|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
7.5.2014 19:01:33   
lesica
Pa vi ste blesave, ništa to nije mnogo user posted image

I Nato, da može komotno u friz.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 526
   RE: Zimnica
7.5.2014 19:06:14   
nata11
Lesice vidim i ti si isla u berbu zove user posted image
Pa znas kako ja ga pijem, mm zivi na rauch sokovima tako da ... sm=zmeden.gif]
Ja sam prosle sezone zakasnila sa jagodama tako da cu ove sezone sa prvim da krenem u pripremu marmelade, soka, slatkog. Od svega po malo.

_____________________________





(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 527
   RE: Zimnica
7.5.2014 19:18:47   
lesica
Vidiš, ja sam se izbezobrazila, pa obzirom na to koliko raznih sokova, sirupa i koječega pravim, bome i gosti su time uvek ponuđeni user posted image

A jagode i ja čekam, za koješta, i na kraju za kašu od koje ću posle kad stignu višnje, da prravim kašasti sok.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 528
   RE: Zimnica
7.5.2014 19:21:19   
Olga75
ja mislim da cu vec sledece nedelje imati jagode za slatko a mozda stignu i za dzem
al to cu na salasu praviti , sve mi se lepi po kuhinji posle tih akcija

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 529
   RE: Zimnica
7.5.2014 19:34:28   
lesica
Izeš ga, ja ću jagodama da se bavim tek kada prođe L rođendan user posted image



_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 530
   RE: Zimnica
14.5.2014 9:07:12   
Misha i Ljisha
Sok od zove napravljen jos pre dve nedelje, napravila sam i kombinaciju zova bagrem, sjajan je sokic. Evo slatko od jagoda se kuva pa cu da se bacim na sok od jagoda.

Nego mame u sok od jagoda planiram da stavim samo secer i malo limuna, ocel to moci da stoji tako preko zime? Ja sam sve nesto sumnjicava ne znam zasto. Nasla sam recept u koji ide samo to znaci nema limuntusa nema konzervansa i sl, pa me malo strah ocel to moci da stoji?

Nego nikako da kupim fruktozu a nasla sam da ako se pravi sve sa fruktozom ide samo pola mere secera jer je 1,73 puta sladja od secera. Sa fruktozom cu praviti visnjice i kompot od tresanja.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 531
   RE: Zimnica
27.5.2014 16:29:47   
Štetica
MLJ kasnim malo(samo 15dana) sa odgovorom. Sva zimnica koja se pravi bez konzervansa mora da se pasterizuje da bi se odrzala. A sokove mozes i u plasticne flase,ne skroz pune,da stavis u zamrzivac i vadis po potrebi.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 532
   RE: Zimnica
27.5.2014 22:37:00   
Misha i Ljisha
Stetice ja sam i pretpostavila. No nije nista stiglo da se ukvari jer je ta prva tura vec popijena a slatko vec pojedeno hahaahah... Nego sad cu drugu turu i bas cu to sto si i rekla u zamrzivac. cak cu da stavim duplo manju meru secera jer je po meni ovo ipak bilo preslatko (doduse cela familija se navadila na slatko od jagoda i sok koji sam pravila ali za mene je preslatko).

visnje su nam propale od one kise i vetra skroz su trule sve i jedna na drvetuuser posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 533
   RE: Zimnica
27.5.2014 22:51:15   
Olga75
ja zavrsila sa jagodama , vise ni jednu necu da ostavljam
a visnje jos berem , ove rane to klopamo i delimo , cekaju nas jos one senteske - marele , vec imam narudzbu za prodaju 20 kila a jos su zeleeeene
no dobro
negooo ima li neko da je pravio sok od ruza ?
ja se secam ukusa a ruza cveta , tacno bih mogla da napravim nesto ali se ne ssecam razmere, znam da se skuva sirup od secera i potope latice ali koja je razmera ?
ako bi neko bio ljubEzan pomoci mi , zahvalna bila bih user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 534
   RE: Zimnica
27.5.2014 23:30:52   
Štetica
Olga evo jednog sto ja znam.
100g latica ruze
0,4 l vode
800g secera
1 limuntus i sok od pola limuna.
ruze prokuvati 10-ak minuta pa dobro iscediti kroz cedaljku za caj. Dodati secer,limuntus i sok od limuna.Kuvati jos 25-30min uz stalno skidanje pene. E sad meni se licno ni sok ni slatko od ruze nesvidja,tako da nemogu da ti kazem kakav je. A ovo vremenski odredjeno kuvanje mi neide od ruke,ja sve probam na kasiku,kad polako curi-kaplje za mene je to gotovo.


_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 535
   RE: Zimnica
27.5.2014 23:36:32   
Ivanka 75
Diiivan mi je sok od zove user posted image Sa limunom.
Nek i privlaci radijaciju, moj je, najukusniji je i ima da ga pijem user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 536
   RE: Zimnica
28.5.2014 7:07:08   
Misha i Ljisha
Od ruze nikad nista nisam pravila. Ustvari kad razmislim nikad slatku zimnicu ja nisam pravila evo ove godine prvi put pokusavam al sve pojedu pa izgleda nece biti zimnica nego letnjica. user posted image

Ja cu opet da zakukam zbog nasih visanja. Uzas jedan a ja najvise volijem sve od visanja.user posted image Moracu ladno visnje da kupim a imam 7 stabala visanja u dvoristu. Neverovatno da su sve trule. Kod komsije ista situacija.user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 537
   RE: Zimnica
28.5.2014 8:44:18   
Štetica
M Lj ako ti je za utehu tako je i kod mene,ove godine necu imati ni da pojedem koju a kamo li nesto da ostavim za zimu.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 538
   RE: Zimnica
28.5.2014 11:54:27   
nata11
Ja cu da se bacim na marmeladu od jagoda samo da prodje slava.

_____________________________





(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 539
   RE: Zimnica
28.5.2014 15:39:57   
Dani.kv
Jel moze recept za dzem ili marmeladu od jagoda? Treba mi nesto brzo i zdravo, bez konzervansa za bebe

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 540
   RE: Zimnica
28.5.2014 15:50:53   
Sanjica26 RR
Jel pravio neko slatko od crvenih tresanja? Treba mi recept.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 541
   RE: Zimnica
28.5.2014 16:10:50   
Štetica
Dani evo jedan recept,al neznam koliko je brz,kuva se otprilike sat vremena.
1kg jagoda samleti u blenderu ili ispasirati kao pire
0,5kg secera
1 limuntus
sok i kora od pola limuna
Kuvati na tihoj vatri do zeljene gustine,nek bude malo redje jer se stegne kad se ohladi.
Zagrejati tegle u rerni pa sipati vruc dzem u vruce tegle i vratiti u rernu(100-120c) dok neuhvati koricu.To je za dzem,a za marmeladu se doda jedan zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice pred kraj kuvanja.Kuva se otprilike oko 40min.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 542
   RE: Zimnica
28.5.2014 16:13:49   
Dani.kv
E hvala ti stetice. Cuvaj recept treba ce i tebi zauser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 543
   RE: Zimnica
28.5.2014 16:17:51   
Štetica
Sanjice evo i za tebe recept.
1,3kg secera
4dc vode,skuvati gust sirup pa dodati 1 kg ociscenih i opranih tresanja.Kuvati na tihoj vatri uz stalno skidanje pene.Nemesati vec poremeno protresti serpu da bi tresnje ostale cele.Pred kraj dodati jedan limuntus i jedan limun usecen na kolutove. Skinuti sa sporeta i vrucu serpu pokriti sa mokrom krpom i ostaviti da prenoci.
Isto se kuva i od belih tresanja samo sto ide 1,5kg secera jer su manje slatke.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 544
   RE: Zimnica
28.5.2014 16:29:07   
Štetica
Molim i drugi put,ako treba jos nesto tu sam.Recepte cuvam u knjizi Riznica starih recepata(najbolji poklon koji sam dobila) i sve sto sam pravila po tim receptima bude savrseno jer su bas stari originalni recepti po kojima su i nase bake spremale. Jedino se ogradjujem za vreme kuvanja dzema,slatkog i takvih stvari jer to je kod mene na kasiku kad probam,nikad u zivotu nisam nista kuvala na vreme koje pise.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 545
   RE: Zimnica
28.5.2014 16:32:47   
Sanjica26 RR
Hvala steticeuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 546
   RE: Zimnica
30.5.2014 17:46:33   
Štetica
Aj i ja da se zapljunem za pocetak ostavljanja zimnice,danas sam skuvala prve 3 tegle slatkog od sumskih jagoda.Svekar bio vredan pa nabrao jagode.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 547
   RE: Zimnica
3.6.2014 7:32:28   
Misha i Ljisha
Zene imate li neki dobar recept za kompot od tresanja??? Ja sad iskreno gledam na netu i kaze secer u vodi skuvati pa preliti i onda tako jos malo prokuvati zatvoriti i to je to. Da li je to ok recept? Ocel to preziveti do zime (mada kako je krenulo nama nista nece preziveti do zime jer smo zderonje). I dajte neki dobar recepz za sok od visanja. A za slatko pretpostavljam ide standardno kila voca kila secera i limun jel????

Ajte ajte pa da budemo vredne

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 548
   RE: Zimnica
3.6.2014 7:49:28   
Štetica
M Lj ja kompot ostavljam tako sto voce spakujem u teglu sipam oko 100-200g secera zavisi jel slatko il kiselo,nalijem vodom i pasterizujem. I obavezno stavljam one plasticne pritiskace u teglu da se nebi voce podiglo mimo vode i propalo. Za sok od visanja ti ide 1:1 secera i corbe kad ispasiras voce ako pravis sirip,i onda to lepo skuvas.Bistri sok nepravim tako da neznam meru. A za slatko od visanja ti ide 1kg voca na 1.5kg secera.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 549
   RE: Zimnica
3.6.2014 7:56:24   
Misha i Ljisha
u jeee meni sve to nekako deluje preslatko (moj bi tata rekao da uvek treba vise secerauser posted image ) cak 1,5 kg na kilo voca za slatko. To mi bas puno. No dobro od secera se sigurno nece ukvaritiuser posted image

A pasterizujes tako sto uspes sadrzaj u tegle pa stavis u rernu na 90 stepeni?

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here