Klarita
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: Klarita Je l'' ja negde pisah kako vezbam sa K da se brani? Pisala sam, pisala i vezbacu jos vise. Aikido nemamo u gradu, ni bilo koji sport te vrste, ali cu je uciti da ko god je takne, vrati pesnicom u zube, pa nek dodje neko kod mene posle. Oldzi, sad sam jos besnija majke mi. Celo jutro mi se mota po glavi scena i njen uplaseni nezni lik Sve sto skupim informacije, javljam ti Klarita duso jesam ovo ja pisala ili ti ??? i ja ucim Emu da se brani, i to da bude bolno ali je ucim i da nikada ne sme nikoga prva da dira Pa to se podrazumeva, Bubice moja, jesam ovde taj detalj izostavila, ali pise ''''vrati'''' nikako prva da udari ucim je da bude dama Elem, Olga, cula sam se sa tetkom koja je 25 godina vaspitac i vrlo svestrana i stroga zena koju sve koleginice bas ne vole jer radi svoj posao 100% i maksimalno ulaze sebe, a roditelji se ''''bore'''' da im bas ona bude vaspitac deci, bar oni koji zele i shvataju sta znaci nauciti dete na rad, red i disciplinu, dobru edukativnu igru i sta znam...no, ispricala sam joj sta se desilo detetu moje drugarice i njeno prvo pitanje je bilo gde su bile vaspitacice za to vreme, a sledece odmah iza prvog koliko je to dugo trajalo. Njen savet je da trezvene glave pokusas da razgovaras sa vaspitacicama i vidis njihovu reakciju, ako ti u bilo kom momentu zazvuci da lazu, ili pokusavaju samo sebe da opravdaju, odmah trazis i razgovor kod direktora i pedagoga. Sve dalje zavisi od direktora ustanove, postoje direktori koji ce na svaki nacin pokusati da zastite svoje radnike, ali i oni koji ce odmah kazniti vaspitacice (koje ako su zaista krive 100%, bice kaznjene). I treba da budu. Dalje, da se u taj isti razgovor ukljuci pedagog, koji opet i on moze reagovati ovako i onako. Sve u svemu, smatra da ce Marija brzo zaboraviti i prevazici sve, ali da ne popustas i das joj do znajnja da je stitis i hoces i i da naucis da mora sama sebe da zastiti ponekad. Sreca u nesreci je da se sve dodgodilo u petak, pa si mogla da malo razbistris glavu, koliko toliko, ali kako te nisu zvale odmah i pokusale da slazu, imas osnova i za tuzbu i tuzis naravno. Vrlo bitnu stavku ispustih, ima nas svakakvih, pa ce mozda pokusati da se na neki nacin dodvore roditeljima, da li tebi ili roditeljima tih siledzija, povedi racuna i o tome ako ukljuce u razgovor i roditelje te dece i posmatraj stalno reakciju i vaspitaca i direktora i pedagoga i roditelja siledzija
< Poruku je uredio Klarita -- 14.9.2014 12:16:55 >
|