Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 14:54:10
|
|
|
|
vonavoj
|
i moja je prestala da siki kad sam dobila prvi put,imala je 8 meseci,tj,prvo je smanjila,odbijala..i drugi put kad sam dobila,odbila je skroz!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 14:59:19
|
|
|
|
mati
|
Ljiso znaci mi smo glodalice za zubice, tj sise nase. Ma ja sa Matom nisam imala problema sa zubima a sad ovom duponji bas porasle i gornje i donje jedinice dvojke izlaze pa se verovatno cesa o sisi sto bi rekla MiLJ. Von ja sam dobila nesto pre nego da napuni sedam i nista nije smetalo, nije odbijao...
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 15:02:52
|
|
|
|
vonavoj
|
mati,znam,ima i zena koje brzo dobiju,i bebe sisaju normalno..ali eto,kod mene se potrefilo
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 15:08:11
|
|
|
|
mati
|
Moguce, jos nisam cula za to. Meni je npr i sa Matom i sada bilo neprijatno prvi dan-dva da ga dojim, kad mi je bio bas prvi ciklus. . Osecala sam se nekako "prljavo". Ne znam da opisem.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 20:27:27
|
|
|
|
Torbica
|
Kod mene ciklus nije imao nikakvog uticaja na dojenje. Nijednom. Sa trecim detetom mi se ciklus vratio ekspresno, sa 2 meseca... I sikio je preko godine. Ni prvo dvoje nisu imali problem.
< Poruku je uredio Torbica -- 27.9.2014 20:30:53 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 20:55:30
|
|
|
|
Rosita
|
Meni se ciklus vratio kad je D imao 14 meseci. Isto nije uticalo.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 21:03:42
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja nisam cula da ciklus moze da ima veze sa mlekom i odbijanjem bebe da sisa.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 21:10:46
|
|
|
|
Rosita
|
Moze Me. Ja mislim da cak i tema ima. Valjda de desava da mleko promeni ukus.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 21:12:22
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja sam dobila odmah drugi mesec nakon porodjaja i iskreno u tom momentu mi se drasticno smanjilo mleko, jako sam se nasekirala. Pomucila sam se svojski da nastavim sa dojenjem i uspele smo. Imala sam redovan ciklus do kraja njenog siskanja a kad je prestala da sisa poceo ciklus da me zeza
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 27.9.2014 21:14:58
|
|
|
|
New Mom
|
DOJENJE I MENSTRUACIJA
< Poruku je uredio New Mom -- 27.9.2014 21:15:28 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 11:30:01
|
|
|
|
dunja RR
|
Sinoć su mi bil gosti. Žena (mm snajka, videla sam je tri puta u životu) me ubeđuje da S već može da jede pire krompir. Inače sam ga dojila dva puta dok su oni tu bili, i ona me ubeđuje da batalim to, da ga dojim samo uveče a preko dana čvrstu hranu. Ja sam rekla da neću. Ponavljala je non stop kako pravim veliku grešku. S je plačkao sinoć malo više, bio je nervozan, a na to je konstantno ponavljala kako je žedan i kako moram da mo stalno dajem vodu. Šta mislite za ovaj deo za vodu?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 11:34:54
|
|
|
|
bubulence
|
Dunja, ja sam Emi davala vodu od prvog dana ali je ona letnja beba, mislim da ukoliko lepo siki nema potrebe za tim. pire krompir ne bih ni komentarisala, bebi koja lepo siki, lepo napreduje (vidim na slikama) i nema jos ni 4 meseca uvoditi cvrstu hranu je jedna od vecih gluposti koje sam cula. radi samo onako kako TI mislis da je ispravno za tvoje dete
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 11:35:22
|
|
|
|
New Mom
|
Za vodu sam ti vec pisala - dojis na zahtev, ne treba. Za cvrstu hranu kad krenes da uvodis (a preporka je 6 meseci iskljucivog dojenja, znas vec), ne menjas odmah 6 podoja obrocima da to tako ide (ta budalastina - preko dana cvrsta hrana, nocu podoj). Dunjce, ide vam sjajno! Zasto opet dopustas da ti neko ljulja samopouzdanje? Ti si svom detetu majka i kraj, tvoja je prva i posednja. A koliki posao si odradila, nemoj da te poljuljaju da se to ponisti. Uzivaj sa svojim momcinom!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 11:36:47
|
|
|
|
Modessty
|
Dunja zašto bi prekidala dojenje?! Ma daj to je glupost! Izvini ali tako je! ŠPisah ti u drugoj temi. Meni je dr za NIkolu rekla da već sa 5 mesecui mogu da mu uvedem mlečne žitne kašice ako hoću. Ali pošto je on jako lepo napredovao i sisao bez problema ja sam počela da mu ih dajem sa punih 6 meseci i to ne svaki dan, jer zaista nisam imala gde da umetnem te kašice! Dr je rekla da nije nikad kasno za čvrstu hranu! Što duže beba samo sisa to bolje. Što se vode tiče ja imam dva razlličita primera. Danilo NIKADA nije hteo vodu. Sve smo probali i na kašičicu da mu dajemo i na flašicu i kao blag čaj... Sve! Vodu ni u ludilu nije hteo! Kada je krenuo sa povrćem i voćem pio je razblažene sokiće. Čistu vodu počeo je da pije sa dve godine. Nikola je druga priča. On samo vodu i pije, sokove hoće ali slabo. Ja bi ti rekla da radiš po svom osećaju. Niko ne može znati tvoje dete bolje od tebe (pa ni njegov otac) Majka najbolje oseća i poznaje svoju bebu!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 11:45:18
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Dunjce, ide vam sjajno! Zasto opet dopustas da ti neko ljulja samopouzdanje? Ti si svom detetu majka i kraj, tvoja je prva i posednja. A koliki posao si odradila, nemoj da te poljuljaju da se to ponisti. Uzivaj sa svojim momcinom! Nije me dotakla sa ovim glupostima oko dojenja noću i čvrste hrane stvarno, veruj Samo me interesovao ovaj deo za vodu, on je svakako ne voli. Jedino što po nekad, ali stvarno ponekad (moda 5 puta do sada ukupno) dadoh kamilicu, kada ne kaki po nekoliko dana pa mu se baš naduje stomačić. I posle kamilice se iskaki. A vodu nikada nije hteo.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 11:46:15
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Ja bi ti rekla da radiš po svom osećaju. Niko ne može znati tvoje dete bolje od tebe (pa ni njegov otac) Majka najbolje oseća i poznaje svoju bebu! Ma žane mi napriča svašta sinoć (inaće ima unuku dva meseca stariju od S, i ona je hrani), Hvala Mod, devojke
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 12:39:48
|
|
|
|
degu
|
Dunja ja ne dajem ni čaj ni vodu i ne planiram pre 6 meseci ništa, čak ni kad su bile vrućine. U našem mleku ima dosta vode. Meni se kosa diže od tih savetodavaca zadnji put mi je mm rekao da ne moramo da idemo ni u savetovalište jer sam ja najpametnija, a to je bilo pošto sam se iznervirala jer je i meni dr-ka savetovala pire krompir od 4. meseca, pa i pirinač u kravljem mleku kuvan i tako...
< Poruku je uredio degu -- 1.10.2014 12:42:42 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 13:10:29
|
|
|
|
Rosita
|
Dunja, ja sam uvela cvrstu hranu sa 4.5 m i to je bilo rano. Mesec dana je drzao prste u ustima i nije mi dao da mu turim kasiku. Bespotrebno sam ga maltretirala! Budem li imala drugo dete, opustenije cu :).
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 13:57:23
|
|
|
|
jovicaa
|
ako beba dobro napreduje ja ne bih uvodila pre sest punih meseci nista, mislim kod bebe koja samo sisa. pusti savete... mene su stalno zezali to zeleno mu dajes, pa jel bi ti to jela, pa onda sledi ja sam mom detetu paprikas sa zaprskom davala sa sest meseci... no comment na takve komentare
< Poruku je uredio jovicaa -- 1.10.2014 13:58:32 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 15:49:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Sinoć su mi bil gosti. Žena (mm snajka, videla sam je tri puta u životu) me ubeđuje da S već može da jede pire krompir. Inače sam ga dojila dva puta dok su oni tu bili, i ona me ubeđuje da batalim to, da ga dojim samo uveče a preko dana čvrstu hranu. Ja sam rekla da neću. Ponavljala je non stop kako pravim veliku grešku. S je plačkao sinoć malo više, bio je nervozan, a na to je konstantno ponavljala kako je žedan i kako moram da mo stalno dajem vodu. Šta mislite za ovaj deo za vodu? Ma da sad najbolje da das pasulj detetu od pola godine. Mani ti njih. Ja sam uvela D cvrstu hranu sa 4,5 jer je lose napredovala (dobila za mesec i po 150gr) i bilo je ili dohrana ili cvrsta hrana. Ja ponudila dohranu a ona se ispovracala. I tako sam pocela da joj uvodim crvsto. sta ja znam da je lepo napredovala verovatno ne bih cak nasa dr kaze ako beba lepo napreduje moze beba da samo sisa i do devetog meseca. . Uglavnom sto kazu zene ti to po osecaju. A vodu jesam davala iskreno jer mom bratancu snajka nije dala vodu pre sestog meseca i tek nakon dve godine je poceo vodu da pije a i sad je retko pije (ima 4) i uglavnom pije sok, sto je meni katastrofalno ali sam se plasila toga i htela sam sto pre da se navikne na vodu (i vodu uglavnom i pije) plus mi je patronazna rekla da voda lepo "spere" gasove tj pripomogne bebi i da se isprducka i da se iskaki (a imali smo problema da kaki jednom u 7 dana) tako da sam vodu eto rano dala
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 17:10:06
|
|
|
|
mati
|
Dunjci on je jos mali. Za njega, u ovom periodu, od tvog mleka nema bolje hrane... Samo neka siska i uzivajte... NM? Isperutao mi se ceo onaj braon deo oko bradavice, ne znam kako se zove? Cime da ga mazem?
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 19:42:25
|
|
|
|
Maslacak15
|
Dunjice probacu da ovo napisem a da budem civiizovana i pristojna. Stvarno svakakvog sveta ima To kao komentar na tu zenu.Cuj da dajes detetu od 3 meseca pire krompir ?!? Divnog li saveta... Svasta cu da cujem. Njima je mleko apsolutno dovoljno. Ne samo da im je dovoljno nego oni nit umeju da jedu ( nemaju refleks zvakanja kako treba razvijen) nego sto je najbitnije ne mogu ni da svare cvrstu hranu tako rano. Nebi se otrovao sigurno od krompira ali nikakve koristi od njega imao nebi. Creva nisu spremna, resorbcija je neodgovarajuca. Ja bih rekla na osnovu mog dvostrukog iskustva da u Srbiji pedijatri u proseku prerano savetuju uvodjenje cvrste hrane. Ne umeju deca ni da sede a treba da jedu ?! Ja sam pocela sa punih pet meseci, do tada iskljucivo i samo mleko ( kod prvog sa dohranom kod drugog 100% dojenje). A i to sto smo poceli je bilo vise zezanje i na sve je licilo osim na jelo. Mislim ne umeju uopste, bljuckaju ne snalaze se itd. Znas kako se to okrene za cas, kad beba sazri negde tamo od 7 og meseca kako ruckaju ko zmajevi. Mislim da gomila muka sa uvodjenjem hrane potice od toga sto su deca prosto nespremna. Ja iskreno mislim da je samo dojenje tj mleko prvih 6 meseci ili skoro 6 najbolji savet. Po meni nema nikakvog razloga da razmisljas o cvrstoj hrani jos dobrih dva meseca. Puno ljubi Savu i neka on nastavi da lepo rucka mleko.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 19:55:28
|
|
|
|
Maslacak15
|
Moram jos nesto da dodam posto sam stvarno fascinirana predlogom. Jos aj da je rekla dodaj mu pire kao zbog ekstra energije, premda nit mu je treba nit ko sto rekoh ume da iskoristi kako valja nego predlog da smanjis mleko na ujutro i uvece. Bas divno. I onda zamenis kompleksni miks proteina, laktoze, masti i mnostva aktivnih supstanci sa cistim skrobom ( sto je krompir) .... Meni je samo najstrasnije sto ima takvih praznoglavih ( eto rekla sam sta cu) a onda idu i savetuju a mozda ima i mucenih nesigurnih majki koje ih poslusaju. To je nastrasnije od svega. Nedaj se zbuniti Dunja. I kad budes krenula bolj ekreni sa jabukom i sargarepom a ne sa krompirom, zdraviji su
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 20:05:00
|
|
|
|
dunja RR
|
Maslačkonjo i ostale devojke moje drage, nemojte molim vas misliti da sam se ja i sekund zapitala da li da to uradim /da dajem čvrstu hranu sada). Ma kakvi! Ja sam samo sa vama želela da podelim tu njenu glupost. A žao mi je njene unuke koju kljuka od 3. meseca, a njena ćerka se već razvela, pa se vratila mami (tj. toj saveti), a mama (saveta) hrani dete pire krompirom, plazmom, mesom i ostalim đakonijama od 3. meseca. Pritom su tu bili i komentari, kako Sava eto, zato što je gladan, žedan i slab ne zna da drži dudu a duda je izuzetno važna za pravilne zube. Zatim, njena unuka samo što nije progovorila a Sava nije ni blizu (ej moje dete ima 3 meseca???), a to je zato što mu ne dajem vodu. I pritom sa sve zgražavajučim facama što ga dojim na sat i po. Morala je i da uđe u sobu da se uveri da dojim
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.10.2014 20:08:36 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 1.10.2014 20:07:52
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Ma da sad najbolje da das pasulj detetu od pola godine. Ovo mi je rekao pre naki dan preko skype drug mm-a, prvo pasulj kaže, uskoro, pa sve ostalo. Kaže, slušaj mene, znam kako to ide (ima ćerku).
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?