|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
16.11.2012 12:43:21   
*Maki*
Snekile,mozes to da odradis samo dobro isplaniraj,imas temicu gde pise sta ti je sve od analiza potrebno tako da je odlicno da iskoristis te analize koje ti trebaju za inseminaciju i samo da odradis neke dodatne,predaju se kopije u socijalnom tako da nece tu biti nikakavih problema :)

Bilo sta da treba od informacija mozes me kontaktirati i na p.p. mi smo skoro zavrsavali tu papirologiju oko vto pa mi je jos veza memorija :) Ljubim te i daj Boze da uspe inseminacija,drzim fige i tebi i svim zenskicama koje rade inseminacijuuser posted image

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 651
16.11.2012 12:47:12   
J@n@
Jess021,drzim palceve za sutra user posted image !
Pari,Maki,user posted image !Kakvo je stanje kod vas?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 652
16.11.2012 12:47:21   
ivalina
Snekile7, ja mislim da ti je to super ideja.

Ako radiš u frontu pre IUI će ti raditi HSG, a za to ti treba dosta analiza kao i za VTO. Naravno u toku čekanja za VTO sve će ti to isteći, ali bar predaj i kreni da čekašuser posted image !

Ne čekaj januar za IUI, kreći odmah, jer kažem verovatno će ti raditi HSG pre a i to zahteva izvesnu pripremu.
Ne znam samo da li je uslov za ulazak u proceduru VTO da imaš 3 odrađene inseminacije ....

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 653
16.11.2012 12:53:18   
*Maki*
Nije uslov za vto da se imaju tri inseminacije ja sam predala jedan papir samo a radjene su mi tri,rekla sam da nemam izvestaje i stvarno nemam jer sam radila u privatnoj i davno i nisam ni trazila da mi daju izvestaje,nisu pravili nikakav problem.Oni traze jednostavno sve one izvestaje koje imate od intervencija koje su radjene jedino je uslov HSG. Inace mnoge analize vaze duze vreme,na primer za bakterije tri meseca, virusologija vazi 6 meseci, dok jedino ovaj vaginalni i cervikalni bris vazi mesec dana. Sad bas razmisljam,gde ti radis inseminaciju? Mozes sa doktorkom da porazgovaras da te priprema i za jedno i za drugo,ne znam da li ce pristati na to jer obicno misle da smo poludele i da zahtevamo i previse,ali mozes je zamoliti i pokusati. To mozda jedino bude problem.

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 654
16.11.2012 12:56:46   
jess021
meni je dr, ovde u betaniji, rekla da je uslov, ako su ti prohodni jajovodi i dobar spermogram, 3 IUI za VTO.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 655
16.11.2012 13:16:23   
*Maki*
Pa evo ja sam skoro prosla dve komisije,Niški klinički centar je u pitanju za druge gradove ne znam.Kod mene je doduse jedan neprohodan jajovod.Kada sam pitala u socijalnom da li je uslov da imam 3 ineminacije rekli su mi da nije,to je sve sto znam o tome,raspitajte se zenskice,ljubacuser posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 656
16.11.2012 13:18:06   
daca77
Maki, a kad si predala papire? Koliko je proslo ukupno vremena?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 657
16.11.2012 13:24:30   
*Maki*
Mesec i po cekam od drugostepene i nista jos,kazu da u NIsu ide brze pa sam zato tu odlucila da radim. Ljubac

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 658
16.11.2012 13:43:08   
Snekile7
I razmisljam kako dobro da se iskombinujem. Ne znam kako to izvesti, npr. izvadim sve za vto, i deo toga treba za iui, s obzirom da se predaju original papiri, ovi mi za vto uzimaju sve. Znaci moram da vadim ponovo za iui, a kakod a izvedem u jednom mesecu dva puta iste neke nalaze, ne znam ni sama. A inace zar hsg nije samo uslov za iui, a ne za vto. Kod mene je problem mm spermogram, citala sam da je hsg za vto uslov samo ako je spermogram ok.
Citala sam neke devojke su radile iui dok su cekale na vto, ako mogu da napisu, kako i sta su se iskombinovale.
A treba li za svaku iui ponovo da se rade analize, recimo 3 meseca uzastopno radim iui, znaci li da sva tri meseca moram iznova te neke analize. Sta je od analiza za iui potrebno u Visegradskoj? Mislila sam 2 iui da uradim drzavno tamo, kod Tulica pa ako ne uspe trecu kod Ivanovica privatno, a u medjuvremenu cekam vto( za koju se nadam da mi nece trebati)....Sta mislite????

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 659
16.11.2012 14:33:41   
*Maki*
I za vantelesnu ti trebaju original analize na uvid,a predaju se kopije,pa ce to biti problem. HSG je obavezan zbog tebe da se proveri prohodnost jajovoda,ne bih da te plasim ali ponekad postoji problem sa delimicno zatvorenim jajovodima ili sa hidrosapinksom,kada se obavezno pre vto radi histeroskopija jer je rizicno raditi sa takvim stanjem i inseminaciju i vantelesnu zbog toga sto se mze desiti vanmatericna a i smanjuej se sansa da uspe začece.Tako da ti moraš i pre inseminacije uraditi HSG,jesu ti to rekli?

Inace ja sam za svaku inseminaciju radila ispocetka analize,jer se to zapravo ne moze bas uraditi u tri ciklusa zaredom,ipak se tu napravi neka pauza sto zbog cekanja ishoda,sto zbog sigurnosti da se ne pojave bakterije i slicno.

Ja mislim draga moja da se ti lepo posavetujes sa svojim ginekologom da li je to izvodljivo jer zapravo sve zavisi od nje,ona je ta koja te sprema za bilo koju instervenciju bilo da je HSG bilo da je inseminacija,bilo da je vto a kod vantelesne ima stvarno mnogo papriologije.

Kiss i sretnouser posted image

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 660
16.11.2012 15:58:12   
janabons

IZVORNA PORUKA: Snekile7

I razmisljam kako dobro da se iskombinujem. Ne znam kako to izvesti, npr. izvadim sve za vto, i deo toga treba za iui, s obzirom da se predaju original papiri, ovi mi za vto uzimaju sve. Znaci moram da vadim ponovo za iui, a kakod a izvedem u jednom mesecu dva puta iste neke nalaze, ne znam ni sama. A inace zar hsg nije samo uslov za iui, a ne za vto. Kod mene je problem mm spermogram, citala sam da je hsg za vto uslov samo ako je spermogram ok.
Citala sam neke devojke su radile iui dok su cekale na vto, ako mogu da napisu, kako i sta su se iskombinovale.
A treba li za svaku iui ponovo da se rade analize, recimo 3 meseca uzastopno radim iui, znaci li da sva tri meseca moram iznova te neke analize. Sta je od analiza za iui potrebno u Visegradskoj? Mislila sam 2 iui da uradim drzavno tamo, kod Tulica pa ako ne uspe trecu kod Ivanovica privatno, a u medjuvremenu cekam vto( za koju se nadam da mi nece trebati)....Sta mislite????

Snekile,sve je stvar dogovora sa dr,ja sam za 15 dana prikupila sve analize za hsg(a kao sto kaze maki,ima ih dosta),u junu odradila hsg i odmah tri ciklusa za redom iui,Inace,drzavno sam radila,u frontu.I sve analize od hsg su mi vazile i za iui,nijednu dodatnu mi nisu trazili.vidim da je kod maki drugacije,zato je najbolje u zavisnosti od toga gde ces raditi da se posavetujes sa svojim dr.

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 661
16.11.2012 21:49:37   
pari
Ja sam dobro, skoro da više ne osećam jajnike, nemam nikakve druge simptome...danas mi je 8 dpIUI... treba izdržati još nedelju dana, iako toliko imam posla, da će mi brzo proći vreme...

devojke, mislim na sve vas!user posted image

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 662
16.11.2012 22:00:27   
degu
Evo mene s izveštajem user posted image Imam levo 4 folikula, od 18mm, 2 od 15mm i jedan od 14mm. Onaj desno je ostao mali, endometrijum je ovog puta slabo narastao, sad je samo 7.2mm mada ja mislim da će on još narasti, taman kako treba user posted image Sutra uveče pregnil, u ponedeljak ujutru iui user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 663
16.11.2012 22:58:07   
Cecana
Vao degu,extra si odreagovala na Femaru.
Volela bih da te iznenade dve bebe.user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 664
17.11.2012 8:41:02   
plačljiva
degu user posted image user posted image  za user posted image user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 665
17.11.2012 11:24:58   
jess021
radila sam jutros test i opet nistauser posted image , u ponedeljak cu kod dr pa se verovatno selim na temu VTO.
sad me mrzi, ali kad me malo prodje tuga i bes napisacu opsirnije svoja iskustva iz betanije, koja nisu bas sjajna.
nisam sad revoltirana zbog neuspelih IUI, ali mislim da ima mnogo propusta u radu koji uticu na ishod.
Ljubim vas sve i navijam jakooooo
j@n@, maki, pari, degu drzim palceve za viskoe bete!!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 666
17.11.2012 11:51:14   
*Maki*
Pari samo pozitivne misli! Navijam jako!!

Degu,nemoj da brines endometrijum ce biti taman koliko treba,jer ima vremena da naraste za ovih par dana dok primis stop inekciju dok se uradi inseminacija i dok se ne ugnjezdi oplodjeno jajasce. Kazu da je sve preko 0,7 ok, 1 cm je kao idealan al mislim da to nije tako presudno kao druge stvari,samo opusteno.Veliki poljubac

Jess.draga,glavu gore,ja razumem kroz sta prolazis,radjene su mi tri inesminacije i 1 vto,sada se spremamo za drugi. NIkada ali nikada ni u jednom trenutku nisam rekla da cu da odustanem,posle svakog poraza ustaj i kreci odmah dalje. Od srca ti zelim da uskoro ostvaris voj san. user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 667
17.11.2012 12:18:09   
_Maki_
Jess, žao mi je zbog nesupešne IUI, svaka od nas ovde zna kako se osećaš user posted image . Želim ti sreću u postupku VTO user posted image . Mi smo prikupili svu dokumentaciju za VTO, čekala sam samo da vidim rezultat tendera pa da zakažem kod dr za uput na prvostepenu, a sad ni ovaj drugi nije prošao. Naoružaj se strpljenjem, svima će nam trebati uz ovakvu državu i zdravstvo. Ne znam kako ide u NS, meni se čini da kako sada ide ako predam za nedelju-dve pre jeseni nećemo ni stići na red. Ozbiljno razmišljam da se nekako skrpimo i pokušamo privatno.

Pari, J@n@, i nama se polako bliži dan. Meni je 10dpIUI, od simptoma (pa i umišljenih) apsolutno ništa. Držim fige za vas user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 668
17.11.2012 12:21:15   
Jole84
Degu samo pivo veverkiću,ovog puta mora da uspe user posted image user posted image
Pari,Maki,Jano držim palčeve jakooo user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 669
17.11.2012 12:30:29   
plačljiva
Jess021,baš mi je žao...Znam taj osećaj neuspeha user posted image  ,čini mi se da bih se iznenadila da mi se desi nešto lepo...Nego draga,odboluj i otplači danas i sutra te čekamo  user posted image na drugoj temi VTO...Idemo zajedno u nove pobede i na stepenik više user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 670
17.11.2012 14:33:07   
degu
Jess žao mi je. Koji ti je dp IUI? Možda je bilo rano za test. Ja sam ti već u pp rekla šta mislim o Betaniji, generalno mi se ne sviđa jer uzimaju i previše para i zarađuju na tuđoj nesreći. Meni je dr-ka opet htela za vikend privatno da radi iui, jedva sam iskukala da to bude ponedeljak da ne moram da platim. Mislim da sam i prošli put u ponedeljak mogla da radim, jer mi je tek negde popodne u ponedeljak pukao folikul po mojoj nekoj proceni.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 671
17.11.2012 15:15:46   
daca77
jess, bas mi je zaouser posted image
degu, navijam jakooouser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 672
17.11.2012 16:19:11   
Snekile7
Maki , Jananobs, hvala na odgovorima. Znam da bi trebala svakako hsg, i planiram sada u decembru, u Visegradskoj, kao i ostale stvari tamo. Kod Tulica smo bili na konsultacijama, cekam mm kontrolu, kod njega je los spermogram. Jel neko radio u Visegradskoj iui??? Za hsg mi treba krvna slika i vaginalni i cervikalni bris , jer se ne radi sa anestezijom, kazu zene neke da je bolno, al sta da se radi, .
Pa svakako cu videti sa Tulicem i sa svojim gin. sta i kako dalje...pa kako bude.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 673
17.11.2012 17:59:55   
*Maki*
Nije bolno nemoj da se sekiras,pitaj ih da popijes nesto protiv bolova,meni su rekli da ne treba nista da pijem,bolelo je samo dok su postavili iglu 5 sekunde i nista vise,posle je isti osecaj kao kada dobijes na primer,nesto nedefinisano.Nemoj da se bojis,nije to tako strasno kao sto izgleda,samo napred,to je jos jedan korak blize ka bebici,samo tako razmisljaj,ljubimte

(odgovor članu Snekile7)
Direktna veza do poruke: 674
17.11.2012 18:22:42   
plašljiva
plasljiva, tek sam sad videla, bas mi je zao.
Koja ti je to bila IUI?
Kao sto sama kazes, bice drugi put, mora biti!!!

Draga bila mi je prva IUI. Biće ako ne sa IUI onda sa IVF mora biti. cmok draga

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here