|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prestanak dojenja
3.10.2013 18:48:42   
nink
Prva noc bez sisanja je uzasno prosla...Bas sam bez veze poklon dala mom bebcu za rodjendan....Oduzela sam mu siku....Nije spavao,a ni ja od nadolazenja mleka..Uzasuser posted image ...Plakao je celu noc,grebao vukao babu jer sam se ja sklonila..a\ grudi...Kao dva balona...Ne jedem,ne pijem jer u suprotnom potok..Izmuzem malo ali i dalje su bolne i tvrde i pocela sam lek da pijem po savetu ginekologa.Da mi je neko rekao da posle god dana moze ovoliko mleka da bude ne bi mu verovala...Nije mi tako bilo sa drugim detetom..Bas sam tuzna zao mi bebca a i ja se mucim....

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1026
3.10.2013 18:50:33   
jovicaa
uf nink ja bih na tvom mestu bez razmisljanja nastavila da dojim, ali tvoja odluka.. nadam se samo da ce brzo proci muke.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1027
3.10.2013 20:03:22   
World
Izvini, a zasto prestajes, ne znam gdje si pisala? Ja sam planirala tako da prestanem za jos mjesec-dva, pa ne znam ziva kako cu.. Za sada smo smanjili prilicno broj podoja..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1028
3.10.2013 20:36:17   
Torbica
Mame, sve one koje su bebama davale na zahtev da sike, vise puta danju i vise puta nocu i odjednom shvatile da je to problem, i hoce odjednom da ukinu sve, normalno da ce imati stres i poteskoce.
Kao sto je World napisala, POSTEPENO ukidanje broja podoja, manje trauma i za mame i za bebe. Ja sam dosadna sa tim, znam, ali evo, sa tri bebe totalno opusteno, bez ikakvih problema, svi su mene odbili a ne ja njih. Ali na vreme se resiti nocnih podoja, pre prvog rodjendana.... Meni je jako zao da vidim to odjednom, pa cuda sa beboma i sa maminim grudima. user posted image Recept je dat nekoliko puta - bebe ne treba nocu da sisaju, pogotovo ove preko 6 meseci. Naviknu se, postanu sve svesnije toga i onda muke zive.. Stvarno mi je zao svih koje prolaze kroz to i zelim vam sve najbolje a prvenstveno da prodje sto bezbolnije.
Moja dobra drugarica je tri noci nosila devojcicu od 13 meseci kod mame svoje, da bi je skinula sa nocnih podoja... Suvise stresa za obe, ja nisam pristalica toga.... No, sta je tu je. I nisam za to da me dete vija zbog sike, moja devojcica je najduze sisala od svih, 14 ipo meseci...
Nink srecno i da brzo prodje!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1029
3.10.2013 21:42:37   
jovicaa
eto vidis, a meni je maksim naglo prestao da sisa, preko noci bukvalno, sam odbio, i nikakvih problema sa grudima nisam imala. a dojila sam na zahtev...
mada maksim je povratnik, sada opet sisa pomalo.. ali i da mu ne dam, mislim da ne bi bio nikakav problem, jednostavno je takav tip bebe, iako sam mu davala na zahtev, nije ovisnik.

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1030
3.10.2013 21:47:58   
nink
Svesna sam ja da sam pogresila sa tim nocnim podojima,jednostavno nisam uspela da ih izbacim ali sta je tu je....Sisao je ujutru i uvece i to nocu...World prestali smo sa sisanjem jer mi je pravio rane iz kojih razloga ne znammm,mozda zbog zuba ili je veliki pa prejako vuce....Ne znam...I zato sto se bezbroj puta budi nocu da bi sisao i plakao ako ne dam da sisa..Za mene je to postalo jako mucno,jer imam dva skolarca kojima sam izto potrebna....Ceo dan je nervozan ,meni mleko nadolazi ali videcemo kako ce nocas biti..Draga Jovicce ne mogu da ga vratim na sisanje jer sam pocela da pijem lekove za prekid laktacije a i resili smo.....Nego na koliko se kupus menja???

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1031
3.10.2013 22:04:38   
nina26

IZVORNA PORUKA: nink

Svesna sam ja da sam pogresila sa tim nocnim podojima,jednostavno nisam uspela da ih izbacim ali sta je tu je....Sisao je ujutru i uvece i to nocu...World prestali smo sa sisanjem jer mi je pravio rane iz kojih razloga ne znammm,mozda zbog zuba ili je veliki pa prejako vuce....Ne znam...I zato sto se bezbroj puta budi nocu da bi sisao i plakao ako ne dam da sisa..Za mene je to postalo jako mucno

uh, ovako je identicno i kod nasuser posted image sve me ovo ceka, ali jos uvek nastavljam...

Torbice, stalno citam da su tvoji prestali da sisaju nocu posle 6-og meseca, i pravo da ti kazem, svaka ti cast. Ja nisam uspela to da prelomim, i meni je kao kod Nink, budi se sto puta nocu, i trazi siku....da ne idemo u off, nego eto samo da se pozalim malouser posted image

Drzi se Nink, da sto bezbolnije prodje, i njemu i tebiuser posted image

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1032
3.10.2013 22:58:58   
World
Mi smo uspjeli ukinuti neke dnevne, ali jos uvijek nam je taj 'nocni' malo problematican, nisam pokusavala da ga ukinem jer mislim da je gladna. U stvari, sa nasim ritmom spavanja, to mozda i dodje vise kao prvi jutarnji, oko 5-6 sati, ali posto dugo spava onda nam je to usred spavanja... Ja sve cekam da ona sama sebi to ukine, pa ko ceka taj i doceka, bar se nadamuser posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1033
3.10.2013 23:27:14   
Zemunka85
nink, pazi ovo - kod nas je isto bilo u jednom trenutku. IDENTICNA tvoja prica. Pisala sam. Pravila mi je rane, da mi se povracalo od bola. Nije grizla, samo je urezivala gornje zube. Bilo je PREPREBOLNO! UZAS! Isto smo imali faze i da sisa po 10 puta nocu, a onda se sve to sredilo u jednom trenutku .. vrlo brzo ... rana vec oooodavno nema, a i uspeva da prespava noc, ili bar do 5.

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 3.10.2013 23:28:11 >

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 1034
3.10.2013 23:40:39   
jovicaa
nadam se da ce brzo proci muke nink user posted image
ja i dalje mislim da je najlaksi nacin da se mleko zaustavi tako sto se izmlazas povremeno u toku dana, malo dok ne popusti i da smanjujes postepeno kroz dane tu kolicinu koju izmuzes.
na tvom mestu ne bih pila nikakve lekove, ovo sa izmlazanjem je mozda duzi proces, ali je mnogo zdraviji za tebe, plus to vreme jos dok budes izmlazala mozes recimo to svoje mleko da mu ubacis u kasice i dobro ce mu doci jos koji dan.
i isto kao i zemunka mislim da su to sve faze i fazice, to grickanje, budjenje nocu.tako je kod nas bilo uhvati ga ludilo i taman mislim poludecu i prestane... sad zadnjih dana ume da me tako gricne da vidim sve zvezde... a na jednoj dojci imam ragade vec mesecima, uopste ne kontam zasto... ali te ranice ne zarastaju, ovako je sve ok, samo malo pece ponekad.

e i da!!! obavezno ako si sujeverna mozes da prsnes iz dojke malo mleka na vrelu ringlu, kazu da to zaustavlja mleko... ja ne verujem u to i ne bih to uradila.. ali eto ako verujes, pokusaj. svakako ne moze da skodi.....

< Poruku je uredio jovicaa -- 3.10.2013 23:45:32 >

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1035
4.10.2013 9:33:09   
Torbica
Nina, ja sam samo predupredila problem jer bi ga bilo.... Nisam bas ponosna na to sto sam ja isforsirala ukidanje nocnog, aliiiii, instiktivno posto su mi jako lepo napredovali svo troje, svi buce, znala sam da se bude iz navike, sto mi je i pedijatar potvrdio i predlozio izbacivanje nocnih. Nisu to nikad lake odluke, ali...na miru su svi sisali do preko jedne godine i lako ostavili jer nisu bili fiksirani za siku vise puta danju/nocu. I ono zamenjivanje obrocima je bilo lako sa svima, sto su vise jeli, manje dosisavali i naravno kad pojedu teglicu od 200-250-300 gr, nema mesta za mlekce. Kad par dana samo povuku posle obroka jednom-dva puta, to mi je bio znak da su siti.
World, to je kod nas jutarnji podoj, taj oko 5-6 je jutarnji i taj ne diraj, i moji su spavali dugo, jednostavno sike tad i nastave spavanjac. i ovaj maleni se probudi izmedju 6-7, popije mleko i nastavi da spava. Dva nocna, misli se na onaj oko ponoci i oko 3.
Nink, proci ce user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1036
4.10.2013 11:28:55   
nina26

IZVORNA PORUKA: Torbica

World, to je kod nas jutarnji podoj, taj oko 5-6 je jutarnji i taj ne diraj, i moji su spavali dugo, jednostavno sike tad i nastave spavanjac. i ovaj maleni se probudi izmedju 6-7, popije mleko i nastavi da spava. Dva nocna, misli se na onaj oko ponoci i oko 3.
Nink, proci ce user posted image

Pa cekaj mozda nije tema, ali da te pitam, ako zaspi oko 10-10.30, pa se probudi oko 1h, pa sisa, pa posle malo opet pa sisa, pa vise ne znam koliko jos puta u toku noci, ali mislim i da tada oko 5-6h se probudi, da joj ne ukidam taj oko 1h i ujutro oko 5-6h?

Ne znam da li si me razumela, ne racunam ono izmedju 1h i 5h sto se budi non stop, nego ta 2 obroka? mada ja mislim da ona nije gladna nocu, posto sam jednom ustala i dala joj ad mleko i opet se brzo probudila, jednostavno je teska za spavanje, tesko se uspava, ma koliko god da je dobro jela...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1037
4.10.2013 12:39:32   
Torbica
Nina, moji su svi u krevetu u 20h, i zimi i leti. Ja sam ovako radila. Dakle, sisa posle kupanja oko 20h, i u prvo vreme kad sam izbacila onaj podoj oko 2-3h, u snu sam davala bebi da sisa pre mog spavanja, oko ponoci. Sledeci put tek oko 5-6. Kad nam se ovo ustalilo, nakon par nedelja, izbacila sam i taj, tj beba mi je sisala oko 20h i sledeci put oko 5-6 ujutro. Oni definitivno nisu gladni, bude se po navici pogotovo ako ih sika uspavljuje. Tokom noci postoje kratkotrajne faze budjenja kojih se uglavnom ne secamo, to ti je ono, okrenes se, namestis, budis se na koji sekund ali nastavljas da spavas. ako bebca stalno uspavljujes on stalno trazi pomoc u tim kratkotrajnim fazama budjenja i to je upravo ovaj pakao od budjenja po 10 puta nocu. Iscitaj temu o (samo)uspavljivanju da ne idem u off. Decacima sam bukvalno sa 4 ipo meseca radila ovako - davala da sike u snu, da bi sa 6 meseci prespavali noc bez sisanja. Od 20h - 5-6h. Po meni je lose resenje detetu ukinuti kompletno dojenje zato sto mu se nije napravio red kako treba, pa onda, nece sisati nikako. Naravno, kako ko hoce, ovo je samo moje iskustvo. Tri puta - bezbolno skroz. Osim one prve dve tri noci koliko su se bunili ukupno. Dakle isla sam korak po korak, s tim da mi je beba tad spavala u zasebnoj sobi. E sad, ja sam bila odlucna i nisam popustala, doslednost je upalila. I niko nije bio ne znam ti kako uporan da bih rekla - e pa kod mene to ne radi. Da li sam imala srece, ne znam, ali imala sam je tri puta.

Patrijarh Pavle

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1038
4.10.2013 14:05:09   
nina26
Torbice,hvala na savetima,probacu to sisanje u snu oko 12h,pa da vidim da li ce biti promene.

Bas je tako kako si opisala to budjenje u toku noci,samo mislim i da je do deteta,jako joj je lagan san.

A,ti ili si definitivno imala srecu 3x, ili su ti deca savrsenauser posted image

odoh da citam tu temu o uspavljivanjuuser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1039
6.10.2013 20:11:51   
nink
E da vam dam izvestaj posle 5 dana ne sisanja.....Sto se tice bebca najgora je bila prva noc ,ostale noci su ok prosle budi se mnogo manje ,dam mu vodu i nastavi da spava....mada kada ga spustim na krevet a to nam je bila i poza za dojenje on jos uvek ceka da dobije siku,nikako da zaboravi....Jedino sto se u medjuvremenu razboleo ima upalu uva pa mi ga je bas zao da se to desi u fazi odvikavanja od sisanja...Moje grudi su ok,,morala sam da pijem lekove jer sam vec jednom prosla mastitis i dr rekla da ipak uzmem lekove koje dobro podnosim.....Ne izmuzujem se vise...Ali cinjenica je da se budio zbog sike jer je sada mnogo bolje stanje sa spavanjem.....Inace bas je bio nocni zavisnik od sisanja i za mene je stvarno to mucno bilo......user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1040
10.11.2013 16:17:56   
jovicaa
evo vec oko 2 nedelje ni jednom nije sisao.. definitivno smo zavrsili sa dojenjem.
nego ja ne osecam potrebu da se izmuzem, mislim nema ploca i slicno. ne znam da li ipak treba da se izmuzam, plasim se da ne zaostane negde mleko...
juce sam malo pokusala dok sam se tusirala, ali sad me samo bole grudi... ali utripovala sam da ima nekih cvorica.. ne znam ni samauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1041
10.11.2013 16:27:17   
vikiveki
Jovice ako ti grudi nisu tvrde ja mislim da nema potrebe da ih izmuzaš,jer tako opet podstičeš žlezde da luče mleko..Ja sam najmlađeg Stefana dojila do 2 go. i baš sam mislila da ću imati muke sa odbijanjem od sise jer sam imala dosta mleka...međutim nije bilo problema,tek nekih 6 dana od prekida osetila sam da su mi grudi tvrđe, malo sam ih masirala tj. mmuser posted image i sutradan nisam imala tvrde grudi...tako samo se malo izmasirajuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1042
10.11.2013 17:31:53   
jovicaa
mm ce biti odusevljenuser posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 1043
12.11.2013 21:11:26   
2002m
Na moju veliku zalostuser posted image Iva vec duze vreme odbija siku,dve nedelje sam se mucila i davala joj u toku noci
samo da bi sikila jednom u 24h a sada odbija i taj jedan podij,povuce dva puta i nece vise.Ima tri dana kako nije sisala,veceras sam malo izmazala i vidim da mleko tece u mlazovima a srce mi se kida sto je prestala.
Sta mislite,da li valja ako bi joj ponudila opet a proslo je tri dana od zadnjeg sisanja?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1044
12.11.2013 21:20:07   
Janncica
2002m user posted image drago mi je sto te vidim... Mleko ne moze da se pokvari u grudima ako si na to mislila. Ako hoces,slobodno joj daj.Pitanje je da l ce hteti. user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1045
12.11.2013 22:18:47   
jovicaa
slobodno 2002muser posted image
maksim nekad nije sisao i po nedelju dana, pa je nastavljao bez problema.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 1046
15.11.2013 14:26:08   
2002m
user posted image hvala,pokusala sam i nije odusevljenauser posted image .
Polako se mirim sa cinjenicom da smo zavrsili sa dojenjem,kad se setim koliko sam bila opterecena na samom pocetku...super sam istrajala 11 meseciuser posted image to ja tesim samu sebeuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1047
15.11.2013 17:57:29   
jovicaa
pa 11 meseci je superuser posted image
mi smo izgurali skoro celu godinu, par dana pred prvi rodjendan je skroz odbio... ja nudila nudila ali nema sanse....

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 1048
15.11.2013 18:13:29   
madre
lele, obicno zene kukaju jer ne znaju kako da odbiju dete od godinu dana od sise, a vi placete sto nece da sisajuuser posted image
bravo za vase pametne bekaneuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 1049
15.11.2013 18:40:41   
Modessty
Kad sasvim prestaješ sa dojenjem izmlazaš se samo ako moraš da se ne bi stvorile grudvice, ako dobiješ temperaturu piješ neki antibiotik, npr dovicin i mleko obično prestane u roku od nekoliko dana

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here