|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XII
18.2.2014 11:00:18   
ivanicasale
Mene sada nista ne boli da li treba tako?

Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji
I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47
II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06
III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014
beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41...
IV pokusaj-FET Leskovac 5.02

(odgovor članu ivanicasale)
Direktna veza do poruke: 2001
18.2.2014 11:23:17   
LIDIJA STEVAN
Ivanice,
i ne treba nista da te boli...odlicno je sve to...znaci nece biti hiperstimulacije..nisi otecena?tj stomak ti nije kao balon?

(odgovor članu ivanicasale)
Direktna veza do poruke: 2002
18.2.2014 11:30:46   
wivern
Drustvo, samo da vas pozdravim sve...pratim vas iz prikrajka user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu LIDIJA STEVAN)
Direktna veza do poruke: 2003
18.2.2014 11:32:24   
hanka
Hvala vam zene user posted image
Javljam rezultat bete mada se nesto ne nadam,juce nisam izdrzala i radila test koji je pokazao negativu user posted image

Direktna veza do poruke: 2004
18.2.2014 11:39:25   
mina@
Devojke pomooooooc!!!!!
kada udjem u postupak, posle transfera (u martu) treba da primam fraxiparin. E sad, u mom domu zdravlja nijedna trudnica nije nikada primala fraxi i ne znaju kako da ga dobijem na recept, moze samo ako lezim na odeljenju. Molim vas, sve vas koje ste primale ili primate fraxi, kako ga zaduzujete, ko vam daje recept, odakle ga uzimate???????????

pozzzzzzzzzzz

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2005
18.2.2014 11:41:21   
Jole84

IZVORNA PORUKA: hanka

Hvala vam zene user posted image
Javljam rezultat bete mada se nesto ne nadam,juce nisam izdrzala i radila test koji je pokazao negativu user posted image

Hankić koji je juče bio dan posle transfera? Možda je bilo prerano user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2006
18.2.2014 11:51:08   
daca77
Hanka, pusti obican test...on nije pouzdan kod nas, Vto-ke.
Navijam jakoo sutra za lepu betu user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2007
18.2.2014 11:56:27   
PalcicaBg
Hanka nemoj previse da verujes testu,beta je beta,a ja navijam da bude debela! user posted image

Mina fraxi ne ide na recept koliko ja znam,mozda tek posle utvrdjene trudnoce,ali nisam sigurna ni za to.Ja sam ga koristila preventivno posle transfera,oko 200din.je komad sto i nije tako malo ako se uzme u obzir da bih ga koristila do 12 nedelje ili mozda do kraja trudnoce.

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 2008
18.2.2014 12:00:47   
mina@
meni je receno da ide na recept jer imam trombofiliju, i trebala bi da ga primam od prvog dana transfera pa sve do sest nedelja posle transfera. to je bas dug period da ga kupujem, ali u mom domu zdravlja niko ne zna proceduru, kazu moram da lezim na odeljenju da bih ga primala sto je user posted image ... mislim da nema smisla.
u stvari, do sada nisu imali ni jedan takav slucaj i zato niko nista ne zna.
zato me interesuju iskustva devojaka sa trombofilijom, koje su dobijale fraxi, kako su dolazile do njega....

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu PalcicaBg)
Direktna veza do poruke: 2009
18.2.2014 12:04:56   
hanka
Mina ja sam na fraxiparinu,jos uvek ga nisam uzimala na recept,dali su mi na klinici od dana aspiracije 4 kom a posle sam kupovala jer dr u dz mom mm-u nije umeo da napise.Procedura ide ovako,dobijes nalog od tvog gin za bockanje u dz a onda po potrebi sestre trebuju iz magacina,sa njima se dogovaras da li ti daju za nekoliko dana ili moras kod njih da ides svaki dan.Cena u apotekama je 225,00

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 2010
18.2.2014 12:11:43   
mina@
Hvala ti draga moja!!!!! ovde kod mene niko nema blage veze sa tim, da ga kupujem za svaki dan to mi je zaista preveliki trosak, a opet, nenormalno mi je da lezim u bolnicu svih devet meseci samo zbog fraxija.... uzas.
Planiram i ja da kupim nekih desetak kom. jer dok ja njima sve objasnim trebace mi mesec dana sigurno....
Nama su na klinici pokazali kako se daje, da se ne bi mlatile po domu zdravlja samo zbog toga, pa bi najbolje bilo da mi to daju da ponesem kuci.
Molim te ako ides po recept napisi mi kako si prosla i koja je procedura!!!
drzim ti palceve za user posted image user posted image

-Ivo Andrić-

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2011
18.2.2014 12:12:01   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: mina@

meni je receno da ide na recept jer imam trombofiliju, i trebala bi da ga primam od prvog dana transfera pa sve do sest nedelja posle transfera. to je bas dug period da ga kupujem, ali u mom domu zdravlja niko ne zna proceduru, kazu moram da lezim na odeljenju da bih ga primala sto je user posted image ... mislim da nema smisla.

Evo ja dajem sebi fraxi već 6 meseci, dva puta dnevno. Ovako, pre trudnoće moraš da ga kupuješ, kada ti se utvrdi trudnoća, odlaziš kod hematologa (u mom DZ priznaju samo nalaz od državnog hematologa), on ti daje nalaz na kome piše da ti je nepohodna terapija. Sa tim nalazom ideš kod svog ginekologa on ti daje naloge. Ranije su davali naloge za 15 dana, sada na 7, pa moram ići jednom nedeljno po nove naloge. Ja sam od starta napravila dogovor sa kućnim lečenjem u DZ, oni mi daju fraxi i nosim ga kući, da ne bi oni dolazili kod mene da me bockaju. Meni tako lakše a i njima. A i neizvodljivo je da dolaze, jer ne mogu doći uvek u tačno vreme da me bocnu (u 9 ujutru i 9 veče), tako da već 6 mesec ovako funkcionišemo i dobro je. Ali moraš da se sa njima dogovoriš, jer to u principu nije dozvoljeno (da nosiš kući i sama daješ), malo ubaci šarma :)
Druga opcija je da dolaziš u DZ na drugo odeljenje (intervencije) da ti daju, ali meni je to mnogo da idem dva puta dnevno, ovako mi lakše. Tako sam i u prošloj trudnoći.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 2012
18.2.2014 12:14:11   
Nitrogirl
Hvala vam punoooo, divne steuser posted image

Nazalost tako je kako je, sjutra sam na kontroli, nadam se da ce dovoljno narasti, ostalo ce se vec nekako podnijeti!

Ivanice...srecno, da sve prodje u najboljem redu! Divno je kad imas povjerenja u doktore koji ti vode postupak....
Hanka ajde navijamo za visoku betu, pa Lidija za tobomuser posted image

Lidija, kako provodis dane user posted image Polako se priblizava dan...

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 2013
18.2.2014 12:15:23   
mina@
hvala ti draga, valjda cu nesto da uspem. Znaci do user posted image kupujem sama, a tek posle na recept, bez obzira sto u izvestaju pise da treba da ga primam 6 sati posle transfera????

-Ivo Andrić-

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2014
18.2.2014 12:16:44   
dunja RR
Tako je nažalost. Ali ne brini, uskoro će ti biti besplatan i tebi, kada ti potvrde trudnoćuuser posted image

IZVORNA PORUKA: mina@

hvala ti draga, valjda cu nesto da uspem. Znaci do user posted image kupujem sama, a tek posle na recept, bez obzira sto u izvestaju pise da treba da ga primam 6 sati posle transfera????

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 2015
18.2.2014 12:17:31   
mina@
hvala draga user posted image ....

-Ivo Andrić-

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2016
18.2.2014 12:21:50   
Nitrogirl
Lidija, rekli su mi da ako se ne smiri situacija, predlazu aspiraciju, zamrzavanje i smirivanje organizma, a tranfer slijedeceg mjeseca. Vidim da si ti tako uradila. Pretpostavljam da se u tom slucaju ne prolazi citav postupak, vec se uradi samo transfer jel?

Danas sam super, pretpostavljam od Cetrotida...da li si ti imala bolove sve vrijeme, kako si reagovala na C ? Jesi li radila aspiraciju u totalnoj anasteziji ili lokalnoj? Citam da je dosta bolno u lokalnoj...

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 2017
18.2.2014 12:24:49   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Nitrogirl

Lidija, rekli su mi da ako se ne smiri situacija, predlazu aspiraciju, zamrzavanje i smirivanje organizma, a tranfer slijedeceg mjeseca. Vidim da si ti tako uradila. Pretpostavljam da se u tom slucaju ne prolazi citav postupak, vec se uradi samo transfer jel?

I to je odlična opcija, ne brini. Bezbedno i obećavajuće.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Nitrogirl)
Direktna veza do poruke: 2018
18.2.2014 12:25:19   
dunja RR
Hankić, jel danas beta, da navijamo? user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2019
18.2.2014 13:09:44   
LIDIJA STEVAN
Hanka..jel stigao rezultat?user posted image user posted image user posted image da tapsemo...

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2020
18.2.2014 13:15:35   
LIDIJA STEVAN
Nitrogril,
aspiraciju rade koliko ja znam iskljucivo u totalnoj anesteziji,jer kazu da je jako bolan sam proces aspiracije(usisavanja) jajnih celija,te ostavlja sitne oziljke na jajnike na kojima se nalaze nase kvalitetne jajne celije...ali ako nije hiperstimulacija onda osecaj nakon postupka koji u anesteziji traje svega nekih 6-7 min ,nije ni malo bolan i zene odlaze svojim kucama u odlicnom stanju...kod hiperstimulacije odlaze se postupak et jer nije dobro raditi kad je telo optereceno hormonima koji mogu da naprave kasnije samo jos veci problem...inace meni su ET odlozili za 2 meseca,ja sam bas bila u losem stanju.

Direktna veza do poruke: 2021
18.2.2014 14:25:51   
LIDIJA STEVAN
Dunja...da li je tebe boleo stomak posle transfera ,meni je transfer radjen prosle srede i vec dva dana me boli stomak.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2022
18.2.2014 14:29:52   
LIDIJA STEVAN
Nitrogril,
inace tada je postupak skracen,to sam zaboravila da ti kazem.radi se ET e sda u prirodnoj ovulaciji ili pod njihovim nadzorom uz injekcije suprafacta koje ce u pocetku da ovulaciju zaustave i dan kad ti je inace ovulacija na dr natempira tako da se ne promasi taj dan.

Direktna veza do poruke: 2023
18.2.2014 14:30:21   
dunja RR
LIDIJA nije me boleo, ali mnoge moje drugarice jeste, sve je to individualno.
Pogotovu više boli ako je bilo puno jajnih ćelija prilikom aspiracije.

EDIT: bolela me implantacija, baš sam je oset_ila, pogotovu posle FET-a, negde 4-5. dan od transfera (ali vraćen smrzlić star 6 dana).

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.2.2014 14:32:11 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 2024
18.2.2014 14:46:17   
LIDIJA STEVAN
Dunja,hvala...
ne znam sta da mislim,meni su smrnute 2 blastociste vracene a inace on su 5 dan smrsnute...tako da su mi Et radili 5 dan ovulacije.sam postupak Et me nije nesto boleo,malo nesto,inace moj prag bola je veliki pa mozda zato nisam obratila paznju a i gledala sam na monitoru kako ulaze smrzlici pa mi je i to skrenulo paznju,jos jedna bitna stvar mozda ...ja sam med.sestra pa kad sam u sali sa svima njima vodim razgovor i tako ni ne obracam paznju na to da li me nesto boli,bitno mi je da je uradjeno kako treba i da uspe...user posted image user posted image user posted image ...a prosli put kad mi je et radjen nije me boleo ovako stomak..inace sam na odmoru,kod kuce sam i relativno nista spec ne radim,sunjam se po kuci,jedem,operem sudove,peglam,brisem prasinu,nista tesko ne radim niti podizem...relativno disciplinovana kao sto su mi rekli da se ponasam...koliko sam razumela ti si 6 -sti mesec trudnoce?

< Poruku je uredio LIDIJA STEVAN -- 18.2.2014 14:48:44 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

5 prednosti kasne trudnoće
Danski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

Anketa

Cherry

Da li vam se svidja ime Visnja?

da (36%)

ne (64%)

Ukupan broj glasova: 115

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here