Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 12.11.2012 19:23:41
|
|
|
|
RDunja
|
Ja je imam na cervikalnom brisu vec duuugo, nijedan antibiotik mi nije pomogao ni injekcije. mm je isto ima u umjerenom broju u brisu uretre, a u spermi cas ima cas nema. Dugo se lijecimo, od aprila...ne vrijedi.. mi smo radili na bebi ovaj mjesec pa sta Bog da. Samo se nerviram cekajuci da je izlijecim Molim Maslacak da mi odgovori, da li postoji mogucnostt zaceca sa ovim bakterijama?
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 12.11.2012 19:56:13
|
|
|
|
Maslacak15
|
RDunja, I ja sam misljenja Olgine doktorke. Enterokokus nije patogena bakterija, mozda je samo kod tebe prisutna u vecem broju u cervikalnom brisu. Mislim da je zacece itekako moguce.Pozdrav
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 11:32:04
|
|
|
|
RDunja
|
Hvala Maslacak..ne mogu ti opisati kako si me obradovala i rasteretila. Imala sam je umjerenom broju.
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 11:50:22
|
|
|
|
Olga75
|
Margom , jedno je enterokok ( ona je coliformna bakt i nije nesto patogena ) a drugo je stafilokok koja jeste patogena u svakom slucaju enterokok u nekom umerenom broju ( on se doduse ne izrazava na nalazima ) nije neki problem , veci je problem stafilokok
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 14:26:42
|
|
|
|
margom
|
Hmmm, mm ima enterokoku sp. u znatnom broju, a i povecan mu je broj leukocita. To pretpostavljam znaci da je enterokoka izazvala neku infekciju, sto bi pretpostavljam trebalo leciti, a usput mu je i uticala na prilicno smanjenje pokretljivosti plivaca ! Po antibiogramu mu je preporucen Ciprofloksacin, ali cekamo na vidjanje u ponedeljak sa dr Vinkom, pa cemo videti sta ce ona reci ! A ja u cetvrtak idem u Dragise Misovica da dam briseve pa cemo videti, ali da napomenem da zista ne osecam nikakve simptome, sto mi je cudno ukoliko je i ja imam. I jos nesto, shvatila sam da je za HSG bitniji cervikalni bris, a da vaginalni toliko ne gledaju, jel to zaista tako ? Hvala svima na odgovorima devojciceeeee !
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 15:00:01
|
|
|
|
RDunja
|
Margom, moj muz dugo vec ima enterokok u spermi i u brisu uretre...pio je dosa antibiotika ali nisu pomogli..samo jos vise uniste imunitet, ali eto pokusajte, mozda kod vas pomognu. Mi smo vec dugo u tome, tako da ti predlazem jacanje imuniteta, cajevi za njega, b. luk, dosta zdrave hrane...selen, cink, c vitamin, e vitamin, sve je to dobro za muskarce. Za HSG se, koliko ja znam, gleda cervikalni bris, zato sto bakterije u njemu nikako ne bi trebalo da budu, dok u vaginalnom brisu one i nisu toliki problem.
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 15:10:34
|
|
|
|
margom
|
Dunja u svakom slucaju radimo na imunitetu, sve ovo sto si nabrojala, plus ono zrnevlje sa medom. A kakva je situacija kod tebe, kakvi su ti brisevi, jel nadjeno nesto i kod tebe?
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 15:16:31
|
|
|
|
Olga75
|
ja nisam imala nikakvih simptoma od enterokoka a mm je nije imao u brisu uretre
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 15:29:02
|
|
|
|
RDunja
|
..i ja je imam, isto u umjerenom broju kao i on. Simptomi su zelenkasti sekret, i to samo u toku ovulacije...onaj normalni ovulacijski sekret bude malo zelenkast. Tako i kod njega, ejakulat bude malo zelenkast..
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 15:42:12
|
|
|
|
margom
|
Kod nas nema takvog sekreta, niti nekih drugih simptoma, zato me i cudi sve. Ma dobro, videcemo za par dana kakvi ce meni biti brisevi. Guramo dalje , u nove radne pobede. Veliki CMOK !
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 16:00:26
|
|
|
|
Olga75
|
RDunja , jeste li vi sigurni da imate samo enterokok Margom , ja kao sto rekoh , nisam imala nikakvog sekreta i nikakvih simptoma , radjen mi je bris u trudnoci i pojavio se enterokok , pre toga ga nije bilo a ni sad ga nemam hajde reci cu , spontano je nestao
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 13.11.2012 21:57:36
|
|
|
|
RDunja
|
Da, samo nju imam u cerviksu, i on isto samo nju. Radili smo testove i na ostale bakterije i nemamo. Ja sam samo imala ureaplazmu u uretri ali ne u cerviksu. Zelenkasta boja je izrazena i kod mene i kod njega. Sedam mjeseci ludim zbog nje...ali vise necu, necu uopste da se opterecujem...kao sto kazes sama ce prije da ode ako zaboravim za nju.
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 15.11.2012 22:15:45
|
|
|
|
margom
|
Pih, zeznu me nocas, i ne odoh jutros da dam briseve. U p.m., kad ja cekam moju sestru da ona organizuje preko veze kod nje u bolnici da ja gos'poja ne bi placala. E onda cuti i cekaj sestro slatka ! Tako da mi propade HSG ovog meseca. Nema veze, idemo dalje! ! Nego devojke, koliko posle treba cekati da bi se dali brisevi, moze li odmah ili sacekati par dana? Cmokkk za sve !
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 15.11.2012 23:55:49
|
|
|
|
milenatea
|
3-5 dana po prestanku , samo pazi da te ne uhvati ovulacija, tada ovulaciona sluz moze da da lazan rezultat, ali ne mora da znaci
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 16.11.2012 10:46:52
|
|
|
|
nata11
|
I ja mislim da je oko 5 dana.
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 16.11.2012 23:15:49
|
|
|
|
buba m
|
Pih, margom baš te je zeznula veštičara, ali probaj da se ne nerviraš. Ja treba da radim briseve u ponedeljak. U prošli utorak sam išla zbog Papa testa i doktorka mi uzimajući uzorak, izgleda, nešto pogrešno uradila i sad od utorka imam krv na gaćicama i braon sekret. Poludela sam. Da li da uopšte idem da radim briseve ako mi ne stane krv? Takođe, opet mi se ranica proširila i ne znam hoće hteti da mi rade HSG za dve nedelje zbog ranice. Da poludiš!
< Poruku je uredio buba m -- 16.11.2012 23:16:26 >
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 17.11.2012 20:01:31
|
|
|
|
margom
|
Bubice draga, isto nam se 'vata nervirale se ili ne ! Al aj' da se ne nerviramo, idemo dalje. Ja cu iskoristiti ovaj mesec da odradim briseve, vidim da li i ja imam bakteriju kao i mm, lecim je , prekontrolisem ponovo stanje kontrolnim brisevima, pa onda u decembru HSG, taman pred New Year ! Dotle ce valjda i mm da izleci enterokoku pa se bacamo na kucne radinosti, mozda i odradimo posao ! A ako ne u januaru na IUI ! Sto se tice tvog problema, mislim da ti briseve nece hteti odraditi dokle god krvaris, meni nisu hteli u cetvrtak iako sam imala zakazano, a bio mi je tek prvi dan vestice, znaci samo par kapi. A sto se tice grlica i ranice, proveri ti to sa svojim ginekologom, ipak ti je ona uzimala PAPA, pa nije valjda toliko prckala dole i napravila jos vece s.anje ! Mislim da ces prvo morati to da sredis ukoliko krvaris zbog toga, pa tek onda HSG. Cmokic !
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 27.11.2012 12:24:55
|
|
|
|
reve84
|
Zdravo devojke, Ja sam u 20.oj nedelji trudnoce i jutros sam radila vaginalni i cervikalni bris...Htedoh vas pitati da li je normalno da prilikom uzimanja uzorka jako boli i sada posle nekoliko sati bol je itekako prisutan....Doktorka je na moje pitanje samo prokomentarisala pa kako ti mislis da se porodis ako sad kukas???!!! Radila sam ove briseve milion puta uz sistematski pregled pre trudnoce i nikad me nije ovako bolelo... Molim vas za vase iskustvo u ovome jer je uzasno neprijatno i dalje... Hvala svakako!!! Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 27.11.2012 13:48:48
|
|
|
|
RDunja
|
Margom, ima li novina kod tebe? Jesi li odradila briseve. Moj muz nikako ne moze da se rijesi enterokokusa, od aprila, nekad se desi da je nema ali se brzo vrati. Bili smo u Bg na pregledu kod urologa, zena ga je pregledala, rekla da se ne opterecujemo bakterijama, da radimo na trudnoci, i da bakterije ne znace upalu osim ako nema laukocita koji ukazuju na upalu. Takodje je rekla da nema svrhe uzimati antibiotike, da se time pogorsava , nego da zaboravimo na bakterije i zivimo normalan zivot. Nekako nas je rasteretila, jer mjesecima lijecimo i nista, nismo ni pokusavali da radimo na trudnoci, ali eto ona savjetuje da pokusamo. Sta vi mislite?
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 27.11.2012 13:54:19
|
|
|
|
adulence
|
reve 84 ja sam radila cervikalni bris pre 3 nedelje sada sam 38.nedelja trudnoce i iskreno da ti kazem mene nista nie bolelo,sam pregled ginekologa je neprijatan ali daleko od toga da me je bolelo...
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 29.11.2012 20:04:57
|
|
|
|
malapufika
|
jel moguce zacece sa micoplasmom i jel izaziva neke komplikacije sa zacecem ???
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 29.11.2012 20:27:03
|
|
|
|
malapufika
|
maslacak molim za misljenje i pomoc ...:///
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 29.11.2012 20:31:42
|
|
|
|
Maslacak15
|
malapufika, da moguce je ! Ima nekih indikacija da moze da smanji verovatnocu za uspeh ali efekat nije veliki. Definitivno ima puno parova koji su uspeli da zacnu uprkos prisustvu mikoplazme. Sve jedno, probaj da je se resis ali nema razloga da u medjuvremenu prstanes da se trudis
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 29.11.2012 20:34:28
|
|
|
|
malapufika
|
popila sam tonu lekova i uvek je ima....mm je nema nikad ,a i on se kljuka lekovima...poludecu vise...plasim se da ne ostavi neke trajne posledice jer ne mogu da je se resim...ali hvala ti puno..malo si me ohrabrila.
|
|
|
|
RE: Vaginalni i cervikalni bris 29.11.2012 20:42:37
|
|
|
|
Maslacak15
|
Da li si probala makrolide, u prvom redu mislim na azitromicin??? Ako nisi probaj i njega obavezno...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?