pocahontas
|
cinjenica je da treba para za svako dete, za prvo su najveci izdaci na pocetku, tu mislim na krevetic, kolica i te krupnije stvari koje drugo dete moze da nasledi pa te troskove imas samo jednom. garderoba se po mom misljenju takodje moze nasledjivati, bilo da su istog ili razlicitog pola, jest nezgodno da decak nosi roze, ali evo moj ce nositi :D pelene, pavloviceva i vl.maramice su svakako trosak, ali i tu je stvar opredeljenja, uvek moze pamucna pelena pa deri-peri. sportovi i ostale aktivnosti dok su mali, mogu, donekle, roditelji da nadomeste, mozda nisam u pravu, ali evo na primer,mm i ja odlicno govorimo engleski, ukoliko ne bude para, mi cemo raditi sa njima, to zahteva trud, ali ako postoji volja da dete naucis, a nisi u mogucnosti da platis, radis to sam koliko mozes. ako se nema para za sportic, livada i lopta, reket i lopta i udri u zid, kad je lose vreme kuci ih zabavis,plastelin, vodene boje ii sl. naravno da svi zelimo najbolje za svoju decu, ali ja sam stava da je sve stvar prioriteta i izbora. ja sam birala da mi je vaznije od bilo cega da moja devojcica dobije batu,svesna da ce na pocetku biti tesko, ali ako mm i ja sa fakuktetskim diplomama i ovo mozga ne uspemo da im obezbedimo ono sto im je potrebno, nismo trebali ni prvo dete da pravimo.
|