Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 13.6.2014 23:37:49
|
|
|
|
Mariya
|
Vidim da ste na prethodnoj strani pisale o kupanju u bazenima. Ja cu ici posto cemo voditi Lu, pa kad smo vec tamo i ja cu da se brcnem malo. Ono sto je meni moj dr. rekao je da ukoliko je sve u redu, nema razloga da izbegavam bazen, s tim da nikako ne ulazim u bazene sa pretoplom vodom (36-37 stepeni) i da pre kupanja stavim tampon, a uklonim ga nakon kupanja.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 9:26:30
|
|
|
|
vonavoj
|
mariya, za tampon nikad nisam cula? a cemu on sluzi,mislim kad si trudan!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 9:32:20
|
|
|
|
branki*
|
pa,verovatno da zacementira put do grlica i da napravi barikadu izmedju spoljne sredine i grlica,mada ni ja nisam nikad cula za to.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 9:44:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
Zdravo trudnice. To je opet situacija da ima raznih doktora i raznih misljenja ali je generalno opste prihvaceno da tampone nikako ne treba koristili u trudnoce. Unosenje bilo cega u vaginu pa i tampona samo povecava rizik od infekcije.Tamponi Nisu za trudnocu. Gde nam je Daca, slabo je ima ovih dana. Nije prijavila da je pocela da se goji.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 9:47:27
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Gde nam je Daca, slabo je ima ovih dana. Nije prijavila da je pocela da se goji. haha,bogme,ne zameram joj
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 9:51:41
|
|
|
|
Štetica
|
IZVORNA PORUKA: Sanjchezze Ja sam se malopre vratila sa kontrole, moja tackica je porasla bas bas, sad smo 30,04mm 9n+5d. Videla sam malene rukice i nogice i nisam mogla da poverujem kako se sve dobro vidi, cak je malac sutirao nogicama po maminom stomaku, malo je falilo da zaplacem od srece. Dr nam je rekao da je veoma zadovoljan i kontrola nam je za dve i po nedelje, zbog double testa. Stetice, ti i ja smo tu negde sa trudnocom, jel da? I moramo ugovoriti neku limunadu kad dodjes u Va A ja te pratim u dan,9+3. Ja sam bila na kontroli sa 8+2 i odusevljena kako to sve izgleda sa tako malim bicem. Saljem ti pp kad budem isla put Va,pa da se organizujemo i vidimo.
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 9:58:10
|
|
|
|
vonavoj
|
za tampone nisam ni ovako,a kamoli u trudnoci...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 10:29:04
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Dobro jutro trudnicice da pitam vas iskusnije od mene, da li je normalno da grudi ne bole svaki dan ? Juce me bas bolele a danas nista a bas sam juce vadila betu i duplirala se...u 5. sam nedelji, prva betica je bila 222 a juce nakon 48h 590...citala sam da kad grudi prestanu tako da bole to znaci da se plod ne razvija, cak mi uopste grudi ni ne rastu skroz su mekane...Do juce sam osecala i jake menstrualne grceve kao da cu dobiti,a od danas ni to...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 10:39:14
|
|
|
|
vonavoj
|
ipo,to nema nikakve veze! u prvoj trudnoci su me bolele grudi,u ovoj drugoj su tek pocele od 8me nedelje!! nemoj da ti to bude pratilja!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 10:47:13
|
|
|
|
mali_mis
|
ipo, ni mene nisu grudi stalno bolele. A i bile su mekane sve do porodjaja, dok mleko nije pocelo da nadolazi.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 10:50:14
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Znaci trudnoca ne samo da je razlicita od zene do zene, nego cak moze biti kod iste zene u 2 razlicite trudnoce Hvala vam puno na odgovoru!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 11:49:51
|
|
|
|
glukica
|
Ipokrisia, kod mene draga isto tako! Imala sam jake mrnstrualne bolive, a evo vec 3-4 dana nista ne osecam pa sam se pitala jel to dobro sto me nista ne boli a grudi ovako ne bole, ali ako se slucajno nesto zakacim ili udarim malo samo sto mi suze ne krenu od bola haha.. Kad ces ti na ultrazuk? Ja sam sutra tacno 6 nedelja, a jos desetak dana cekam za uz! Puno te pozdravljam. Nemoj da se brines mnogo :*
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 12:02:17
|
|
|
|
Ipokrisia
|
hehe mene sad uhvatila neka vrucina i preznojavanje a napolju nikad hladnijje a primetih jutros i malu demenciju, dva puta sam se umivla i prala zube... takodje, i sekret je postao malkice jaci,pa kad osetim da krene sva se uplasim da nije mozda meni ce 6.nedelja od utorka..a pregled kod lekara zakazala kad se zavrsi 6.nedelja tj 25.06...Ne znam d ali da uradim krvnu sliku i urin pre pregleda ili da sacekam da mi ona kaze sta da odradim?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 12:05:35
|
|
|
|
Ipokrisia
|
E da, da vas pitam koji je obicaj sa lekarima...Ja sam se odlucila za lekarku koja radi u porodilistu u koje bih isla,pa sam cula da je dobra,i onda bih kod nje svo vreme isla privatno.A nisam sigurna da li uporedo treba ici i na jos neka misljenja i kada se treba javiti kod ginekologa u domu zdravlja,mozda tek kad budem htela bolovanje? Znam da svi pricaju da su lekari u DZ jako sujetni kad vide da ides kod privatnika a posle dodjes samo po bolovanje,tako da nisam pametna sta ciniti ?
< Poruku je uredio Ipokrisia -- 14.6.2014 12:06:53 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 12:24:46
|
|
|
|
Sanjchezze
|
Stetice imas pp
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 12:24:57
|
|
|
|
vonavoj
|
ipo,ja npr.ne idem privatno,jer mi je dobra dr koja radi u dispanzeru..jednostavno nemam potrebe,ako je sve ok sa trudnocom,zasto bi placala privatno..i ovako se uz i pregled rade jednom mesecno,..svaki dr ima svoje misljenje,to moze jos vise da te zbuni... bitno je poverenje koje imas u svoj izabranog lekara!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 12:57:55
|
|
|
|
Njica
|
Ipokrisia, i mene su bolele grudi pa ponekad ne, kad ustajem iz kreveta vuku me na dole od bolova (a nemam velike:D) a ceo dan i uglavnom me ni ne bole, opusti se, to je sve normalno, sad me ne bole ni kad ustanem, nemam ni tamno oko bradavica niti su one nesto iskocile, i sve je u normalnom redu. I ja vodim trudnocu kod moje doktorke u porodilistu,a u DZ kod ove moje idem samo zbog recepata i ponekog uputa, nije da mi se ona ne dopada ili slicno vec prosto, tako sam usla u sistem sa njima i odgovara mi, ova u Frontu mi radi ultrazvukove i sve preglede i testove, a u DZ dobijam recept i uput za vadjenje krvi. :) Dogovori se sa svojom sada kako ce ti voditi trudnocu i onda ce ti biti lakse da se organizujes :) A sto se tice vadjenja krvi i davanja urina, dogovori se i to sa njom sve, ja sam tek u desetoj nedelji vadila obicnu krvnu sliku i urin i to je bilo to Uzivaj sad iako je iscekivanje dugacko, cim odes na taj prvi pregled, moci ces da se opustis jos vise
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 13:14:09
|
|
|
|
tillia
|
Dobrodosle nove trudnice!Cestitam vam na trudnoci! Mene grudi ni u jednom momentu nisu bolele,vise su kad sam bila u pms-u! Ja vodim trudnocu,gde sam radila vto,a u dz idem samo po upute za komisiju,doznake,itd.Ok je i ne pravi problem,ali svaki pu nesto prokomentarise sa izvestaja od privatnika. Ako imate dobrog u dz,ok. i treba ici,sto placati,ali ja sam se sa nekoliko njih susrela u toku trudnoce i svaki bi nesto menjao,ukidao od terapije,tako da ne znam sta bi bilo do kraja.a inace su slabo upuceni u vto,tako da je to najveci razlog sto sam ostala na klinici gde sam je i radila.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 13:21:48
|
|
|
|
Ipokrisia
|
A ok znaci nije neobicno da se ide samo po doznake i upute :-) nista ne znam kako to ide zato sam pomalo dosadna samo zapitkujem ko pravi streber :-)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 13:26:57
|
|
|
|
vonavoj
|
kod mene u Pa,ne mogu da dodjem do doktora koji rade u bolnici,tj,oni ne vode trudnoce,oni samo poradjaju.. tako da nemam sta puno da biram,samo dispanzer..mada ima neki dr sto rade privatno i u bolnici,a meni se tako ne svidja...i ovako ne mozemo da biramo dr koji te poradja,vec na koga naletis..ili traze pare...jok,jok...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 13:33:16
|
|
|
|
Njica
|
Ni ja ne bih uspela nikako da upadnem u Front da nisam operisala endometriozu kod iste doktorke hirurga pa mi je ostao karton i prakticno logika da tamo vodim i trudnocu. Inace bih sigurno vodila kod moje u DZ koja je isto strucna i dobra doktorka, cak se i sa njom vise ispricam. Koliko god razlog kartona u Frontu nije bio lep sad mi znaci :) A i to da li ce me bas ona u Frontu poroditi ne mora da znaci, da li ce bas biti tu dogovorile se ili ne, za sve jos ima vremena. I nisi dosadna, niko ne moze da doceka prvi pregledic i analize, ali samo opusteno, meni je do prvog pregleda i svega pomoglo cituckanje sta se u kojoj nedelji dogadja sa bebom, pa otprilike datumi ove godine koliko cu biti trudna tad i tad ( npr, za datum svadbe pa gledanje simbolike imena za bebu, citanje postova na ovom forumu od devojaka i zena, tako neke prelepe prve nove stvari u zivotu
< Poruku je uredio Njica -- 14.6.2014 13:35:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 14:04:37
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Gde nam je Daca, slabo je ima ovih dana. Nije prijavila da je pocela da se goji. Ogovarate me, a?! Ovih dana sam prepodne u KZ i DZ, a popodne na slavama, pa me zato nije bilo. Vrsnjakinjo, a sto se tice tezine, evo za 1 dan ulazim u 16.nedelju i u +2kg . Za sada sam zadovoljna
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 14:19:57
|
|
|
|
Njica
|
Daca77, pa ti i ja smo stvarno u 2 dana ista nedelja i dan trudnoce, ja u ponedeljak ulazim u 16.nedelju. Samo se ja ugojih 5kg.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 14:27:39
|
|
|
|
daca77
|
Njica, ko zna mozda te i stignem za tih par dana
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] 14.6.2014 14:43:05
|
|
|
|
Njica
|
Tesko da je to mogucee!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najčešće komplikacije tokom porođaja u SrbijiPorođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?