|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija 2. deo
25.1.2013 21:37:15   
Maslacak15
Polako Andjela! Nema plakanja. Nije nista strasno imas jednu mutaciju i to heterozigotnu u enzimu za tetrahidrofolat reduktazu. To je jako cesto, Heterozigot, znaci da ti je druga kpija gena normalna sto naravno implicira da su eventualni efekti mutaicje blazi. To znaci da telo ima problema da iskoristi folat. Osim toga postoji blaga sklonost ka trombofilijama. Ali nema nikakvih dokaza da heterozigotno ova mutacija pravi velike probleme u zatrudnjivanju i odrzavanju trudnoce. Prokonsultuj se sa hematologom ali nema razloga za depresiju draga stvarno. Ja mislim da je ucestalost ove mutacije znatna, samo zene eto prosto ne proveravaju pa ni ne znaju da je imaju.user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1426
25.1.2013 22:17:19   
ANDJEELA
maslacak hvala na odgovoru,nemogu ti opisati koliko mi znaci,sta bi ja bez tvog saveta neznam ni sama. Da si nam ziva i zdrava sto godinauser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1427
29.1.2013 23:50:13   
Cica Zavodnica
Drage moje, uz svoju terapiju za stitnu zlezdu koristite caj od maticnjaka i maticni mlec u medu, meni je pomoglo!

(odgovor članu ANDJEELA)
Direktna veza do poruke: 1428
30.1.2013 12:20:35   
srculence25
meni se cini po mom rezultatu da je sve ok samo me buni sta od navedenog treba da gledam
T3 1.7 0.35-4.94
T4 87 60-160
TSH 2.18 0.35-4.94
FSH 6.1 folikularna faza:3.35-21.36 faza ovulacije:4.97-20.80 luteinska faza:1.11-13.99 postmenomauza:2.58-150.53
LH 5.5 folikularna f:2.39-6.60 faza ovulacije:9.06-74.24 luteinska f:0.90-9.33 postmenopauza:10.39-64.57
prolaktin 18.6 5.2-26.5
estradiol 55 folikularna f:21-151 faza ovulacije:38-649 luteinska f:21-312 postmenopauza:10-28
testeron 1.51 0.45-3.74
ove faze me bune neznam koju da gledam.Radila sam 4 dc i kako bih po ovome znala kad je ovulacija

(odgovor članu Cica Zavodnica)
Direktna veza do poruke: 1429
30.1.2013 12:23:09   
Jole84
Srculence pošto si radila 4dc,onda gledaš folikularnu fazu user posted image
Puno sreće user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1430
30.1.2013 12:53:13   
srculence25
i kako se cine rezultati?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1431
30.1.2013 13:41:45   
imperial
Meni se cini da su ti svi rezultati okuser posted image

Direktna veza do poruke: 1432
30.1.2013 15:44:31   
jess021
srculence 25, jesi radila AMH na KCV?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu imperial)
Direktna veza do poruke: 1433
30.1.2013 16:02:03   
17 joka
Srculenceuser posted image   za  rezultate

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1434
31.1.2013 0:16:42   
srculence25
jess021 jesam draga samo AMH mi je 5 februara gotov jos samo to cekam.Hvala vam

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1435
31.1.2013 15:38:23   
Jole84
Srculence navijamo za odličan AMH user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 1436
1.2.2013 13:18:04   
srculence25
hvala draga i ja se nadam da ce biti dobar :) cim saznam javljam vam :*

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1437
2.2.2013 15:04:15   
Maslacak15
babby draga, estrogen i progesteron su jako niski kao da jajnici potpuno miruju tj kao tokom menstruacije. Znaci neko mora da ti restartuje ciklus jer ko zna kad ces ovako da dobijes. Mislim da je prioritet isto ozbiljna hipofunkcija stitne. Nemoj sama da povecavas dozu nego se obrati endokrinologu. To ti je moj savet. I onda neko mora da te prati, da odradi ponovo FSH na pocetku ciklusa i da se vidi rastu li folikuli uopste ili ne...Trenutno se ne desava bog zna i kao sto rekoh ako nista ne preduzmes moze jako dugo da potraje dok dobijes. Puno te pozdravljam.

Direktna veza do poruke: 1438
3.2.2013 17:05:30   
babby
maslacak hvala na odgovoru,a kazi mi dal mi je za neku utehu amh koji je 1,9 i broj antralaca 10 znam da nije neka cifra ali eto....

Direktna veza do poruke: 1439
4.2.2013 11:34:36   
Maslacak15
Sigurno da je za utehu babby!!! Mislim sigurno je pozitivan faktor da je AMH ok i da su antralni folikuli prisutni. Znaci rezerva je tu. Pitanje je samo zasto jajnici slabo reaguju i kako ih pokrenuti. Mislim da pod broj 1 mora da se sredi stitna jer to je ozbiljan hipotireoidizam (TSH 9). Zato sam i predlozila da ides kod nekog endokrinologa/ reproduktivca. Mislim da ginekolozi prosto nemaju dovoljno znanja za takve stvari. na kraju krajeva nije im to struka. Ne znam ko te do sada lecio, kakve si stimulacije probala itd ( pominjala si VTO ili sam te pomesala sa nekim?).
Ja bih na tvom mestu otisla kod nekog dobrog endokrinologa i insistirala na svim hormonima , ukljucujuci androgene, nabubreznu zlezdu hipofizu itd itd. Da se vidi ima li necega sto blokira rad jajnika. Nemoj ni slucajno da odustajes i da padas u ocajanje, samo mislim da treba da se aktiviras. Nije lako, naci dobrog lekara koji ce da se posveti je nekad najveci problem.user posted image

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1440
4.2.2013 17:35:39   
babby
Maslacak sta bi mi bez tebe divna si za sve ovo sto nam pomazes zasluzujes da ti se ispune sve zelje nas ima tako puno ovde i svakoj od nas izadjes u susret,a nisi me pomesala imala sam 2 neuspele vto i 2 prekinuta postupka jos u pocetku ,ako ti nije problem da mi kazes koji su ti hormoni koje bih jos trebala da uradim pa kad odem kod dr. da imam sve kod mene inace su mi radili punkciju (mislim da se tako zove)cvorica stitne zlezde i sve je o.k a sto se tice tsh u aprilu prosle god je bio 1,6 savrsen ali sam ovih zadnjih par mesweci pod velikim stresom narocito na poslu i bila sam malo vise opterecena sa bebomuser posted image ali posle ovolkog tsh resila sam od juce da sve gurnem u drugi plan a i malo poradim na sebiuser posted image

Direktna veza do poruke: 1441
4.2.2013 17:46:59   
17 joka
Babby,  mila    nemoj  se  puno  sekirati  ja  sam  isto  imala  problema  sa    prog.  estradiolom,  FSH,LH,  strasno  jednom  nisam  dobila  9  meseci  preskakalo  je  uzas

nisam  imala  problema  saTSH  i  prolaktinom  sad  imam i  eto    nikako  da  sve  bude  ok
ali  stres  je  cudo  znam  iz  iskustva

zato  sad  misli  na  sebe sve  sredi  i  biceuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1442
4.2.2013 19:24:20   
babby
Joko muke nase sa tim hormonima neznam dal pijes nesto od prirodnih preparata ja jesam prosle god. svasta nesto i mogu ti reci da su se manje vise svi regulisali sad me poslednjh meseci uhvatila neka tuga neka negativna energija user posted image ali vidim da od toga nemam nista pa kako neko rece a ja ga od juce citiram 'danas je prvi dan ostatka mog zivota".......

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1443
4.2.2013 21:25:05   
17 joka
Pitaj  me  sta  od  prirodnih  stvari  nisam  koristila  nije   islo  nikako

jedino  su  Utrogestan  i  Estrofem  sredili  stvar  i  gluformin naravno kombinacija  je  uzasna  ali    vredi

a  za  stres  ja  se  trudim,ali  nista  do   proleca   kad  je  lepo  vreme  ja  samo  u  kuci  prespavam pa   to  cekam    znam  da  ce  sve  biti  bolje.

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1444
4.2.2013 21:44:41   
Maslacak15
babby draga,
Mozda je ipak bolje da trazis od ginekologa da ti izazove ciklus, tj da ti prepise progesteron da bi izazvala krvarenje. Pa da startujes od nule. A ne da radis hormone tako van ciklusa. Premda stvarno deluje kao da jajnici bas miruju. Uz klasicne hormone estradiol FSH, LH, progesteron trebaju ti i Inhibin B, (3 eg dana ciklusa), zatim androstenedion, testosteron, DHEAS, kortizol, ACTH, antitela na stitnu zlezdu...Cime si stimulisana kad su prekidani VTO ciklusi. Mislim da ti treba pomoc specijaliste. Jako visok FSH jeste problem ali nije neresiv problem, ali je ipak bolje da probas da resavas sa lekarom nego da cekas da se desi samo. Da li si probala maticnu mlec? ( ovo nije zamena za endokrinolog a naravno, ali mislim da je dobra stvar koja ne moze da steti). Drzi se draga i nemoj da ocajavas!

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1445
4.2.2013 22:16:28   
17 joka
user posted image Babbz,  moj  FSH  je  bio  16.5  a  LH  6 haos

i  za  progesteron i  estradiol  da  nepricam jako  lose

sad  ja  koristim  Utrogestan  posle  15  dana  ciklusa  da    bih    dobijala  i  ako    neuzimam  retka  je  teorija  dauser posted image   dodje

O  imam  u  poslednje  vreme  kad  sam  bila  na  UZ  ali  sad  kakvo  je  stanje   neznam
hormoni  su  onako  sredina  ali  kako  je  bilo  dobro  je

sad  bas  cekam  sta  ce  biti hoce  li  dociuser posted image   ovo  je  drugi  mesec  kako   nekoristim  hormone
sad    O  osecam  da  je  bila  a sta  ce  biti poitanje  je...

Direktna veza do poruke: 1446
5.2.2013 8:05:01   
babby
Meni je cikloproginova uvek regulisala ciklus e ovog puta nije meni je profesorka Vujic(izvinjavam se ako nisam smela ime da napisem) prepisala terapiju sa cikloproginovom od 5 dana ciklusa pa 3,6,9 estradiol ampule tako jedan mesec sledeci mesec isto ciklop.3,6 dam estradiol ampule i tog meseca estrofem medjutim ja samsve to primala ali estrofem nisam glupa sam ispala procitala sam nus pojaveuser posted image i njega nisam pila ali sada imam problemda pronadjem estrdiol ampule pa da pocnem ponovo Joko kako ti reagujes na estrofem. Maslacak draga naci cu rezultate nekih hormona koje sam radila aove koje nisam uradicu,inace iskreno moj lokalni dr.enokr. je o.k ali je Vuja bolja medjutim treutno nisam u mogucnosti da odem kod nje malo je skuplja a mi skupljamo pare za novu vto user posted image A da i planiram da pocnem ponovo tu celu terapiju da koristim i da ubacim progesteron e sad dal od 15 ili 16 dana

< Poruku je uredio babby -- 5.2.2013 8:07:01 >

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1447
5.2.2013 15:12:05   
17 joka
Babbz, mila moja ja sam prestala da citam nus pojave,ja inace na kontraceptive i hormone uvek reagujem na neki nacin

sto se tice Estrofema nista posebno, grudi su me bolele , malo si razdrazljiva od silnih hormona ma nista posebno

ja sam pila puno tecnosti pa mi je to olaksavalo

ali za Edtrofem sve pohvale ja sam ga pila 3x1

srecno dragauser posted image jako

(odgovor članu babby)
Direktna veza do poruke: 1448
6.2.2013 13:26:12   
srculence25
Drage moje jako sam zabrinuta.Stigao mi je nalaz AMH ali nemogu da ga desifrujem tacnije pokusacu da vam docaram. vrednost dobijena u vrednosti je 20,1 ili <0,1 ili L0.1 tako nesto nemogu uopste da razumem sta znaci ili je ceo broj da lici na bor 2 ali bez kukice a lici i na slovo L a moze biti i ovaj znak <.Pa u tabeli median neki 2,56
0,19-9.13 25-40 god a meni je 26 user posted image jel to znaci da mi nema pomoci

< Poruku je uredio srculence25 -- 6.2.2013 13:33:15 >

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 1449
6.2.2013 14:10:56   
17 joka
Mila  sada  si  me  potpuno  zbunila
sad  neznam  sta  ti  pise  na  tom  rezultatu
ako  je  <0.1  nije  sad  smak  sveta  i  Daca  ima  toliki  AMh  ali  ima    vodeci  folikul  uvek

proveri  antralne  folikule

ako  mozes  postavi  sliku  rezultata  da  vidimo  sta  pise

Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here