|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima
28.1.2013 21:53:11   
bea83
A što,Ana? Nije to tako puno uopšte

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2351
29.1.2013 0:16:18   
Zemunka85
Moj cimer iz sobe je rekorder. Ima 5m i bar 10kg :-)

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2352
29.1.2013 14:47:23   
Janncica
Bili smo na kontroli danas. Napredovao 1700g user posted image Samo siki,ljubi ga majka... user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2353
29.1.2013 15:04:37   
Skockica
3600gr, 53cm na rodjenju
3550gr na otpustu iz bolnice, 5. dan po rodjenju
4200gr 15. dan po rodjenju
Sad cekamo prvu kontrolu 7. februara da vidimo kolimo imamo gramica i centica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2354
29.1.2013 21:33:05   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: bea83

A što,Ana? Nije to tako puno uopšte

Pa nemam pojma, ovo je kao u prvoj godini kada je svaki mesec dobijao skoro po kg, u drugoj godini to ide sporije. Mada, ne bi čudilo da ga je sestra prošli put loše izmerila pošto je bila jedna nadrndana koja nema strpljenja. Ja u stvari primetim koliki je tek kada ga vidim sa drugom decom, višlji (viši, kako god) je od dosta trogodišnjaka.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2355
29.1.2013 21:37:27   
mica0
Bebac mi uopste nije dodao na kilazi samo 650 gr za prvi mesec a dojim je i to na 2h? Sta raditi?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2356
29.1.2013 21:41:07   
madre
mico, pa sta kaze pedijatar? ja mislim da to i nije toliko strasno... deca razlicito napreduju... mozda poredis sa decom sa ove strane koja prilicno napreduju pa ti je zato strasno...

< Poruku je uredio madre -- 29.1.2013 21:42:41 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 2357
29.1.2013 21:51:48   
nink
Mico donja granica za napredovanje je ispod 400 gr tako da nemoj da se sekiras....Nemoj joj uvoditi dohranu...Mozda je samo pogresna tehnika dojenja..Da li joj u jednom podoju nudis obe dojke ili samo jednu..I kako kaki i koliko piski..Nisu sv bebe istei najvaznije je da se ne sekiras...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2358
29.1.2013 21:54:07   
Torbica
Mico, ja bih nastavila sa dojenjem. Ako nije nervozna, razdrazljiva, gladna, puni pelenu, spava... To je njen ritam. Prati i doji na zahtev. To je na granici za dohranu ali opet, svaka beba ima svoj ritam. Naravno, konsultacija sa pedijatrom!

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 2359
29.1.2013 22:00:24   
milicicak
Mico, mozda ovo pomogne http://kellymom.com/health/growth/growthcharts/, meni je mnogo zivaca ustedelo

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2360
29.1.2013 22:03:49   
mica0
Idemo za 5 dana na kontrolu na merenje, kaki posle svakog podoja i to joj je zlatno zuta kaka, piski normalno, nekad i vise, spava mi nocu po 3h veze uz dva budnjenja u pola 3 i pola 6, preko dana place kad je budna ali zbig grceva i sisa na 2h, nudim joj obe dojke po 15 min jednu, pa 15 min drugu, a nekad i duze. Trudim se da je budim ako se uspava na sisi. Mleka imam, od pre 4 dana se izmlazavam i dajem joj na flasicu nocu i nekad danju, popije u rapsonu od 60ml do 12oml, sve zavisi kad je sisala. BAs necu da joj uvodim vestacku, ali nemam pojma.

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2361
29.1.2013 22:04:52   
Maslacak15
Nikako mi nije jasno sta ima toliko strasno u tome uvesti dohranu? Ok zene koje imaju dovoljno mleka i dete lepo napreduje- sigurno najbolja varijanta. Ali sto bi dete bilo na donjoj granici prihvatljivosti? Otkud znate da je to njegov fizioloski optimum a da nije prosto gladno jel nema vise? I sta se time dobija, insistiranjem na iskljucivom dojenju ako je rezultat suboptimalan? Stvarno ne razumem...Ja se nebih dvoumila ni sekunda.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2362
29.1.2013 22:10:11   
Sanchy
Mico i moj je tako u prvom mesecu,uveli smo dohranu jer bi se on uspavao sisajuci i cak mi tako smanjio mleko..,u drugom mesecu se uspostavila laktacija normalno zahvaljujuci pumpici a u trecem smo izbacili dohranu ..on i inace ne napreduje puno do 900g mesecno a jede kao lav ,po dr.to je skolski i sasvim dovoljno preterano napredovanje nije bas ni tako dobro,,,zato se ne sekiraj,konsultuj se sa pedijatrom i kako ti kaze..user posted image ...Maslacak slazem se,,nisam videla apsolutno nikakav problem sto je jeo i ad.,pored mog mleka,vazno da je bio sit i zadovoljanuser posted image ...Mico sad sam procitala da si napisala da popije izmedju 60 i 120ml,,pa to je sasvim dovoljno...moj je toliko jeo ja mislim u trecem mesecu ,,

< Poruku je uredio Sanchy -- 29.1.2013 22:14:13 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2363
29.1.2013 22:12:38   
nink
Maslacak nemoj pogresno da me razumes ,nemam ja nista protiv dohrane..Ja imam lose iskustvo jer sam bebcu prva dva meseca kombinovala dojenje i dohranu i poceo je da odbija dojenje...Verovatno je osetio flasicu,i jedva sam ga vratila na dojenje...I sada ima faze da nece da sisa....A on je manje sisao i pocelo je i mleko da mi se smanjuje i to sve bog dohrane...Mico meni to zvuci sve ok sto si navela ali moj savet je da probas da joj dajes samo jednu dojku po podoju jer to masnije mleko je tek na kraju....I probaj na zahtev da je dojis i u roku od 2 sata uvek ista dojkaa tek posle menjas drugu..Nadam se da si me razumela...

Direktna veza do poruke: 2364
29.1.2013 22:17:11   
Sanchy
Meni licno,dohrana nikakav problem nije napravila,Imala sam Aventove flasice sa jedinicom cuclom i tu je rupica minijaturna ,mislim da mu je bilo teze na flasicu nego na sikuuser posted image ...uporedo sam i dojila i davala na flasicu,,nikakav problem,,cak sad kada mi je stalo mleko upravo zbog toga nisam imala problem sa prelaskom na flasicu jer je fakticki od drugog meseca koristimo a vidim da je to mnogim majkama problem..

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 2365
29.1.2013 22:17:14   
sneza24
Mico ja bih nastavila samo sa dojenjem, bar narednih pet dana kako vam je dr rekao, pa ćete videti šta dalje kad odete na kontrolu.
Ako je sve ovako kako si napisala ja tu ne bih uopšte uvodila dohranu jer neke bebe su jednostavno takve,dobijaju manje na težini.Moj sin je bio takav,dobijao je oko 750 g prva 2 meseca i naša dr je rekla da i dalje dojim,da ništa ne menjam jer je jednostavno takva beba.
A jednom nam se desilo da je za 2 meseca dobio svega 200 i nešto grama pa sam opet nastavila samo sa dojenjem i išli smo na kontrolu za 3 nedelje i ispostavilo se da je vaga bila neispravna.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 2366
29.1.2013 22:25:22   
sneza24

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Juče smo bili na sistematskom (i primili priorix), Mare ima 84cm i 12600g. Kaže doktorka da je odličan i kaže da ne zna koliko je star, rekla bi da ima 2 godine. Super beba, kaže user posted image

Danas smo bili na sistematskom zbog vakcine, ima 87,5cm i 13690g. Neverovatno mi je da je za dva i po meseca ovoliko napredovao user posted image

Ana tako je i sa Davidom bilo.Sa 13 meseci je imao manje od 9,5 kg a sa 15,5 meseci je imao 10700 g.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2367
29.1.2013 22:31:44   
Maslacak15

I mi smo koristili aventove flasice sa rupom 0, a malo kasnije sa 1. I dojila sam ga paralelno sa dohranom dok nije napunio pet meseci. Tada je tek poceo da odbija dojenje, verovatno jer se kolicina mleka bas smanjila. I dobijao je puno na tezini, dohranu je prihvatao nakon dojenja, a to mu bas nicemu nije smetalo. Iako je spadao u vrlo velike i krupne bebe ( sa 6 meseci je imao 10 kg), razvijao se ekstra brzo i prohodao u potpunosti sa 10 meseci ( ne preterujem). Otkako je non stop u pokretu ( posle 6 og meseca, otkako je propuzao) znatno je usporio dobijanje na tezini i sada sa 13 meseci ima 83 cm i 12,5 kila sto je sasvim ok. Nije malo ali nije ni specijalno mnogo. Slazem se da ima stine dece ali mislim licno da nikog ne treba izgladnjivati. Svaka majka treba sa pedijatrom da utvrdi sta je najblize istini u odredjenoj situaciji.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 2368
29.1.2013 22:49:51   
Sanchy
E da,Avent 0,vec sam zaboravilauser posted image ,,najbolje su ako mora da se daje na flasicu a da bebac i dalje sisa,,iz mog iskustva,,,

Direktna veza do poruke: 2369
29.1.2013 23:02:04   
Odri Hepbern
Mico i mi smo u prvom mesecu dobili 670g i dokt je rekla da je to ok. Ja sam mu prvi i drugi mesec dodavala i ad ( isto je pio iz avent flasice ) jer nisam imala dovoljno mleka, i nije odbijao da sisa zbog toga. Posle drugog meseca sam mu ukinula dohranu, sada samo sisa i bas lepo napreduje. Sa 5.5mes je imao 8kg, a rodjen je sa 3.330kg.
Ako ti beba lepo spava i ima normalnu stolicu ne znam zasto bi se zabrinula. Vidi sta ce biti na tom merenju pa se tada posavetuj sa doktorkom.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 2370
29.1.2013 23:19:07   
jovicaa
mico nama je pedijatar rekao da je dovoljno i 600 gr da napreduje za mesec dana, tako da ne brini i nastavi da dojis! bitno je da je ona zadovoljna, da lepo kaki i piski i da napreduje.. ne mogu sve bebe isto da napreduju. neka beba vise napreduje u prvom mesecu, neka u drugom, tu nema pravila. ja bih bez razmisljanja nastavila sa iskljucivo dojenjem(na zahtev), ne bih davala ni svoje mleko na flasicu...
tvoje mleko je od neprocenljive vrednosti za nju.. videces, mozda drugog meseca dobije vise!
maslacak niko ovde nema nista protiv dohrane, ali ako beba napreduje i lepo sisa, stvarno je iluzorno dodavati dohranu. a 600 gr je ok, barem po 2 pedijatra sa kojima se ja konsultujem.

< Poruku je uredio jovicaa -- 29.1.2013 23:22:37 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 2371
29.1.2013 23:40:07   
Sanchy
Jeste dovoljno ali je pitanje da li beba dobija dovoljno mleka sisanjem ako majka to ne izmeri znaci izvadi mleko da na flasicu pa nakon popijene koicine ponudi ad ,,ako beba nece,dovoljno je a ako hoce onda nije dovoljno i potrebna je dohrana,to je stvarno prosto proveriti,nego razmisljati da li je beba gladna ili nije..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2372
30.1.2013 0:23:47   
Bebilina
Mico 650gr nije premalo i nema mesta za brigu jer to samo moze negativno da utice na dojenje. Moja cerka nije dodavala ni priblizno koliko sin, dva potpuno razlicita deteta od starta. user posted image

Milicicak ne otvara mi ovaj link, al verujem da su u pitanju WHO grafikoni rasta.
Elem mi ih imamo u kartonu koji je uvek kod nas. Tu nam sve stoji: mere, komentari zdravstvenih radnika, "milestones", vakcine itd. Na jednoj od strana se objasnjavaju grafikoni rasta i pise da dok beba ne skace ili pada vise od 2 linije za jedan vremenski period onda je to normalno. A vremenski period je u prvih 6 meseci 1 mesec, u sledecih 6 2 meseca i nakon toga 3 meseca.
Znaci podje se od toga sa koliko je beba rodjena jer nisu ista ocekivanja za bebu od 2.5, 3.5 i 4.5kg i trebalo bi da se prati kriva u centilima sa odstupanjima ne vecim od 2 krive.

Evo linka za krive za devojcice za prvih 6 meseci posto onaj Kelly meni nije ispravan:
http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf

Zdravstveni radnici ce se zabrinuti tek kad recimo devojcica sa prosecnom tezinom na rodjenju (50cent-3.4kg) u prvom mesecu izgubi na tezini, tj ne povrati porodjajnu tezinu i padne ispod 9cent ili doda vise od 1.6kg i skoci iznad 91cent. Tek onda se prati, pomaze sa dojenjem, prati majcina ishrana itd. Sto neko rece prvi je mesec sa laktacijom obicno najtezi, onda najcesce lakse bude pod uslovom da se izbegne stres, najveci neprijatelj dojenja.
Takodje se naglasava da nije ni previse tezine dobro, gojaznost u dojenackom dobu utrostrucuje rizik od dijabetesa i problema sa srcem u zrelim godinama tako da nemojte po svaku cenu teziti ka sto vise hrane. Kod dojenja je dovoljna ishrana bogata mastima, i to najvise zdravim mastima (omega i DHA) i beba ce dobijati sve sto joj treba za rast, ali i za pravilan razvoj svih organa, posebno mozga.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2373
30.1.2013 8:33:38   
milicicak
Bebilina, jeste, to su grafici WHO a ja taj link imam u telefonu verovatno nisam nesto dobro kopirala. Dakle, definitivno moram da prestanem da se kuckam preko telefona user posted image
Moja beba je rodjena sa 2700, na izlasku iz bolnice je imala 2500, nama je 700g bilo kao kuca user posted image nas pedijatar je prati preko tog grafikona rasta i zadovoljna je kako napreduje, ostala je u svojoj percentilnoj grupi od rodjenja. Sa 10 meseci ima 7640g, pedijatar i ja smo zadovoljni user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 2374
30.1.2013 10:22:48   
Maslacak15

I dalje mi nije jasno kako razlikujete bebu, kojoj je 650 grama mesecno dovoljno i onu koja bi se radje ugojila 900gr da ima hrane?? To je individualna stvar a ne stvar grafikona. Ne govorim o medicinskoj ugrozenosti, bebe koje uopste ne dobijaju na tezini su medicinski ugrozene ali o subotpimalnoj ishrani ? Po meni je logicno proveriti da li beba dobija dovoljno. A to o gojaznosti i o istrazivanjima je neka druga tema, nebih da je nacinjem. Narocito nelogicnosti tipa, ako je samo dojena onda moze da bude debela a ako je dohranjena onda joj smeta... Majcino mleko jeste najbolje ali kalorije i masno tkivo su jednaki.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here