|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vrt / baštica
7.8.2012 23:40:05   
red3lilu
Naravno, mada nemam neke egzotične ambicije pa se približno uvek mogu orijentisati i prepoznati šta je u pitanjuuser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 551
21.9.2012 14:32:12   
boba 11
Imam pitanje za strucnjake.Snelle javi se
Videla sam prosle godine u necijoj bastici niski zbunic prepun belih cvetova.Ti cvetovi izgledaju kao grudve i mislila sam da je to snezna grudva ali kad sam guglala nije mi izaslo nista slicno vec neki zbunovi koji rastu jako visoko i imaju bele sitne svetice skupljene u gomilu.To nije to ovo mi je delovalo kao jedan veci cvet kao pesnica i snezno bele boje a visine mozda pola metra.Da li neko zna sta je to

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 552
21.9.2012 14:39:18   
Snelle
Bobo, kako si objasnila, meni to liči na Spiraea-u.
Jel to OVO?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 553
21.9.2012 19:29:01   
red3lilu
Meni je OVO palo na pamet...imam ga u baštiuser posted image
Snelle kako da prirodno pojačam kiselost zemljišta za onaj moj siroti japanski javor?? Žao mi je kad ga vidim, a 4 godine već preživljava, hoću još jednu šansu da mu pružim...user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 554
21.9.2012 19:57:00   
boba 11
Vise lici na ovo sto je red3lilu postavila ali je nisko.Sramota me al moracu da pitam te ljude sta je to kad budem opet isla tamo.To su nam neki poslovni partneri pa mi bzv da ih pitam tako nesto

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 555
21.9.2012 20:09:17   
red3lilu
A i hortenzija može da liči, mada sam sigurna da bi prepoznala da je u pitanju hortenzija :)... inače biljka sa moje slike je upravo tzv. snežna lopta ili đul koja raste kao žbun mada se može oblikovati i u stablo... Ma pitaj ljude, tim sigurno nećeš poljuljati poslovne odnose, još ako su ljubitelji cveća možeš samo da popraviš user posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 556
22.9.2012 8:56:15   
Snelle
Ja po tim domaćim nazivima ništa ne znam šta je šta, znam samo po latinskim user posted image
Ovo što si ti red stavila je Viburnum. Bobo, kuckaj tako u pretraživač pa će ti izaći sigurno više slika.
Red, jesi li sigurna da želiš da POVEĆAŠ kiselost zemljišta? Jel što je zemljište kiselije biljke teže uspevaju. Odličan primer za to su ti zemljišta ispod četinara, jer iglice zakišeljavaju zemljište i ispod četinara ti je tlo uvek ogoljeno. Ako želiš da smanjiš kiselost, to je već druga priča i za to se koristi krečnjak.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 557
22.9.2012 9:10:05   
Lu
Ja sam ove godine iz svog vrta napravila 14 litara paradaiz sosa, ustvari je više ispalo kao kečapuser posted image
Paradaiz je rodio kao lud i ima ga još, jadne paprikice se skuhale na grani, evo sad su tek živnule nakon kiše.
Luka sam izvadila oko 25 kila, krompir je slabiji nego prošle godine ali moće mi biti do proljeća možda i ljeta ako ga manje budemo jeliuser posted image
Mrkvica je isto slaba ali nađe se, patlidžani su u početku bili super pa sam ih brala i popekla u zamrzivač, poslije ih napale bube i nisam mogla nikako spriječiti da ih ne pojeduuser posted image
Mahunica je bilo u početku i njih sam uspjela nešto staviti u zamrzivač.
Sve u svemu, poslije onakve suše dobro je ostalo išta, jest da sam svako jutro u 6 sati išla zalijevati.
Cvijeće sam u neko vrijeme prestala zalijevati jer smo morali štediti vodu.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 558
22.9.2012 9:12:39   
Lu
Od voća sam imala jagoda, višanja, šljiva i evo sad imam grožđa, jabuke su totalno pobacile, kruške takođe i orasi (njih ubio kasni mraz).

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 559
22.9.2012 9:21:29   
Snelle
Lu, pravi si baštovan! To je danas tako teško naći user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 560
22.9.2012 10:54:04   
red3lilu
Svaka čast Lu!
Meni je paradajz rasturio ove godine, a paprike ostale veličine palca...
Snelle baci pogled na prethodnu stranu, tamo je slika mog javora. Ne znam šta mu je ali nešto mu ne valja. Pokušala bih da regulišem ph vrednost zemljišta, ali onako napamet, mislila sam da javoru odgovara kiselije zemljište pa sam zato pitala kako da ga povećam?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 561
22.9.2012 13:49:37   
boba 11
Lu svaka cast.Moja je basta ove godine bila solidna,sargarepe je bilo puno ali je nisam rascupala pa je ostala sitna,ali mogla se iskoristiti,paradajza smo imali dosta kuvala sam ga jos u julu i dobro je jer su ga u avgustu pojele bube one braon i zelene sto smrde,krompir je bio prvi put dobar i bilo ga oko 20 kg, graska sam imala nekih 10-12 litara ali boranije nista.Jos sam imala malo tikvica a papriku sam odustala jer mi bude sva kuvana sitna i flekava.E da bilo je i salate a sejala sam i mak ali je bio crvljiv pa sam ostavila sve da sad na jesen posejem.
Od voca mi nista nije rodilo bilo je dve sake malina doduse sa jedne stabljike a jagodama moram menjati mesto u hladu su pa rode jako slabo i sitne su.Jedino lesnici rodili ali videcemo kaoliko kad pokupim.Kajsije mi nista nisu ni cvetale ni rodile,a sljive evo treca godina nista se ne desava.Ne znam da li da ih vadim ili cekam jos?Imam i smokvicu ali je mlada i osusila se ove godine posle mraza ali su isterale dve mladice poreduser posted image

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 562
23.9.2012 15:48:12   
boba 11
Kupila sam danas one krupne dan i noc -ljubicaste i bordo prelepe su i zasadila ih napolju u zardinjeru pa me zanima da li im treba neka zastita preko zime ili ce preziveti i ovako.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 563
24.9.2012 1:24:51   
Sanchy
Krastavac mi je bio odlican ove godine a paradajiz na jednom delu placa solidno rodio a na drugom nista.......i da ,nisam nasla plavi tepih ili sabinu nisko zimzeleno rastinje ali sam nasla zlatni juniper koji je skroz ok...user posted image i super izgleda izmedju dve tuje..

< Poruku je uredio Sanchy -- 24.9.2012 1:26:03 >

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 564
26.10.2012 8:13:15   
boba 11

IZVORNA PORUKA: boba 11

Kupila sam danas one krupne dan i noc -ljubicaste i bordo prelepe su i zasadila ih napolju u zardinjeru pa me zanima da li im treba neka zastita preko zime ili ce preziveti i ovako.

Aj da ponovim pitanjeuser posted image
Ja sam zavrsila sa setvom baste jos samo da vidimo na prolece jel uspelo.Posadila sam luk beli i crni,mak,presadila jagode i maline.Jos sam mislila sargarepu ali mi je jako tvrda zemlja pa cu verovatno u prolece kad izmrzne

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 565
26.10.2012 9:16:09   
Snelle
Bobo, bilo bi poželjno da ih zaštitiš nečime preko zime. Nije strašno ako ne bude jaka zima, ali ako budu baš minusi i to duže vreme, moguće da će izmrznuti. Kupi agril foliju, trebalo bi da je ima u poljoprivrednim radnjama.

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 566
26.10.2012 9:50:45   
boba 11
Hvala

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 567
26.10.2012 10:09:46   
Olga75
ja bih trebalo da oberem kupus user posted image
sadila sam obicni i oko njega onaj ukrasni i nakupila puzevaaaaa koliko oces user posted image
nego kad se vade dalije , moja sad cveta , celo leto nije nego ce sad da se smrzne user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 568
26.10.2012 13:57:42   
Snelle
Za kupus ne znam Olga, povrćke nisam proučavala. Ali ako bude dovoljno dugo stajao napolju pa se još ukiselio, pozovi me, volim kiseli kupus sa rebarcima user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 569
26.10.2012 14:04:48   
Olga75
ma za kupus znam , pipnes pa kad je tvrd dobar je user posted image
za dalije nisam sigurna , da sacekam da precveta ali kazu da ce mozda biti mraza a ona je tek u pupoljcima user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 570
26.10.2012 14:07:49   
viking
evo ideje (evo ga novembar, zamena guma je tu user posted image )

user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 571
26.10.2012 14:07:54   
Snelle
A ja čitam "dalje" a ne "dalije" user posted image Nemoj nikako sad da ih diraš dok su u pupoljcima! Ne moraš da sačekaš ni da skroz precvetaju, ali kad su tu negde pri kraju, onda vadi!

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 572
26.10.2012 14:09:27   
Olga75
hvala Snelle , onda cu da cekam
Viking , super je ideja user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 573
16.1.2013 15:34:20   
Olga75
kod mene procvetale dve visibabe user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 574
16.1.2013 15:36:20   
lesica
Pa jel to nama stiže proleće user posted image Da počnem da se radujem?

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here