Anoniman
|
Evo kako ih ja pravim: skuvam 1/2kg krompira u blago posoljenoj vodi, dobro ga izgnječim pa ostavim da se ohladi U krompir dodam jedno jaje, 25ml ulja i oko 1/2kg brašna, da testo ostane tek, tek lepljivo. Razvijem testo, tanko, i isečem na kocke, pa njime omotam ono čime ih punim. Danas sam pravila sa šljivama (stavljam cele šljive, raspuknem ih do pola, izvadim košticu i stavim pola kašičice šećera unutra), i pravila sam sa čokoladom (2 kocke jedna na drugoj)-ove mi se ne dopadaju, ali mm samo te jede. Ubacim u ključalu vodu, i kad isplivaju, vadim ih u cediljku, pa uvaljam u prezlu koju sam propržila u teflonu na par kapi ulja. Šećer stavljam na rasečenu knedlu, tako mi je lepše. I, da napomenem, od ove mere mi je ispalo 35 komada, malih sa tankim testom, i trebalo mi je, od ljuštenja krompira do jedenja...skoro 3 sata, a baš sam bila brza
|