Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 12:19:49
|
|
|
|
vonavoj
|
ivamark,razumes me onda skroz..i moje su sad vece nego u prvoj moras da odmaras,a to je neizvodljivo! degu,9ti mesec je najopusteniji,jer vise nema rizika od prevremenog porodjaja..i onda sve mozes@ uh,secam se sebe,od 6og mirovala,a u 9om sve mogla! ..i jos prenela nedelju dana!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 12:28:19
|
|
|
|
ivaMark
|
moras da odmaras,a to je neizvodljivo! Upravo to... podigni je na stolicu za hranjenje, spusti je, stavi na nosu, podigni...presvuci, na kolica stavi....aaaaaaa
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 13:27:16
|
|
|
|
17 joka
|
Dacika, divno za devojcicu malu princezicu Degu,Dunja jos malo sve vas
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 14:23:08
|
|
|
|
smejalica88
|
Drage da vam samo javim,bila u ponedeljak u Bg-u kod dr Zeljka Mikovica i on je odlucio da je za mene najbolje da mi odstrane jedan embrion,tako da sta se mora nije tesko Tamo je totalni haos,kao na pokretnoj traci.. Ja sam sada 9 nedelja a to trebam da dodjem da radim u 12 nedelji,tako da cekam da i to zavrsim i da krenem malo da uzivam u trudnoci jer ovo je stalno neka napetost.. A mene sada zanima nesto,ja u 11 nedelji treba da radim dabl test,da li to ima neke veze sa ovim? Da li treba da se cekaju rezultati? Za koliko on stize otprilike?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 14:35:49
|
|
|
|
pari
|
IZVORNA PORUKA: dunja123 Ja cu se poradjati u NF.Ko ce jos od vas koje ste blizu da se poradja u NF? Jao jos samo to da prodje..... ja nameravam da se porođam u NF, doduše meni je termin za jedno mesec dana...i ja strepim od toga i jedva čekam da prođe... imaš svog dr tamo? znaš nekog?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 14:57:42
|
|
|
|
vonavoj
|
smejalice,rezultati budu za 2-3 sata,bar su meni tako stigli na mail!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 15:19:52
|
|
|
|
degu
|
Joko, Jolence Dunja nema te na spisku, znači ipak sam treća po redu, uh sad mi je lakše Sinoć me nešto uhvatila frka, jedva sam zaspala. Ne bojim se bola, znam da to sve mora da prođe, samo se brinem za moju devojčicu, samo da mi ona bude dobro a ja ću sve izdržati. Sutra konačno krećem na ctg, jedva čekam da čujem moje srce
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 17:20:00
|
|
|
|
17 joka
|
Veverko, ma i ti i princezica ce te biti dobro veruj
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 19:01:42
|
|
|
|
dunja123
|
IZVORNA PORUKA: pari IZVORNA PORUKA: dunja123 Ja cu se poradjati u NF.Ko ce jos od vas koje ste blizu da se poradja u NF? Jao jos samo to da prodje..... ja nameravam da se porođam u NF, doduše meni je termin za jedno mesec dana...i ja strepim od toga i jedva čekam da prođe... imaš svog dr tamo? znaš nekog? Ja u zadnja 3 meseca idem jednom mescno u dnevnu bolnicu na jedan dan gde mi urade sve: UZ, briseve, krv, urin, 24satni urin, CTG, EKG + pregled interniste do 3 sata popodne. Tako da me kao oni ''vode''.Dr. doc. Egic( nacelnica dnevne bolnice VRT) mi radi UZ, daje dijagnozu, terapiju... Ali daleko od toga da je ona "moj" lekar. Sutra po njenom nalogu se javljam u savetovaliste. Koliko je ta dnevna bolnica extra, toliko je savetovaliste smor i toliko iscrpi svo to cekanje da svaki put pomislis, sta mi je ovo trebalo. Ono sto su mi sad prvi put radili je GBS. To je analni bris na neku streptokoku koja moze biti jako opasna po novorodjence. Vidim da u NF stoji na spisku kao jedan od obaveznih analiza da se uradi koprokultura, ali to u domu zdravlja ne daju kao uput za pripremu za porodjaj. pa, raspitajte se ako niste za to culi da li je obavezno ili nije, a na kraju krajeva ako moze nesto da spreci, ne daj boze, zasto ne uraditi.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 20:07:37
|
|
|
|
ishler
|
Puno ste pisale,ne mogu da se pohvatam.Degu ne razmisljaj mnogo to brzo prodje i bice sve ok....Von meni su grudi inace velike a u prvoj trudnoci i sada da ne pricam,pogotovu jer sam dojila do godinu dana,pa se obesile, a sada su opet ogromne,morala sam da jurim brushaltere stari mi mali a ne mogu da nadjem velicinu.Inace nije lako sa malim detetom u trudnoci,moje ima 3god,ali opet u svemu zavisi od mene i sve trazi od mene.Iva mark koliko je tvoje dete?Meni se trudnoca otegla sve mi je teze a jos 2,5 meseca do ulaska u 9,ima dosta do tada.Apetit mi se povecao,samo bih jela slatko.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 20:33:55
|
|
|
|
bubulence
|
ishler nije lako sa trogodisnjacima ali se opet tesim da nam je lakse nego kada neko ima dete od godinu, godinu ipo. moja sada sve zna, ne trazi da je dizem, stalno mi mazi stomak, peva bebi...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 21:28:02
|
|
|
|
moja ciklama
|
Danas pregurah, 40+O.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 21:38:25
|
|
|
|
Maslacak15
|
bravo ciklamo Jos malo pa na upoznavanje sa bebicom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 22.6.2014 21:41:14
|
|
|
|
ishler
|
Bubulence kao da pricas o mojoj devojcici po ceo dan mazi i ljubi stomak,i sve hoce da mi pomogne,ali opet su mali.Ciklamo svaka cast sada samo sa bebicom da se upoznas.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 9:06:02
|
|
|
|
vonavoj
|
ciklama,jos malko!! bubulence,tako i moja curica,i dan danas ne da da niko pridje stomaku,kaze to je moja beba! jako je pazljiva i nezna!sad je jos vise svesna jer mi je porastao stomak,pa kad me vidi golisavu,vice mama unutra je beba,mala,kad poraste onda ce da izadje! odvela sam je u vrtic,lakse mi je..a tamo ipak ima zanimaciju do 3!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 9:37:32
|
|
|
|
plačljiva
|
Dobro jutro drage moje ,jedva sam ustala,cele noći nisam oka sklopila,razmišljala sam...Idem na AC,primam fraxiparin i RH sam negativna...Primiću rogam posle AC...Ali ja se nekako plašim svega...Ne AC već što primam svašta nešto...Ima li nekog sa foruma da je bio u istoj situaciji...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 9:50:46
|
|
|
|
vonavoj
|
placljiva, dr znaju sta rade,nemoj da brines unapred puno! bice sve u redu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 10:53:30
|
|
|
|
Cecana
|
Dobro jutro svima.Mi smo bili na letovanju,sve je fino proslo,prijalo mi je kupanje i suncanje,put sam dobro podnela,pravili smo ceste pauze. Sad dolazim sa ekspertnog ultra zvuka,sve je u redu samo sto se bebi obmotao pupcanik oko vrata.Dr kaze da nije za brigu i da ne moze bebi nista da bude,ali da dodjem za 7 dana da vidimo da li se odmotala. Ja sam naravno zabrinuta posto sam tek 23+3.Jos mi je rekla da je jednoj bebi bio 5 puta obmotan pupcanik i da su morali ranije da je porode carskim rezom.Nadam se da ce da se odmota. Inace je bebica bas nemirna,stalno gura,sutira,udara.Sin mi je bio miran,jedva da sam osecala pokrete. Da li neko zna nesto o ovakvoj situaciji? Pozdrav svima.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 11:47:54
|
|
|
|
imperial
|
Smejalice,pošto sam bila u tvojoj situaciji,mogu ti reći za dabl test da ga nećeš ni raditi jer ne postoji program kad su tri posteljice u pitanju,tako je meni objasnio doktor kad sam ga pitala,čak i kad uradiš redukciju nećeš moći da ga radiš jer ćeš još uvek imati tri posteljice u materici,eto to ti je moje iskustvo :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 11:49:13
|
|
|
|
imperial
|
Inače,ja sam primljena u bolnicu da se planira carski koji će verovatno biti u sledeći utorak,eto sad čekamo :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 12:14:04
|
|
|
|
vonavoj
|
imperial,bas sam mislila na tebe,gde si,da li ces se javiti! jos malko! cecana,mislim da je beba mala,da ima dovoljno prostora da se okrene jos koji put i odmota! i moja je jako nemirna,nemirnija nego prva... bezveze je sto ti je dr rekla za taj slucaj,to se ne govori,moze samo paniku da ti unese
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 12:18:56
|
|
|
|
branki*
|
evo i mene.sad dosla od doktorke.inace je kod nas haos,ne zna se vise ni ko kad radi ,ni nista.vrsi se neka podela ko ce da radi u bolnici,a ko u domu zdravlja,pa je opsti haos,jos poceli i godisnji odmori... htela sam da kazem i primetim-koja je svrha navodnog davanja utrogestana na recept kad ga nema?!odnosno nema ga na recept,ali mozes da ga kupis(jer apoteke dobijaju odredjenu kolicinu na recept,a drugu za prodaju),bzv.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 12:24:19
|
|
|
|
bubulence
|
branki ne znam odakle si . ja sam utrogestan dobila u lily-u jer oni imaju ppotpisano nesto sa drzavnim apotekama pa moze na recept
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 12:25:12
|
|
|
|
vonavoj
|
kako ga bre nema na recept? ja sam ga bez problema dobijala? Da li imas dobru sifru?ja sam dobila 2 puta po 3 kutije!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 23.6.2014 12:26:37
|
|
|
|
branki*
|
iz bora sam,u drzavnim apotekama nema na recept,kupila sam.nisam znala da u liliju moze,pitacu tamo..mislim plati ovo,plati ono
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?