Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Inseminacija III deo 6.11.2012 12:43:50
|
|
|
|
ivalina
|
Gotova beta, ništa, < 1 Eto, idemo iz početka...
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 6.11.2012 14:59:25
|
|
|
|
jess021
|
ivalina, bas mi je zao, koja ti je to bila IUI? Nemoj da se nerviras, jako bas. Znam da nije lako, ali glavu gore i osmeh na lice, doci ce i nase
|
|
RE: Inseminacija III deo 6.11.2012 15:03:52
|
|
|
|
Meisje
|
Ivalina ne ocajavaj bice sl put sigurno,navijam jako
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 6.11.2012 18:12:08
|
|
|
|
mina@
|
Devojke, ja sam na klomifenu i trebala sam u ponedeljak 10dc da odem na folikulometriju. Medjutim, danas sam cula da je u ponedeljak neradan dan, neki drzavni praznik, pa cu u utorak 11 dc na uz. Nadam se da to nije neki problem. Kog dana ciklusa ste radile inseminaciju kada ste pile klomifen?????
|
|
RE: Inseminacija III deo 6.11.2012 19:25:14
|
|
|
|
marionneta
|
Ivalina ,samo hrabro ! Na ovom forumu sve prolazimo kroz iste muke ... Lepo kaze Jess 021 doci ce i nase Pari ,J@n@ ,Maki srecno ! Jess 021 ja cekam 15.11. ali ne znam da li cu raditi betu ...mislim da bi mi bilo lakse da vidim hoce li kasniti ili ne ? Prosli put me je rezultat bete bas ubio u pojam . Mina@ mislim da nije kasno ni 11 dan da odes ali ako mozes idi ti u petak kod dr pa pitaj ,najbolje da ti oni kazu . Svima zelim sto i sebi pozdrav !
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 7:33:45
|
|
|
|
J@n@
|
Dobro jutro! Ivalina, !Zao mi je! -dozvoljeno je samo jedan dan a posle i novi ciklus,nova sansa za ! Jess021,navijam! Janabons, !Hvala draga!Kako ste nam vas dvoje?Hajde vuci ovih dana ali bas,bas,bas jaaakoo...ma najjace sto mozes! Evo uz izvestaja od juce-10dc, folikuli 20mm, 19,5mm, 18,5mm, 17,2mm, endometrijum 12mm!!!!Oko 18h primila Pregnyl i sutra u 08h radimo IUI!!!!!Jeeeeeee,juuupiii,uuuraaaa!!!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 8:38:40
|
|
|
|
jess021
|
Dobar jutar!! marionneta, ja sam prethodna dva puta radila test, tako cu i sad, ako pre toga ne stigne . Test treba da radim 16., tako da isto cekamo j@n@, veliki , drzim fige da ta u petak bude uspesna, pa da se radujemo zajedno. janabons, , vuci jaaakooo, ima nas bas dosta ovaj mesec.
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 8:39:50
|
|
|
|
jess021
|
IZVORNA PORUKA: J@n@ Dobro jutro! Ivalina, !Zao mi je! -dozvoljeno je samo jedan dan a posle i novi ciklus,nova sansa za ! Jess021,navijam! Janabons, !Hvala draga!Kako ste nam vas dvoje?Hajde vuci ovih dana ali bas,bas,bas jaaakoo...ma najjace sto mozes! Evo uz izvestaja od juce-10dc, folikuli 20mm, 19,5mm, 18,5mm, 17,2mm, endometrijum 12mm!!!!Oko 18h primila Pregnyl i sutra u 08h radimo IUI!!!!!Jeeeeeee,juuupiii,uuuraaaa!!! Sad sam videla da ipak sutra radis, znam da si prosli put rekla da ce biti u petak. Super su ti folikulici, navijam
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 10:58:42
|
|
|
|
mala_82
|
Min@ ja sam pila klomifen od 2 do 7 dana ciklusa a IUI mi je radjena izmedju 12-14 dana ciklusa, sve zavisi od toga koliko i kako rastu folikuli
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 10:59:32
|
|
|
|
J@n@
|
Jess021, !U ponedeljak dr je rekao da ce 99% biti u petak,medjutim folikuli su porasli pa je juce odlucio da to bude u cetvrtak!!!!Hvala ti!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 13:00:50
|
|
|
|
Snekile7
|
Povisen mi je tsh malo, granica je 4.0 a meni je 4.95 znate li sta to znaci, moze li se desiti da mi ne rade iui zbog toga????
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 15:06:12
|
|
|
|
janabons
|
IZVORNA PORUKA: J@n@ Dobro jutro! Ivalina, !Zao mi je! -dozvoljeno je samo jedan dan a posle i novi ciklus,nova sansa za ! Jess021,navijam! Janabons, !Hvala draga!Kako ste nam vas dvoje?Hajde vuci ovih dana ali bas,bas,bas jaaakoo...ma najjace sto mozes! Evo uz izvestaja od juce-10dc, folikuli 20mm, 19,5mm, 18,5mm, 17,2mm, endometrijum 12mm!!!!Oko 18h primila Pregnyl i sutra u 08h radimo IUI!!!!!Jeeeeeee,juuupiii,uuuraaaa!!! Super su ti folikuli,imas ih svih dimenzija.NAviiijam,vuuucem,sta god treba,samo da uspe i bude vas sto vise ovog meseca Samo napred
|
|
RE: Inseminacija III deo 7.11.2012 22:03:54
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Snekile7 Povisen mi je tsh malo, granica je 4.0 a meni je 4.95 znate li sta to znaci, moze li se desiti da mi ne rade iui zbog toga???? Moras kod reproduktivnog endokrinologa da ti da lekic da snizis TSH. On bi trebalo da ti bude ispod dva da ostvarila trudnocu. ima i izuzetaka , naravno, ali uopsteno, za normalno zatrudnjivanje bi trebalo da je ispod dva.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 10:18:25
|
|
|
|
Snekile7
|
Treba da idem kod Tulica na kontrolu, sada 29. novembra,sa tim nalazima, jer se sa njim dogovaramo oko iui ili vto, on mi je i rekao da ponovo uradim tsh, a i amh jer kaze t4 mi je ok a tsh povecan, pa ce preko amh da mi vidi stvarno stanje. Pa da sacekam njega da vidim sta ce mi reci, a gde se ide kod reproduktivnog endokrinologa? Inace meni je uvoh vrednosti tsh vec 3 godine, ne povecava se, isla sam tada pre 3 g kod endokrinologa i rekla mi da je greota da mi daje terapiju i lekove, kada je jako malo uvecan tsh, jedino tada nisam razmisljala o trudnoci.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 10:36:50
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ostavila sam poruku na VTO probacu i ovde Iskustvo iz prve ruke. Moj anajbolja drugarica je pokusavala cetiri godine da zatrudni bezuspesno. TSH se kretao izmedju 2,5 i 3.5. Svi ostali lekari su rekli da je ok. Posle promenjenih X lekara i godina cekanja i probavanja drugih stvari koje nisu radile (klomifen itd) endokrinolog iz KBC je konacno rekao da mu se stitna ne svidja i stavio je na tirkoskin, najnizu mogucu dozu. Zatrudnela je narednog meseca... Ne kazem da je kod svake tako prosto resenje. Ali je moguce da problem bude tako mali. I lako resiv. Ne razumem do kraja taj pristup " ne kljukati se lekovima". Narocito sto terapija tiroksinom je bezazlena stvar, to je hormon koji telo ionako sam proizvodi. nije nista drugacije nego kad se uzima vaginalni utrogestan a sa tim niko nema problem AMH i TSH nisu povezani. TJ rezultat AMH ne govori nista o stanju stitne. Izvinjavam se ako davim, ali molim vas ne podcenjujte stitnu !!!!!!!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 11:23:49
|
|
|
|
degu
|
Maslačak ti nikad ne daviš Vidim da si pisala o femari, baš sam se nešto uprpila, dobila sam je ovog puta za 2.IUI konačno. Znaš li još nešto o njoj, iz nečijeg iskustva? Ivalina žao mi je što nije uspelo, idemo dalje draga
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 11:43:54
|
|
|
|
Snekile7
|
Dobila sam i nalaz amh , povisen je 6.96 a granica 5.30, nisam imala policisticne jajnike, radjena mi je i laparoskopija u julu zbog mioma, pa mi je receno da su mi jajnici ok. Dal da cekam sada kontrolu 29. novembra kod Tulica, da vidim sta ce mi reci??? Joj izludecu vise, od silnih lekara.
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 13:13:06
|
|
|
|
ivalina
|
Evo devojke da vam se javim... Znate već da sam radila betu pre par dana, i bila je < 1, danas stigla Bila sam kod Dr i pitala za Klomifen. Kaže da nije za to, jer mi čuva jajne ćelije za VTO i kasnije trudnoće... Moj FSH je 9, pa ga ona ne bi dalje dizala Klomifenom... Nastaviće da mi radi IUI bez stimulacije, ali mi je dala papire za VTO i rekla da se pripremam... Inače, ovo mi je bila 3. neuspešna IUI....
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 14:05:34
|
|
|
|
jess021
|
ivalina, zao mi je, ali ne daj se. Jel ti radis IUI u drzavnoj ustanovi? I da li si radila jednu za drugom? Pitam, jer se u NS na svaku ceka po 6 meseci.
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 19:31:25
|
|
|
|
J@n@
|
Devojke za sve po ! Jutros oko 10h odradjena IUI a dr ocekuje bliznace !!!!!Ceo dan sam provela u krevetu-spavanjac i muckanje !Prodje i ovaj dan!Ah jos samo trinaest ... Jedno pitanjce-da li se nekoj od vas posle 2,3h od IUI pojavio malecki trag,tamniji?Da li je to ok?Maslacak pomagaj!
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 19:49:41
|
|
|
|
_Maki_
|
J@no, to je sasvim normalno, moguće da je dr nešto malo zakačio prilikom nameštanja katetera. Ja sam posle prve inseminacije imala sukrvicu par dana (dr nije mogao da ubaci kateter pošto mi je grlić bio zatvoren), ovaj drugi put je prošlo mnogo bolje ali opet imam braonkast sekret. Ja sam svoju IUI juče završila. Imala si super folikule, držim fige da uspe
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 20:56:38
|
|
|
|
pari
|
drage, ja imala iui oko pola 6...bio mi je grlić materice skroz zatvoren tako da je doktorka jedva prošla kroz... bolelo je ali dobro,prošlo je ležim od tad, boli me skoro stalno po malo... kakva su vaša iskustva? dr mi je dala da stavljam utrogestan 100ml ujutru i uveče... svima vam držim fige!!!
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 20:57:05
|
|
|
|
J@n@
|
Maki hvala na brzomodgovoru!Nije bilo problema prilikom postavljanja katetera,nije me bolelo,sve ok pa me zato brine trag! Ovo mí je druga IUI a prví put nije bilo tragova!To je bilo danas-malo,providno i svetlo braon,trenutno nema nista!
< Poruku je uredio J@n@ -- 8.11.2012 21:09:21 >
|
|
|
|
RE: Inseminacija III deo 8.11.2012 23:00:54
|
|
|
|
janabons
|
J@n@ nemoj da te brine taj trag,desava se nekim zenama.Bitno je da upali,pa da cekamo Imala si divne folikule,da ti sto pre prodje ove dve nedelje,pa da se radujemo Vuuuuucem te jaaaako
|
|
RE: Inseminacija III deo 9.11.2012 4:23:37
|
|
|
|
17 joka
|
Jano,Maki,Pari jako za velike bete Degu, znas i sama koliko se radujem tvojoj sledecoj IUI i uspehu i
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?