|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje
3.7.2014 22:19:11   
New Mom
Dunja, firma ti nece ni traziti nista jer jedan primerak resenja ti dobijas na svoju adresu a drugi primerak dobija tvoja firma.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1576
3.7.2014 23:58:28   
beca.r
Leglo i 65% za maj, a nisam se nadala jer je prosli put bilo sredinom meseca.

Nadam se da ce svima leci te pare, jer stvarno troskovi idu a oni kasne sa isplatama.

Pozdravcic

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1577
4.7.2014 6:31:48   
branki*
pa,isti je valjda proces i za porodiljsko i za trudnicko..od firme 65,a od republike 35 %,tako?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1578
4.7.2014 7:49:11   
New Mom

IZVORNA PORUKA: branki

pa,isti je valjda proces i za porodiljsko i za trudnicko..od firme 65,a od republike 35 %,tako?

Nije. Podiljsko je od drzave i 100% je bilo i sad i pre 2 i pre 4 godine.
U NS je i trudnocko bilo 100% (65% poslodavcu je vracala drzava a 35% je vracao grad). Sad tih 35% je preuzeo budzet drzave (onih 65% za trudnicko odnosno 100% za porodiljsko daje RFZZO).
A koliko znam ni to da je 100% trudnici za trudnicko nije istina, jer nije za sve dijagnoze jedino za preteci pobacaj a vec postoji istorija pobacaja. Sve drugo je 65%.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1579
4.7.2014 9:18:45   
Vanda
New mum porodilje iz moje firme kazu da se nastavlja redovna uplata bez obzira na resenje (kao sto i Dunja kaze). Ja ovaj mesec otvaram porodiljsko pa cu da pitam knjigovodstvo da mi potvrde. Iskreno nisam ni cula da porodilja ceka na resenje vec da firma ceka resenje za refundaciju.user posted image Takodjer sam pitala u socijalnom u NS da li dijagnoza ima veze sa onih 35% i rekose mi da nema. user posted image Nadam se da su moje informacije koliko toliko tacne user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1580
4.7.2014 10:21:03   
wivern
NM dijagnoza nema veze sa onih 35%, jedino sto se u startu odbija, tj sta ne refundiraju, je topli obrok, prevoz i minuli rad cini mi se.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1581
4.7.2014 13:10:36   
branki*
hvala,new momuser posted image ..
da,odbija se topli obrok i prevoz.

branki

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1582
4.7.2014 13:14:06   
branki*
je l mi u prosveti imamo uopste topli obrok i prevoz u okviru plateuser posted image za minuli rad znam..ja ko curka,uopste ne gledam te platne liste,niti uzimam,samo ispotpisujem brdo njih kad me zovne obracunska i to je to.moze da rade i da pisu tamo sta hoce,ja niti gledam,niti znam...

branki

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1583
4.7.2014 14:09:59   
New Mom
Topli obrok bi trebalo da imas. A troskove prevoza obicno isplacuju zasebno.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1584
4.7.2014 15:40:53   
wivern
Meni je sve osim prevoza u okviru plate, zato sam nabrojala sta meni sve oduzimaju user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1585
5.7.2014 12:29:25   
Klarita
Juce mi kaze drugarica koja radi u tuzilastvu i na porodiljskom je, da joj odbili za solidarni porez poprilicnu sumu jer joj kasnile uplate za porodiljsko, pa primila cetiri uplate odjednom u maju i odbili joj 35 000 user posted image jos joj stiglo da duguje jos 4000, pa pisala prigovor/zalbu poreskoj i ceka odgovor. Znaci ako meni idiot od racunovodje uplati 4 plate odjednom u ponedeljak kako je obecao, meni ce jednu platu skinuti za solidarni porez user posted image Juce sam zvala skolu, njega naravno nema ali mi zenica koja radi s njim kaze da se ne sekiram, uplacivace mi deo po deo i vise mi stvarno nista nije jasno.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1586
5.7.2014 12:43:01   
Vanda
Strasno, em se cekaju uplate, em jos skinu jednu. user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 1587
5.7.2014 12:52:02   
mika79
branki prosvetarima topli obrok i prevoz nisu uključeni u platu, prevoz naknadno dobijamo a topli obrok nemamo, odbiće ti starešinstvo i honorar ako si imala.
Pisala sam na prethodnim stranama da radnici zaposleni u osnovnom i srednjem obrazovanju u mojoj opštini po kolektivnom ugovoru ako su u jednoj godini duže od 3 meseca na bolovanju imaju pravo na solidarnu pomoć u visini jedne bruto zarade. Raspitaj se tvoje je samo da podneseš zahtev sve ostalo treba da odradi sekretar, direktor da potpiše i šalje se u opštinu oni isplaćuju, znači nema veze sa školom.

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1588
5.7.2014 18:38:16   
branki*
hvala,mikouser posted image .jeste,secam se da si pisala o tome.mada,ja nikad nisam cula za to.ali,niko i nece nista sam da ti kaze,sem ako nesto sam ne iscackas.pitacu pravnicu sta zna o tome.

branki

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 1589
7.7.2014 10:12:32   
QueenJ
Jedno pitanje: poslodavac prilicno kasni sa isplatom poslednje plate zaposlenima. Ja se priblizila terminu i neophodan mi je novac. Postoji li mogucnost da proverim da li je njemu uplacena naknada za mene (posto do sada drzava nije kasnila), a da je on nije jos prosledio? Ili mora da ceka da mi uplati kada i ostalima? Hvala. Pozdrav!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1590
7.7.2014 11:56:47   
QueenJ
Slom zivaca!!! Kontaktirala sam rfzo, da bi mi rekli da od mojih dokumenata nista nije predato. I ono sto sam promila bilo je izgleda od poslodavca... A ja vec na porodiljskom od 29.06. I sta sad?!

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 1591
7.7.2014 12:00:53   
wivern
Sad zovi firmu da posalju dokumenta u RFZO..

Honey, I'm Home

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 1592
13.7.2014 21:40:33   
plačljiva
Molim Vas pošaljite mi brojeve telefona i hoću da zovem da pitam gde su moje pare i onih 65% i onih 35% od grada...user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1593
16.7.2014 9:46:37   
Vanda
Ima li koja trudnica iz NS da mi kaze jesu li krenule uplate 35% i kojim tempom inace idu?

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 1594
17.7.2014 13:10:32   
cale88
PLACLJIVA, ja sam zvala Skupstinu grada u utorak i receno mi je da ce biti uplate za novebar i decembar 2013god, ali neznaju kada user posted image , broj telefona na koji mozes da proveris je 3229-678, to je centrala kazi da ti treba informacija o trudnickom bolovanju za proslu god, prebacice te na drugi br, pa javi rezultate :)

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1595
21.7.2014 13:23:41   
Vanda
Jesu li krenule kakve uplate za papire predate sredinom proslog meseca? user posted image

(odgovor članu cale88)
Direktna veza do poruke: 1596
21.7.2014 14:00:26   
cuba juba
Porodiljsko ti je kao loto... Svaki dan se nadas da ce leci neke pare a ono nista..user posted image

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1597
21.7.2014 14:02:10   
wivern

IZVORNA PORUKA: cuba juba

Porodiljsko ti je kao loto... Svaki dan se nadas da ce leci neke pare a ono nista..user posted image

user posted image

Honey, I'm Home

(odgovor članu cuba juba)
Direktna veza do poruke: 1598
21.7.2014 15:03:01   
Vanda
user posted image . Sa porodiljskim nadam se da necu imati problema. Ja cekam 35% od februara pa nadalje. Predato 19 proslog meseca, a bebac samo sto nije stigao user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1599
22.7.2014 14:48:11   
Vanda
I da.....opet moji u firmi pogresili. Poslati im papiri na dopunu, a oni nisu odradili. Sta reci.........user posted image

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here