Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 28.1.2013 21:53:11
|
|
|
|
bea83
|
A što,Ana? Nije to tako puno uopšte
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 0:16:18
|
|
|
|
Zemunka85
|
Moj cimer iz sobe je rekorder. Ima 5m i bar 10kg :-)
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 14:47:23
|
|
|
|
Janncica
|
Bili smo na kontroli danas. Napredovao 1700g Samo siki,ljubi ga majka...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 15:04:37
|
|
|
|
Skockica
|
3600gr, 53cm na rodjenju 3550gr na otpustu iz bolnice, 5. dan po rodjenju 4200gr 15. dan po rodjenju Sad cekamo prvu kontrolu 7. februara da vidimo kolimo imamo gramica i centica
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 21:33:05
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: bea83 A što,Ana? Nije to tako puno uopšte Pa nemam pojma, ovo je kao u prvoj godini kada je svaki mesec dobijao skoro po kg, u drugoj godini to ide sporije. Mada, ne bi čudilo da ga je sestra prošli put loše izmerila pošto je bila jedna nadrndana koja nema strpljenja. Ja u stvari primetim koliki je tek kada ga vidim sa drugom decom, višlji (viši, kako god) je od dosta trogodišnjaka.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 21:37:27
|
|
|
|
mica0
|
Bebac mi uopste nije dodao na kilazi samo 650 gr za prvi mesec a dojim je i to na 2h? Sta raditi?
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 21:41:07
|
|
|
|
madre
|
mico, pa sta kaze pedijatar? ja mislim da to i nije toliko strasno... deca razlicito napreduju... mozda poredis sa decom sa ove strane koja prilicno napreduju pa ti je zato strasno...
< Poruku je uredio madre -- 29.1.2013 21:42:41 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 21:51:48
|
|
|
|
nink
|
Mico donja granica za napredovanje je ispod 400 gr tako da nemoj da se sekiras....Nemoj joj uvoditi dohranu...Mozda je samo pogresna tehnika dojenja..Da li joj u jednom podoju nudis obe dojke ili samo jednu..I kako kaki i koliko piski..Nisu sv bebe istei najvaznije je da se ne sekiras...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 21:54:07
|
|
|
|
Torbica
|
Mico, ja bih nastavila sa dojenjem. Ako nije nervozna, razdrazljiva, gladna, puni pelenu, spava... To je njen ritam. Prati i doji na zahtev. To je na granici za dohranu ali opet, svaka beba ima svoj ritam. Naravno, konsultacija sa pedijatrom!
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:03:49
|
|
|
|
mica0
|
Idemo za 5 dana na kontrolu na merenje, kaki posle svakog podoja i to joj je zlatno zuta kaka, piski normalno, nekad i vise, spava mi nocu po 3h veze uz dva budnjenja u pola 3 i pola 6, preko dana place kad je budna ali zbig grceva i sisa na 2h, nudim joj obe dojke po 15 min jednu, pa 15 min drugu, a nekad i duze. Trudim se da je budim ako se uspava na sisi. Mleka imam, od pre 4 dana se izmlazavam i dajem joj na flasicu nocu i nekad danju, popije u rapsonu od 60ml do 12oml, sve zavisi kad je sisala. BAs necu da joj uvodim vestacku, ali nemam pojma.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:04:52
|
|
|
|
Maslacak15
|
Nikako mi nije jasno sta ima toliko strasno u tome uvesti dohranu? Ok zene koje imaju dovoljno mleka i dete lepo napreduje- sigurno najbolja varijanta. Ali sto bi dete bilo na donjoj granici prihvatljivosti? Otkud znate da je to njegov fizioloski optimum a da nije prosto gladno jel nema vise? I sta se time dobija, insistiranjem na iskljucivom dojenju ako je rezultat suboptimalan? Stvarno ne razumem...Ja se nebih dvoumila ni sekunda.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:10:11
|
|
|
|
Sanchy
|
Mico i moj je tako u prvom mesecu,uveli smo dohranu jer bi se on uspavao sisajuci i cak mi tako smanjio mleko..,u drugom mesecu se uspostavila laktacija normalno zahvaljujuci pumpici a u trecem smo izbacili dohranu ..on i inace ne napreduje puno do 900g mesecno a jede kao lav ,po dr.to je skolski i sasvim dovoljno preterano napredovanje nije bas ni tako dobro,,,zato se ne sekiraj,konsultuj se sa pedijatrom i kako ti kaze.. ...Maslacak slazem se,,nisam videla apsolutno nikakav problem sto je jeo i ad.,pored mog mleka,vazno da je bio sit i zadovoljan ...Mico sad sam procitala da si napisala da popije izmedju 60 i 120ml,,pa to je sasvim dovoljno...moj je toliko jeo ja mislim u trecem mesecu ,,
< Poruku je uredio Sanchy -- 29.1.2013 22:14:13 >
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:12:38
|
|
|
|
nink
|
Maslacak nemoj pogresno da me razumes ,nemam ja nista protiv dohrane..Ja imam lose iskustvo jer sam bebcu prva dva meseca kombinovala dojenje i dohranu i poceo je da odbija dojenje...Verovatno je osetio flasicu,i jedva sam ga vratila na dojenje...I sada ima faze da nece da sisa....A on je manje sisao i pocelo je i mleko da mi se smanjuje i to sve bog dohrane...Mico meni to zvuci sve ok sto si navela ali moj savet je da probas da joj dajes samo jednu dojku po podoju jer to masnije mleko je tek na kraju....I probaj na zahtev da je dojis i u roku od 2 sata uvek ista dojkaa tek posle menjas drugu..Nadam se da si me razumela...
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:17:11
|
|
|
|
Sanchy
|
Meni licno,dohrana nikakav problem nije napravila,Imala sam Aventove flasice sa jedinicom cuclom i tu je rupica minijaturna ,mislim da mu je bilo teze na flasicu nego na siku ...uporedo sam i dojila i davala na flasicu,,nikakav problem,,cak sad kada mi je stalo mleko upravo zbog toga nisam imala problem sa prelaskom na flasicu jer je fakticki od drugog meseca koristimo a vidim da je to mnogim majkama problem..
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:17:14
|
|
|
|
sneza24
|
Mico ja bih nastavila samo sa dojenjem, bar narednih pet dana kako vam je dr rekao, pa ćete videti šta dalje kad odete na kontrolu. Ako je sve ovako kako si napisala ja tu ne bih uopšte uvodila dohranu jer neke bebe su jednostavno takve,dobijaju manje na težini.Moj sin je bio takav,dobijao je oko 750 g prva 2 meseca i naša dr je rekla da i dalje dojim,da ništa ne menjam jer je jednostavno takva beba. A jednom nam se desilo da je za 2 meseca dobio svega 200 i nešto grama pa sam opet nastavila samo sa dojenjem i išli smo na kontrolu za 3 nedelje i ispostavilo se da je vaga bila neispravna.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:25:22
|
|
|
|
sneza24
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: Ana RR Juče smo bili na sistematskom (i primili priorix), Mare ima 84cm i 12600g. Kaže doktorka da je odličan i kaže da ne zna koliko je star, rekla bi da ima 2 godine. Super beba, kaže Danas smo bili na sistematskom zbog vakcine, ima 87,5cm i 13690g. Neverovatno mi je da je za dva i po meseca ovoliko napredovao Ana tako je i sa Davidom bilo.Sa 13 meseci je imao manje od 9,5 kg a sa 15,5 meseci je imao 10700 g.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:31:44
|
|
|
|
Maslacak15
|
I mi smo koristili aventove flasice sa rupom 0, a malo kasnije sa 1. I dojila sam ga paralelno sa dohranom dok nije napunio pet meseci. Tada je tek poceo da odbija dojenje, verovatno jer se kolicina mleka bas smanjila. I dobijao je puno na tezini, dohranu je prihvatao nakon dojenja, a to mu bas nicemu nije smetalo. Iako je spadao u vrlo velike i krupne bebe ( sa 6 meseci je imao 10 kg), razvijao se ekstra brzo i prohodao u potpunosti sa 10 meseci ( ne preterujem). Otkako je non stop u pokretu ( posle 6 og meseca, otkako je propuzao) znatno je usporio dobijanje na tezini i sada sa 13 meseci ima 83 cm i 12,5 kila sto je sasvim ok. Nije malo ali nije ni specijalno mnogo. Slazem se da ima stine dece ali mislim licno da nikog ne treba izgladnjivati. Svaka majka treba sa pedijatrom da utvrdi sta je najblize istini u odredjenoj situaciji.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 22:49:51
|
|
|
|
Sanchy
|
E da,Avent 0,vec sam zaboravila ,,najbolje su ako mora da se daje na flasicu a da bebac i dalje sisa,,iz mog iskustva,,,
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 23:02:04
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Mico i mi smo u prvom mesecu dobili 670g i dokt je rekla da je to ok. Ja sam mu prvi i drugi mesec dodavala i ad ( isto je pio iz avent flasice ) jer nisam imala dovoljno mleka, i nije odbijao da sisa zbog toga. Posle drugog meseca sam mu ukinula dohranu, sada samo sisa i bas lepo napreduje. Sa 5.5mes je imao 8kg, a rodjen je sa 3.330kg. Ako ti beba lepo spava i ima normalnu stolicu ne znam zasto bi se zabrinula. Vidi sta ce biti na tom merenju pa se tada posavetuj sa doktorkom.
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 23:19:07
|
|
|
|
jovicaa
|
mico nama je pedijatar rekao da je dovoljno i 600 gr da napreduje za mesec dana, tako da ne brini i nastavi da dojis! bitno je da je ona zadovoljna, da lepo kaki i piski i da napreduje.. ne mogu sve bebe isto da napreduju. neka beba vise napreduje u prvom mesecu, neka u drugom, tu nema pravila. ja bih bez razmisljanja nastavila sa iskljucivo dojenjem(na zahtev), ne bih davala ni svoje mleko na flasicu... tvoje mleko je od neprocenljive vrednosti za nju.. videces, mozda drugog meseca dobije vise! maslacak niko ovde nema nista protiv dohrane, ali ako beba napreduje i lepo sisa, stvarno je iluzorno dodavati dohranu. a 600 gr je ok, barem po 2 pedijatra sa kojima se ja konsultujem.
< Poruku je uredio jovicaa -- 29.1.2013 23:22:37 >
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 29.1.2013 23:40:07
|
|
|
|
Sanchy
|
Jeste dovoljno ali je pitanje da li beba dobija dovoljno mleka sisanjem ako majka to ne izmeri znaci izvadi mleko da na flasicu pa nakon popijene koicine ponudi ad ,,ako beba nece,dovoljno je a ako hoce onda nije dovoljno i potrebna je dohrana,to je stvarno prosto proveriti,nego razmisljati da li je beba gladna ili nije..
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.1.2013 0:23:47
|
|
|
|
Bebilina
|
Mico 650gr nije premalo i nema mesta za brigu jer to samo moze negativno da utice na dojenje. Moja cerka nije dodavala ni priblizno koliko sin, dva potpuno razlicita deteta od starta. Milicicak ne otvara mi ovaj link, al verujem da su u pitanju WHO grafikoni rasta. Elem mi ih imamo u kartonu koji je uvek kod nas. Tu nam sve stoji: mere, komentari zdravstvenih radnika, "milestones", vakcine itd. Na jednoj od strana se objasnjavaju grafikoni rasta i pise da dok beba ne skace ili pada vise od 2 linije za jedan vremenski period onda je to normalno. A vremenski period je u prvih 6 meseci 1 mesec, u sledecih 6 2 meseca i nakon toga 3 meseca. Znaci podje se od toga sa koliko je beba rodjena jer nisu ista ocekivanja za bebu od 2.5, 3.5 i 4.5kg i trebalo bi da se prati kriva u centilima sa odstupanjima ne vecim od 2 krive. Evo linka za krive za devojcice za prvih 6 meseci posto onaj Kelly meni nije ispravan: http://www.who.int/childgrowth/standards/cht_wfa_girls_p_0_6.pdf Zdravstveni radnici ce se zabrinuti tek kad recimo devojcica sa prosecnom tezinom na rodjenju (50cent-3.4kg) u prvom mesecu izgubi na tezini, tj ne povrati porodjajnu tezinu i padne ispod 9cent ili doda vise od 1.6kg i skoci iznad 91cent. Tek onda se prati, pomaze sa dojenjem, prati majcina ishrana itd. Sto neko rece prvi je mesec sa laktacijom obicno najtezi, onda najcesce lakse bude pod uslovom da se izbegne stres, najveci neprijatelj dojenja. Takodje se naglasava da nije ni previse tezine dobro, gojaznost u dojenackom dobu utrostrucuje rizik od dijabetesa i problema sa srcem u zrelim godinama tako da nemojte po svaku cenu teziti ka sto vise hrane. Kod dojenja je dovoljna ishrana bogata mastima, i to najvise zdravim mastima (omega i DHA) i beba ce dobijati sve sto joj treba za rast, ali i za pravilan razvoj svih organa, posebno mozga.
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.1.2013 8:33:38
|
|
|
|
milicicak
|
Bebilina, jeste, to su grafici WHO a ja taj link imam u telefonu verovatno nisam nesto dobro kopirala. Dakle, definitivno moram da prestanem da se kuckam preko telefona Moja beba je rodjena sa 2700, na izlasku iz bolnice je imala 2500, nama je 700g bilo kao kuca nas pedijatar je prati preko tog grafikona rasta i zadovoljna je kako napreduje, ostala je u svojoj percentilnoj grupi od rodjenja. Sa 10 meseci ima 7640g, pedijatar i ja smo zadovoljni
|
|
|
|
RE: Napredovanje VAŠE bebe po mesecima 30.1.2013 10:22:48
|
|
|
|
Maslacak15
|
I dalje mi nije jasno kako razlikujete bebu, kojoj je 650 grama mesecno dovoljno i onu koja bi se radje ugojila 900gr da ima hrane?? To je individualna stvar a ne stvar grafikona. Ne govorim o medicinskoj ugrozenosti, bebe koje uopste ne dobijaju na tezini su medicinski ugrozene ali o subotpimalnoj ishrani ? Po meni je logicno proveriti da li beba dobija dovoljno. A to o gojaznosti i o istrazivanjima je neka druga tema, nebih da je nacinjem. Narocito nelogicnosti tipa, ako je samo dojena onda moze da bude debela a ako je dohranjena onda joj smeta... Majcino mleko jeste najbolje ali kalorije i masno tkivo su jednaki.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?