Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.5.2012 16:50:19
|
|
|
|
World
|
majsko dete, na zalost, tvoj muz nema nikakve veze sa vanmatericnom, t e vidis meni su rekli da (pored one price da se nikad ne zna tacan uzrok vanmatericne) razlog mogu biti i losi spermatozoidi?! ne znam kako, ali eto, doktori rekli tako....
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.5.2012 20:57:21
|
|
|
|
nina26
|
razlog mogu biti i losi spermatozoidi?! mozda su mislili kad se desi pu pu spontani, da je mozda i zbog losih spermica, ne verujem da imaju vezu sa vanmatericnom bas...
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.5.2012 21:38:26
|
|
|
|
World
|
ma ne, bas su mi rekli za vanmatericnu, posto sam imala jednu... nije rijec o spontanom.. mada, ko zna, ionako nikad niko ne moze tacno da utvrdi zasto se desila...
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.5.2012 22:42:13
|
|
|
|
jelena038
|
ma kako ne moze, mene kad su otvorili, i prvi i drugi put, rekli su mi da su bili sasvim zapuseni, zbog priraslica i da iz istog razloga ocekujem i sledecu, s tom razlikom st su mi drugi put rekli da iz istog razloga ocekujem splet creva.
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.5.2012 23:28:44
|
|
|
|
World
|
ma dobro, mislila sam ovako napamet ne moze se znati... tebe su bas isjeckali pa se vidjelo sve, ali mene nisu uopste operisali, tako da su ostala samo nagadjanja...
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.9.2012 14:19:39
|
|
|
|
mtajcica83
|
Drage RR-ovke da li mozete da mi kazete sta tacno treba od nalaza da se radi posle VM?? Ja sam imala prosle godine VM, a od tada sam isla samo 2 puta na kontrolu, i to na obican gin.pregled i ultrazvuk.Hvala
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.9.2012 14:55:14
|
|
|
|
m@j@25
|
ja sam radila briseve
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.11.2012 8:34:00
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Drage RR-ovke da li mozete da mi kazete sta tacno treba od nalaza da se radi posle VM?? Ja sam imala prosle godine VM, a od tada sam isla samo 2 puta na kontrolu, i to na obican gin.pregled i ultrazvuk.Hvala Moras da uradis HSG obavezno, da bi ti se videla prohodnost jajovoda. Inace, ja sam radila HSG , moji jajovodi su prohodni, a fasovala sam pre toga VM. Mislim da priroda ima cudne puteve.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 16.11.2012 8:37:14
|
|
|
|
mtajcica83
|
Molim vas RR, da li mi mozete preporuciti neku dobru privatnu ginekolkosku kliniku u BG..Pisem u ovoj temi jer sam imala VM..Ynaci potrebno mi je da je klinika provjerena i da sve nalaye mogu uraditi na jednom mjestu...HVALA... Mozete mi poslati i PP,moyda bolje tako, ako ovdje ne smiju da se reklamiraju klinike...
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 23.11.2012 21:12:54
|
|
|
|
Ana RR
|
Mtajcice, ja ne bih znala koji kliniku da ti preporučim, nisam baš upućena. Ja preglede obavljam u jednoj privatnoj ordinaciji, a tu sam vodila i trudnoću.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 24.11.2012 10:44:18
|
|
|
|
Anoniman
|
mtajcice, ja stvarno ne znam, ali pisem cisto da podignem temu, mozda neko vidi pa ti odgovori.
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 24.11.2012 12:28:57
|
|
|
|
bratzz
|
IZVORNA PORUKA: mtajcica83 Molim vas RR, da li mi mozete preporuciti neku dobru privatnu ginekolkosku kliniku u BG..Pisem u ovoj temi jer sam imala VM..Ynaci potrebno mi je da je klinika provjerena i da sve nalaye mogu uraditi na jednom mjestu...HVALA... Mozete mi poslati i PP,moyda bolje tako, ako ovdje ne smiju da se reklamiraju klinike... Kada si imala, u skorije vreme ili ranije? Posto nisam iz Beograda nemogu ti pomoci, a neznam o tome nista.
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 27.11.2012 20:39:27
|
|
|
|
mihi
|
Odgovorila Matijic.
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 26.6.2013 2:14:15
|
|
|
|
micaubica
|
pozdrav drage moje. i ja sam nazalost imala vmt.operisana sam pre tri nedelje,klasicno (tako je moralo zbog velikog broja priraslica) i izvadjen mi je levi jajovod... interesuje me da li je jos nekoj od vas receno da se ljudima koji se lece od steriliteta ne daje methotrexate,lek koji moze da izazove izbacivanje vanmatericne,jer je citostatik i ubija jajne celije?? iskreno,ja sam se nadala tom leku,ali sam dobila to objasnjenje i morala sam da se operisem :(
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 5.7.2013 2:15:50
|
|
|
|
World
|
meni nisu rekli nista, ali s obzirom da sam jedva nakon 5 godina od vm ostala trudna, mozda to i ima neke veze.. mislim, u svakom slucaju je citostatik otrov i nece poboljsati nista to je sigurno, ali eto, zbog sanse da se ocuva jajovod to je kao neka bolja opcija...
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 24.7.2013 14:11:15
|
|
|
|
mtajcica83
|
Kolike su sanse da se sa jednim jajovodom prirodno ostane u drugom stanju i da li se treba bojati da nece biti nekih nezeljenih posledica..??
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 21.8.2013 13:22:56
|
|
|
|
bebica85
|
imam 28 godina... napokon sam nasla onog pravog pre skoro dve godine ... :) u julu prosle godine smo poceli raditi na bebici,jer je zelimo oboje .... toliko sam bila razocarana sto nije uspelo iz prve,da sam postala opterecena time nakon toga... pokusavali smo i dalje,da bih u decembru saznala da sam trudna,ali je vanmatericna....:(((( krvarila sam dve nedelje i znala sam da nesto nije u redu ....krv je pocela da bude skoro crna ...a bolovi sve jaci...otisla lekaru i mislili su da je spontani jer je test pokazao trudnocu....odmah su me prebacili u bolnicu i putem ultrazvuka utvrdili da su sati u pitanju do smrti i hitno izvrsili operaciju...nakon 6 meseci sam otisla na kontrolu ginekologu,ne onom koji me je prvi put pregledao i radosti moje,sve je sacuvano,sve je tu ...nista mi nisu izvadili bez problema mogu ostati trudna :))) sada opet pokusavamo ... dobila sam 29. jula,uvece i prestalo mi je 31. uvece ... 2. avgusta mi je kanulo jos par kapljica i posle toga sam pocela primecivati simptome trudnoce...vrtoglavica,mucnina,zgaravica...to je sada prestalo...bolovi u donjem delu stomaka,kao da cu dobiti ...danima su trajali... trebam dobiti 26.08. i molim boga da ne dobijem...mada ja nestrpljiva,uradila sam danas test koji je bio negativan...a simtomi su tu i sada ne znam sta je ...cekam sa nestrpljenjem dane kada trebam dobiti ... htela sam sve ovo podeliti sa vama,jer sam svojima dosadila....njima je to bizarno a mene bas muci jer zelim bebu bas :)
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 14:49:08
|
|
|
|
lepao
|
Ja sam 6 sedmica trudnoce i juce su mi jedni doktori (skupa rade) rekli da mi je vanmatericna skoro pa sto posto. Beta mi je bila 513 u petak a 72 sata nakon 897.. Nije se bas uduplala sto posto. Zvala sam momka koji radi u Bahceciu kaze da je ne moguce vidjeti dok bet ne bude 1500 a i da mi je beta dobra. Kome vjerovati?!!
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 14:55:39
|
|
|
|
World
|
Imas li kakve bolove ili nesvjestice ili nesto? Mislim da bi vec trebali 100% vidjeti ako je vanmatericna, trebali su te ostaviti na posmatranju ako nista.. Nemoj se zezati sa tim, moze ti i zivot doci u pitanje ako se ne odreaguje na vrijeme.
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 15:04:48
|
|
|
|
madre
|
lepao, jesi li 5+ nedelja ili 6+ nedelja? iskreno, beta mi deluje mala i mislim da je trebalo da bude dosta veca posle 72 sata! ne treba da prestanes da se nadas, ali mislim da treba da budes jako oprezna zelim ti svu srecu
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 15:11:01
|
|
|
|
degu
|
Beta se stvarno ne duplira pravilno, ali ne mora da znači da je vanmaterična, jako je mala beta da se išta vidi na UZ. Ovo može biti i biohemijska nažalost, ali bolje i to nego vanmaterična.
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 22:10:18
|
|
|
|
lepao
|
Ja sam svugdje citala da se tek moze bilo sta vidjeti (trudnica ili vanmatericna) kad je beta 1500 i preko. Isla sam privatno tvrdili su zbog bete da jeste. Nemam simptoma nikakvih ali cesto zene nemaju a bude vanmatericna. IZVORNA PORUKA: World Imas li kakve bolove ili nesvjestice ili nesto? Mislim da bi vec trebali 100% vidjeti ako je vanmatericna, trebali su te ostaviti na posmatranju ako nista.. Nemoj se zezati sa tim, moze ti i zivot doci u pitanje ako se ne odreaguje na vrijeme.
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 22:11:29
|
|
|
|
World
|
Meni su vidjeli u 6. nedelji, pa zato kazem. Ne mora da znaci da jeste, ali opet budi oprezna dok ne utvrdis stanje.
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 22:13:31
|
|
|
|
lepao
|
6 je nedelja ne puna ali mi je ovulacija bila kasnije tek 18 dan. Danas sam oper radila betu u drugoj laboratoriji i beta mi je 1470 znaci dosta veca nego juce. IZVORNA PORUKA: madre lepao, jesi li 5+ nedelja ili 6+ nedelja? iskreno, beta mi deluje mala i mislim da je trebalo da bude dosta veca posle 72 sata! ne treba da prestanes da se nadas, ali mislim da treba da budes jako oprezna zelim ti svu srecu
|
|
|
|
RE: Vanmaterična trudnoća 4.2.2014 22:14:16
|
|
|
|
lepao
|
kolika ti je beta bila? u petak idem na pregled IZVORNA PORUKA: World Meni su vidjeli u 6. nedelji, pa zato kazem. Ne mora da znaci da jeste, ali opet budi oprezna dok ne utvrdis stanje.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?