Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 5.1.2014 23:30:56
|
|
|
|
17 joka
|
Drugarice drage pročitajte ovo KLIK
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 7.1.2014 22:19:56
|
|
|
|
alex88
|
joko srecno i drago mi je sto si odlucila da probas sa svojim jajnim celijama
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 7.1.2014 22:22:50
|
|
|
|
17 joka
|
Aleks, hvala, sve cu znati posle tog sastanka nadam se da ce biti sto pre, da znam kako kad i sta
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 8.1.2014 17:51:31
|
|
|
|
Brbljivica
|
zdravo cure ..ima li koja nova trudnica _ u medjuvremenu
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 12:35:34
|
|
|
|
ivanicasale
|
Leskovcanke gde ste?Zar je moguce da nema nikakva desavanja u Spebu?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 12:38:23
|
|
|
|
Enalen
|
Pozdrav, devojke i zene Srecna sam sto se prijavljujem na ovu temu, s obzirom da smo 14/1/2014 imali prvi sastanak sa Prof. Stojkovicem i u martu ili aprilu ocekujemo prvi pokusaj VTO. Mi smo godinu dana pokusavali, mm ima problem sa abnormalnim i slabo pokretnim plivacima, a kod mene su redjali silne dijagnoze, koje su mi, hvala bogu, u Leskovcu doktori pobili. prvo su mi rekli da imam endometriozu, cak da treba da odstranim i jajnike, pa onda polip na materici, pa ciste... Na kraju se ispostavilo da je sve osim zapusenog desnog jajovoda, sasvim ok. Dr Stojkovic nam je rekao da sa nasim rezultatima imamo i oko 10% sansi da uspemo sa insemenacijom, ali smo mi mnoooog nestrpljivi i resili smo da sve to preskocimo i da se odmah bacimo na vestacku. Novac igra tu veliku ulogu, jer uzimamo zajam za sve ovo, posto placamo sami... A pored moguceg gubljenja vremena, zivaca, gubili bismo i novac na analize i samu insemenaciju, tako da idemo na VTO pa sta nam bog da. Rekli su nam da imamo 30-40% sansi za uspeh, mada je meni i to zvucalo premalo, ali dobro... Sada radimo potrebne analize i tu sam se sokirala kada sam shvatila na nam treba 500e samo za to... Procitala sam prvih par stranica, sada moram da krenem unazad, da bih upoznala vas prisutne! Pozdrav i srecno
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 13:07:31
|
|
|
|
alex88
|
Enalen dobrodosla.Ako imas zdravstvenu knjizicu uzmi upute od svog ginekologa i uradi sta moze drzavno.Ja sam u aprilu prosle godine radila vto o svom trosku i sve sto sam mogla uradila sam drzavno.Nisu za bacanje 500e.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 13:46:47
|
|
|
|
Enalen
|
Alex, hvala na dobrodoslici i savetu. Pokusacu sa uputima, ali znam da i kad mi je dr na drzavnoj dala upute na urea, myco ch, to se u BG opet placa, bez obzira na upute
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 15:43:29
|
|
|
|
ivanicasale
|
Enalen dobrodosla. Kako se placa Mikro,ureoplazma i ostalo kada se u zajecaru to ne placa,valjda je zakon za sve isti.Raspitaj se malo bolje ipak te pare nisu za bacanje.Jedino sto sam placala su AMH i RUBELLA i nista vise.Puno srece ti zelim da uspes.Meni je super bilo u Le,ja sam isto radela kad i Alex i videces da le lep grad.MM i ja smo prospartali ceo Le uzduz i popreko tako da nece ti biti dosadno ako volis da setas. Pozdrav. Alex nema te gde si se izgubila?
Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47 II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06 III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014 beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41... IV pokusaj-FET Leskovac 5.02
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 15:55:02
|
|
|
|
alex88
|
tu sam ja ivanice pratim vas i ostrim makaze da presecem i krenem dalje.Nisam ni ja placala briseve,samo hormone jer nisu u Kraljevu kao po obicaju imali reagense i platila sam ogtt sa onim merenjima jer drzavno su samo radili klasican ogtt.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 16:01:53
|
|
|
|
ivanicasale
|
Pa nisam te vidjala skoro pa se zabrinu sto te nema.Naostri ih uskoro i preseci,moras dalje.Cula sam se sa Onom mojom drug. sto je radila u Jevremovu zvali je danas da je pitaju kako je beba da li se porodila itd?Stavili joj so na ranu,ali morate dalje.Zivot tece,ne mozete da zaboravite ali morate u nove pokusaje i kada dobijete sve ce se zaboraviti. Drzim vam palceve da uspete. Ja danas radela KSS a sutra V.S i C.B pa cekam da me pozovu.Nadam se da ovaj put biti uspesan
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 17:29:33
|
|
|
|
alex88
|
hoce,ovaj put cete uspeti.Znam kako joj je ali ne vredi nista izgubljeno ne mozemo vratiti.Skupicu snage i krenuti dalje,vremenom ce bol biti manji i nadam se da ce sledeca trudnoca biti uspesna.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 20:16:59
|
|
|
|
Lepterija
|
Enalen, mislim da gresis ako su osnovne analize u pitanju. Ja sam u septembru radila vto u spebu i samo sam platila amh i inhibin b po 2000. Koliko sam citala na forumu i u bg to moze na upite. Otidji na temu vto i pitaj devojke iz bg pa ce ti one reci. Ne bacaj pare bar gde ne moras. Ocekujem lepe vesti na ovoj temi, jer spebo nije radio oko praznika, a sad ce da otpocne guzva. Zelim moju srecu svima!
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 21:21:55
|
|
|
|
17 joka
|
IZVORNA PORUKA: alex88 tu sam ja ivanice pratim vas i ostrim makaze da presecem i krenem dalje.Nisam ni ja placala briseve,samo hormone jer nisu u Kraljevu kao po obicaju imali reagense i platila sam ogtt sa onim merenjima jer drzavno su samo radili klasican ogtt. Alex, koliko si placala OGTT jer ja mojoj dr. nemogu objasniti da imam IR i da moram raditi OGTT nece da da uput
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 16.1.2014 22:20:00
|
|
|
|
alex88
|
placala sam Ogtt sa insulimentijima 5000 din,cetiri merenja na pola sata
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 8:46:24
|
|
|
|
Enalen
|
Dobro jutro, ringerajke. Ne znam kako da se raspitam, jer evo mog slucaja: U DZ NBG mi je gin. dala uput na ova 3 brisa i na uputu je pisalo da se to radi u Zavodu za zastitu zdravlja. Ja odem tamo sa uputom, oni me vrate i kazu da to ne rade, vec se radi na koznim i venericnim bolestima, 5 min od te zgrade peske. Odem tamo, predam uput, tehnicar ga uzme i kaze, 4200 din. Ja u shocku Pitam sta 4200 kad imam uput, on mi odg. da svi placaju bez obzira na uput!!! Taj mesec je kod DR Ristica bio popust, ja uzmem uput i odem odatle besna i uradim privatno za 3000. Pitam svoju dr za to placanje, ona mi kaze da ne zna, njeno je da napise samo sta treba da se uradi. Eto... Sad necu nista da imam vise sa drzavnim institucijama, zao mi je sto moram jednog dana da vodim trudnocu kod njih, jer NIJEDNO lepo iskustvo nemam sa njima, a promenila sam ih dosta...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 10:17:51
|
|
|
|
alex88
|
dobro jutro Enalen,pojedinci u drzavnim ustanovama su stvarno stoke,malo imamo svoju muku jos nas i oni zezaju.Zato i treba da rade privatnici,znaju da se ponasaju prema pacijentima.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 13:43:28
|
|
|
|
Enalen
|
najgore je sto ti isti iz drzavnih odu u pvt, pa promene nacin ponasanja cim im se placa...al to nam je realnost.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 14:00:42
|
|
|
|
Štetica
|
Ena u Narodnom frontu se neplacaju ni brisevi ni hormoni ako je za vto,treba na uputu da ti bude sifra N97. A one viruse i serologiju neznam gde se rade,pretpostavljam u zavodu za transfuziju ili Batutu i isto se za vto neplaca. Sve pod tom sifrom ide besplatno. Jedino se AMH placa i on je oko 2-2500. Jer kad saberes sve to da odradis privatno je 35-40 000,za vas dvoje. Mislim da samo spermogram mora u Spebu a sve druge rezultate mozes i u Bg da uradis.
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 19:13:53
|
|
|
|
17 joka
|
Alex, hvala puno si veliko
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 22:35:33
|
|
|
|
alex88
|
Nista Joko,zato smo tu
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 17.1.2014 22:48:06
|
|
|
|
17 joka
|
Alex, Bog je velik i ja znam da ce te vi uskoro imati divnu ili dve
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 18.1.2014 11:42:07
|
|
|
|
alex88
|
Nadam se,dace i vama uskoro ili dve,tri.Ja sam definitivno presekla i krecemo opet polako.Juce je mm dao spermogram i spermokulturu,u ponedeljak idem po upute i pocinje zagrejavanje za
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 18.1.2014 11:48:50
|
|
|
|
reve84
|
Enalen Bez obzira na sifru bolesti bris za mikoplazmu, ureaplazmi i toksoplazmu se na Koznom placaju...i ja vrlo neprijatno osetila na svojoj kozi. :(
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac - II deo 18.1.2014 18:30:32
|
|
|
|
Lepterija
|
Sifra N97 te oslobadja svih participacija, cak i tamo gde se ceka da dodjes na red, ides preko reda, npr.za hormone, jer znamo da se vade u odredjeni dan ciklusa. Ko ide u Spebo neka tamo odradi spermogram, sto ce oni i traziti. Ostalo sve moze na upute sem amh i inhibina b (i njega traze u Spebu).
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
MuzPansophiaDa li vas nervira muz?Da (
52%)
Ne (
48%)
Ukupan broj glasova: 205Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!