrlo brzo izbaceno kad je pocela da jede bolje cvrstu hranu i dojila ju je do punih godinu dana. Tako da ne mora da znaci ako se na pravi nacin i strogo uvede da bi adaptirano pokvarilo bilo sta a moze da pomogne. Bebe najbolje iskoristavaju mleko.....
to su samo neke ideje a ti vidi, samo nemoj da se mnogo nerviras. Bice to sve ok!

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 2.10.2014 0:38:44 >

Direktna veza do poruke: 623
2.10.2014 9:02:14   
Rosita

Da, mozes u mikasno da dodajes zitarice, tipa palentu, pirinac i td., to su neutralni ukusi, mozes da sa njima ppjacas kalorije u vocnoj ili povrcnoj kasi, a nece se izmeniti ukus Bog zna kako.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 624
2.10.2014 22:31:39   
dunja RR
Mi na prošloj kontroli nismo merili dužinu S, jer nismo hteli da mu skidamo Pavlika. Pre neki dan ga izmerismo sami, posle kupanja jer nam bez Pavlika deluje baš dugačak, ima oko 70 cm, sa 3 i po meseca.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majke će imati pravo na poseban staž i uve...
Zahtev može da se odštampa sa sajta Fonda www.pio.rs ili da se preuzme u filijali, a u okviru samog obrasca zahteva nala...
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here