|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sampita
2.2.2013 16:08:31   
imperial
Probala sam juče da napravim šampitu po ovom receptu i mogu vam reći ovako:
ako se napravi korica po ovom receptu,znači od 10 žumanaca itd.ona bude mnogo velika za šam po ovoj meri,ja sam pekla koru u plehu od rerne,dim.oko 25-35 cm i korica bude super ali zato šama bude malo,za tu koru treba da ga bude duplo više da bi šampita bila velika ko iz poslastičarnice.Onda jedino da se napravi manja kora od upola sastojaka u nekom malom plehu a na nju šam od 10 belanaca,inače recept je dobar samo što šam mora da bude baš čvrst inače će da splasne.Ja ću sledeće nedelje opet da je napravim,ali u ovom malo izmenjenom sastavu.user posted image hvala za recept.
Ja imam odličan recept za krempitu,ali onu pravu,user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Sampita
3.2.2013 8:58:14   
bojanica7
imperial, slazem se s tobom, ja juce pravila dve. pre podne neuspelu (nisam dovoljno miksirala, i bila mi jako niska pena) i po podne uspelu (dovoljno miksirala i uspela mi pena) al je fora sto je pena duplo veca od kore, dakle, potrebno je vise belanaca da bi bila onaaako visoka ko u poslasticarnici. inace je ukus fantastican.

daj recept za krempitu user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Sampita
3.2.2013 13:10:46   
jovicaa
jao jedva cekam da pravim sampituuser posted image ali jos imamo kolaca od pre neki dan... pa cekam da se to pojede

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Sampita
3.2.2013 13:24:02   
hanic
vidim da ce i kod mene biti sampita danas ili sutra user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Sampita
3.2.2013 17:45:23   
nina26
Imperial daj recept za krempitu, ova sampita mi nekako mnogo komplikovanauser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu hanic)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Sampita
3.2.2013 17:47:41   
Olga75
e , ima tema krempita , molim vas na pretrazivac user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Sampita
5.2.2013 17:49:47   
jovicaa
sta se radi sa njom kad je gotova frizider?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Sampita
5.2.2013 17:59:38   
nina26
Jovice kad je sampita gotova, pojesti je odmahuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Sampita
5.2.2013 18:47:56   
jovicaa
user posted image jos se ne usudjujem eno je na terasi hladi seuser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Sampita
9.2.2013 13:57:09   
anajid
Jovice kakva je ispala sampita?Ja sam danas pravila,malo drugaciji recept u principu isto.Odlicna je ,jedino sto sam je isekla jos toplu (oci mi gladneuser posted image ),tako da mislim da ce biti lepsa kad se rashladi.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Sampita
16.2.2013 21:51:24   
lesica
Ja pravim po ovom receptu

kora:
6 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika vode
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo

Umute se žumanca sa šećerom pa se doda sve ostalo,izmeša i izlije u pleh od špreta pokriven pek papirom (dakle onaj najveći) Peče se na 200°C 10ak minuta,tj. dok ne porumeni. Kada se malo prohladila kora iseče se na pola,pa se jedna polovina iseče na male parčiće (to je kora odozgo)

Šam:
6 belanaca
6 kašika šećera
1 kašika sirćeta

Šerbet:
2 šolje šećera
1 šolja vode

Belanca se umute uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam,pa kada je dooobro umućeno na samom kraju se doda kašika sirćeta. Onda se doda vreo šerbet,i nastavlja se sa mućenjem bar još 5 minuta. Ostavi se nekih 15-20 minuta da se ocedi višak šerbeta,pa se lagano kašikom prebacuje na koru koju smo stavili u manji dublji pleh. I na kraju se odozgo poredja ju parčići.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Sampita
20.2.2013 18:02:04   
nina26
Moram da se pozalim na sampitu, da mi nije ispala bas kao ona prava penasto,kremasta sampita...user posted image

Sam mi je bio vise kao obican slag, pa nisam ni imala utisak da jedem sampitu, vec praznu tortu sa slagom.....

a trebala sam definitivno da smanjim secer, jer ipak pola kg je preeeevise za moj ukus....

i, da kora mi je imala jak ukus jajetauser posted image mozda, jer sam dugo mutila zumanca sa secerom....

uglavnom, za mene je sampita bila totalan neuspeh user posted image mora da se pronadjemo u onoj Lesicinoj piti sa eurokremom user posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Sampita
11.3.2013 13:17:38   
liliana
Ja sam pravila ovu šampitu po Lesicinom receptu.
Ljudi moji, ovo je fantastično!!! Moji su svi oduševljeni. Pravila sam jew već 2 puta i oba puta je bila super.
Hvala dragoj Lesici i sve pohvale za njen recept!!!

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Sampita
20.9.2014 16:15:16   
bubulence
upravo sam umutila koru po lesicinom receptu, medjutim fila za koru nije bilo ni za pola srednje tepsije a ne za najvecu...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Sampita
20.9.2014 17:12:28   
bubulence
ustvari treba namazati u tankom tankom sloju jer naraste.
izleda da ce biti ok user posted image

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Sampita
20.9.2014 17:16:31   
Bibilib
Joj sto je ja volim ....user posted image user posted image user posted image probacu i ja da je napravim ako mi Lesica da recept?! user posted image

Ahaaa, upravo sam ga videla...


< Poruku je uredio Bibilib -- 20.9.2014 17:17:30 >


_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Sampita
20.9.2014 18:51:42   
Žapkić
Ovaj Lesicin recept je fantasičan!!!Ja sam pravila ovu šampitu po njenom receptu nebrojeno puta. Mi smo se svi navukli na nju!!! i svaki put mi super ispadne.

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Sampita
20.9.2014 18:58:26   
Jole84
Kad god sam pravila šampitu ispadne mi katastrofa, dobra za baciti odmah user posted image Skroz padne. Baš ću da probam ovaj Lesicin recept, ne volim slatko nešto posebno ali šampite njammmmm user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Žapkić)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Sampita
20.9.2014 19:08:47   
Mala Elena
Osramoticu se sada , ali nikada je nisam pravila. user posted image
Zasto da se nerviram da li ce ispasti dobro kad mi je lakse otici u poslasticarnicu , uz to popiti limunadu i iskulirati .user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Sampita
30.11.2014 21:30:48   
soni
probala sam dva pita...cim se napravi bude ok, ali posle pocne da mi curi belance, kao da se topi user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Sampita
30.11.2014 21:34:41   
vikiveki
Soni,to ti procuri zato što verovatno ne umutiš dobro šne tj. možda šećer ne ušpinuješ dobro

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Sampita
30.11.2014 21:38:06   
soni
znam da je to..ali koliko god da mutim isto...user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Sampita
30.11.2014 23:44:02   
bubulence
Soni moras da mutis dok se ne ohladi skroz. meni je ovaj recept na kraju ispao savrsen.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Sampita
1.12.2014 8:39:06   
branki*
ne znam da li sam ikad u zivotu pravila sampitu...a,volim je,nije da nijeuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Sampita
29.1.2015 19:23:22   
bubulence
upravo napravila, opet user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here