Torbica
|
Adulence, bravo za Ivu! Moja cerka ide od 11 meseci i nikad suzu nije pustila, voli od prvog dana vrtic. Nikad nije bila ni bolesljiva, otprilike, ako dva puta godisnje bude prehladjena, takva je. U jaslicama se znalo desiti da zakaci stomacni virus, secam se dve epizode i jednom je imala jaci ojed pa su je vratili, to je sve za dve godine jaslica. Stariji sin mi je krenuo sa 16 meseci, uh, kmezao je na vratima dugo, ali cim se zatvore vrata, prestajao, bukvalno po 30 sekundi...njemu je taj deo odvajanja bio neprijatan, i dan danas se ponekad zakaci za mene, i mazi se, zadrzava na vratima... Ponekad. Bolesljiviji je bio, sve dok nije dobio homeopatski lek, od tad je bas zdrav. Retko se desi da ne ide. Ove jeseni je imao jednu prehladu i jedan stomacni virus, za 4 meseca, ja sam zadovoljna. A najmanje pile, kao seka, pruza rucice vaspitacici, ma nemam reci, osmeh ujutro, bas voli, a za koji dan ce 18 meseci...Po meni, sa ovim iskustvom, sve je jako individualno, svako dete je prica za sebe. I bez obzira sto kazu - nema socijalizacije pre tri godine, pa sta je onda kad svi sede u krugu i guriskaju loptu jedno drugom? Ili kad svi sklapaju one puzle za stolom, svako svoju, ali svi na gomili... A imamo i jednu vaspitacicu predivnu, ujutro kad predajes dete, bukvalno zurka, ona to zove jutarnja gimnastika, napanji decije pesme i svi plesu dok ne stigne dorucak. Ja pozelim da udjem u sobu. Tako da, moje iskustvo je pozitivno, i sa vaspitacima i sa vrticem. A da ne pricam da smo utrefili tri puta iste sestrice u jaslicama, stvarno se bas dobro znamo...deca mi mirisu na parfem kad ih preuzmem, uvek ih neko pomazi, to me najvise odusevljava. Kad poljubim dete u kosicu, tacno oset_im... I vaspitacice gore su ekstra. Ma ja imam vise srece nego pameti, uvek kazem i stojim iza toga.
< Poruku je uredio Torbica -- 26.12.2013 21:23:46 >