|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
22.1.2013 15:15:06   
Anoniman
Bila sam na trecoj f-metriji
folikul ima 21mm,endometrijum preko 9 (ne znam tacno koliko) Imam bolove i dr kaze da ce veceras verovatno da pukne. Pa moram opet za dva dana da odem na UZ. Ona kaze da je sve ok po ovome sto vidi i da ne treba nista da pijem iako mi hormoni nisu idealni. Videcemo sta ce biti...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2076
22.1.2013 15:42:25   
milenatea
bebi, ne mora da znaci, kad pukne pa 7 dana posle toga izvadi progesteron, on ce najbolje reci da li je O kvalitetna da bi doslo do oplodnje. na uz se vidi da ima ovulacije, ali ne i kakve

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2077
22.1.2013 16:02:06   
Anoniman
to cu,svakako,sama da odradim u privatnoj lab. Sve ja citam sta se ovde pise i hvatam beleske sta se i kad proverava user posted image Ne oslanjam se ja samo na jednog dr u potpunosti. Nikad se ne zna... Sve ja proverim za svaki slucaj user posted image

(odgovor članu milenatea)
  Direktna veza do poruke: 2078
22.1.2013 21:29:24   
blum
drage moje drugarice i ja sam radila folikulometriju i ciljani odnos
posle toga sam dobila utrogestan vaginalno ako se sta zakaci da se bolje ucvrsti
eeeeeeeeeesad mene interesuje ako dali ima pozitivnih iskustava sa folikulometrijom
odnosmo dali je ona ikom pomogla da user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2079
2.4.2013 8:50:55   
blum
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Maco,
Tvoj doktor i jeste i nije u pravu. Recimo da ne moze da traje mnogo duze. Max 16. Ako nije prisutna lutealna cista ali to je jako retko. Prosto zuto telo ima ogranicen maksimalni vek trajanja i raspada se ako nema HCG a da to spreci. Lutealna faza je vrlo konstanta njacesce traje od 12-14. dana, a razlike u duzini ciklusa kod zena su mahom zbog duzine folikullarne faze, tj perioda pre ovulacije.

NAŠLA SAM OVO JE PISAMA MASLAČAK O LUTEARNOJ FAZI user posted image ŠTO ZNAČI PO OVOME AKO I SUTRA NEDOBIJEM IMAM ŠANSE ZA user posted image DANAS MI JE 16DPO

< Poruku je uredio blum -- 2.4.2013 8:56:44 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2080
2.4.2013 8:56:45   
Verolina

IZVORNA PORUKA: blum

drage moje drugarice i ja sam radila folikulometriju i ciljani odnos
posle toga sam dobila utrogestan vaginalno ako se sta zakaci da se bolje ucvrsti
eeeeeeeeeesad mene interesuje ako dali ima pozitivnih iskustava sa folikulometrijom
odnosmo dali je ona ikom pomogla da user posted image

Blum, pa naravno. Folikulometrija i ciljani odnos ima veliki procenat uspesnosti, ako je sve ostalo ok.
Ja sam tako zatrudnela, evo Cece nam je tako zatrudnela...user posted image

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu blum)
Direktna veza do poruke: 2081
2.4.2013 10:58:59   
iva80

IZVORNA PORUKA: milenatea

bebi, ne mora da znaci, kad pukne pa 7 dana posle toga izvadi progesteron, on ce najbolje reci da li je O kvalitetna da bi doslo do oplodnje. na uz se vidi da ima ovulacije, ali ne i kakve

A takođe možeš izvaditi i ESTROGEN kada ti bude bila Ovulacija da vidiš kako on radi tj kako se razvijaju stvari!

you try-you fail,
you try-you fail,
but the only true failure is when you stop trying!
So, YOU MUST WIN!!!

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 2082
22.4.2013 15:44:42   
bubibubi
Cure, moze mala pomoc. Na UZ mi je utvrdjen folikul 17mm 4 dana pred dobijanje i da je materica zadebljana. Mene zbunjuje otkud toliki pred dobijanje? Sta to moze znaciti?

(odgovor članu iva80)
Direktna veza do poruke: 2083
22.4.2013 15:46:48   
Verolina
Mozda imas ovulaciju jako kasno, a mozda ti se folikul redukuje.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu bubibubi)
Direktna veza do poruke: 2084
22.4.2013 15:50:55   
bubibubi
Pomislila sam da moze biti da je ovulacija kasnije, al me bas zbunilo. Sta znaci to redukuje?

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2085
22.4.2013 16:16:33   
Verolina
Nekada folikul hoce da se sparusi. Mada, ja mislim da ce tebi O biti kasnije.

(odgovor članu bubibubi)
Direktna veza do poruke: 2086
22.4.2013 16:22:03   
bubibubi
Hvala Verolina, imam zakazanu folikometriju za petak, pa ce valjda biti nesto jasnije.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 2087
14.9.2013 11:57:00   
Azra82
Meni je juce, 10 dc, na jednom jajniku folikul bio 16 mm, a na drugom 9 mm, i zakazala mi je u ponedeljak opet u da to pratimo, i ako ne mogu trenutno da muckam, bar da vidimo kako napreduju folikuli za ubuduce. Dr. misli da je ovaj od 16 mm odlican.

(odgovor članu bubibubi)
Direktna veza do poruke: 2088
14.9.2013 12:25:10   
Dusica81
user posted image Voljela bih da znam koji dr je dobar u Podgorici, jel ides privatno ili u Dom Zdravlja
jer ovo sve planiram i ja da pratim...

Ako je zabranjeno ovdje, a vjerovatno jeste, Azra molim te napisi mi u PP

user posted image

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 2089
14.9.2013 13:03:54   
Azra82
Dusice imas pp user posted image

(odgovor članu Dusica81)
Direktna veza do poruke: 2090
14.9.2013 13:06:22   
Dusica81
user posted image Sad cu vidjeti, hvalaaa user posted image

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 2091
24.10.2013 9:16:51   
madre
i ja sam juce bila na prvoj folikulometrijiuser posted image poslednja menstruacija mi je bila 14. oktobra, a prethodna 17. avgusta (tada sam popila poslednju pilulu za kontracepciju, koje sam uzimala po savetu endokrinologa). menstruacije su mi od prve jaaako neredovne, preskoce i po 2 meseca.
dakle, juce, 10 dc:
endometrijum 7,8mm
i jedan folikul na desnom jajniku od 9,5mm.
rekao mi je da ga sekira moj levi jajnik, ali kada sam ga pitala zasto, nesto je izbegavao direktan odgovor. ja sam mislila da je to zato sto na njemu nije video ni jedan folikul, ali sada ovde citam da to i jeste normalno kada nema stimulacije. posto se stvarno ne razumem ni malo u ove stvari, zanima me da li je ovo ok nalaz?
sutra idem ponovo.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Dusica81)
Direktna veza do poruke: 2092
24.10.2013 9:59:03   
nata11
Madre po mom iskustvu u oblizanjenju doktora (koje je nazalost pozamasno) poiedini dr. cesto lupe da bi ispali pametniji. To sto ne vidi folikul nemora da znaci da je lose, mozda ce sledeceg ciklusa biti na njemu, e sada ako je video nesto drugo sto mu se nije dopalo onda insistiraj da ti objasni danas na pregledu.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2093
24.10.2013 10:18:38   
madre
nato, on nije ni rekao da je to razlog... to sam samo ja razmisljalauser posted image rekao je da ce nam sve biti jasnije u petak.
a kazi mi, kako ti se cine ove moje cifreuser posted image
ja se stvarno ne razumem, pa me zanima da li ustvari znaci da ce se, kada nije stimulisan ciklus, izdvojiti samo jedan folikul sa jednog jajnika ili ne?user posted image

< Poruku je uredio madre -- 24.10.2013 10:20:35 >

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2094
27.10.2013 15:39:59   
madre
bila sam i 12. dc
stoji i dalje folikul na desnom jajniku od 13,1mm.
e sada mene zanima, posto su moje ovulacije, ako ih imam uopste dooosta kasnije, da li je moguce da se stvaraju novi folikuli u nekim narednim danima ciklusa ili ovi koji su sada postojani treba da rastu?
pitam zato sto je bogi napravljen 56og dana ciklusa, je l to znaci da je nastao iz folikula koji se stvarao od prvog dc ili od nekog mnogo kasnije i kako to uopste funkcionise kod zena kojima izostaju menstruacije?
nadam se da razumete ovo moje pisanijeuser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2095
27.10.2013 16:45:20   
madre
auu, majku mu, pa samo ja ovde pisemuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 27.10.2013 16:48:06 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2096
27.10.2013 22:09:05   
Jole84
Madre spremaj se ti za akciju,biće O za nekih 3,4 dana,navijamo za taj folikul,dovoljan je jedan al vredan user posted image user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2097
27.10.2013 22:41:57   
madre
auuu, jole, pa to bi mi bila prva tako rana ovulacija u poslednjih 16 godinauser posted image daj Bozeuser posted image
nego, sad mi nesto pade na pamet... ovo je prvi ciklus da sam ukljucila macinu travu, da li je moguce da je od togauser posted image
sutra idem ponovo pa cemo videti kako stoje stvari...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2098
27.10.2013 22:44:23   
Jole84
Verovatno su ti se ciklusi sredili posle kontraceptiva user posted image Macinu travu piješ samo do ovulacije,znaš to? Posle toga prestaješ.
Srećno draga user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2099
27.10.2013 22:53:23   
madre
hvalauser posted image
ma gde sredili, poslednju pilulu sam popila 17. avgusta i tada dobila, a sledecu tek 14. oktobra!
sad je ovaj moj dr resio da pijem CP, jer ce to kao da resi sve moje problemeuser posted image
znam za macinu travu, ali tek treba da vidimo da li ima ovulacije...
jesi li videla ono moje strucno pitanje gore?user posted image imas li pojma nesto o tome?
izvini, ja se sad navrzlauser posted image

< Poruku je uredio madre -- 27.10.2013 22:56:35 >

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here