|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac
1.10.2013 21:44:47   
Lepterija
Hvala vam, Alex oni su usli u program, ako nisi obavestena, ali su za ovu godinu popunili br. munjevitom brzinom, ja sam pitala u aprilu - vec su tad bili zavrsili sa drzavom.

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 2326
1.10.2013 21:53:35   
nina26

IZVORNA PORUKA: Brbljivica

smokve su dobre za dobre folikule ,ja nisam imala problema sa tim...

Smokve u maslinovom ulju se koriste da bi se spustio FSH. Kod nekog je delovao, a kod nekog ne.

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Brbljivica)
Direktna veza do poruke: 2327
1.10.2013 21:59:56   
Lepterija
Najbolje je smokve potopiti da stoje 40 dana u ulju, ako se nema vremena onda uvece po jednu preliti m. uljem za sutra. Mislim da su one dobre za regulaciju hormona uopste. Mom muzu je usanovljeno da ima visoke zense hormone i to se valjda ne leci i znam da nam je neko rekao za to, ali nije Daca iz Italije (neko ju je spomenuo, Daca je bila nasa zanimacija poslednjih 20 dana)
user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2328
1.10.2013 22:07:52   
zece
smokvite se dobri i za prolaktinot za visokiot prolaktin go namaluvat

Direktna veza do poruke: 2329
1.10.2013 22:51:52   
alex88
Leptirija znam da su prosli i popunjeni,skoro sam bila kod njih i pricala sam o tome sa dr.nebojsom.rekao je da su i sad jedva prosli kao i prosle godine.Ja sam imala 10 folikula,od toga 5 zrelih jajnih celija,4 se oplodilo ali su dva prezivela i oba vracena treci dan,jedna bebica se usadila ali nazalost sam je uzgubila u 5 mesecu.

< Poruku je uredio alex88 -- 1.10.2013 22:58:36 >

Direktna veza do poruke: 2330
1.10.2013 23:12:44   
Lepterija
Zao mi je, pa da li si saznala uzrok? Sad sam bas srela mnogo zena koje su gubile trudnoce ali do 3.meseca i tek su im u spebu otkrili trombofiliju i tako neki uzroci...ja sam imala 10 folikula, 9jc, od kojih 8 dobrih i oplodilo se kako rece dr Nebojsa 2 odlicna, 3 vrlo dobra, 2 dobra. Ona dva odlicna vracena 3d, a 5 cekalo blastu. peti dan jedna blasta i moguca jos jedna za zamrzavanje, ali je sutradan propala. Pa kako bude, ne znam kako cu docekati jos deset dana. Radila bih ja pre betu, ali u mom gradu nema gde. Ne znam da li se ispalti uopste testove raditi. Uh brate, sta se sve prozivi.
A to o drzavnom trosku ja se nisam mnogo raspitivala, jer moramo priloziti na komisiju spermogram iz Nisa, akod njih nemamo zdrave plivace, tako da su mi vrata drzave zatvorena. Razmisljala sam da se nekom zalim po tom pitanju
user posted image
IZVORNA PORUKA: alex88

Leptirija znam da su prosli i popunjeni,skoro sam bila kod njih i pricala sam o tome sa dr.nebojsom.rekao je da su i sad jedva prosli kao i prosle godine.Ja sam imala 10 folikula,od toga 5 zrelih jajnih celija,4 se oplodilo ali su dva prezivela i oba vracena treci dan,jedna bebica se usadila ali nazalost sam je uzgubila u 5 mesecu.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2331
1.10.2013 23:16:44   
alex88
Uzrok nije nadjen,beba nije imala nikakve abnomalije,samo Bog zna zasto je tako moralo biti,ja sam prvu radila o svom trosku a sledecu cu kad budem psihicki spremna preko fonda.

Direktna veza do poruke: 2332
1.10.2013 23:18:31   
alex88
Kucni test sam radila na dan kad sam vadila krv za betu,12 dan od transfera(zbog uskrsnjih praznika)nije bila prva mokraca ali je pokazao pozitivan rezultat,iskreno nisam verovala da je tacan.

< Poruku je uredio alex88 -- 1.10.2013 23:20:09 >

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2333
2.10.2013 11:08:17   
mirjanam
Zdravo svima!
Neko vreme me nije bilo,oporavak od operacije prosao i trebalo bi kad menzis stigne  da idemo u Le.po nas zaledjeni eskimcic.
Alexx jako mi je zao sto ti se to desilo ali moramo dalje i nadam se da ce sledeci pokusaj biti uspesan za sve nas.

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2334
2.10.2013 11:48:59   
lalojedac
zene gde ste? e da li neko moze da mi objasni proceduru vto preko fonda a da se radi u spebu??? odakle poceti,gde prvo ici,kod kog dr? ne znam nista o tome a imamo 2 porcije spermatozoida zaledjene u Le ali i prazan nvcanik,pa me zanima kako zapoceti taj proces a da ga plati nasa divna drzava? inace ukucajte na google manastir Rajinovac i procitajte...

Direktna veza do poruke: 2335
2.10.2013 12:07:58   
alex88
Hvala Mirjanam,guramo dalje i borimo se dok ne stignemo do cilja,nije lako ali ce se jednog dana isplatiti .Lalo idi u socijalno ili kod odabranog ginekologa sve ce ti objasniti,necu da te obezrabljujem ali mislim da ne bi prosli komisiju zbog spermograma,nije pravedno ali nazalost takva nam je drzava.

(odgovor članu mirjanam)
Direktna veza do poruke: 2336
2.10.2013 12:18:03   
Brbljivica
lepterija ,,,,reci mi nesto o smestaju ...

ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad...
oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum
mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!)
1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu
2. vto KC Nis 2013-beta 0...

(odgovor članu alex88)
Direktna veza do poruke: 2337
2.10.2013 12:21:49   
Brbljivica
inace ja sam pocela sa msokvama u masl ulju ,drzala ih nepunih 40 dana .pa pocela pre par dana po 2 ujutru naste srca ,ali me zato otkida glava od tada .dali neka od vas zna ,dali to moze biti od tih smokvi ? verovatno zbog regulacije hormona pa smatram da moze glava zbog tog da me boli .,a i pritisak mi je skocio malo.ja hormone tek sledece nedelje radim i nisam imala problema sa hormonima ,doduse ovaj put cu uraditi prolaktin dnevni profil -pa cemo videti...sta vi mislite ?

Direktna veza do poruke: 2338
2.10.2013 13:11:35   
lalojedac
alex hvala...pa zar ne znaci nista to sto imamo 2 porcije u Le???! Pa to je zivi uzas i sta sad,ako nemam para tako je kako je...?? Zar se ova drzava ne bori za nas koji zaista ne mozemo da imamo decu i treba nam pomoc? Nije fer,u pravu si,ovo treba da dospe u javnost,zasto finansiraju one koji imaju dovoljno spermatozoida,pa njima i ne treba pomoc,sta je sa muskarcima koji imaju jedva 2 do 3 komada?! Zar oni nemaju pravo da dobiju dete?

Direktna veza do poruke: 2339
2.10.2013 13:53:26   
Brbljivica
lalo ,potpuno te razumem ..bruka i sramota ! sve si u pravu ,osim komentara da se ne trebaju finansirati muskarci sa npr .oligospermijom ili sl...
svima treba vto ,ali je zalosno sto ne dozovoljavaju o trosku fonda i vama ,parovima tj muskima koji imaju jedva 2,3 spermica ..e to je tek zalosno ,zato ja mog kljukam svi i svacim sao da odrzim te spermice na nekom boljem nivou .i moj mm ima oligospermiju,pa me sve strah da ne padne na 2,3 spermica .
lalo pokusaj da mu propravis spermogram i nek bude non stop na vitaminima ,muskia treba duze vremena da im se spermogram popravi .krenite u pronalazenje razloga zasto je takav spermogram .ja bih npr tako postupila ,a dotle ce se valjda u ovoj drzavi promeniti neki kriterijumi za ulazak u proces vto ,o trosku rzzo,ne gubi nadu ,znam kako

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 2340
2.10.2013 15:01:28   
Lepterija
Lalo, zbog tebe moram da napisem sve od pocetka, ali cu te razocarati. Nas problem je los spermogram, opracija varikocele, posle nagli pad spermograma i mi 2010. zamrznemo spermice u spebu. Prosle godine pokusamo u Nisu, prodjemo sve komisije (spermogram radjen na sudskoj medicini). Dodjem po svoje injekcije, provere spermogram na sterilitetu u Gak Nis i kazu da mm ima samo 300 000 u ml i da ni jedan nema glavu. Doktorka Jasmina je tad htela mm da da hormonske injekcije, zenskih hormona, ali mm kad uradi nalaze ono mu zenski rormoni katastrofalni. To je vezalo ruke dr da ga leci i nas iskljuce iz programa.
Isla sam u zdravstveni fond u Nis, jednostavno NE MOZE da se konkurise zamrznutim spermicima i to je to, rekli mi da se obratim fondu u BG, pa ako oni odobre. Ja sam htela da pisem svima po tom pitanju, ali u tom mi moja opstina Sokobanja da 200 000 i ja se odlucim proletos za Spebo i da radimo tom zamrznutom spermom. Medjutim, oni urade spermogram, a mm ima 3 000 000 od koji 3% zdravih, mi to zamrznemo opet u aprilu. Odlucim da odmorim ovo leto i eto sad smo bili u Spebu, ali nije koriscena zamrznuta vec sveza sperma, sto znaci da je bila dovoljna i imali smo jako kvalitetne embrione.
Savetujem vam da odete u Spebo i da ti daju muzu te hormone, to ce da prima mozda 3 meseca, u medjuvremenu ce mu da skupljaju spermice i zamrzavaju malo po malo doke se ne nakupi dovoljno. To je bila i nasa opcija i videla sam da mnogi parovi rade, evo sad je bila zena iz Sapca i uspelo im je to i imali su 4 embriona. Znaci ima nacina i punkcija i poslednje biopsija testisa, samo ne odustajte.
Brbljivice, smestaja u leskovcu ima svakakvog i malo je zalosno i bezobrazno sto su iskoristili priliku da se bogate na nasoj muci. Oko klinike svi izdaju i obavezno proverite smestaj pre nego se uselite, mnogo su stare kuce, izdaje se svasta, a cena za dan je 12-15evra. na klinici imaju kao neke proverene stanove i oni ti daju vizitku.
Ja sam smestaj nasla u istoj ulici, nize od bolnice 2 min hoda, to je bilo preko zajednickih prijatelja. Zena me primila u kucu i dala mi kljuc cele kuce, kuvala mi po zelji, odusevila me i ona i njena cerka. Inace ne izdaju, ali sam ih ja sad nagovorila da krenu s tim jer imaju dvosoban stan, koji ne goriste, ima grejanje, kablovsa, internet i mislim da ce me poslusati. Verujte, u Spebu je takva guzva da ne mozete zamisliti, 50 zena prolazi mesecno, imaju samo 2-3 dana da se spreme za novi ciklus. Dosta se ceka i na konsultacije i histeroskopiju i da te ubace u program vto, ali ponavljam, sve to odlicno rade, vode brigu o svakoj zeni, trude se da izvuku maksimum, a da se tim ne hvale (sad je sa mnom bila jedna zena na 4. vto do sad, razocarana frontom, genezisom, njoj je jedan jajnik srastao za matericu ali proizvodi folikule i tek sad prvi put je neki dr se potrudio da pomeri matericu i dodje do tih folikula, oni rade i hecing a da ti i ne kazu, jer im se to podrazumeva i samo procitas u otpusnoj da je radjen, a na drugim mestima se to dodatno placa) Zbog toga i mnogo cega drugog ja sam zadovoljna Spebom, ali naravno, svi imamo svoja iskustva!

Direktna veza do poruke: 2341
2.10.2013 15:21:58   
Brbljivica
e ovo je vec lepo sto sam procitala ,i malo me diglo sa dna .... ja vec imam dogovor za histeroskopiju da im javim kada stignem na odredjeni dan ciklusa a i vto kazu da ce odmah pocetkom novembra tj .ja tako mislim da ce pocetkom novembra -jer mi je tada ciklus.

Direktna veza do poruke: 2342
2.10.2013 17:32:13   
Lepterija
Znam kako ti je jer sam i ja bila na dnu kad nas iskljucice u Nisu, pa ustanovise tu nepopravljivu dijagnozu kod mm, to je tolika retkost da musarac ima tako visok fsh i lh i zato nam jedino preostala zamrznuta sperma i Spebo. Ali videla sam svakakvih borbi tamo, zamislite kad biopsijom nadju muskarcima spermic i oplode jajnu celiju. Dok god ima nade, pokusavajte i verujte im jer ne idu samo na novac. Rekoh, jedna zatrudni iz 15-og pokusaja i svaka joj cast, a evo meni se danas javljaju neki simptomi pms-a pa se zbedacih skroz, iako znam da je to normalno.
Ne znam Brbljivice kako je kod histeroskopije, ja sam prvo pila 2 meseca kontraceptive, mada mislim da su mi nepotrebni i samo od njih dobih cistu. Reci ce ti oni, a ti samo lepo slusaj i probaj psihicki da se sredis.
IZVORNA PORUKA: Brbljivica

e ovo je vec lepo sto sam procitala ,i malo me diglo sa dna .... ja vec imam dogovor za histeroskopiju da im javim kada stignem na odredjeni dan ciklusa a i vto kazu da ce odmah pocetkom novembra tj .ja tako mislim da ce pocetkom novembra -jer mi je tada ciklus.

Direktna veza do poruke: 2343
2.10.2013 20:09:11   
17 joka
Lalo,user posted image o kojoj pravdi se prica u zemlji srbiji, muski sterilitet je u nasoj drzavi potpuno deskriminisan,odavno je to u javnosti ali njih nije briga, obecavaju, nerade nista svake godine je sve gore.

nije fer ni posteno uskratiti bilo kome pravo na besplatne pokusaje VTO imali oni milione ili ih nemali ni jedan spermatozoid TUGA user posted image user posted image to je ova drzava

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

Direktna veza do poruke: 2344
2.10.2013 23:02:33   
lalojedac
da ne remetimo temu,izvinjavam se na komentaru ali to sam htela da kazem,da treba da se pomogne onima kojima to i treba a da prosto neku malu prednost imaju nasi slucajevi jer je zaista njima stanje kriticno i svaka sekunda je jako bitna...lepteria mi smo tako i radili i imali neuspesnu vto i junu u Spebu i ostale su nam 2 porcije eskima kod njih i mi bismo opet tamo radili vto jer smo stvarno zadovoljni ali nemamo novca za drugi pokusaj,zato me zanimala situacija preko fonda ali izgleda da se dzabe nadam i da treba da opljakam banku da bi dobila sansu da imamo dete...

Direktna veza do poruke: 2345
2.10.2013 23:11:59   
17 joka
Lalo moja, znas i sama koliko ti toga zelim i svim devojkama naravno
pokusaj preko fonda ali nemogu ti reci da ces uspeti ako vam na rezultatima pise mali broj ili da objasnis situaciju oko Speba itd. mozda jos ima dobrih ljudi na tim komisijama neznam

user posted image za sve vas

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

Direktna veza do poruke: 2346
2.10.2013 23:14:23   
Lepterija
A opstina Paracin nista ne pomaze? Nas je nasa spasila, ovaj put, jer su tek od ove godine poceli da pomazu 10 parova sa po 200 000din.
Ja bih inace pisala i u ministarstvo zdravlja i probati doci u BG u fonda, neki dr Jovanovic je glavni za to, meni rekla Lidija iz komisije iz Fonda u Nisu da samo on moze da odobri. Ako mi ovaj put ne uspe vto, ja cu da pisem svuda i medijima ako treba, kad se vec tako trubi o beloj kugi, nek se trubi istina!

Direktna veza do poruke: 2347
2.10.2013 23:18:15   
Lepterija
Na komisiji u Nisu je tako, kazu potrebni su zdravi spermici. Mozemo samo da molimo fond u BG. Vama u Cacku je dobro jer vam grad pomaze sa 300000 i to cini mi se, neograniceno. Sad je sa mnom bila zena iz Cacka i bas smo se sprijateljile.
IZVORNA PORUKA: 17 joka

Lalo moja, znas i sama koliko ti toga zelim i svim devojkama naravno
pokusaj preko fonda ali nemogu ti reci da ces uspeti ako vam na rezultatima pise mali broj ili da objasnis situaciju oko Speba itd. mozda jos ima dobrih ljudi na tim komisijama neznam

user posted image za sve vas

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2348
2.10.2013 23:29:48   
17 joka
daju samo parovima koji su imali dva neuspela pokusaja preko drzave i zenama preko 40godina ostali nikakve mogucnosti i pomoci nedobijaju, sve sam proverila i isla kod gradonacelnika svuda

a mediji i ostalo sve svi znaju i briga ih,, kao i ministarstvo zdravlja sta su uradili do sada da neskrecemo sa teme
puno strpljenja i srece nam treba do uspeha

Direktna veza do poruke: 2349
3.10.2013 12:18:09   
ivanicasale
Lepterija ja nisam radela ni jednu vto u Nisu,tamo idem na drugostepenu za drugi pokusaj o trosku fonda.A vto sam radela u Aprilu u Spebu,i sada sam izabrala Novi Sad.A sutra idem na drugostepenu u Nisu.I mi smo presetali ceo Leskovac mi smo dole bili od pocetka stimulacije i ja sam se bojala za oplodnju da li ce da nadju kod mog muza nesto,hvala bogu nasli su.Mi imamo tamo zamrznutu jednu blastu.Tako da samo opusteno i uzivkajuser posted image user posted image Pa nas obraduj lepim vestimauser posted image

Direktna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

Anketa

Вода за децу.
пеперутка16

Маме, до колико месеци сте прокувавале воду бебама?

6 (20%)

9 (20%)

12 (40%)

После 12 месеци. (20%)

Ukupan broj glasova: 5

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here