Anoniman
|
E da konačno saberem utiske... Pregled kod prof. Belopavlovića bio je pravi košmar!!! Trajao je više od sat vremena, pomerali su me po stolu gore dole, čovek me krvnički lupao po stomaku pod izgovorom da " hoće da namesti bebu", a onda je usledila dijagnoza: bebino srce i lice nisu vidljivi! Gornje usne nema, vsd sigurno prisutan, obavezno vađenje uzorka iz pupčanika... Nakon što sam se psihički raspala na pola pregleda, usledila je "uteha": pa to nije ništa strašno, to se da rešiti kozmetičkom operacijom, a vsd se prati Odlazim da se žalim svom ginekologu koji pri prvom susretu pruža podršku i razumevanje, da bi me nakon tri dana zvao i rekao da ipak sve moram da uradim kako je prof. rekao! Strahopoštovanje, koristoljublje ili ograđivanje??? Hmmm... U narednih nekoliko nedelja saznajem za još jako mnogo slučajeva ženica sa istom dijagnozom kod dotičnog profesora, nevezano za nedelju u kojoj su radile pregled i položaja bebe-ni jednoj ne valja srce i lice... Odlučujem da o svom trošku ponovim ekspertni u Perinatalu u NS- dr. Kozarov. Prvo, tretman vrhunski, razgovor detaljan, pregledani mi svi rezultati genetike koje sam donela (prof. nije rekao ni dobar dan, a ne da je pogledao papire), UZ je trajao oko 20 minuta, bebica slikana sa obe usne, srce pregledano po komorama skoro 10 minuta-sve besprekorno! I dalje beba stoji karlično i okrenuta leđima... Ali doktorica puna strpljenja, čeka da se beba sama malo namesti i sve je uspela da vidi bez mnogo muke i bez i jednog udarca u stomak. I rekla nam je pol bez i jednog podpitanja-biće curica Nadam se da će ovo pomoći budućim mamikama pogotovo u Subotici da bolje odaberu eksperta ili da najbolje odu u neki drugi grad. Nakon pregleda kod prof. Belopavlovića počele su mi blage kontrakcije i otad sam na strogom ležanju i Partusistenu.
|