|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dečija obuća
25.7.2013 0:31:50   
Sanchy
Azra posalji meni taj rad ako te ne mrziuser posted image ...i nas M.gazi na unutra..,najveci deo vremena je bos,po kuci i dvoristu dok su vrucine jer i ja smatram da je to najzdravije za stopala,,od obuce imamo Pavle cipele i sandale i jedan i drugi par imaju anatomski ulozak,onda imamo adidas sandale koje su ravne i starke koje su ravne i ispod clanka nogice,,,i adidas sandalice su ispod clanka..,ne forsiram ni jedne ali bih volela to da procitam pa da vidim sta zza ubuduce..najgore sto smo mi vec kupili ciciban za jesen ,

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1601
25.7.2013 1:11:27   
Azra_
Ivančice, slažem se da je B mali, ali ne pogledati dete, a došli smo u ordinaciju-meni je to nebulozno. Drugi fizijatar u ordinaciji(privatnoj) ga je pregledao, izmerio detetu osu, pogledao tabane, gledao ga kako hoda, koliko može da savije prste..., pričao nam pola sata i sve objasnio. Cena mizerna. Istina, fizička aktivnost je odlična. Čika nam reče da postoje neke loptice, kao sa bockicama, pa dete gazi preko njih kod kuće, tako se igra i vežba.

Baš sam zato i napisala da je ovo samo moje iskustvo, da će svako odabrati ono što misli da je najbolje za njegovo dete.

< Poruku je uredio Azra_ -- 25.7.2013 1:14:14 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1602
25.7.2013 1:53:45   
Bebilina
Sanchy jel hoda tvoj decak? Pitam posto su Pavle tvrdog djona... A koju si mu velicinu kupila za jesen?

Mojoj ceri su stopala uvek u toku leta rasla za broj. Proslog proleca za nedelju dana na moru ona prerasla jedan broj, pa opet u leto posle mora prerasla jos jedan. Ona ima sve letnje do septembra, posle opet na merenje. A ni malom ne bih uzimala nego je prerastao, a sandalice nam za svadbu trebaju...
Inace nama mere i duzinu i sirinu. Duzina je po brojevima i ima i polu brojeva, sirina po slovima i moji posto imaju visok rist oboje mere G (E,F,G i H postoje).

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1603
25.7.2013 9:08:59   
bea83
Nama je prvo pedijatar a onda i fizijatar izneo tu "modernu" teoriju o obući bez anatomskih uložaka, hodanju bez obuće... i rečeno mi je da je to izuzetno dobro za decu koja nemaju nikakav "deformitet" tj problem sa stopalima. Ali kod O nogica i gaženja ka unutra da to može proizvesti kontraefekat.
Ne znam, nisam fizijatar, al imam potpuno poverenje pre svega u mog pedijatra a i sledeći njene savete (da mu kupimo cipelice čim stane na noge i da bude što više u čvrstoj anatomskoj obući) došli smo do toga da su se njegove nogice skoro potpuno ispravile. Na poslednjoj kontroli nam je rekla da nema potrebe da više idemo kod fizijatra ili ortopeda (pošto smo trebali i tamo na konsultaciju ako nema poboljšanja) jer je stanje skoro pa skorz ispravljeno

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1604
25.7.2013 23:46:15   
Leax

IZVORNA PORUKA: Bebilina

Sanchy jel hoda tvoj decak? Pitam posto su Pavle tvrdog djona... A koju si mu velicinu kupila za jesen?

Pavle ima kako obucu tvrdog djona tako i mekog.

Uredu je ici u korak sa novim saznanjima i tehnikom ali u medicini nije sve uvek crno-belo. Ponekad se desi da neki "bajni" strucnjaci propagiraju jedno pa se ponovo vratimo na ono staro npr. ishrana novorodjenceta-koliko se samo menjalo misljenje o tome koliki razmak izmedju podoja(flasice) treba da bude a da ne zalazimo u druge teme. Tako da i moje misljenje o cipelicama moze da za nekog bude "staromodno" sto cu ja da izaberem stari dobri ciciban,pavle,i sl.

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 1605
31.7.2013 1:48:41   
Sanchy
Da,imaju i tvrdog i mekog djona,sandalice su zatvorene i mekog djona,.,,dobili smo ih tako da nisam imala prilike da nesto uporedjujem sa ciciban sandalicama,,ciciban cipelice su broj 19,ne verujem da ce mu nogica prerasti tu velicinu posto sada nosi 18 i ok su mu,ne znam....jos uvek se ne pusta ,hoda uz namestaj prilicno sigurno ali jedna ruka je uvek na necemu,...u kuci je bos,u dvoristu kako kad,bos ili u sandalicama.,cini mi se da mu se ispravlja to drzanje stopala na unutra samo po sebi,imacemo kontrolu kod fizijatra pa cemo videti...inace moje prve cipe su bile ciciban i samo sam njih i nosila a hodam na unutra citav zivot ,a brat je vise nosio kikersice i hoda pravilno,,,hmm ima li kikers obuce kod nas sada?Ima li ih ko?U svakom slucaju ,sto se mene tice nisam iskljuciva po pitanju obuce..

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 1606
8.8.2013 12:49:07   
Mizzy
Meni trebaju patike koje svetle. Ima li neko preporuku?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1607
8.8.2013 16:10:37   
nela79
Mizzy takve patike imas u Office shoes-u. Mislim da su Skechers. Nesto OVAKO ?

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 1608
9.8.2013 10:36:53   
Odri Hepbern
Imate li predlog kakve patofnice da kupim klincu za jaslice? Krecemo u septembru i rekose mi da mu ih spakujem. Do sada nije nosio patofne, posto je vrucina a i prohodava, stalno ide bos, cak i po dvoristu. Jedino mu za napolje obuvam sandalice.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1609
9.8.2013 16:27:04   
Mizzy
Jao Nela, super su :) Ici cu da vidim, hvala!

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 1610
13.8.2013 9:47:17   
Odri Hepbern
Ajde da ponovim pitanje! Ne znam kada da mu kupim jesenje cipelice, da li da cekam poslednji trenutak zbog rasta nogice? Imate neki predlog? Ili bih mozda mogla da mu uzmem jesenje a ove sandalice sto sada nosi da 'glume' patofne u vrticu dok je toplo? Za zimu imam, uzela sam u naturinu.
IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern

Imate li predlog kakve patofnice da kupim klincu za jaslice? Krecemo u septembru i rekose mi da mu ih spakujem. Do sada nije nosio patofne, posto je vrucina a i prohodava, stalno ide bos, cak i po dvoristu. Jedino mu za napolje obuvam sandalice.

Direktna veza do poruke: 1611
13.8.2013 10:01:03   
Torbica
Odri, moji svi nose za vrtic Grubinove anatomske sandalice, u apotekama ih ima, nisu ni skupe,a kaiscici se mogu pomerati. Uvek uzmem komotnije i bas ih dugo nose, vise nego standardne sandalice. Ja sam sa njima prezadovoljna. Evo maleni vec mesecima nosi, a bice mu dobre i za vrtic, nosi 23, samo Grubinovi brojevi se razlikuju, uvek su veci, ja povedem dete pa tako kupim. Mozes odmah da mu kupis, nema sta da cekas poslednji momenat. Pozz

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

Direktna veza do poruke: 1612
13.8.2013 10:22:29   
Odri Hepbern
Na Grubin sam potpuno zaboravila user posted image , ja ih nosim po kuci. Znaci nema veze sto tek prohodava, mogu da mu ih uzmem? Vec je prilicno stabilan kada ga vodim za jednu rucicu samo nikako da se sam pusti. Onda cu cim mu omale ove naturino sandale uzeti grubin za jasle.
A jesenje cipelice? Sta im obuvas?
Ps. Moram da izmenim ticker, sad vec imamo 1g+1n user posted image

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 13.8.2013 10:24:40 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1613
13.8.2013 10:32:22   
cockic
kod nas za vrtic samo dozvoljavaju patofne,sandale ne.nemam pojma zasto.ako sam dobro razumela kod vas deca u vrticu nose sandale ne patofene.
petar nosi u vrticu samo baldino patofne uglavnom,zimus je nopsio neke druge i cim je otoplilo opet baldino.sad za vrtic i leni planiram baldino sad od septembra kad krene.

a sto se tice grubin sandala super su,pekisa je imao proslo leto.zadovoljna sam.ovo leto smo im uzeli nike sandale i ok su.zadovoljna sam i sa njima.ovo su bez anatomskog uloska i za vodu su.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1614
13.8.2013 10:35:52   
Odri Hepbern
Gde uzimas Baldino U Bg-u?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1615
13.8.2013 10:40:36   
cockic
baldino ima svuda,sad imaju i sajt.tamo ti lepo pise bas ko ga sve prodaje.ja sam ga uzimala uglavnom na vidikovcu.tamo sam zivela pa sam tu radnju pronasla.inace ga ima i bulevar,nbg.tako da i sad kad idemo kod sveki na rucak svratim tako i kupim.ili kazem sveki da uzme.mada sad za lenu moracu je voditi zbog velicine da proba.

Direktna veza do poruke: 1616
13.8.2013 10:43:50   
Odri Hepbern
Ok, hvala ti. Znaci imaju bas obucu za decicu koja prohodavaju? Verovatno su malo povoljniji?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1617
13.8.2013 10:48:33   
Torbica
Odri, nas ortoped smatra da prve 3 godine dete treba da nosi anatomsku obucu, pa ja mojima patofne nikad nisam obuvala. Za napolje nosimo Geox i Ciciban, ponekad Pavle, ali Geox i Ciciban uglavnom. A za unutra iskljucivo Grubin, svo troje. user posted image Meni je vazno da su im udobne, jer mogu i po sirini i po duzini da se fino nameste, i oni ih vole. Nakon onih za prohodavanje, koje su nam uvek bile Ciciban, presli su u Grubin. Jer, kad teh prohodaju, kombinuju puzanje sa hodanjem i onda mi se cinilo da im za puzanje Grubin nije bas najbolja opcij. Ta faza je kratka, otprilike prvih mesec dana od kad prohodaju, posle vise nema puzanja i moze Grubin. user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1618
13.8.2013 10:57:46   
Odri Hepbern
A mi smo po kuci i cesto po dvoristu bosi, a inace imamo naturinove sandalice. Lepo mi gazi, ne krivi nogicu. Njihove zatvorene mu ne odgovaraju zbog viseg risa. Joj, moracu malo da obilazim radnjice pa cu se odluciti. Ionako je toplo, stavim ga u kolica pa polako.
user posted image
Ps. a kod ortopeda su vas poslali zbog nekog problema ili ih vodis samoinicijativno? Nama nikada pedijatar nije rekla da treba da idemo.

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 13.8.2013 10:58:50 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1619
13.8.2013 11:41:47   
cockic
sad su misljenja ortopeda podeljena,neki kazu anstomska neki kazu nema potrebe.sve je ipak do nas mama koji cemo savet poslusati.iskreno moja deca nemaju ravna stopala ,cak nema ni lena.e sad da li se to menja ako sad nema ravna,moze da dobije nemam pojma.kuci je bosa tj.su bosi,napolju sad nose sandale.prva obuca je bila petrova polino,druga baldino.on je jeko lepo hodao.bile su kao kao nove.nije suljao onim vrhom cipele.jako lepo je dizao nogice.i sad lepo hoda.nemaju krive noge.jedino lena jednom nogom vise gazi ka spolja.ali to je od spavanja na stomaku.tako je peki.inace rodjeni su sa stopalima ka unutra.a od tog spavanja otisle ka spolja.pekisa sad lepo pravo gazi sa obe nogice.kao mali maneken user posted image

ja sam sa nekih 10 godina krenula u neku skolicu manekenstva i od tad hodam svaka noga ispred.kao na pisti user posted image .ostao mi taj hod.mozda nekom deluje cudno.ali tako sam navikla.

baldino inace ima anatomski ulozak.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1620
17.8.2013 10:28:54   
Ana RR
Marku su pukle Rider sandalice, koje inače nosi jednom nedeljno jer se stalno sapliće u njima, kolena su mu uvek oderana. Nemam račun, imam samo kutiju, da li mogu da ih reklamiram?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1621
17.8.2013 10:37:42   
Наташица
носимо цицибан ципеле, дубоке. које су позади тврде, јер малена има мало криве зглобове ка унутра па ортопед нам показао вјежбице и коју обућу да купимо. такође имамо и сандалице, али их избјегавамо, јер нису тврде.

"timeo hominem unius libri"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1622
17.8.2013 11:30:03   
isidora88
Ana,bez racuna ti ne vredi...

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Наташица)
Direktna veza do poruke: 1623
17.8.2013 15:40:56   
Leax

IZVORNA PORUKA: isidora88

Ana,bez racuna ti ne vredi...

U pravu si Isidora a cak i kada imas racun retko kada zamene ili vrate novac jer kada se takva obuca i posalje na CIS institut koji kontolise kvalitet obicno utvrde da je kupac mehanicki ostetio obucu user posted image Ma strasno, nema nikakve zastite za potrosace sve je to sarena laza.

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1624
17.8.2013 15:58:53   
isidora88
zato kupujte u deichmanu, tamo vracaju odmah da menjate ili vam vrate novac, super im je politika firme, svugde treba da je tako a ne da cekas mesec dana i vise odluku o uvazavanju reklamacije i na kraju te ispaleuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Devojčica sa šibicama - najtužnija bajka d...
Bliže se praznici i nekako se uvek setimo jedne od najtužnijih bajki svakog detinjstva.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here