|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija III deo
25.10.2012 11:36:37   
janabons

IZVORNA PORUKA: mina@

Drage moja,

prosli mesec radila sam histeroskopiju, sad cekam da dobijem pa da krenem sa pripremama sa inseminaciju.
Pacijent sam Prof. Vasiljevica i vrlo sam zadovoljna, ali je u frontu uvek velika guzva i ne stignem da pitam sve sto me interesuje pa ga posle zivkam telefonom user posted image
Rekao mi je da pijem klomifen od 2-6 dana i da 10 dana dosjem na folikulometriju.
Vidim ima vas koje radite inseminaciju u frontu pa vas molim da mi napisete sta jos treba, kakve su procedure, uputi...sve.... nisam iz bgd-a...

Treba ti uput za front,ali mislim da ti sve to imas,jer si prosli mesec radila histeroskopiju,tako da onda popi klomifen, 10.dan na folikulometriju,radice ti 2,3 dana uz u zavisnosti od toga kad su ti ovulacije,primices inekciju pregnil dan pred iui,i onda dva dana za redom iui,sve ce ti dr reci,i...nadaj se najboljemuser posted image
Puno srece ti zelim

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 401
25.10.2012 11:41:05   
zeljazeljena
Ivalina, Zeli da li vas je bolela sama IUI? Da li su vam sirili grlic ili tako nesto? Da li ste bile opustene? Ja sam izgleda bila stegnuta i mene je nesto uzasno bolelo. Da li je nekoj devojci bio tanak endometrijum kad je pila klomifen? Koliki vam je bio endometrijum na dan inseminacije? Da li je neka devojka za IUI pila nesto drugo a ne klomifen? Da li je neka uz klomifen pila i estrofem za debljanje endometrijuma? Ako budem morala da radim ponovo IUI da li mi opet trebaju brisevi (radila sam ih pre mesec i po, a procitala sam negde da vaze samo mesec dana?

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 402
25.10.2012 11:41:27   
branaV
Zell, Ivalina, Jess navijam jako za pozitivnu betu user posted image

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 403
25.10.2012 19:00:16   
_Maki_

IZVORNA PORUKA: janabons

Mislis klomifen? Ima ga u apoteci igor u resavskoj

Hvala, izgleda da je to jedina apoteka u celom gradu gde klomid/klomifen može da se kupi

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 404
25.10.2012 19:16:58   
margom

IZVORNA PORUKA: ivalina

Evo mene posle 3-osatnog čekanja sa sve uzorkom u ruci user posted image user posted image

Gotova IUI, 10 min na stolu, sutra još jedna i onda čekanje....

Hehehe zanimljivo kako te puste da cekas sa uzorkom 3 sata, a kada ga traze za analizu spermograma onda ili na licu mesta ili da zgazis pet baba dok odjuris kolima do laboratorije , jer moras u roku od pola sata najkasnije da ga predas. Bas mi je zanimljivo kako uzorku ne smeta trosatno cekanje....user posted image
U svakom slucaju devojke drz'te se i samo pozitivne misli dolaze u obzir ! user posted image

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 405
25.10.2012 20:39:37   
ivalina

I danas, posle 2-osatnog čekanja, gotovo! Dala mi Utrogestan 3X2 da koristim dok ne stigne ciklus. Ako ne stigne posle 5-6 dana kašnjenja da joj se javim...

Pitala sam med.sestru vredi li uzorak koji stoji 3 sata, kaže ako su dobri plivači, vredi! Ko će ga znati. Po privatnim klinikama rade u daleko kraćem roku, pa uspešnost nije ništa veća. Ma ja mislim da je IUI čista sreća, ili se desi ili ne. Ne vredi preduzimati neke posebne mere, zato si i lekari ne cimaju posebno oko toga.
Mi ćemo još jednu možda uraditi privatno, eto da vidimo da li veći komfor može da pomogne user posted image , a onda lagano u VTO. Gledam ove Mađare...

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 406
25.10.2012 20:47:11   
ivalina

IZVORNA PORUKA: zeljazeljena

Ivalina, Zeli da li vas je bolela sama IUI? Da li su vam sirili grlic ili tako nesto? Da li ste bile opustene? Ja sam izgleda bila stegnuta i mene je nesto uzasno bolelo. Da li je nekoj devojci bio tanak endometrijum kad je pila klomifen? Koliki vam je bio endometrijum na dan inseminacije? Da li je neka devojka za IUI pila nesto drugo a ne klomifen? Da li je neka uz klomifen pila i estrofem za debljanje endometrijuma? Ako budem morala da radim ponovo IUI da li mi opet trebaju brisevi (radila sam ih pre mesec i po, a procitala sam negde da vaze samo mesec dana?

Zeljazeljena, mene ni jednom ništa nije bolelo. Sam postupak bukvalno kao gin. pregled. Malo neprijatno dok ne uđe spekulum i to je to, mada sam ja uvek prilično stegnuta user posted image Nisam ni kasnije ama baš išta osetila. Danas kao blaagi grč, i par puta žiganje u jajniku, ali to mi se i redovno dešava kad je ovulacija.
Endometrijum je bio oko 10,9 mm pred IUI, ali ja nisam nikada nikakvu stimulaciju koristila. Briseve sam radila pre godinu dana, pred HSG...

(odgovor članu zeljazeljena)
Direktna veza do poruke: 407
26.10.2012 8:09:33   
Zell
Nije nista bolelo, isto ovako kao sto je Ivalina napisala... i mene malo buni to cekanje od davanja materijala na obradu do IUI ali ajd, valjda znaju sta rade user posted image razmisljam nesto meni na dan IUI nisu ni radili UZ, ja pojma nemam da li je endometrijum bio ok, niti jesu li folikuli popucali od pregnila... takodje, doktorka mi nije dala utrogestan... valjda svakom drugacije! Ivalina, navijam user posted image

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 408
26.10.2012 8:34:25   
jess021
Ni mene nista nije bolelo, nisam ni osetila.
Ne znam kako u drzavnim, ali mi smo uzorak nosili sat vremena pre inseminacije, zbog obrade sperme.
I da, ni meni nisu radili uz na dan inseminacije, ali sam posle druge ja sama otisla na uz da vidim da li su folikuli poprskali.
ivalina, ma bice to sve ok, preziveli su plivaci ta tri sata!!
zell, mene strasno nervira sto niko od dr ne radi inseminaciju na isti nacin, neko daje utrosgestan neko ne, neko radi sa neko bez stimulacije, neko obradjuje uzorak, neko ne...katastrofauser posted image

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 409
26.10.2012 8:42:01   
J@n@
Zell,Ivalina,Jess021,user posted image ,navijam za trocifrenu betu!Hajde cure pa da nas vuceeete jaaako!Jos par dana pa cu vam se pridruziti!user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 410
26.10.2012 13:27:02   
ivalina

Mojoj rođaci je inseminacija uspela iz 1. puta, bez ama baš ikakvog leka. Mislim ada oni pakušaju par puta bez ičega, pa onda krenu sa terapijom. Meni je dr prvi put sada ( 3. IUI) dala utrogestan 3x2 od 100 mg, mada nisam sigurna koliko ću ga piti. Uzela sam ga jutros u 8, i malopre u prevozu sam htela da se naslonim na ženu do sebe i zaspim user posted image . Inače puno radim, i po ceo dan sam aktivna, ali sam prilično sigurna da mi to nije od umora, već od leka. Znači, mislila sam da ću se onesvestiti koliko mi se spavalo.

Sad je malo bolje... user posted image

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 411
26.10.2012 13:53:59   
branaV
Mene IUI nije bolela, samo mi je drugi put bio malo nelagodan osecaj, bas se razmisljam da li da napravim pauzu malo oko trece IUI jer sam bas klonula nesto, imam neki strah, jos uvek bolujem zbog spontanog u avgustu user posted image

(odgovor članu ivalina)
Direktna veza do poruke: 412
26.10.2012 14:16:57   
Jole84
Brano neka bude treća sreća user posted image
jedino ako ti treba malo odmora od svega,da se rasteretiš...možda bi ti značilo user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 413
26.10.2012 14:20:17   
J@n@
BranoV,necemo user posted image vec user posted image -znas da bebe vole nasmejane mamike!!!!Hajde glavu gore jer bice kao kod Janebons-treca IUI sreca-user posted image !Ljubim te!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 414
26.10.2012 14:50:52   
jess021
branaV, da znas da sam i ja resila da za trecu IUI napravim pauzu, sto zbog para, sto malo da se opustim, ali kad mi je rekla da sam zakazana za april..uzas.
Sela u auto i pocela da placem kao kisa i onda resila da i ovu idem privatno.
Tako da ne znam sta da ti kazem, najbolje onako kako se ti osecas, ali nema user posted image .
Samo napred i pozitivnouser posted image

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 415
26.10.2012 14:51:30   
branaV
Jole84, J@n@ tako me uhvati tuga jedan dan ali me i prodje, puno vas puno user posted image

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 416
27.10.2012 13:10:44   
margom
Uhhh, devojke nisam htela da podstaknem sumnju u nacin rada klinika, samo mi je bilo nelogicno da se sedi ispred ordinacije 3 sata sa uzorkom u ruci, a objasnjenje med. sestre je u najmanju ruku smesno. Mislim zena se mesec dana sprema za taj dan, pije hormone, i psihicki i fizicki je nategnuta ko struna, a onda dobija objasnjenje tipa "ako uspe, uspelo je!"..... Sta to znaci "ako su plivaci dobri" ? Pa naravno da su dobri ako je zakazana IUI, ali to ne znaci da treba kampovati nekoliko sati sa epruvetom u ruci user posted image , su oni bre normalni ? Pa ako je tako, zato jurimo kao sumanuti da odnesemo uzorak na analizu spermograma, pa bice uzorak dobar i ukoliko ga odnesem peske, ko' da sam krenula na korzo, mis'im ako su plivaci dobri...Ali dobro, nista cudno ako se uzme u obzir kakvo nam je stanje i u zdravstvu i u drzavi.....
Jess user posted image interesantno mi je da ste vi donosili uzorak za IUI na privatnu kliniku sat vremena pre IUI ? Jel tako ili sam pogresno razumela ?
Veliki pozdrav i poljubac svim trudilicama, a buducim drzimo fige....user posted image

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 417
27.10.2012 18:07:32   
jess021
margom, dobro si razumela, mi smo oba puta nosili uzorak sat vremena ranije.
Rekli su nam zbog obradjivanja sperme. Ostavimo ga, odemo na kafu, pa akcijauser posted image

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 418
27.10.2012 22:55:34   
margom
Jess user posted image sad si me obradovala ! Znaci da moj z-mu moze uzorak da da u toplini porodicnog doma, pa hitro u kliniku gde bi radili IUI. Sad mi je lakse. Jos da zavrsimo sve neophodne analize i eto nas u biznisu ! user posted image

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 419
28.10.2012 17:18:15   
_Maki_
Margom, potpuno se slažem sa tobom, IUI tri sata posle davanja uzorka prilično je sumnjiva rabota. Malo sam istraživala po netu, max 1-2h može uzorak da bude dobar, ako se čuva na telesnoj temperaturi. Više jedino ako se u uzorak ubaci neki medij. Ne traže za džabe laboratorije da se uzorak donese pola sata od ejakulacije.

A mm je svoj uzorak dao sat vremena pre IUI, ali u ordinaciji, i nama su rekli posle toga da prošetamo i popijemo kafu. Posle davanja se radi obrada uzorka, kod nas je to bila Swim up metoda, potrebno je nekih sat vremena da se ovo završi.

(odgovor članu margom)
Direktna veza do poruke: 420
29.10.2012 9:10:56   
J@n@
Dobro jutro!Za sve po user posted image !
Zell,Ivalina,BranoV, navijam za user posted image ili visoku betu!Ima li simptoma?
Jess021,user posted image !U kojoj si ti fazi?Sve mi se pomesalo,sorry!
Vestica stigla juce i to na 25dc-poranila!!!!A u subotu,na 24dc sam ceo dan imala braon trag pa sam se zabrinula sto mi tako rano krece i bas sam bila nikakva!!!Ali danas je novi dan i tu je user posted image -kasnije zovem dr da se dogovorimo oko stimulacije i pripremamo se za IUI!!!!user posted image

< Poruku je uredio J@n@ -- 29.10.2012 9:13:47 >

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 421
29.10.2012 10:05:28   
jess021
j@n@,
videla sam da si pisala da si dobila, ne sekiraj se sto je poranila, nije mnogo.
Ja sam juce zavrsila sa Klomifenom, sutra idem na folikulometriju, pa kontam do kraja nedelje da ce biti IUI.
Ovaj put se bas bojimuser posted image
Samo napred, bitno je da radimo sve sto mozemo.

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 422
29.10.2012 11:02:14   
J@n@
Jess021,nema straha i ruznih misli vec samo user posted image i pozitivno!Kod tebe ce biti kao kod Janebons-treca IUI srecauser posted image !Navijam za fine folikule!!!user posted image !Javljaj!!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 423
29.10.2012 12:42:47   
Zell
jess draga navijam sutra za dobre folikule user posted image user posted image

(odgovor članu J@n@)
Direktna veza do poruke: 424
29.10.2012 13:33:41   
jess021
zell,user posted image , i ja se nadam da ce biti lepi i velikiuser posted image .
Koliko ti jos brojis? Danas je 8. dan od IUI jel da?

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

5 prednosti kasne trudnoće
Danski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here