Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 8:57:14
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Wivern, za amnio traze briseve, krvnu grupu i Rh faktor i ne znam da li ima jos neka stavka. Zavisi. Ovde u NS ne traze briseve. Moras imati misljenje geneticara o potrebi AC (a on trazi dabl, uz i torch), a krvnu grupu i Rh faktor inace moras imati kod svake intervencije.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 9:11:46
|
|
|
|
soni
|
Kod nas U Norveskoj nema briseva ( sve samo na osnovu mokrace i krvi), ne radi se double, triple, AC i slicne kontrole...Prvi i poslednji, jedini UZ je u 18. nedelji .... Babica samo pipka stomak, i slusa pomovu one trubice-levka ...Uglavnom samo imaju 2D UZ...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 9:29:34
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Cao trudnicice, evo i mene na kafici Cini mi se da kako dani odmicu, sve manje me nesto boli, da ne ureknem, nadam se da ce sve ostati ok... Kupila sam Flogocid, kaze apotekar u sustini jeste na biljnoj osnovi,ali ima tu neku bornu kiselinu koja se ne preporucuje kod dece i trudnica, narocito ako su vaginalete.medjutim ovo je kremica, ne znam kakvo stetno dejstvo moze d aima...Ja je kupila, pa cu pitati ginekolga, necu je do tada koristiti...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 9:42:34
|
|
|
|
branki*
|
ipokrisia,cao,kakav ti je ovo znak pored avatara zar to ne oznacava muski pol?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 9:43:25
|
|
|
|
daca77
|
NM, necu raditi AC...nego, pustila doktorcica, cisto da ga ispostujem kako bi mi se nasao pri ruci tokom porodjaja Nego, malo pre sam imala takvo lupanje srca+neki hladan znoj, pa talas vrucine, mucninu, nesvestice...ma uzas...prvo na sta sam pomislila je moja stitna zlezda-da me endokrinolog sa ovom povecanom dozom ne uvede u hipertireodizam?!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 9:48:47
|
|
|
|
Ipokrisia
|
hahahah Branki dobro si mi rekla nisam to primetila a nista ni podesavala u profilu, sad tek videh da stoji na musko Mada sta bi falilo i neki muskarac konacno da bude malo trudan hahaha
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 12:23:42
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Daco, a da odes da proveris ft4 i t4. I ja imam hipotireozu i dr.Jelena mi je postepeno povecavala dozu a pogotovo kada je beta bila pozitivna. Vadila sam krv na par dana da me isprati i ponovo treba sledece nedelje. Ja sam jedan dan imala takve simptome ali nije bila hiper. Proveri i puls. Bice to dobro. Kiss
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 12:27:22
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
A meni pritisak 86/38 Inace imam nizak oko 90/55 ali od bete je pao. Mozda bi mogla da pocnem piti kafu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 13:48:40
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Ja ni nemam aparat za pritisak, mozda bi trebalo da ga nabavim, koliko vidim to treba da se prati Sanjalice, ne znam sta da ti kazem za pritisak, kafica,slane supice, puno vode, mozda cak i kakao on je zdrav a ima u sebi malo kofeina...Ja sam i do sada pila puno tecnosti, uglavnom prolom vodu, ali sad mi se trazi bas bas...sinoc sam eto za jedno vece popila celu flasu Prolomice
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 13:51:04
|
|
|
|
Ipokrisia
|
mada sad citam neki pisu da ne valja piti prolom vodu zbog visoke ph vrednosti
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:00:19
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Ipokrisia hahahah Branki dobro si mi rekla nisam to primetila a nista ni podesavala u profilu, sad tek videh da stoji na musko Mada sta bi falilo i neki muskarac konacno da bude malo trudan hahaha ma,moze sve,moze i muskarac,ne fali nista samo sto smo usli u stan...kupila 2 neke siroke duge suknje,jedna ide na roze,druga na tirkizno,da ih nosim sad uz bele majice....meni sva garderoba uska i kratka i knap,samo za fit,cim se malo popravim,ne stoji mi dobro..
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:03:53
|
|
|
|
Ipokrisia
|
a kad otprilike pocne da raste stomacic? tj kad je vreme za menjanje odece?opet pretpostavljam da je to individualno, ali eto okvirno nesto...
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 20.6.2014 14:04:16 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:08:07
|
|
|
|
branki*
|
pa,jeste individualno skroz.meni je u prvoj trudnoci se odmah primecivao,bila je vto,pa sam inace kljukana raznoraznim hormonima,tako da sam bila sva naduvena od toga.a i sad mi se vec poznaje,jer ja odmah pocnem da jedem,a i dodatno ga izbacujem,da ne pomisle ljudi da sam se samo ugojila,nego da sam trudna pa,trebalo bi oko 4.meseca vec da se nazire.mada,opet stvarno sve zavisi. ja podigoh rezultate briseva,sve je ok.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:14:41
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Bravo Brankic za briseve ja sutra dajem urin i urinokulturu, krvnu sliku i opet cu beticu...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:24:11
|
|
|
|
branki*
|
bas ih dugo nisam davala,jos od trudnoce sa bozom,pa mi je sad laknulo kad je sve u redu...ti me podsecas na mene u prvoj trudnoci-ja sam tako analizirala svaki pokret,mrdanje,ziganje,jela brokoli,pila vodu,izbegavala gazirano,non stop isla na uz,svasta nesto
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:57:20
|
|
|
|
Njica
|
Meni se video stomacic dosta rano, sad se vec zaokruglio i podigao oko pupka,dusa moja Ne stajem skoro ni u sta svoje vise osim par trenerki pa kupujem malo suknji i haljnica.Prelep osecaj! Sad sam bila u Domu zdravlja i dobila upute za krvnu sliku,secer itd i da vadim krv za antitela u Institutu za transfuziju, da li je neka od vas vadila tamo krv za antitela, jel guzva? Jel moze to da se uradi i privatno ako bas ne stignem? Pozdrav svimaaa
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 14:59:37
|
|
|
|
Ipokrisia
|
hehe pa i inace sam takva, sta god da radim volim da znam da sam dala sve od sebe, pa ako nesto ne uspe zbog vise sile, boze moj,ali nekako ja budem u dusi mirna...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 15:02:53
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ipo i ja pijem dosta tecnosti. Bar 3l Pijem prolom jer mi od ostalih bas muka ako ih pijem u velikim kolicinama. Bas sam i ja razmisljala da li je ok prolom
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 15:08:42
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Pise da j eProlom jaka voda, i ok je ako postoje urinarne infekcije, ali kao ima tu neku visoku PH vrednost i najbolje ako vec mora da se pije, onda piti nju i plus jos neku, tj mesati... Hvale Rosu,Janu i Donat...I meni najlepsi ukus Proloma, ali dobro nij emi tesko d apijem i druge, samo necu cesmovacu,ona mi bljutava...Ja u stvari i pijem pola dana na poslu neku iz aparata,onih balona, a kuci prolom, pa to je valjda ok onda...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 15:18:28
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Ma verovatno tu ima i dosta namisljanja sta sme sta ne sme u trudnoci, u sustini poenta je ne preterivati ni u cemu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 15:55:24
|
|
|
|
sansa
|
Cao trudnjace kako ste mi ...ja se drzim nekako jos koji dan i mogu da se poradjam Idem u nedelju na neki rojendan do Nisa pa taman da iskoristim da pokupujem sta mi sve treba za torbu ...neko mi rece da traze i nesto za klistiranje ...meni sa prvim detetom samo one osnovne stvari sad ne znam sta sve treba Nego muci me i nesto drugo kupila bi nesto u cemu cu izneti bebu iz bolnice ali ne znam sta, prvo dete mi je bilo zimsko pa mi sad nije jasno sta treba imate li neku ideju ...ocekujemo devojcicu , bar su nam tako rekli ako ne bude neko iznenadjenje
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 21:10:32
|
|
|
|
daca77
|
Upravo se vratih sa UZ-lepo napredujemo, teski smo 163gr. Dr sam morala da odbrusim da mi ne pada na pamet da radim amnio, ako nema indikacija za to. Istog trena je ucutao . Htela sam da mu kazem-sta me je...vas sa Tripl i ostalim testovima,kad hoces i amnio, ali dobro...dacu sutra krv za Tripl i sl.kontrola u 24.nedelji...mada me nece videti, jer sam UZ vec zakazala u NS. A da...da se pohvalim...devojcica je u pitanju
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 21:13:26
|
|
|
|
vonavoj
|
ijaoj,divno!! curica!! super sto je sve u redu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 21:13:42
|
|
|
|
anci kv
|
daco za devojčurka!!!!
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 20.6.2014 21:29:07
|
|
|
|
New Mom
|
Daco, bravo za devojcicu! Veruj mi, one su lakse za odrzavanje. I znas sta? Kad si opet u komsiluku, stvarno bi bio red da se javis.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?