Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 10:17:41
|
|
|
|
tijatija
|
Ja mislim da je (nazalost) ova prava tema za mene. Vec par nedelja u nazad imam panicni strah od porodjaja , kod god sednem na sekund ja samo o tome razmisljam ( to je jace od mene). I sve imam neke crne misli da necu izdrzati, neznam sta je samnom, dobro znam kako i sta me sva ceka tri puta sam prosla ovo a sad sam nesto klonula Nepricam ja o tome ali mi je uglavi prava zbrka, cak dodjem i do toga da zaplacem. Ja mism da sam jedina trudnica koja u ovom momentu bi produzila trudnocu na jos koji mesec, ponekad sam zbog toga sama se bi jadna A sa druge strane jedva cekam da upoznam ovo maleno bice i radujem mu se isto kao sa svakom.
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 10:26:58
|
|
|
|
Olga75
|
Tijo , ja sma dobra dva meseca pre porodjaja bila uzasnuta time a porodila sam se vise od mesec dana pre termina budila sam se nocu sva u znoju od straha i brige nemam nista pametno da ti kazem sem : bila si , videla si , sve ce biti ok
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 10:34:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Idi Tija, ne zezaj se. Pa rađaš 4to, nije da ti je prvi put. Mani se crnih misli, sređuj stvaričice, pakuj torbu.
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 10:57:24
|
|
|
|
Anoniman
|
tijo mozda se tako osecas jer si generalno umorna, ipak imas troje male dece, radite na stanu i sve to kad se skupi malo je tesko ne osecati se klonulo.
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 11:09:10
|
|
|
|
tijatija
|
Uh hvala vam Jedva cekam da se ovo sve zove JUCE .
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 11:24:31
|
|
|
|
MarijaBg
|
Tija, drzi se Jos koja nedelja i sve ce ovo biti iza tebe, mazices se sa svojim sinom (kakva promena posle 3 devojcice!)i bice ti cudno sta mu je to izmedju nogu kad mu budes menjala pelenu
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 20.11.2012 20:26:59
|
|
|
|
Anoniman
|
tija, nosis decaka? a kakvi su ti bili prethodni porodjaji? nasa prijateljica je rodila cetvoro (cekaju petu bebu) i kaze da joj je svaki naredni porodjaj bio sve laksi. kaze bukvalno nije ni osecala bolove, sem onih pred kraj. npr. stigne u porodiliste sa bolovima, doktori konstatuju da je vec skoro potpuno otvorena i ocas posla se porodi. zelim ti da sve prodje super!!
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 9:13:19
|
|
|
|
Maja_bg
|
da mi je neko pricao da cu tako da se plasim drugog porodjaja ne bih verovala...prvi porodjaj mi je trajao 6h i to je bio indukovan...sto znaci bas lak...ali sad mi bas frka 37 nedelja sam i znam sve sta me ceka ....bas sam opterecena ..
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 11:37:28
|
|
|
|
Sladja80
|
Ja sam na pocetku (11 nedelja) a tresem se svaki dan,kakva cu tek biti pred kraj kad sam sad ovakva uzasss
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 11:38:59
|
|
|
|
Snelle
|
A čega se plašiš? Bola, kako će sve na kraju da ispadne, brineš se za bebu ili...?
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 11:53:40
|
|
|
|
ivbo
|
kada bi mene spopale ovakve misli,samo bih pomislila na to da je najbitnije da se beba rodi živa i zdrava,a sve drugo ce proći.... i na porođaj sam otišla nevjerovatno opuštena,da i sada kad o tome razmišljam ne znam odakle mi takva pozitivna energija,prosto nije za očekivati,ali i to se dešava
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 12:01:50
|
|
|
|
Snelle
|
Ja sam imala užasan strah od porođaja dok sam bila devojka, pre udaje. Toliko puta slušaš o porođaju, to je nešto što nisi iskusio pa valjda odatle i veći strah, jer ti je to nešto nepoznato. Dan, tj veče kad sam otišla u porodilište bila sam toliko opuštena kao da sam krenula u prodavnicu. Ni najmanjeg straha, ni treme....da se porodiš moraš, nema nazad i što bi se sad opterećivao i plašio. Misliš o tome kako ćeš uskoro držati svoju bebu u naručju i guraš do cilja
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 12:06:59
|
|
|
|
ivbo
|
baš tako,pomisliš kako je samo malo ostalo do susreta sa najdražim bićem na svijetu i sav strah nestane
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 12:52:03
|
|
|
|
Janncica
|
Ja sam na prvi porodjaj otisla skroz opustena... Kao da idem na kafu sa drugaricom... I brzo je proslo...malo bolelo i gotovo... Sad se ne plasim bola i porodjaja...nego...prosto ne mogu da objasnim sta mi je... Neka trema,Strasno mi sto idem u bolnicu,odvajam se od cerke(a inace smo se odvajale).... Bas mi je u glavi ludilo...
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 16:40:56
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: Janncica Ja sam na prvi porodjaj otisla skroz opustena... Kao da idem na kafu sa drugaricom... I brzo je proslo...malo bolelo i gotovo... Sad se ne plasim bola i porodjaja...nego...prosto ne mogu da objasnim sta mi je... Neka trema,Strasno mi sto idem u bolnicu,odvajam se od cerke(a inace smo se odvajale).... Bas mi je u glavi ludilo... U potpunosti te razumem, mene drzi neopisivi strah sama pomisao mi stvar aritmiju i paniku, prosto nemogu sebe da prepoznam, pre neku noc sam se rasplakala mm nije mogao da me prepozna posle toliko godina poznanstva i 6 god. braka nikad me nije video takvu
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:03:49
|
|
|
|
Maja_bg
|
jos mi je strasnije kad pomenem mm kako mi je frka, jos se nisam od prethodnog porodjaja oporavila i nisam zaboravila jer sam se prosle god.porodila on je u fazonu ...ma dajjj tripujesss....razmislja o trecem detetu....moze i o petom ali ne samnom. Neverovatno mi je da dve trudnoce u tako malom razmaku sa decom istog pola moze tolikoooo da se razlikuju.
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:10:54
|
|
|
|
Janncica
|
Najgore mi je kad mi mm kaze: Ma cega se bojis... Ma nicega macane moj,odem tamo...dobar dan,evo stomak... evo beba...hvala,dovidjenja,prijatno... Bas je saban pravi...
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:14:51
|
|
|
|
Cindarella
|
Najsmesnije mi je kada muskarci krenu da palamude oko porodjaja.
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:17:02
|
|
|
|
Janncica
|
Bas palamude da znas... I ispadne...ja tamo tri puta pr*nem i gotovo... A muke njihove u vojsci...niko ne zna
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:19:39
|
|
|
|
Cindarella
|
Mozes misliti,vojska i porodjaj.C,c,c. Tako bih volela da moze da bude prisutan,pa da mu docaram.
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:27:29
|
|
|
|
daca77
|
Drage moje, nisam ni znala da postoji ova tema...od ovoga patim i ja, iako nikako da ugledam . Posto sam zavrsila srednju medicinsku skolu, nagledala sam se svega i svacega i od tada mi ja muka pri samoj pomisli na porodjaj. Zato sam odmah zbrisala na drustvene nauke, jer mi medicina nije nesto bila primamljiva. Sto je najgore taj strah sam prenela i mm i ne mogu ni da zamislim kako ce sve to izgledati, ako uspem da .
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:31:59
|
|
|
|
jole82
|
Daco naravno da ces da uspes A posle toliko cekanja veruj mi da nece ni biti toliko straha....videces draga
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:34:24
|
|
|
|
daca77
|
Nadam se, jole...
|
|
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:37:51
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam se jako bojala , bas jako i mislim , nekako je realan taj strah , kad ides na prvi porodjaj nemas pojma sta da ocekujes a svi pricaju kako je to bolno i strasno i naravno da se plasis a kad ides drugi put znas na sta ides i naravno da se plasis mislim , hocu da kazem da je taj strah plus briga normalan dok ne pocne da smeta u funkcionisanju i dok mislis samo na porodjaj al sam sad napisala
|
|
RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... 7.12.2012 17:38:53
|
|
|
|
jance
|
daco, draga moj,a znam da si i videla i cula sve i svasta, a tek ces kad ostanes trudna... i verujem da ti se puno toga povremeno vraca u pamcenje i da ce ti se vracati npr pred porodjaj. nikood nas nije ravnodusan prema tom momentu, ja ni posle pvog porodjaja za drugi nisam ravnodsna moram da priznam. ali samo si jedno ponavljam: porodjaj je neizbezan rezlutat trudnoce i mora da se desi. u poredjenju sa onim sto dodje posle, mali deo zivota, a mislim da je vrednije i bolje tu energiju koja odlai na strah usmeriti na pripremu za ono sto dlozai posle porodjaja...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cvećka: Moja porođajna pričaPrva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?