|
RE: Trudnice, imate li prednost u redovima za... 12.2.2014 14:07:35
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: dunja123 Inace, ljudi u okolini, komsije, ljudi iz prodavnica u okolini niko ne primecuje da sam trudna. Valjda vide kako vucem dvoje male dece, skoro da su i oni bebci pa verovatno misle kako sam "samo nesto odvalila" stomak. tako da i dalje cekamo po redovima dok se preznojavam sa " ne pipaj to , ne diraj to..." e, neki dan u banci kad sam uzela broj i videla da ih ima 40 ispred mene, prisla sam i pita;la da li ce da me puste preko reda ili ne, da lepo odustanem...Jer, piskila sam pre nego sam krenula a cim sam usla u banku vec mi je stomak pucao... To mi jedino ogranicava setnje napolju... IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: dunja123 e, neki dan u banci kad sam uzela broj i videla da ih ima 40 ispred mene, prisla sam i pita;la da li ce da me puste preko reda ili ne, Meni se juče u banci baba uvalila preko reda ispred mene, i još me gleda, ja joj kažem, ja sam ispred vas, a trebala bih biti i ispred ostalih jer sam trudnica (stomak se sada baš vidi), ona se pomerila iza, a ostale bole uvo, i sve su bile devojke. Toliko o našim ljudima .. IZVORNA PORUKA: Jeltje Hahah...mi smo izgleda sve ovih dana posecivale banku. Ja sam bila juce u Intezi i ispred mene je bilo jedno 30tak ljudi i to na Slaviji u onoj malo filijali, napravio se red u obliku spirale, jer ljudi nisu imali gde da stoje. I ja naravno, obzirom da mi je glupo da se predstavljam i moljakam da me puste jer sam trudnica, stanem uredno da cekam red i neka zena koja je dosla posle mene, primeti moj stomacic i isforsira da me puste preko reda...Niko se nije bunio, a ne znam sta su mislili. Bas sam htela da vam se pohvalim jos juce, ali zaboravih. Eto ponekad se nadje neko dobar da propusti trudnicu. Inace u busevima svi cute i prave se ludi.... IZVORNA PORUKA: Mara1986 A što se tiče bezobrazluka oko ustupanja... ja sam 33 nedelja tako da se nenadate da će vas svi puštati oberučke ... ja se sećam da sam se prsila i šepurila sa stomakom kao da sam 9 mesec (i ako sam bila 2 ) samo da me primete a sad bi se bukvalno zavukla u mišju rupu jer su pogledi grozni... u fazonu stanem kulturno da čekam red IZA SVIH a oni koji su ispred pomisle "JAO JEB... SAD SI DOŠLA,I SAD TREBA DA TE PUSTE PREKO REDA...SAMO ZATO ŠTO SI TRUDNA" znam da to misle (radim sa ljudima pa većinu ljudi čitam ako otvorene knjige) i pre će te pustiti muškarac nego žene a ne daj Bože babe... Sećam se pre kad je u pitanju neka trudnica ili moja drugarica ja bre oči kopam... dižem i u busu i teram preko reda... a sad me sramota ili me hormoni rade NPR. ustanem trudnici u busu i sad se zaleti baba pa bi da sedne i preko mene i preko one žene... ja kažem "gde ćete? nisam ustala vama" a meni baba "pa šta ako je trudnjača ja sam si se porađala na njivu pa mi ništo neje falilo kad je znala da se jebe može i da stoji" (bukvalno ovim rečima!!!) JA PRSLA! "slušaj seljanko vrati se ti na tu njivu jer za civilizaciju nisi" (nikoga ne ponižavam jer iskreno moji su sa sela i ja selo volim) a sad kad sam ja u pitanju ...ćutim i čekam ... kažem hormoni me rade IZVORNA PORUKA: mika79 Trudnice ja sam se juče uverila koliko su ljudi nekulturni i bezosećajni, išla sam da vadim krv na transfuziji, tamo ima malo mesta za sedenje, uglavnom momak sa devojkom - ženom došao da joj pravi društvo i naravno seo, pritom su još zauzeli dva mesta za jakne, torbe... dolazi žena sa malim detetom mislite da se setio da bi trebao da ustupi mesto ma kakvi oni se šale, smeju, pipkaju, dolazi trudnica u odmakloj trudnoći i dalje njemu ne pada na pamet da ustane IZVORNA PORUKA: Mille Ja sam jutros isla u zavod za tranfuziju da izvadim krv da bi proverili antitela. I sestra mi je ogrebala venu iznutra, barem takav je osecaj. Stisla ona onu vatu preko igle i onda krenula da je izvlaci. Zvezde sam videla od bola. Sad me prvi put bolelo vadjenje krvi. Sutra opet vadjenje, krv i urin. Ovih danas sam pila dosta soka od cvekle i cedjenu narandzu, nadam se da ce sve biti kako treba. Javljaju li vam se bebe? Moja pvremeno kucne. Obicno prepodne dok sam na poslu, opustena, u sedecem polozaju, pa se skoncentrisem :) IZVORNA PORUKA: degu Ja opet kažem sva sreća što ne radim, jer putujem na posao, sve zajedno sa đacima koji se guraju, stalno stojim u busu a preko jakne se nikako ne vidi da sam trudna, tako da bih ja stajala tamo negde do 8. meseca verovatno Stvarno su ljudi grozni, kad se setim svih baba kojima sa ustala a sad kad čujem šta doživljavate, grrrrr IZVORNA PORUKA: Mille Ja sam uvek ustajala trudnicama i pustala ih preko reda ali nisam ocekivala da ce se neko prema meni tako ophoditi, i ako se tako nesto desi, prijatno cu se iznenaditi, ali i zahvaliti. jer, to su ljudi! Za sada sam jos uvek u potpunosti "funkcionalna", sem za cekanje u redovima, tu me onda ubiju ledja. A do posla za razliku od Degu imam svega par inuta peske. U pauzi cak mogu i da skoknem kuci da rucam
|