Torbica
|
LUBENICA TORTA Ispece se piskota i kada bude gotova isece na kockice. Trco, ovo moze komotno da bude plazma izlomljena na komade. Jedna piskota od 6 jaja je otprilike 400 gr keksa. Pskota (6 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, 6 kasika vode, prasak za pecivo. Odvojiti zumanca i belanca, posebno umutiti zumanca sa secerom, dodati vodu, brasno, pzp i na kraju lagano umesati sneg od belanaca) 2 pudinga od vanile zakuvati u 7.5 dcl mleka. Ohladiti. Umutiti 250 gr margarina (ja bih maslac, margarin ne koristim) sa 250 gr secera u prahu i ovo spojiti sa ohladjenim pudingom. Dodati 250 gr mlevenih oraha, 200 gr suvog grozdja, 4 narandze iseckane na kockice. Uzeti serpu od 3 litre namazati je margarinom i usuti masu u nju. Ostaviti preko noci a sutradan malko podgrejati tek da moze da se prevrne na tacnu i filovati odgore sa 2 slaga umucena sa 3 dcl mleka. Peace, za tebe bi moglo da se skuva 3 pudinga od vanile u 1 litri necega sto smete (neko od biljnih mleka) i da izostavis maslac. Ovo je inace stari dobri recept moje gazdarice Gizike sa kojom sam i dalje u kontaktu, odlicna je torta!